Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולמי שעדיין לא הבין, דברים שרואים מכאן, לא רואים משם - תנו קצת יותר קרדיט למנהיגים שיתכן שהם קצת פחות טיפשים ואופורטוניסטים ממה שהתקשורת מציגה.

התגובות כאן הן אחרי הקרדיט.

לגייס מילואים בכמויות ואחר כך להתחנן בפני כל העולם שיפסיקו את הירי כדי שתוכל להתקפל עם הזנב בין הרגליים זה ממש לא להיות פחות טיפש. במצב כזה היה עדיף לו לא התחילו את המבצע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 629
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התמונה הרבה יותר רחבה ממה שנדמה.

בהרבה מובנים ישראל היא בעמדת נחיתות בעימות מול חמאס ושאר ארגוני הג'יהאד שפועלים ברצועה וצריכה לכלכל צעדיה בתבונה רבה ובהתחשב בגורמים שלא גלויים על פני השטח.

חמאס יודע את זה ולכן מעז, מבחינת הציבור בישראל, להציב דרישות שייראו לנו הזויות למי שסופג, לכאורה, נזקים והרוגים בהיקף שאנו רואים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ועוד ידיעה מעניית מדבקה:

ארה''ב הציבה 3 אוניות אמפיביות ועליהן 2,500 מרינס מול חופי ישראל. נערכת לפינוי כל האזרחים האמריקנים מישראל

תמשיכו לקרוא להם הזויים.

בשגרה, אכן, יש להם נטיה ל"עודף תיבול" בפרשנות, כלל דרמטיזציה והלחצה, אבל, שקרים, לא תמצאו שם.

העובדות נכונות, השאלה היא איך מציגים ומפרשים אותן.

בכל אופן, גם זו התפתחות מעניינת.

מעניין מה הם יודעים שאנחנו לא?

פינוי אמריקאי מישראל יכול להתבצע רק במקרה חריג מאוד. בינתיים החמאס לא מהווה איום מספק. יכול להיות שתרחיש גדול יותר באופק, אני מקווה שלא יהיו הפתעות בלתי נעימות.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
בהקשר של דבריך, כשמשתמשים במילים "פתרון" ו "מוחלט" אני מרגיש גל קור זורם לי לאורך עמוד השידרה, מה אתה מנסה להגיד?

שנתחיל לבנות תאי גזים? זה פתרון רציני לדעתך? :shock:

לא.

אנחנו הומניים מאוד, למרות מה שעברנו בשואה לא נרשה שזה יקרה שוב לשום עם - לפחות לא על ידנו. אנחנו אף מגנים את מה שמתחולל בסוריה.

למרות שאצל הפלסטיניאים, זה לא בדיוק הסטייט אוף מינד שלהם.

יש 2 פתרונות עיקריים, שמצתמצמים לפיתרון אחד.

1. חלוקת המדינה ל-2 גושים נפרדים, ללא אמולציה גיאוגרפית. בכדי לא לתת יתרון אסטרטגי במלחמות לצד השני.

והוצאת כל הערבים בישראל למדינה החדשה - ללא יוצאים מן הכלל. בלי אף ערבי אחד בארצנו.

שמעתי שהם אוהבים מבצעי "חבר מביא חבר". במקרה של מלחמה - תהיה לנו לגטימציה מוחלטת ללחימה מוחלטת.

הניסיון העבר אומר שזה לא יעזור - אף יחריף את הטרור. ויתן להם עוצמה צבאית.

עוברים לאופציה 2 היותר ריאלית.

טרנספר.

אני יודע שיש כאלה שיזדעזעו מכך.

אבל זה הפתרון האדיאלי לבעייתנו.

ורמז- לא עזה, לא איראן ולא אף מדינה ערבית בעולם מדאיגה אותי.

אני מודע לעוצמת צה"ל ועליונתנו הצבאית.

הכרעת ישראל, תוכל לבוא רק מבפנים. ערביי ישראל בהחלט יוכלו להכריע את הכף לרעתנו.

וזה כבר מעבר ליכולות צה"ל. ממש לישון עם האויב...

אפשר לעשות הסכם לא כתוב עם מדינה ערבית שכנה, שתקלוט את הדיירים החדשים - בתמורה כלשהי.

מתן מימון פיצויים לפלסטינאים, על מנת שיתחילו את חייהם מחדש במדינה החדשה בכבוד. זה הרבה יותר זול מתקציב הביטחון.

ברור לי שהפינוי יקבל אופי אלים - אבל כך נוכל להיות רגועים למען ילדנו וילדהם.

תוך מספר עשרות שנים, הערבים בארצנו יהיו רוב. מספיק כדי לבחור רה"מ ערבי וזה מקרב אותנו לסופה של ישראל.

צריך לפעול כמה שיותר מוקדם. היום. אתמול.

פורסם

חשבת אולי במקום טוהר הגזע לנסות להפוך אותם באמת לישראלים ע"י פעולות כגון בניית ערים מעורבות חדשות (מעורבות זה לא חרדיות עם שכונה חילונית או הפוך אלא עיר שפתוחה לכולם לחיים משותפים אמיתיים), שוויות חובות וזכויות וכו'?

טיהור אתני אם בטרנספר ואם בחיסול יגרום לנטישה המונית של המדינה (גם על ידי. מוכן לחיות באוהל במדינה שפויה במקום בארמון במדינה פאשיסטית).

פורסם

החלום שלי, האמיתי, הטהור, זה לחסל הבדלים אתניים.

כולנו בני אדם, ולכולנו אותו צבע דם.

לצערי, הפשיעה בקרב הערבים (ערביי ישראל) גבוהה מדי.

ליצור אכלוסייה משותפת זה סיכון לחינוך ילדנו בעתיד.

וכהוכחה - ראה מה מתחולל ביפו.

אני בכלל לא מדבר על פולטיקה כרגע.

ריאלית - רוב הערבים לא אוהבים יהודים, ואני בטוח שגם ההפך (חוץ ממדינת ת"א, ששם זה מעורב פחות או יותר).

עדיף לנו להיפרד בשלום, לפני שהסוף יהיה מכוער.

אני כואב על זה - אבל זאת תוצאה של חינוך ערבי במיטבו - או היעדרו.

אף ערבי לא אשם ישירות. לא נולדו רשעים.

אם הייתי ערבי בעזה - רוב הסיכויים שהייתי גם מחבל.

פורסם
החלום שלי, האמיתי, הטהור, זה לחסל הבדלים אתניים.

כולנו בני אדם, ולכולנו אותו צבע דם.

מתחת למעטה הפשיסטי והגזעני למעשה אתה דוגל ברעיון "מדינת כל אזרחיה". וזה מזכיר לי את...

"עזמי בשארה עמד בראש מפלגת בל"ד מאז הקמתה ומזוהה עם שאיפתה להפוך את למדינת כל אזרחיה. תפיסה זו מתייחדת בחילון מושג המדינה והתייחסות אינסטרומנטלית כלפי מוסדותיה, האמורים לשרת את האזרח בלא קשר מחייב ללאומיותו או לדתו."

אבל באופן פרקטי אתה מעדיף את פתרון "שתי מדינות לשני עמים"+טרנספר קטן

פורסם

שים לב למה שאתה בעצמך אומר: ערבי ויהודי. למה לא לנסות סוף סוף ליצור ישראלי?

תמיד ניסינו להגיע ל"דו קיום" במקום להגיע למיזוג ולקיום. אם במקום לדאוג להפרדה הם היו לומדים עלינו ואנחנו עליהם אז הכל היה נראה אחרת.

פורסם

אני לא רוצה להישמע גזען, אבל ממש לא בא לי לעבור את אותו המיזוג שאתה מדבר עליו.

בלי קשר לאחוזי הפשיעה הגבוהים ושאר המכות של החברה הערבית (רצח על כבוד המשפחה ועוד), כבר ראינו שהנאמנות שלהם למדינה מוטלת בספק (אם היא בכלל קיימת), הן בזמני שגרה ובמיוחד בזמני לחימה. כך גם לגבי הזהות שלהם (חלק גדול מהם מרגישים "פלשתינים", ומעדיפים את דגל פלשתין על פני דגל ישראל).

מבחינתי אם מדברים על פתרון 2 מדינות ל-2 עמים (שזה כנראה הפתרון הפרקטי היחידי), אז שזה יהיה מדינה לפלשתינים ומדינה ליהודים, ולא מדינה לפלשתינים ועוד מדינה מעורבת.

פורסם

כל מה שאתה אומר נכון כשאתה מדבר על מדינה שהיא דו לאומית ולא רב תרבותית. כשהיא דו לאומית כל לאום נאבק להשיג שליטה אבל אם היא רב תרבותית אז כולם דואגם למדינה ונאבקים בפן התרבותי בדומה למה שקורה בחברה הלא ערבית בארץ היום.

פורסם

הפיתרון הוא תמיד משולב. מדיני כדי להשיג את השקט והרתאתי כדי לשמור עליו.

פורסם
כל מה שאתה אומר נכון כשאתה מדבר על מדינה שהיא דו לאומית ולא רב תרבותית. כשהיא דו לאומית כל לאום נאבק להשיג שליטה אבל אם היא רב תרבותית אז כולם דואגם למדינה ונאבקים בפן התרבותי בדומה למה שקורה בחברה הלא ערבית בארץ היום.

משום מה קשה לי להאמין שנגיע למצב כזה עם הערבים, ולכן לפי דעתי הפתרון האידיאלי הוא הפרדה.

פורסם

אאוץ' ידידי, אני ישראלי יהודי שגר ועובד באשקלון המופגזת. אני פשוט מנסה להסתכל מהצד ומנסה לחשוב איך אני הייתי מגיב במקום ערבי ישראלי.

אני הייתי רואה איך בונים את מודיעין, אלעד, קציר, חריש, כל המצפים בגליל, מרחיבים יישובים ולי לא רק שלא נותנים לעבור לגור בהם אלא גם אצלי באום אל פחם או כל עיר אחרת לא נותנים לבנות באופן חוקי.

הייתי רואה גם איך כל המגזר הציבורי כמעט סגור בפניי כי אני לא יהודי. אני שנולדתי פה ואחיה פה כל חיי תמיד אתפס כמחבל, כחשוד, אותי ישפילו בשדה התעופה, אני זה שישאר בחוץ כשאנסה להיכנס למועדון עם חבריי הסטודנטים היהודים (מקרה שקרה כשיצאנו קבוצת סטודנטים שביניהם היו שני ערבים. סירבו לתת להם להיכנס וכולנו עזבנו את המקום. מאז רגלי לא דרכה בו למרות שזה היה פאב שמאוד אהבנו בחיפה)

אני גם הייתי רואה איך כולם מסתכלים עליי כעל אדם נחות שטוב רק כדי לשרת אותם אבל לא לשבת לידם באותו המשרד.

מצד שני הייתי גם אומר תודה ששפר עליי גורלי ולא מתייחסים אליי כמו אל בן הדוד שלי שכל פשעו הוא שנולד בצד הלא נכון של הגדר.

עכשיו כשאתה מנסה לחשוב איך היית מרגיש אם היו מתייחסים אליך ככה (וזה עוד לפני תושבי הכפרים הבלתי מוכרים)?

בוא ננסה לבנות תסריט אחר שאם היה לנו שכר והיינו פחות פוחדים מהצל של עצמנו אולי היה מצליח.

אתה שולח את הילד לחוג במתנ"ס ויש לו שם מדריך ישראלי מוסלמי שמשרת בשירות לאומי, ליד אום אל פחם מקימים עיר מעורבת גדולה שבה חיים בני כל הדתות יחד כשכל ההבדל ביניהם הוא בצורת הפולחן. הם לומדים את אותה תכנית לימודים באותה הכיתה, מדברים את אותן שתי שפות רשמיות של המדינה ומשחקים כדורגל יחד. הגדולים הולכים לשרת חלקם בצבא וחלקם בשירות לאומי. יהיו בעיר הזו ילדים יהודים שייקראו בשמות כמו סעיד וילדים מוסלמים שייקראו בשמות כמו יובל.

אם נצליח להגשים את התסריט השני אז לאף אחד לא יהיה אכפת אם ראש הממשלה שלנו לא יהיה יהודי.

• תוכן חדש...