Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת "קילקלת" לי.

היה לי ברור שתשובה כזו תבוא ממך, תשובה שמקופלת בתוכה ההבנה שאין ניצחון בנוק אאוט וש'תנו לצה"ל לנצח' היא סיסמא דמגוגית לשמה.

קוויתי שגם האחרים יגיעו לתובנות האלה.

צה"ל יכול "להצליח", זה יתבטא בשקט יחסי, פגיעה בקודקודים, תשתיות וכו', הוא לא יכול לנצח כי אי אפשר לחסל את אירגון חמאס\חיזבאללה וכו', לעומת צבא סדיר שאתה כן יכול ליצור "נצחון".

צה"ל בהחלט יכול לנצח את מצרים, סוריה, אירן ושאר איומים, הוא לא יכול לנצח אירגון גרילה, הוא יכול להצליח בלחימה מולו ולפגוע בו אנושות.

צבא סדיר הוא חשוף (טנקים, מטוסים וכו') וקל לפגוע בו, ארגון גרילה שנלחם מתוך אוכלוסיה אזרחית (ואף מתחזה להם) ושמוריד את ראשו מתחת לאדמה תחת התקפה קשה יותר לפגיעה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 629
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זורם איתך.

אתה שר הביטחון בממשלה שעשתה את כל אלה, עכשיו סיימת פגישה עם ראש אמ"ן שמוכיח לך באותות ובמופתים שהצד השני ניצל אל הגבול ימי הפתוח כדי להתחמש באמצעי לחימה שוברי שוויון.

מה אתה עושה? מה ההוראות שלך?

ה.

נותן הוראה לחסל אותם תוך הבהרה פומבית שלא נאפשר הכנסת נשק שאי ו הגנתי.

רק להסיר ספק, אותם זה את אמצעי הלחימה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
צה"ל יכול "להצליח", זה יתבטא בשקט יחסי, פגיעה בקודקודים, תשתיות וכו', הוא לא יכול לנצח כי אי אפשר לחסל את אירגון חמאס\חיזבאללה וכו', לעומת צבא סדיר שאתה כן יכול ליצור "נצחון".

צה"ל בהחלט יכול לנצח את מצרים, סוריה, אירן ושאר איומים, הוא לא יכול לנצח אירגון גרילה, הוא יכול להצליח בלחימה מולו ולפגוע בו אנושות.

צבא סדיר הוא חשוף (טנקים, מטוסים וכו') וקל לפגוע בו, ארגון גרילה שנלחם מתוך אוכלוסיה אזרחית (ואף מתחזה להם) ושמוריד את ראשו מתחת לאדמה תחת התקפה קשה יותר לפגיעה.

מסכים לגמרי, מקווה שהחברים יבינו שאין פתרון קסם.

נותן הוראה לחסל אותם תוך הבהרה פומבית שלא נאפשר הכנסת נשק שאי ו הגנתי.

רק להסיר ספק, אותם זה את אמצעי הלחימה.

הולך על הקו ששלך:

ההברחות נמשכות, הרטוריקה המתלהמת על "חיסול היישות הציונית" נמשכת, טפטוף של ירי נמשך מעת לעת באופן אקראי על ישובי הדרום, ראשי מועצות עולים ללשכתך ודורשים פעולה, בשדרות הפגנות בטענה שהם הופקרו.

כבוד השר - מה הלאה? צבאית - ומדינית.

פורסם

היית מפרסם את זה בפוסט נפרד ובלי בקשר שכל מי שיכול להעביר את זה בפייס ובכל מקום אפשרי.

פורסם
שתי פניות לי אליכם:

פניה לאנשי השמאל (יאללה בשבילכם סמול):

נאמר שאתם מכהנים בתפקיד בכיר בממשלה, מה הצעדים שתנקטו כדי להשיג רגיעה עם החמאס? מה לדעתכם הניע את החמאס להצית את סבב האלימות הנוכחי?

פניה לאנשי הימין:

נאמר שאתם מכהנים בתפקיד בכיר במטכ"ל, מה תמונת הניצחון שלכם? מה הם יעדי המבצע?

אנא תשובות ענייניות, תגובות כמו: להרוס את עזה עד היסוד מצד אחד או לדבר עם החמאס ולהשיג שלום מצד שני יוגדרו כ- BS.

כדאי לציין קודם כל שאין לי מספיק ידע (הן מבחינה מדינית והן מבחינה צבאית) בשביל לענות על השאלה הזאת (ואני די בטוח שגם לא לרוב המגיבים האחרים), אבל אני אנסה בכל זאת.

בשלב הראשוני - סיום השגת יעדי ההפצצות מהאוויר וכניסה קרקעית מאסיבית של כוחות קרקעיים. חלוקת הרצועה למספר חלקים הרמטיים, וסגירה על המחבלים מכיוון הגבול פנימה. בסיום המבצע צה"ל בעצם יכבוש מחדש את הרצועה וישלוט בה.

בשלב השני - פנייה לאו"ם, נאט"ו, ארה"ב וכדומה בדרישה לספק ערבות להפסקת הירי ולהפסקת התחמשות החמאס (ושאר הארגונים) כתנאי ליציאה מהרצועה. בנוסף, הצבת אולטימטום כי כל ירי (ולו של טיל בודד) יגרור כניסה מחודשת וכיבוש הרצועה. לבסוף, יציאה מהרצועה והסרת המצור.

הרעיון האידיאלי מבחינתי הוא כוח רב לאומי שיימצא בגבול הרצועה וכן במעברים (היבשתיים והימיים), וייפקח על כל מה שקורה ברצועה ועל כל מה שנכנס לשם.

זה פחות או יותר הפתרון שלי למצב.

אני אענה כנציג שמאל.

שו8בר לחמאס את העצמות ובמקביל דואג להצניח סיוע הומאניטרי לאזרחים. כמו כן בסוף המבצע מסיר את המצור הימי והיבשתי ומנתק אותם לחלוטין מישראל כולל חשמל ומים.

לזרוק ולשכוח אותם בסוף המבצע זה קצת בעייתי, שכן שום דבר בעצם לא יימנע מהם להתחמש מחדש (אני מניח שאי אפשר להפציץ ולתקוף כל יומיים שיירות ומנהרות להברחת תחמושת). חייבים פיקוח, או בצורת מצור שלנו או בצורת פיקוח בינלאומי/מצרי.

פורסם
כדאי לציין קודם כל שאין לי מספיק ידע (הן מבחינה מדינית והן מבחינה צבאית) בשביל לענות על השאלה הזאת (ואני די בטוח שגם לא לרוב המגיבים האחרים), אבל אני אנסה בכל זאת.

בשלב הראשוני - סיום השגת יעדי ההפצצות מהאוויר וכניסה קרקעית מאסיבית של כוחות קרקעיים. חלוקת הרצועה למספר חלקים הרמטיים, וסגירה על המחבלים מכיוון הגבול פנימה. בסיום המבצע צה"ל בעצם יכבוש מחדש את הרצועה וישלוט בה.

בשלב השני - פנייה לאו"ם, נאט"ו, ארה"ב וכדומה בדרישה לספק ערבות להפסקת הירי ולהפסקת התחמשות החמאס (ושאר הארגונים) כתנאי ליציאה מהרצועה. בנוסף, הצבת אולטימטום כי כל ירי (ולו של טיל בודד) יגרור כניסה מחודשת וכיבוש הרצועה. לבסוף, יציאה מהרצועה והסרת המצור.

הרעיון האידיאלי מבחינתי הוא כוח רב לאומי שיימצא בגבול הרצועה וכן במעברים (היבשתיים והימיים), וייפקח על כל מה שקורה ברצועה ועל כל מה שנכנס לשם.

הפתרון שלך גרוע למדי.

ראשית, כניסה מאסיבית של כוחות קרקעיים תגבה חיי אדם מחיילי צה"ל, וגם אם מספרי ההרוגים יהיו כבמבצע עופרת יצוקה, בכל זאת אנחנו מסכנים כוחות.

שנית, כיבוש הרצועה לאורך זמן מצריך טיפול באוכלוסיה האזרחית, ומדובר על מיליון וחצי איש, וזה לא פשוט.

כיבוש לאורך זמן לא בא בחשבון - מצריך גיוס מילואים נרחב לאורך זמן, חיילי צה"ל יהפכו למטרות ומיטוט מוחלט של מערכות השלטון האזרחיות יפיל את כל צרות רצועת עזה על ראשינו.

אף מדינה או גוף לא יכול ולא ירצה לערוב לשקט; חמאס הוא ארגון טרור לכל דבר, ואין שום סיכוי שארה"ב או נאט"ו ינהלו עימם משא ומתן, ובצדק.

בינתיים התקיפות האוויריות יעילות מאד, וכוללות פגיעה בסמלי שלטון ובאתרי שיגור.

עוד כמה ימים כאלו הם יבואו על 4 לבקש הפסקת אש.

עד העונג הבא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ראינו בלבנון מה שוות הערבויות הבין לאומיות - היו החלטות, יש UNIFIL והחיזבאלה עושה מה שהוא רוצה. אף מדינה לא רוצה שכוחותיה יהיו מעורבים בעניין כל עוד היא אינה מאויימת ישירות.

יש, או לפחות היה, כוח כזה במעבר רפיח. לא היה שווה את הנייר שעליו קיבל את המינוי.

לזרוק ולשכוח אותם בסוף המבצע זה קצת בעייתי, שכן שום דבר בעצם לא יימנע מהם להתחמש מחדש (אני מניח שאי אפשר להפציץ ולתקוף כל יומיים שיירות ומנהרות להברחת תחמושת). חייבים פיקוח, או בצורת מצור שלנו או בצורת פיקוח בינלאומי/מצרי.

אתה עוד חי בימי מובארק. למורסי יש מספיק צרות משלו, ויש רושם שהוא אינו מנהיג אלא מונהג על ידי ההמון בככרות. לא הייתי סומך עליו במיל בעניין ההברחות - הרי כוחותיו לא היו מסוגלים להגן על צינור הגז בסיני מחבלות, מה שגרםלמצרים נזק כלכלי, אז אני לא מאמין שהוא ישקיע מאמץ מינימלי בהגנת ישראל.

.....

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

+1 , מסכים עם רוב הדברים, לא רואה גם פתרון אחר בשלב זה

לדעתי לא נקטו בקו הזה עד כה מסיבות של פחד להרוס את היחסים עם מצריים, הפחד לאבד חיילים , הגירעון העצום יביא לקופת המדינה. הבנתי שכיפת ברזל ממומנת ע"י ארה"ב כולל הטילים המיירטים, מניח שאחד התנאים זה להמנע עד כמה שניתן ממהלך של ישיבה וכיבוש הרצועה.

בין השאר הממשלה אמרה לעצמה "נחכה עד הבחירות ושגם תושבי הדרום יסבלו בשקט, יש כיפת ברזל לשם כך, ואז אם לא ירגעו ניקח חזרה אלינו את דעת הקהל עי מבצע עופרת יצוקה2

השאלה האם יש דרך "לעזור" לעזתים להפיל את השלטון הרודני ולמנות ממשל חדש.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

שלב כיבוש הרצועה הסתיים בהצלחה מלאה עם מעט נפגעים לכוחותינו.

אתה פוקד על אלוף הפיקוד לבצע סריקות מבית לבית כדי לאתר ולהשמיד אמצעי לחימה.

הלילה נפל פגז מרגמה על חניון של צה"ל שנמצא ברצועה, שלושה חיילי מילואים נהרגו.

הבוקר נפגע נגמ"ש של צה"ל ממטען צד, עדיין לא ידוע מספר הנפגעים.

ברחבי הרצועה נרשם חוסר במזון ועליך לדאוג לצרכי האוכלוסיה, בעולם הפגנות סוערות כנגד פשעי ישראל.

אדוני הרמטכ"ל - נא הנחיותיך.

פורסם
הפתרון שלך גרוע למדי.

ראשית, כניסה מאסיבית של כוחות קרקעיים תגבה חיי אדם מחיילי צה"ל, וגם אם מספרי ההרוגים יהיו כבמבצע עופרת יצוקה, בכל זאת אנחנו מסכנים כוחות.

שנית, כיבוש הרצועה לאורך זמן מצריך טיפול באוכלוסיה האזרחית, ומדובר על מיליון וחצי איש, וזה לא פשוט.

כיבוש לאורך זמן לא בא בחשבון - מצריך גיוס מילואים נרחב לאורך זמן, חיילי צה"ל יהפכו למטרות ומיטוט מוחלט של מערכות השלטון האזרחיות יפיל את כל צרות רצועת עזה על ראשינו.

אף מדינה או גוף לא יכול ולא ירצה לערוב לשקט; חמאס הוא ארגון טרור לכל דבר, ואין שום סיכוי שארה"ב או נאט"ו ינהלו עימם משא ומתן, ובצדק.

בינתיים התקיפות האוויריות יעילות מאד, וכוללות פגיעה בסמלי שלטון ובאתרי שיגור.

עוד כמה ימים כאלו הם יבואו על 4 לבקש הפסקת אש.

עד העונג הבא.

כניסה קרקעית זה משהו שעומד על הפרק בין כה ובין כה (ולפי דעתי זה היה מבוצע בודאות אם לא דעת הקהל הבינלאומית). עם תקיפות אוויריות אתה אולי תוכל לפגוע בכמויות גדולות של נשק וטילים, אבל לא תצליח לפגוע ברוב המחבלים שמסתתרים בין ריכוזי אוכלוסיה/מסגדים/בתי חולים. לפי דעתי אם המבצע הזה יגמר בתקיפות מן האוויר, אז כל הסיפור יחזור על עצמו שוב בעוד שנתיים שלוש (במקרה הטוב).

דבר שני, לא דיברתי על שהייה למשך מספר חודשים, אלא רק למשך מספר שבועות. וזה שאף אחד לא מוכן להתחייב או לערוב לשקט זאת כבר בעיה אחרת, אבל זה עדיין לפי דעתי הפתרון האופטימלי (גם אם הוא לא ריאלי). הפתרון החלופי הוא בעצם מה שקורה עד היום - מצור ישראלי על הרצועה שגורר גינויים וכל מיני דרישות הזויות להגיע להידברות עם החמאס (צביעות כבר אמרתי?).

ראינו בלבנון מה שוות הערבויות הבין לאומיות - היו החלטות, יש UNIFIL והחיזבאלה עושה מה שהוא רוצה. אף מדינה לא רוצה שכוחותיה יהיו מעורבים בעניין כל עוד היא אינה מאויימת ישירות.

יש, או לפחות היה, כוח כזה במעבר רפיח. לא היה שווה את הנייר שעליו קיבל את המינוי.

אתה עוד חי בימי מובארק. למורסי יש מספיק צרות משלו, ויש רושם שהוא אינו מנהיג אלא מונהג על ידי ההמון בככרות. לא הייתי סומך עליו במיל בעניין ההברחות - הרי כוחותיו לא היו מסוגלים להגן על צינור הגז בסיני מחבלות, מה שגרםלמצרים נזק כלכלי, אז אני לא מאמין שהוא ישקיע מאמץ מינימלי בהגנת ישראל.

שוב, ביקשו פה פתרון ואני הצעתי אותו. זה שהעולם צבוע ומצד אחד לא מוכן לתת ערבות לשקט ולהפסקת התחמשות החמאס (או לספק אמצעים לשם כך), אך מצד שני דורש מאיתנו להסיר את המצור, להפסיק את התקיפות, לדבר עם החמאס וכדומה זה כבר משהו אחר.

וכמו שאמרתי, זה לא חייב להיות מצרים. מה שכן, כמו שאמרת זה גם חוסר רצון ולא רק חוסר יכולת.

פורסם
שלב כיבוש הרצועה הסתיים בהצלחה מלאה עם מעט נפגעים לכוחותינו.

אתה פוקד על אלוף הפיקוד לבצע סריקות מבית לבית כדי לאתר ולהשמיד אמצעי לחימה.

הלילה נפל פגז מרגמה על חניון של צה"ל שנמצא ברצועה, שלושה חיילי מילואים נהרגו.

הבוקר נפגע נגמ"ש של צה"ל ממטען צד, עדיין לא ידוע מספר הנפגעים.

ברחבי הרצועה נרשם חוסר במזון ועליך לדאוג לצרכי האוכלוסיה, בעולם הפגנות סוערות כנגד פשעי ישראל.

אדוני הרמטכ"ל - נא הנחיותיך.

שוב, ראה את תשובתי לחן פרחי. נכון שזה משהו שיגרור כנראה אבדות בקרב חיילינו, פגיעה בחפים מפשע בשני הצדדים וכן גינויים בכל העולם, אבל זה לא שיש פתרון קסם בו אתה מפסיק לחלוטין את הירי מעזה מבלי לבצע איזושהי פעולה מאסיבית.

אם רוצים להפסיק לחלוטין את הירי (ולמשך יותר משנה שנתיים) אז חייבים כניסה קרקעית מאסיבית (שוב, לפי דעתי).

כבר ראינו מה קרה אחרי עופרת יצוקה, היה קצת שקט ואז הסיפור חזר על עצמו.

ולתרחיש שלך - לגבי אבידות לצערי אין לי מה להציע (עם כל הצער, מלחמות זה לא כיף).

באשר לחוסר מזון - גם עכשיו אומרים שיש חוסר במזון ברצועה, הבעיה היא שזה קצת לא מסתדר עם כל המשאיות שנכנסות לרצועה דרך כרם שלום. סביר להניח שבשלב הראשוני יהיה מחסור במזון (עקב כל מיני תרגילים של החמאס שינסה להשפיע על דעת הקהל הבינלאומית), אבל ככל שיעבור הזמן והצבא ישתלט על עזה ככה הבעיות הללו יפתרו.

ולגבי ההפגנות הסוערות - נראה לי שזה לא תפקידו של הרמטכ"ל :lol: אבל בכל מקרה, הייתי שולח אותם לבקר בסוריה בשלב הראשון. בשלב השני הייתי מציע להם לקחת חסות על הרצועה במקומנו.

פורסם

ולגבי ההפגנות הסוערות - נראה לי שזה לא תפקידו של הרמטכ"ל :lol: אבל בכל מקרה, הייתי שולח אותם לבקר בסוריה בשלב הראשון. בשלב השני הייתי מציע להם לקחת חסות על הרצועה במקומנו.

אדוני הרמטכ"ל - אתה חוטא לתפקידך, חובתך לצפות את ההשלכות הצבאיות מהמעשים שלך וגם את התוצאות המדיניות.

מה מטרת הכניסה הקרקעית לרצועה? מה אסטרטגיית היציאה שלך?

מכיוון שאת הדרגות לא קנית בשק"ם - אתה נדרש לתשובות...

נו?

פורסם

צריך להפסיק לדבר על כיבוש הרצועה, לאף אחד אין אינטרס לכבוש מחדש את רצועת עזה, לא לדרג המדיני הישראלי, לא לדרג הצבאי הבכיר ואני אגלה לכם סוד- גם הלוחמים בשטח לא מתים על זה, בין אם זה כיבוש מחדש או שהייה ללא זמן מוגדר מאוד.

אני כן מאמין שצריך להכנס פנימה, לנקות את מה שאפשר, להשאיר את מה שצריך- ולצאת.

בהתאם לשורה האחרונה אני מאחל לכל חיילי צה״ל שיצאו ויחזרו בשלום, כולל אחי שהוקפץ בעצמו במהלך השבת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אדוני הרמטכ"ל - אתה חוטא לתפקידך, חובתך לצפות את ההשלכות הצבאיות מהמעשים שלך וגם את התוצאות המדיניות.

מה מטרת הכניסה הקרקעית לרצועה? מה אסטרטגיית היציאה שלך?

מכיוון שאת הדרגות לא קנית בשק"ם - אתה נדרש לתשובות...

נו?

נראה לי שתפקידו של הרמטכ"ל הוא להכין את הצבא להוראות של הדרג המדיני, ולבצען תוך מינימום נפגעים לכוחותינו, ומינימום פגיעה באוכלוסיה אזרחית.

ובכל מקרה זה דיבורים באוויר - מטרת הכניסה היא מן הסתם להפסיק את ירי הטילים ולפגוע בחמאס. כמה לפגוע, איך לפגוע וכדומה זה כבר לא משהו שאני (או מישהו אחר בפורום) יכול לענות עליו.

בנוסף, לכל פתרון שיוצע אפשר למצוא תרחישי זוועה וחסרונות. הבעיה היא שאין פתרון של WIN-WIN, אלא חייבים להתפשר על משהו.

צריך להפסיק לדבר על כיבוש הרצועה, לאף אחד אין אינטרס לכבוש מחדש את רצועת עזה, לא לדרג המדיני הישראלי, לא לדרג הצבאי הבכיר ואני אגלה לכם סוד- גם הלוחמים בשטח לא מתים על זה, בין אם זה כיבוש מחדש או שהייה ללא זמן מוגדר מאוד.

.

כיצד זה שונה ממה שאתה הצעת?

"הדרך היחידה להשיג תוצאות טובות זה שוב לבתר את רצועת עזה ל-2 או 3 חלקים ואז לייצר "סירי לחץ" ולפגוע בחמושים."

פורסם
נראה לי שתפקידו של הרמטכ"ל הוא להכין את הצבא להוראות של הדרג המדיני, ולבצען תוך מינימום נפגעים לכוחותינו, ומינימום פגיעה באוכלוסיה אזרחית.

ובכל מקרה זה דיבורים באוויר - מטרת הכניסה היא מן הסתם להפסיק את ירי הטילים ולפגוע בחמאס. כמה לפגוע, איך לפגוע וכדומה זה כבר לא משהו שאני (או מישהו אחר בפורום) יכול לענות עליו.

בנוסף, לכל פתרון שיוצע אפשר למצוא תרחישי זוועה וחסרונות. הבעיה היא שאין פתרון של WIN-WIN, אלא חייבים להתפשר על משהו.

ידידי, להכנס לרצועה בלי מטרות מוגדרות ובלי אסטרטגיית יציאה - זה מהלך שיגרום יותר נזק מתועלת, גם לחיילי צה"ל שיהפכו לברווזים במטווח וגם להרתעה הישראלית כיוון שכניסה כזו תסתיים בנסיגה מבישה בסגנון לבנון.

במגוון התפקידים שמילאתי, תמיד הייתה תחושה שמי שיושב מעל הדרג שלי מטומטם (לעתים זה גם היה נכון), אבל ככול שאתה מתקדם אתה פתאום מבין שבעיני הכפופים אליך, אתה עלול להכנס למשבצת המטומטם - זה ששוקל היטב כל צעד ומנסה לחזות את ההשלכות שלו, בלי להגרר למהלכים חפוזים, זה שנחשף לשיקולים שאינם מעניינים אותם כלל.

לא לחינם התחלתי את משחק האסטרטגיה הזו, ניסיתי להראות לכל הצדדים (ימין ושמאל) שהדרך הקיצונית מביאה למבוי סתום לנקודה בלתי הפיכה שטוב היה אם לא היינו מגיעים אליה.

ככול הנראה הפשרה הנוכחית היא הרע במיעוטו.

• תוכן חדש...