Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמן לי שאני כמוך. עד היום מעולם לא ראיתי חדשות.

אבל בימים לא קלים אלה, אני מחוייב למדינה שלי.

אני דגלתי בהידברות, בשלום. דגלתי ב"רק אהבה תנצח שנאה. ולא שנאה תנצח שנאה" (דבריו של בודהה).

ואז התעוררתי.

אין באויב שלנו טיפת אהבה, גם לא כלפי ילדהם לצערי.

אז אנחנו צריכים להמשיך, בשם האהבה. האהבה שלנו כלפי עמנו, כלפי ילדנו וכלפי עצמנו.

האוייב מפנים - כל ערבי בין אם הוא הוא ערבי בעל אזרחות ישראלית או תושב השטחים שתומך בטרור.

• תגובות 629
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדיין יש לי בעייה עם הלוגיקה שלך.

אצלי כל מי שתומך בטרור נגדי או פגיעה בי הוא אוייב שלי גם אם הוא לא ערבי. נטורי קרטא למשל לא שונים מערבי בשטחים או במקום אחר שמפגין נגדי ושמח שאני חוטף.

אני עדיין חושב שהפיתרון הוא לא כוחני וחייב להיות מושתת על הגינות לשני הצדדים אבל זה לא סותר את שבירת העצות לכל מי שמנסה לפגוע בי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני גם לא בעד נטורי קרתא. אבל יש הבדל תהומי בינם לבין הערבים. הם לא טרוריסטים.

שיפגינו כמה שירצו, זכותם. ברגע שמישהו מרים יד, את היד יש לגדוע מיד.

פורסם

כשאתה לא מסתדר עם השכן שלך אתה מתעקש לשבת אצלו בסלון או שאתה סוגר את הדלת שלך?

פורסם

ציטוטים נבחרים מתוך אמנת החמאס:

"ישראל תקום ותוסיף להתקיים עד שהאיסלם ימחה אותה, כפי שמחה את מה שקדם לה"

"זו האמנה של תנועת ההתנגדות האיסלמית (חמאס) המגלה את פניה, חושפת את זהותה, מסבירה את עמדתה, מבהירה את משאת נפשה, מדברת על תקוותיה וקוראת לסייע לה שכן המערכה שלנו עם היהודים גדולה מאד והרת גורל" (=הוכחה לכך שהמאבק הוא דתי ולא על רקע "הכיבוש")

"למרות שהמכשולים שהערימו הנוהים אחר הציונות בפני לוחמי מלחמת הקודש עצרו את המשך הג'יאהד, חרף זאת תנועת התתנגדות האיסלמית נושאת עיניה להגשים את הבטחת אללה, ככל שיארך הדבר, שהרי השליח (מוחמד), תפילת אללה עליו וברכתו לשלום אמר: לא תגיע השעה (יום הדין) עד אשר יילחמו המוסלמים ביהודים ויהרגו אותם המוסלמים, ועד אשר יסתתר היהודי מאחרוי העצים והאבנים ואז יאמרו האבנים והעצים: הו מוסלמי, הו עבד אללה, יש יהודי המתחבא מאחורי בוא והרגהו" (צריך להוסיף בכלל?)

"אין פתרון לבעיה הפלסטינית אלה באמצעות הג'יאהד. באשר ליוזמות, ההצעות, והועידות הבינלאומיות הרי הן בזבוז זמן והבל הבלים"

"זוהי הדרך היחידה לשחרר [את פלסטין]. אין כל ספק באשר לעדותה של ההיסטוריה. זהו אחד מחוקי היקום ואחד מכללי ההוויה. לא יגבר על הברזל אלא הברזל" (= זלזול מוחלט במו"מים להשגת הסכמים והסדרי שלום והצהרה שהדרך היחידה "לשחרר את פלסטין" היא שימוש בכח)

ואיתם רוצים "לדבר". בהצלחה :roll:

פורסם

אני לא יודע אם הדברים האלה נכונים או לא כי אני לא קורא ערבית ולא ראיתי את אמנת החמאס אבל קראת את משנת הליכוד?

פורסם

הענין על האבנים האומרות למוסלמי היכן מסתתר היהודי וקוראות לו להרגו לקוח מהקוראן ואינו שייך לחמאס דווקא.

לגבי כיבוש - כידוע (או לא), אש"ף הוקם בשנת 1964, ומטרתו היתה שחרור חיפה, עכו, תל אביב וכולי מהכיבוש הציוני.

דני

פורסם

דני, לא מכיר את הציטוט הזה בקוראן אבל אני יודע שכתוב בו במפורש לאסלם את כולם בכוח ולא לגעת בעם הספר.

פורסם
הענין על האבנים האומרות למוסלמי היכן מסתתר היהודי וקוראות לו להרגו לקוח מהקוראן ואינו שייך לחמאס דווקא.

הציטוט הזה מגיע מחדית׳, שהיא סיפור תורה שבעל פה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
תגובה להתנהלות הבריטים?

אחלה. לא מסכימים עם השלטון אז נתחיל בפיגועים. למה לך מותר ולפלסטינאים לא?

"פעולת תגמול" זה שם מכובס לטרור. גם העזתים עושים "פעולת תגמול" על הסגר הימי.

לגבי אם זה האצ"ל או הלח"י אני לא זוכר ויכול להיות שאתה צודק אבל מועצת המדינה הזמנית שלנו הכריזה על הלח"י ארגון טרור. אפילו השלטון שלנו טוען את זה.

אתה רוצה להפסיק עם הדמגוגיה בגרוש?

המחתרות פעלו נגד כוחות הצבא והביטחון הבריטיים, וכל הפיגועים שלהם כנגד הבריטים כוונו נגד אנשי צבא/משטרה וכן תשתיות שמשרתות אותם (נכון שהיו מקרים בהם נפגעו אזרחים, אך זה החריג ולא הכלל).

כנגד האוכלוסיה הערבית בוצעו לעיתים פעולות תגמול כתגובה (ואני מדגיש כתגובה, ולא כאקט התקפתי) לפיגועים ולרצח יהודים שבוצעו על ידי ערבים.

מה שהעזתים/פלשתינים עושים זה לא פעולות תגמול, אלא זה טרור שכל מטרתו להרוג כמה שיותר יהודים.

ואם תפתח את עינייך אתה תבין שההבדל העיקרי (בינינו לפלשתינים) הוא לאו דווקא בדרכי הפעולה וביעדים נגדם פועלים, אלא בעיקר במנטליות - כשאנו פוגעים באזרחים חפים מפשע אף אחד לא צוהל משמחה, ואף אחד לא חוגג בגלל זה. לעומת זאת, כשאוכלוסיה אזרחית אצלנו נפגעת מטילים או ממטעני חבלה שמתפוצצים באוטובוסים, או כשמשפחות שלמות כולל תינוקות נשחטות במיטתן זאת סיבה למסיבה לעזה ובגדה (ולעיתים בשאר העולם הערבי), הם מחלקים סוכריות, יורים באוויר, צוהלים ושמחים ומה לא, וכל זה בגלל שהם הצליחו לשחוט עוד כמה יהודים.

אני לא יודע אם הדברים האלה נכונים או לא כי אני לא קורא ערבית ולא ראיתי את אמנת החמאס אבל קראת את משנת הליכוד?

שוב דמגוגיה במקום להתייחס לעובדות כפי שהן מוצגות.

פורסם
נתקלתי בפייסבוק, האם כל העובדות נכונות ?

"ככה מנחם בגין ואריאל שרון פתרו את בעיית אש"ף בלבנון:

הם פלשו ללבנון אחרי כתישה אווירית אדירה. מאות הרוגים רק במכת הפתיחה.

3 אוגדות של צה"ל נכנסו ללבנון בשלושה צירים שונים. כולל כיתור ימי.

אש"ף חוסל. אלפי מחבלים חוסלו. מאות אלפים הפכו לפליטים.

הכוחות הסוריים ספגו מכה איומה. הטילים שלהם חוסלו.

צה"ל הגיע לכביש ביירות דמשק, היכה את הצבא הסורי, וכיתר את ביירות במצור אכזרי שנמשך שבועות של הפצצות, הפסקות חשמל ומים ומה לא.

התהליך -

כל העולם התחנן בפני ישראל שתפסיק.

בגין, פולני קשוח שכמותו, ניפנף את כולם.

כי בגין היה חמוש בתחושת צדק היסטורי.

מי לא היה כאן?

שליחים, מהאו"ם, שרי חוץ, מדינות אירופה.

כולם ניסו לבחוש.

בגין פשוט ניפנף על כולם.

וכן - בגין אמר "לא" לרייגן - נשיא ארה"ב האוהד.

התוצאה:

כעת הסכיתו ושמעו:

אחרי שכל העולם התחנן על ביירות, ירד על ברכיו ממש, בעוד מטוסי צה"ל כותשים אותה, ושליחים אצו רצו בין הבירות השונות, הושג הסכם בתיווך פיליפ חביב ואלפרד אטרתון: בגין ושרון הסכימו לוותר על החיים של יאסר עראפאת והמחבלים ששרדו, והם הועלו בטקס משפיל לאוניות שהשיטו אותם לטוניס - שם נפרקו מנשקם.

ושם הם גם היו מזדקנים להם ונרקבים עד שבאו פרס ורבין והוציאו את אש"ף מהתהום והריקבון בה היה נתון - והעלו אותו למעלת מעצמה עולמית שנשיא ארה"ב צריך להתחנף אליהם.

אתם הבנתם? בגין נתן לערפאת את החיים שלו ושל אנשיו במתנה- זאת הייתה התמורה שבגין שילם לערפאת תמורת גירושו של הקוף המכוער לטוניס - אלפי ק"מ מישראל. וחיסול נוכחות אש"ף בלבנון.

זה בדיוק מה שצריך לעשות עם חמאס. רק שבתנאים של היום - זה יעלה לנו בהרבה פחות נפגעים אם נפעל בנחישות ואכזריות ומהר.

עד שהאויב יבין מה קורה - צה"ל כבר ישתלט על השטח - ויחל בפעולת כיתור והשמדה ולכידת מבוקשים ואמל"ח שיטתית. בתאי שטח נשלטים באש ותצפית.

איך שגלגל מסתובב.

אחרי זה בא רבין - ויצר את רצועת הביטחון והשאיר את צה"ל בבוץ הלבנוני - בניגוד לדעתו של שרון אגב, שפוטר מתפקידו אחרי סאברה ושאתילה.

האם ביבי מסוגל לבצע מעשה בגין?

אני בספק. ביבי חנטריש. מפחד מהצל של עצמו.

אם יורים על תל אביב וירושלים ובאר שבע וכל הדרום - זו מלחמה בהיקף מלא.

איך ביבי מסוגל לעזאזל לטפל בבעיית איראן ולבנון - אם הוא לא מסוגל להתגבר על עזה החנטרישית שאפשר לכתר אותה בכמה שעות, לבתר אותה, ולצאת למבצעי כיתור והשמדה של תאי שטח בכוחות אדירים תוך השמדת מחבלים ואמל"ח והטלת אימה על הנותרים שייכנעו?

זה מה שצריך לעשות: פלישה בכמה ראשים, ביתור, כיתור, מצור, והשמדה - וכליאת הנותרים במחנות מעצר עד לגירושם מעזה לטוניס או לתימן. אלפי ק"מ הרחק מכאן. ובלי כרטיס חזרה.

ואז - וזה אז חשוב - נסיגה מהירה לשטח ישראל. בלי להישאר בבוץ העזתי. נסוגים, נסוגים, סוגרים הגבול - וזורקים המפתחות.

שהמצרים יתעסקו עם עזה.״ (כותב לא ידוע)"

רוב העובדות נכונות.

מלחמת לבנון הראשונה שנקראה בתחילה מבצע שלום הגליל היתה מהמוצדקות במלחמות ישראל.

יישובי הצפון סבלו שנים ארוכות מאימת הקטיושות, שגבו קורבנות בנפש, וייצרו מצב שאי אפשר היה להשלים עימו, בדיוק כמו המצב בדרום הארץ כיום.

צה"י יצא למבצע גדול יחסית ב 78', לאחר הפיגוע בכביש החוף, מבצע ליטאני, שהחזיר לתקופת מה את השקט לגבול הצפון, אך השגיו נשחקו עם הזמן.

עילת היציאה למבצע היתה בעייתית - ניסיון חיסול שגריר ישראל בלונדון, שלמה ארגוב, למרות שמעטים זוכרים זאת.

עד שערפאת, ימח שמו וזכרו, וחבר מרעיו עלו על הספינות לתוניס, המבצע התנהל היטב, ובין היתר הוא חידד את ההבדל ביכולות בין צה"ל לצבא סוריה.

העיניין הוא שגירוש ערפאת היה צריך להיות האות לסיום המבצע.

וכאן התיאבון של ישראל היה הפוך מיכולותיה, וניסינו לכפות על לבנון נשיא שישרת את האינטרסים שלנו, תך התערבות בוטה בעיניינה של מדינה שגם כך היתה מסובכת במלחמת אזרחים עקובה מדם.

השהייה המיותרת בלבנון, ללא שום תכלית או מטרה, החלה לגבות חיי אדם על בסיס יום יומי, כי כידוע בעולם אין וואקום, ולחלל שנותר נשאבו השיעים שהקימו את החיזבאללה, שביחס אליו פת"ח נחשבו לחובבי ציון.

השאלה האם בעזה יהיה למי לזרוק את המפתחות, או שנאלץ להישאב לביצה הזו, ולא במובן של פגיעה בחיי החיילים, אלא במובנים אזרחיים נטו.

לבנון היתה מדינה זרה לנו, ונסיגה לקו הגבול לא היתה מחייבת אותנו משום בחינה.

ברצועת עזה המצב שונה בתכלית - למרות ההתנתקות, עדיין נותרנו עם מחוייבויות רבות כלפי רצועת עזה, ולזרוק את המפתחות לא יהיה פשוט, אם כי זה הפתרון הטוב ביותר עבור ישראל.

מצב לא פשוט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

למרות שהדיון קצת נרגע, אני עדיין אנצל את ההזדמנות לקרוא לכולכם למתן קצת את הרוחות, בלי מילות גנאי, גם אם לדעתכם הן עדינות או גבוליות.

נהלו דיון ענייני ושקול.

המחתרות פעלו נגד כוחות הצבא והביטחון הבריטיים, וכל הפיגועים שלהם כנגד הבריטים כוונו נגד אנשי צבא/משטרה וכן תשתיות שמשרתות אותם (נכון שהיו מקרים בהם נפגעו אזרחים, אך זה החריג ולא הכלל).

כנגד האוכלוסיה הערבית בוצעו לעיתים פעולות תגמול כתגובה (ואני מדגיש כתגובה, ולא כאקט התקפתי) לפיגועים ולרצח יהודים שבוצעו על ידי ערבים.

מה שהעזתים/פלשתינים עושים זה לא פעולות תגמול, אלא זה טרור שכל מטרתו להרוג כמה שיותר יהודים.

אם תשאל את הבריטי על "לוחמי החופש" של היהודים, הוא יגיד לך בדיוק את מה שאמרת על המחבלים צמאי הדם של החמאס.

מה שנקרא דברים שרואים מכאן, לא רואים משם.

ואם תפתח את עינייך אתה תבין שההבדל העיקרי (בינינו לפלשתינים) הוא לאו דווקא בדרכי הפעולה וביעדים נגדם פועלים, אלא בעיקר במנטליות - כשאנו פוגעים באזרחים חפים מפשע אף אחד לא צוהל משמחה, ואף אחד לא חוגג בגלל זה. לעומת זאת, כשאוכלוסיה אזרחית אצלנו נפגעת מטילים או ממטעני חבלה שמתפוצצים באוטובוסים, או כשמשפחות שלמות כולל תינוקות נשחטות במיטתן זאת סיבה למסיבה לעזה ובגדה (ולעיתים בשאר העולם הערבי), הם מחלקים סוכריות, יורים באוויר, צוהלים ושמחים ומה לא, וכל זה בגלל שהם הצליחו לשחוט עוד כמה יהודים..

למרות שהתופעות הדוחות האלה שאתה מתאר בהחלט קורות בעזה, צריך להבין שזה לא מליון וחצי פלסטינים ברצועה יוצאים בריקודים ומחולות אלא יש מי שקופץ מעורו מרוב אושר כשקורה לנו משהוא ובאותה מידה, יש מי שדואג לצלם אותם והכי חשוב, יש מי שבצד הישראלי יש לו אינטרס גדול מאוד ליצור דמוניזציה לכל הצד השני ע"י התמונות האלה.

למה הדבר מקביל? לערבי שיושב בבית ורואה כתבה במבט על כותבי "תורת המלך" או כתבה על נוער הגבעות מפוצץ ערבים שמוסקים את הזיתים שלהם ומהכתבה הזו מסיק מסקנות על כלל אוכלוסית ישראל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...