Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמרתי כבר (לא אחת) מה המטרות - הפסקת הירי על ישראל ופגיעה קשה בחמאס ובמאגרי הנשק שלו (כמה צריך לפגוע, במי ואיך זה כבר מעבר ליכולותיי). כנ"ל לגבי אסטרטגיית יציאה.

ולא מדובר בדרך קיצונית. אני ממש לא בעד "להתנחל" בעזה מחדש (ואם זה מה שהשתמע מדבריי אז זאת לא הייתה הכוונה), אבל אם באמת רוצים לפגוע ביכולת שלהם לירות עלינו יש להשתלט מחדש על הרצועה (בלי להשתקע שם), "לנקות" אותה ואז למסור אותה לצד שלישי (ואני יודע שקרוב לוודאי שזה לא יקרה), או לחילופין לצאת תוך המשך המצור והביקורת על גבולות הרצועה.

להשתלט על הרצועה - אפילו לזמן מוגבל - משמעו:

כל חייל הופך לברווז פוטנציאלי למטווחי החמאס.

ניקיון ההרצועה כדבריך יקח זמן רב עם סריקות מבית לבית, מה שייתן לחמאסניקים שלל מטרות איכות (חיילים).

עם סיום המבצע שהצבא ייסוג הם יוציאו את יתרת הקנים שברשותם כדי לזנב בכוח ולייצר תמונת ניצחון על הצבא הישראלי שנמלט מפניהם.

אז מה כן אפשר לעשות?

פשיטות קרקעיות מסיביות לפי מידע מודיעיני מדוייק וליעדים שחיל האוויר לא יכול לפגוע בהם (למשל מחסן תחמושת שבקומה מעליו יש משפחה).

הפשיטות יכולות להימשך גם מספר ימים אבל לא יותר מזה כי:

השגרה מייצרת מחנות ארעיים שצריך לתמוך בהם לוגיסטית, חיילים צריכים לצאת הביתה ומחליפים צריכים להגיע, מה שנותן הזדמנות נפלאה למפעילי המרגמות ולמטמיני מטעני הצד.

צריך להתפקח מהאשליה של זבנג וגמרנו - אין דבר כזה יותר.

• תגובות 629
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם זה מוגזם לצפות מהממשלה לנקוט בזהירות סבירה נוכח הסיכונים ואי הוודאות שמבצע צבאי טומן בחובו?

ומה עם הסיכונים ואי הוודאות שאי עשית כלום טומנת בחובה? זה קל מאד, להסתכל רק על צד אחד של הבעיה.

אין דבר כזה הכרעה צבאית. אתה לא מנהל מלחמה מול דיוויזיה מצרית. אתה נלחם מול ארגוני טרור... במלחמה אמיתית, צבא מול צבא, צה"ל יכול להביס כל צבא שסביבנו.

נכון מאד. הבעיה היא שאת האחד ועוד אחד הזה הערבים עשו מזמן, ולכן קיימים כל מיני "גדודי ט"ו בשבט" ו"צפרדעי הנינג'ה" וכן הלאה:

אגב, שימו לב שמי שירה הערב את הטיל לכיוון ירושלים זה בכלל הג'יהאד האסלאמי - לא חמאס.

אז מה עושים? נכנעים אולי? או שכמו שהערבים יודעים ליזום דברים חדשים כדי לשנות את כללי המשחק, אולי גם אנחנו נעשה כך?

פניה לאנשי הימין: נאמר שאתם מכהנים בתפקיד בכיר במטכ"ל, מה תמונת הניצחון שלכם? מה הם יעדי המבצע?

לדעתי, על פי כללי המשחק הקיימים, כל מבצע יגמר בדיוק כמו עופרת יצוקה, כלומר - כל צד אומר "ניצחתי", כולם מתכוננים לסיבוב הבא, והמצב בעצם לא השתנה כלל וכלל.

חמאס חטף מכה לא פשוטה, והפעם ישראל תדאג להשמיד את כל סמלי השלטון שלהם, כולל איצטדיון הכדורגל המפורסם שלהם.

אז הם יבנו חדש. בכסף שאירופה נותנת להם - אפילו שניים. אז מה?

אחת הבעיות המרכזיות עם האויב שמולנו היא שגם אם ניכנס לעזה, גם אם נגשים את מלוא מטרות המבצע, גם אם מלוא הנהגת החמאס תיטלה בכיכר העיר, גם אם יאספו מלוא הנשקים ברצועה, מפאג'ר ועד רוגטקה, מספיק שחייל אחד בחמאס יעלה לשידור, יניף את הקלאצניקוב ויגיד "המעצמה הגדולה במזרח התיכון, אחת מהמעצמות הגדולות בעולם הכו אותנו בכל מה שיש לה ואנחנו עדיין כאן" וזהוא, זה הכל מתחיל מחדש.

צודק לחלוטין.

אני חושב שכל העסק סובב סביב דבר אחד פשוט: הערבים הבינו כבר מזמן (אחרי מלחמת יום הכיפורים) שהשיטה של תקיפת ישראל בצבאות סדירים גדולים לא עובדת. לכן הם החליטו לשנות גישה, ולקבוע שתי הנחות חשובות:

1. הישראלים חזקים ורעים, הערבים חלשים ומסכנים.

2. בגלל 1, לערבים מותר להרוג אזרחים ישראלים, אבל לישראלים אסור להרוג אזרחים ערבים.

אנחנו קיבלנו את שתי ההנחות האלו פעמיים: גם כנכונות וגם כחשובות. ולכן, כל מה שעשינו מאז מלחמת יום כיפור זה בעצם מלחמת הגנה ונסיגה, בצורות שונות - אם בשדה הקרב ואם במהלכים מדיניים, כך או כך נסיגה מתמדת.

כדי להתקדם, אנחנו צריכים לעשות אחת מהשתיים: או לשבור בכוח את ההנחות הנ"ל - למשל להפציץ את רחובות עזה בכוונה ולומר - "כך אנחנו עושים וכך גם נמשיך לעשות". זה יכול בהחלט לשנות את המצב. אבל בשביל זה צריך תמיכה חזקה בישראל לדבר כזה, ולדעתי זה פשוט לא המצב.

האפשרות השניה היא להגיד - בסדר, אין ביכולתנו לבטל את ההנחות שלכם - אבל אנחנו יכולים להסיט את הענין לכיוון אחר. דוגמה - נניח שיורים עלינו טילים מעזה (דמיוני לחלוטין, כמובן, אבל - נניח...). אז אנחנו פשוט מתקדמים הלאה בגבול למרחק מסויים, נניח אלף מטר, בונים גדר חדשה, ומיד סוללים כביש ובונים מבנים בשטח החדש, הכל בצהרי היום ולעיני המצלמות ומכריזים: את השטח הזה לא תראו עוד לעולם. ואם אתם רוצים לירות עוד קצת טילים - יש לנו במחסן עוד חומרים להזיז את הגדר עוד קצת. כמה שתרצו.

בשיטה כזו אפשר לגרום לכך שיהיה להם מה להפסיד מכל התקיפות האלו, בלי להפר כל מיני עקרונות של ירי על אזרחים וכולי. כלומר: אפשר ללכת "ראש בראש", כמו שאנחנו עושים כעת - אבל האמת היא, שלא חייבים.

דני

פורסם

האפשרות השניה היא להגיד - בסדר, אין ביכולתנו לבטל את ההנחות שלכם - אבל אנחנו יכולים להסיט את הענין לכיוון אחר. דוגמה - נניח שיורים עלינו טילים מעזה (דמיוני לחלוטין, כמובן, אבל - נניח...). אז אנחנו פשוט מתקדמים הלאה בגבול למרחק מסויים, נניח אלף מטר, בונים גדר חדשה, ומיד סוללים כביש ובונים מבנים בשטח החדש, הכל בצהרי היום ולעיני המצלמות ומכריזים: את השטח הזה לא תראו עוד לעולם. ואם אתם רוצים לירות עוד קצת טילים - יש לנו במחסן עוד חומרים להזיז את הגדר עוד קצת. כמה שתרצו.

זו כמובן תהיה טעות חמורה, כי במחי פעולה אחת לא מחושבת נתת להם ולאו"מ את התירוץ האולטימטיבי - "שחרור האדמות הכבושות"...

מה שכן - לי יש פנטזיה על התארגנות "מחתרתית" שתיקרא 'גיבורי אשקלון' או 'ניקמת שדרות' או כל שם אחר שעולה על דעתכם, התארגנות נטולת הכבלים שיש על צה"ל שמגיבה בצורה ברוטלית על כל תקיפה.

כמובן שהממשלה תגנה את המעשים האלה, השב"כ יידרש לאתר אותם ו"משום מה" לא יצליח כי הם שומרים על מידור חמור...

העזתים מזמן למדו את הפטנט הזה, יש את החמאס ויש את אנשי הג'יהאד וכשלאלה לא נוח אלה תוקפים והאחרים מגנים בחצי פה, בקיצור מדברים בעשר שפות ותמיד ישנו התירוץ האולטימטיבי שמדובר בפלג קיצוני.

אז החלום שלי שגם כאן יהיו "פלגים קיצונים" משוחררים ממגבלות ממשלתיות, לצערי החלום הזה יישאר חלום משום שכאן איש לא משכיל להבין שבמזרח התיכון צריך לדבר בעשר שפות שונות.

פורסם

חברים אני רק הצטרפתי לשרשור אחרי ימים שהייתי דבוק לטלויזיה.

מישהו יכול לתת סיכום ביניים ולומר מהי הדעה הרווחת בקרב חברי הפורום?

- להכנס?

- הפסקת אש?

- מהאוויר בלבד?

אני גר במרכז אבל קצת עושה לי בחילה לחשוב (למרות שזה בדיוק מה שהיה צפוי) שהקודקודים הבכירים החליטו לפעול רק כאשר המרכז הופגז, כנראה שאשקלוני שווה פחות מתל אביבי בעיניי הממשלה - אגב הרבה פחות.

פורסם

ברור שהפריפריה שווה פחות. את שדרות הפגיזו 8 שנים ורק כשאשקלון נכנסה למעגל יצאו לעופרת יצוקה. אחר כך התרגלו גם לזה ורק כשמרחיבים עוד את הטווח מטפלים בנושא.

היום כבר יותר מ 2/3 מהאוכלוסייה בטווח וברור שאי אפשר לשתוק יותר. זה כבר דבר שיכול להכריע בחירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
האמת שביני לבין עצמי עוד לא גיבשתי דעה עם נתניהו יצא למבצע הזה כספין פוליטי לפני הבחיות הקרבות או באמת ע"מ לשפר את אורח החיים של תושבי הדרום שסופגים טילים על בסיס קבוע

החיים הם קצת יותר מורכבים. כנראה שגם וגם. וכל זמן שהשיקול השני הוא העיקרי (לצערי אני לא לגמרי משוכנע שזה המצב) - אז זה בסדר.

דני

פורסם

For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong

ככל שנקדים להבין שהבעייה של הסכסוך הישראלי-ערבי היא מורכבת, נפסיק לחפש פתרונות קסם. מכיוון שהחלומות של שני העמים עומדים בסתירה זה לזה, אנחנו צריכים להיות פרגמטיים.

פורסם

לעולם לא הייתה ולא תהיה רגיעה - עצירה לצורך חימוש , כך זה נמשך מאז ומתמיד

זו המציאות שלנו.

אני לא יודע אם אתה תושב הדרום,

אבל אני כן, ואני לא מוכן להשלים עם מצב בו אני צריך לתכנן את היום שלי לפי מה שמחליטים בחמאס.

לא יתכן שבכל פעם שאני נכנס להתקלח אני אכין תוכנית מילוט ליציאה מהירה מהמקלחת לממ"ד.

כנ"ל לגבי כל מצב אינטימי אחר שאתה יכול להעלות על דעתך.

אפילו בזמני רגיעה יש אזעקות מידי פעם, ככה שאפילו הזמנים השקטים לא כל כך שקטים.

אני לא מתיימר לתת פתרונות.

אבל המצב הזה צריך להפסק ASAP, ולא נראה לי שיש אזרח שאכפת לו איך זה יקרה.

ואם כבר אני פורק קיטור, עם כל הכבוד לכיפת ברזל ולגאונות שעומדת מאחוריה.

כיפת ברזל היא פשוט פיתרון חלם.

במקום להפסיק את הירי מעזה, משקיעים כספים בליירט אותו.

אם הייתה לך נזילת שמן רצינית ברכב, היית מתקן אותה או שם דלי מתחת ?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
לוחמה פסיכולוגית נגד ישראל, אני מקווה - להחליש את דעת הקהל.

אויבינו לא מבינים שאנחנו נחושים הרבה יותר מאשר התקשורת הרופסת שלנו.

מזמן אמרתי שיש לנו תקשורת חתרנית המצודדת באויב הפנאטי,

יש רק אתר חדשות אחד שנחשב לאמין

http://www.inn.co.il/

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
עם כל הכבוד לכיפת ברזל ולגאונות שעומדת מאחוריה, כיפת ברזל היא פשוט פיתרון חלם.

במקום להפסיק את הירי מעזה, משקיעים כספים בליירט אותו ?.

אותה גישה לגבי המיגונים של בתי ספר וכו', פתרונות חלם.

המדינה איבדה את כושר ההרתעה שלה וזה הוביל לזה שמטווחים אזרחים ללא חשבון.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר ומתן, אני לא יודע על איזו פלנטה אתם חיים.

כתושב אשקלון ידוע לי שאין דבר כזה להפסיק לחלוטין את הרקטות וגם עבור רקטה אחת בחצי שנה צריך מיגון לפחות בבתי הספר. הבת שלי לא צריכה להתחבא מתחת לשולחן כשיש אזעקה ועוד להאמין שזה מגן עליה בשביל לחסוך 30 מליון שקלים מזויינים. שהשרים שלנו יסעו בפאביה וחברי הכנסת יסעו באלטו והינה יש כסף למיגון.

אנחנו לא חיים בשוויץ ותמיד יהיו פה איומים. זה שצריך לנסות למגר את האיומים לא אומר שלא צריך להתמגן. אולי נבאטל גם את כל האבטחה בנתב"ג כי צריך לטפל במחבלים במקום להתמגן, נהרוס את גדר ההפרדה כי צריך למגר את הטרור ולא להתמגן ונפטר את כל החבלנים כי הרי אין טרור כי מטפלים בו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פתרונות בצורת מקלטים וממ"ד חייבים להיות, אבל לא בגלל שיש טילים מעזה, אלא בגלל שאין עולם בלי מלחמות.

אבל פיתרון כמו כיפת ברזל הוא השלמה עם המצב.

בהקבלה לעולם התעופה עליו התחלת לדבר, האם במקום מאבטחים שימנעו ממחבלים להכנס למטוסים, היית מוכן לקבל מצב בו לכל נוסע מחולקת ערכת הישרדות עם מצנח למקרה שישרוד, כי מאמינים שצריך להשלים עם המצב של מחבלים מתאבדים במטוסים?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

זאת הקבלה לא רלבנטית לחלוטין. מניעת שיגור של גראד היא לא עצירה של מחבל בתוך שדה תעופה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
זאת הקבלה לא רלבנטית לחלוטין. מניעת שיגור של גראד היא לא עצירה של מחבל בתוך שדה תעופה.

ההקבלה אולי לא הכי רלוונטית אך הכיוון ברור.

שום מדינה לא הייתה מסכימה להיות מופגזת.

"כיפת ברזל" היא מענה למצב נתון.

מציאות דומה במעט הייתה בצפון, יותר בנושא ההתנהלות בגבול וירי תלול מסלול (היו גם פגזי נ"מ) ולגבי חטיפות. עד שרה"מ אחד החליט לשנותה.

בינתיים, סופרים שם כמעט 7 שנים של שקט.

• תוכן חדש...