Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם המבצע יסתיים ללא הכרעה צבאית ברורה, מדובר בהצלחה לחמאס ובמפלה ישראלית שעשויה להיות מכרעת מבחינת היחסים עם ארה"ב.

ההצלחה לחמאס לא תתבטא רק בשימור השלטון והמעמד שלו, ובשימור רוב יכולותיו, אלא ביכולתו לראשונה לרתום את מצרים צבאית לעימות ולערער סופית את מאזן הכוחות עם מצרים.

בבית הלבן יושב נשיא שאינו אוהד את ישראל, ובכל זאת הוא נותן לישראל מרחב פעולה גדול מאד.

אם ישראל לא תדע לנצל את זה גם הפעם (כמו במבצעים קודמים ובלבנון), הדבר יגרור לדעתי הדרדרות ממשית ביחסים עם ארה"ב ויקרין חולשה שתזמין לחץ מדיני אדיר על המדינה.

אגב, יום שני ברציפות שאני תוהה באיזה סרט רע חי רביב דרוקר, כשהוא ממשיך לטעון שמטרות המבצע בדמות "חיזוק ההרתעה והפחתת היכולות" הושגו.

אם המבצע ייפסק עכשיו, מה שייזכר אלו הרקטות לדרום הארץ, ירושלים ות"א, ולא חיסול ג'עברי.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

• תגובות 629
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קשה מאד להשיג הכרעה צבאית ברורה, כי אנחנו לא מנהלים מלחמה מול צבא סדיר, אלא מול ארגון גרילה שמנהל את מלחמתו מול אזרחי ישראל.

בכל מקרה העימות יסתיים כשידה של ישראל על העליונה, כל עוד הוא לא ימשך זמן רב מידי ולא יהיו אבדות אזרחיות רבות מידי בצד השני.

עד עתה חוסלו היכולות לשגר טילים לטווח תל אביב וצפונה ופוצץ ביניין ממשלת חמאס, איתות ברור להנהגה.

בניגוד לשמועות המכוערות שהופצו ערב הבחירות בארה"ב, אובמה אינו שונא ישראל, ההיפך הגמור מכך, ולפחות בשלב זה מעניק לישראל גיבוי מלא, שנקווה שימשיך כך, שוב, כל עוד המבצע ינוהל בחוכמה ובתבונה ראוייה, ללא דברי רהב או הבטחות חסרות כיסוי.

כבוד גדול מגיע לרפא"ל על פיתוח מערכת כיפת ברזל, שיירטה חלק ניכר מהשיגורים, ובהחלט מגיעה מילה טובה לשר הביטחון לשלעבר, עמיר פרץ על היוזמה לפיתוח המערכת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אם המבצע יסתיים ללא הכרעה צבאית ברורה, מדובר בהצלחה לחמאס ובמפלה ישראלית שעשויה להיות מכרעת מבחינת היחסים עם ארה"ב.

ההצלחה לחמאס לא תתבטא רק בשימור השלטון והמעמד שלו, ובשימור רוב יכולותיו, אלא ביכולתו לראשונה לרתום את מצרים צבאית לעימות ולערער סופית את מאזן הכוחות עם מצרים.

בבית הלבן יושב נשיא שאינו אוהד את ישראל, ובכל זאת הוא נותן לישראל מרחב פעולה גדול מאד.

אם ישראל לא תדע לנצל את זה גם הפעם (כמו במבצעים קודמים ובלבנון), הדבר יגרור לדעתי הדרדרות ממשית ביחסים עם ארה"ב ויקרין חולשה שתזמין לחץ מדיני אדיר על המדינה.

אגב, יום שני ברציפות שאני תוהה באיזה סרט רע חי רביב דרוקר, כשהוא ממשיך לטעון שמטרות המבצע בדמות "חיזוק ההרתעה והפחתת היכולות" הושגו.

אם המבצע ייפסק עכשיו, מה שייזכר אלו הרקטות לדרום הארץ, ירושלים ות"א, ולא חיסול ג'עברי.

אין דבר כזה הכרעה צבאית. אתה לא מנהל מלחמה מול דיוויזיה מצרית.

אתה נלחם מול ארגוני טרור בעלי אידאולוגיה חולנית מהשטן.

צה"ל בקושי נלחם עכשיו. במלחמת לבנון השנייה הופעלו רק 8% מיכולות צה"ל.

במלחמה אמיתית, צבא מול צבא, צה"ל יכול להביס כל צבא שסביבנו.

כל השליטים מסביב יודעים היטב שבמלחמה, אם צה"ל יחליט להפעיל את כל היכולות, הוא ימחק להם את הצבא.

פורסם

אתר YNET "המהולל" מביא דיווחים על הפגנות ברחבי העולם נגד ישראל. טורקיה היא לא הפתעה, גם לא ייוון שהפכה גזענית ואנטישמית, מי שמפליא אותי הם הדרום קוריאנים. הדרום קוריאנים סובלים ממתיחות רבה עם הצפון קוריאנים עד מזמן מלחמת קוריאה. הצפון קוראינים משתפים פעולה עם הרוסים, האירנים וכל מי שטרור ופשע נמצא באג'נדה שלו. לא מעט פעמים הצפוניים התגרו בדרומיים על ידי ירי טלים והריגת חיילים. דווקא מהם הייתי מצפה להבין מה שהולך עם השכנים שלנו.

עצוב מאוד, אני יכול להסיק רק דבר אחד, הרבה אנשים בעולם הזה שונאים את מדינת ישראל. עובדה, במשך 20 חודשים צבאו של אסד רוצח אזרחים חפים מפשע ואף אחד לא יוצא לרחובות. לא הפגנה, לא שלטים והכי אבסורד שעד היום העצרת הכללית של האום שמורכבת רוב רובה מרוב ערבי לא הצליחה לגנות את אסד על כל שהוא טובח בעמו.

לעומת זאת ששראל יוצאת למבצע, כמה שהיא לא תהיה הומנית ומתחשבת עדיין ישנאו אותה.

אבל אני לא מתפלא על אומות העולם, אני מתפלא על ייפי הנפש מקירבנו. עד היום לא יצאה ולו ספינת משט אחת לסוריה. כמה יצאו לעזה? על כמה מהן היו יהודים וישראלים?

כמה ישראלים משתמשים במילה המטומטמת "כיבוש"? אין כיבוש ואין נעליים. שטחי יהודה ושומרון שייכים לישראל כדין לפי החוק הבין לאומי באותה מידה שרמת הגולן ומזרח ירושליים שייכים לה. אני לא נכנס לשאלה אם צריך להחזיר שטחים או לא אני מתייחס לנקודה שהמילה "כיבוש" היא מוטעית ולא נכונה. אחרת, איך זה ייתכן שבמשך מעל 40 שנים השטח מסופח לישראל ואף ממשלה בעולם לא עשתה משהו בנידון?

אז אל לנו להתפלא למה לא סובלים אותנו בעולם, קודם נלמד להסתדר עם עצמנו כאן ואחר כך נלין מדוע לא אוהבים אותנו בעולם.

והנה אחת העדויות החשובות ביותר מעופרת יצוקה לגבי ההומניות של צה"ל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שתי פניות לי אליכם:

פניה לאנשי השמאל (יאללה בשבילכם סמול):

נאמר שאתם מכהנים בתפקיד בכיר בממשלה, מה הצעדים שתנקטו כדי להשיג רגיעה עם החמאס? מה לדעתכם הניע את החמאס להצית את סבב האלימות הנוכחי?

פניה לאנשי הימין:

נאמר שאתם מכהנים בתפקיד בכיר במטכ"ל, מה תמונת הניצחון שלכם? מה הם יעדי המבצע?

אנא תשובות ענייניות, תגובות כמו: להרוס את עזה עד היסוד מצד אחד או לדבר עם החמאס ולהשיג שלום מצד שני יוגדרו כ- BS.

פורסם

אני אענה כנציג שמאל.

שו8בר לחמאס את העצמות ובמקביל דואג להצניח סיוע הומאניטרי לאזרחים. כמו כן בסוף המבצע מסיר את המצור הימי והיבשתי ומנתק אותם לחלוטין מישראל כולל חשמל ומים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נראה לי שמורסי ניסה לרמוז לנו לא לכבוש את ציר פילדלפי כי הוא ממש צמוד לגבול עם מצרים.

ציר פלדלפי בדיוק כמו טנצ'ר ושות' בהחלט ישמשו את צה"ל, זה א' ב' של כל מבצע צבאי, אנחנו יודעים את זה וגם הם.

אין דבר כזה הכרעה צבאית. אתה לא מנהל מלחמה מול דיוויזיה מצרית.

אתה נלחם מול ארגוני טרור בעלי אידאולוגיה חולנית מהשטן.

צה"ל בקושי נלחם עכשיו. במלחמת לבנון השנייה הופעלו רק 8% מיכולות צה"ל.

במלחמה אמיתית, צבא מול צבא, צה"ל יכול להביס כל צבא שסביבנו.

כל השליטים מסביב יודעים היטב שבמלחמה, אם צה"ל יחליט להפעיל את כל היכולות, הוא ימחק להם את הצבא.

חייב לפרגן לך,

אני אוהב את התגובות שלך בענייני הבטחון, בהחלט יש לך ידע.

דורקי,

לשאלתך, אני ימני בדעותיי, אין לך תמונת נצחון ברורה במערכה נגד אירגון גרילה, אלה כוחות שמובלים אחרי אידיאולוגיה מעוותת, על כל אחד שאתה הורג קמים 2 חדשים.

מה אתה כן יכול לעשות נגדם?

להחזיר אותם "כמה שנים" אחורה, משמע, השמדת או פגעת להם קשות במערך הטילים ארוכי הטווח?

הם חזרו כמה שנים אחורה.

חיסלת להם בכירים?

אתה יוצר אצלהם לחץ אדיר במערכת שמשבש להם את העבודה ופוגע בתפקוד שלהם.

גם המבצע הנוכחי הינו בגדר "עימות מוגבל" שכן צה"ל לא משתמש בכל יכולותיו ואפילו לא מתקרב לכך.

מעשית, צה"ל יכול לשטח את עזה בפחות מדקה, מעשית- הוא נמנע מחיסולים כאשר יש אזרחים שעלולים להפגע, הוא נמנע מהפצצת יעדים אם ידוע שיש אזרחים בסביבה, גם כשהוא מפציץ הוא עושה שימוש בנשק עם אפקט סביבתי קטן.

כתב ניר וצדק, במלחמת לבנון השניה צה"ל אומנם שלף מהשרוול כמה אסים ולמרות זאת- השתמש בפחות מ-10% מיכולותיו.

מצרים לא מרשימה עם האיומים שלה כי אם ארצות הברית תעשה לה "נו נו נו" היא תיהיה בבעיה, בטח היום כשהכלכלה שלה מחורבנת יותר מאי פעם.

סוריה, שמטוסיה ומסוקיה מופלים פחות או יותר באמצעות רוגטקות של המורדים, יודעת שגם לה עדיף להשאר מחוץ לתמונה.

ואירן?

שקט תעשייתי.

חמאס משקשקים, בדיוק כמו שהם משקשקים בכל מבצע צבאי רציני נגדם, אז הם יורים את הצינורות שלהם לכל כיוון, כיפת ברזל נותנת המון גאווה ומיירטת את רוב הרקטות המסוכנות, היתר נופלות בשטחים פתוחים.

חמאס כל כך מוכשרים שהצליחו לירות רקטות על תל אביב ולפגוע שם בשטחים פתוחים....

השלב הבא זה שהם ירו רקטה על תל אביב והיא תנחת בחניה ריקה בבן יהודה.

:)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שובר לחמאס את העצמות ובמקביל דואג להצניח סיוע הומאניטרי לאזרחים. כמו כן בסוף המבצע מסיר את המצור הימי והיבשתי ומנתק אותם לחלוטין מישראל כולל חשמל ומים.

חמאס חטף מכה לא פשוטה, והפעם ישראל תדאג להשמיד את כל סמלי השלטון שלהם, כולל איצטדיון הכדורגל המפורסם שלהם.

הסחר עם רצועת עזה הוא בראש ובראשונה אינטרס ישראלי; מאות המשאיות שנכנסות מידי יום לרצועה מובילות סחורות שמיוצרות בישראל, וגם החשמל והמים לא ניתנים להם בחינם.

הסיכוי היחיד להתנתקות מלאה מרצועת עזה תלוי במצרים; אם מצרים תקח את רצועת עזה תחת חסותה, על כל המשתמע מכך, אפשר להתחיל בתהליך ניתוק הדרגתי.

פורסם

סתם שאלה,

אם יש איזור שידוע שיש שם פעילות חבלנית/שיגורי גראדים באופן קבוע, מורידים כרוזים שמודיעים שיש לתושבים 3 שעות להתפנות, ואז משטחים את כול האיזור. למה אי אפשר לעשות את זה? בלבנון זה בדיוק מה שעשו.

הסיכוי היחיד להתנתקות מלאה מרצועת עזה תלוי במצרים; אם מצרים תקח את רצועת עזה תחת חסותה, על כל המשתמע מכך, אפשר להתחילת בתהליך ניתוק הדרגתי.

וזה אין סיכוי שיקרה...

הפלסטינים מעניינים את השכנים הערבים רק בתור כלי נגדנו, בכול זמן אחר הם מעניינים אותם כקליפת השום.

פורסם

לא נכון,

גם בלבנון לא עשו את זה, האיזורים היחידים ש"שוטחו" בלבנון היו ברובע דאחיה שידוע שמשמש את חיזבאללה בלבד.

אין דבר כזה לשטח איזורים, בטח לא בעזה עם צפיפות אוכלוסיה נוראית.

בואו נכנס לפרופורציות, גם תושבי עזה לא בדיוק נהנים משלטון חמאס, זה בדיוק השלטון שמביא עליהם מצור ימי ושאר "ברכות".

הדרך היחידה להשיג תוצאות טובות זה שוב לבתר את רצועת עזה ל-2 או 3 חלקים ואז לייצר "סירי לחץ" ולפגוע בחמושים.

אסור לפקפק במה שצה"ל הספיק לעשות כבר בלחימה הנוכחית, הוא הוריד להם את ג'עברי שהוא סמל, נפגעו עוד בכירים וישראל מאותת להם שהחוויה שעברו בעופרת יצוקה היתה קייטנה לעומת מה שהם יחוו עכשיו (ולראיה- פגיעה בגופי שלטון כאלה ואחרים).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני אענה כנציג שמאל.

שו(8)בר לחמאס את העצמות ובמקביל דואג להצניח סיוע הומאניטרי לאזרחים.

כמו כן בסוף המבצע מסיר את המצור הימי והיבשתי ומנתק אותם לחלוטין מישראל כולל חשמל ומים.

בתקן האמצע ימין

למשפט הראשון תומך ומסכים .

הבעיה היא המשפט השני -

ישראל הציעה כבר לפני ההתנתקות כי במקביל להתנתקות , מצריים תקבל את האחריות וכניסת הסחורות

ומערכת החשמל והמים יחוברו למצרייים(200) מטר מרחק הבדל - רפיח המצרית - המצרים סרבו .

גם ארה"ב ומדינות אירופה ביקשו זאת מספר פעמים ב 5 שנים האחרונות .

המצרים טענו וטוענים , שאין להם אמצעים לוגיסטיים לכך .

כאשר בפועל כוונתם - לתקוע את הבעיה על ישראל - זה התרגיל היפה .

כך תמיד ישראל אשמה - יש סיבה למשטי מחאה .

ואם ה "חמאס" יורה על ישראל זה כי הוא חנוק ברצועה ע"י ישראל , והמצריים כאילו לא מעורבים .

( ובמקביל שיירות אמצעי לחימה וטילים נכנסות לסיני המצרית ומשם לרצועה .

אז נשק המצרים מאפשרים בשתיקה , וסיוע הומינטרי ומזון חשמל ומים לא )

ואיך היה אומר זוזו חלאסטרה - ותחשבו על זה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יש לעזה ים. שיביאו משם מה שהם רוצים, שיקימו לעצמם תחנת כוח לחשמל ושיתפילו מים. גם לישראל לא היה שום מעבר יבשתי עד 78' ולא קרה כלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני אענה כנציג שמאל.

שו8בר לחמאס את העצמות ובמקביל דואג להצניח סיוע הומאניטרי לאזרחים. כמו כן בסוף המבצע מסיר את המצור הימי והיבשתי ומנתק אותם לחלוטין מישראל כולל חשמל ומים.

זורם איתך.

אתה שר הביטחון בממשלה שעשתה את כל אלה, עכשיו סיימת פגישה עם ראש אמ"ן שמוכיח לך באותות ובמופתים שהצד השני ניצל אל הגבול ימי הפתוח כדי להתחמש באמצעי לחימה שוברי שוויון.

מה אתה עושה? מה ההוראות שלך?

דורקי,

לשאלתך, אני ימני בדעותיי, אין לך תמונת נצחון ברורה במערכה נגד אירגון גרילה, אלה כוחות שמובלים אחרי אידיאולוגיה מעוותת, על כל אחד שאתה הורג קמים 2 חדשים.

מה אתה כן יכול לעשות נגדם?

להחזיר אותם "כמה שנים" אחורה, משמע, השמדת או פגעת להם קשות במערך הטילים ארוכי הטווח?

הם חזרו כמה שנים אחורה.

חיסלת להם בכירים?

אתה יוצר אצלהם לחץ אדיר במערכת שמשבש להם את העבודה ופוגע בתפקוד שלהם.

גם המבצע הנוכחי הינו בגדר "עימות מוגבל" שכן צה"ל לא משתמש בכל יכולותיו ואפילו לא מתקרב לכך.

קצת "קילקלת" לי.

היה לי ברור שתשובה כזו תבוא ממך, תשובה שמקופלת בתוכה ההבנה שאין ניצחון בנוק אאוט וש'תנו לצה"ל לנצח' היא סיסמא דמגוגית לשמה.

קוויתי שגם האחרים יגיעו לתובנות האלה.

פורסם

הניצחון במערכה הזו אמור להיות כמו הניצחון במלחמת לבנון השנייה - שקט מוחלט בגבול הדרומי.

צה"ל פגע קשות בכוחו של החמאס, בלי אף נפגע לכוחותינו, ונקווה שכך זה ימשך.

• תוכן חדש...