Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
משום מה קשה לי להאמין שנגיע למצב כזה עם הערבים, ולכן לפי דעתי הפתרון האידיאלי הוא הפרדה.

הפרדה זה יפה מול תושבי השטחים. מה אתה עושה עם הבדואים והערבים הישראלים?

אני מדבר על להגיע לקיום איתם וכמובן להתנתק מהשטחים. ניתוק מהשטחים לא חייב להיות על סמך גבולות 67' ויכול להיות על בסיס איזה קו שנחליט כאשר כל הישראלים שממזרח לו עוברים לתחמי מדינת ישראל וכל מי שלא אזרח עובר לצד השני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 629
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין.

יש לך חלום יפה. אבל הוא רק חלום.

יש מיעוט בתוך המיעוט שהם לגמרי בסדר, שוחרי שלום בדיוק כמונו.

אבל התמונה הגדולה - זאת שעולה בכותרות הראשיות בחדשות ובעיתונים - אתה לא מצליח לראות.

בלי אפשרי להפריד את המוץ מהתבן. לכן עושים הכללה גורפת ושוויונית בין כל הערבים.

אחרי שניפרד, ונתחיל בשלום (שלום אמיתי!), תחושת כבוד ואהבה בין 2 העמים המחולקים, אולי נוכל להניע את התהליך שעליו אתה מדבר.

אל תקפוץ מעל הפופיק. עוד מוקדם מדי.

פורסם

לא אמרתי שזה קל אבל אם לא נתחיל לפחות במקומות שזה אפשרי כמו חיפה, יפו, רמלה ולוד לא נגיע לזה אף פעם. נכון שיש לא מעט שלא ישתפו פעולה אבל ככל שהגרעין שכן ילך ויתעצם השאר יבינו לבד שזו הדרך להיות באמת חלק מהארץ ומהמדינה.

ד"א, באשקלון יש שתי משפחות ערביות שלא ברחו ב 48, והתחמקו מהטרנספר בשנות החמישים. הם חיים כאן כמו כל אחד אחר בשיתוף מלא ובניהם משרתים בצה"ל אז כנראה שזה אפשרי אם רוצים.

פורסם

יש מיעוט בתוך המיעוט שהם לגמרי בסדר, שוחרי שלום בדיוק כמונו.

אתה שוחר שלום, אתה?

עוד כמה "שוחרי שלום" כמוך ואבדנו!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אאוץ' ידידי, אני ישראלי יהודי שגר ועובד באשקלון המופגזת. אני פשוט מנסה להסתכל מהצד ומנסה לחשוב איך אני הייתי מגיב במקום ערבי ישראלי.

אני הייתי רואה איך בונים את מודיעין, אלעד, קציר, חריש, כל המצפים בגליל, מרחיבים יישובים ולי לא רק שלא נותנים לעבור לגור בהם אלא גם אצלי באום אל פחם או כל עיר אחרת לא נותנים לבנות באופן חוקי.

עושה רושם שזה שלא נותנים לבנות לא ממש מפריע להם לבנות בכל זאת (בלי לשלם מיסים כמו שצריך וכל מה שכרוך בכך). ביקרת לאחרונה באום אל פאחם? ממש ישוב של וילות.

יתרה מכך, ערבים יכולים לגור בחופשיות כמעט בכל חור בארץ (פרט אולי לכל מיני מושבים או ישובים, אבל תתפלא לשמוע שגם דתיים לא יקבלו שם כל כך ברצון). האם יהודים לעומת זאת יכולים להתחיל להתיישב בחופשיות באום אל פאחם?

וטוב שאתה לא שואל למה לא משקיעים בתשתיות בערים ערביות, או למה משטרה לא עושה שם סיורים.

הייתי רואה גם איך כל המגזר הציבורי כמעט סגור בפניי כי אני לא יהודי. אני שנולדתי פה ואחיה פה כל חיי תמיד אתפס כמחבל, כחשוד, אותי ישפילו בשדה התעופה, אני זה שישאר בחוץ כשאנסה להיכנס למועדון עם חבריי הסטודנטים היהודים (מקרה שקרה כשיצאנו קבוצת סטודנטים שביניהם היו שני ערבים. סירבו לתת להם להיכנס וכולנו עזבנו את המקום. מאז רגלי לא דרכה בו למרות שזה היה פאב שמאוד אהבנו בחיפה)

מעניין למה משפילים ערבים בשדה התעופה, הרי זה לא שהם פיצצו או הטיסו מטוסים לתוך בניינים.

והמגזר הציבורי סגור? אני רואה לא אחת משרות שפתוחות אך ורק בפני אוכלוסיית המיעוטים. יתרה מכך, אני זוכר שהיו דיבורים על כך ששירות במשרד החוץ יותנה בשירות צבאי או לאומי, אך חברי הכנסת הערבים התנגדו לכך בכל תוקף. מעניין למה.

אני גם הייתי רואה איך כולם מסתכלים עליי כעל אדם נחות שטוב רק כדי לשרת אותם אבל לא לשבת לידם באותו המשרד.

זה קורה לא רק לערבים אלא גם לאתיופים, רוסים, מזרחיים, דתיים ומי לא, הכל שאלה של איפה אתה נמצא.

מצד שני הייתי גם אומר תודה ששפר עליי גורלי ולא מתייחסים אליי כמו אל בן הדוד שלי שכל פשעו הוא שנולד בצד הלא נכון של הגדר.

ושהוא זורק אבנים על יהודים, גונב מכוניות, תוקף חיילים, משתף פעולה עם מחבלים והרשימה עוד ארוכה. לא כולם, אבל בוא לא נהייה תמימים.

עכשיו כשאתה מנסה לחשוב איך היית מרגיש אם היו מתייחסים אליך ככה (וזה עוד לפני תושבי הכפרים הבלתי מוכרים)?

אלי לא היו מתייחסים ככה כי אני לא עושה את כל מה שהם עושים. נאה דורש נאה מקיים.

בוא ננסה לבנות תסריט אחר שאם היה לנו שכר והיינו פחות פוחדים מהצל של עצמנו אולי היה מצליח.

אתה שולח את הילד לחוג במתנ"ס ויש לו שם מדריך ישראלי מוסלמי שמשרת בשירות לאומי, ליד אום אל פחם מקימים עיר מעורבת גדולה שבה חיים בני כל הדתות יחד כשכל ההבדל ביניהם הוא בצורת הפולחן. הם לומדים את אותה תכנית לימודים באותה הכיתה, מדברים את אותן שתי שפות רשמיות של המדינה ומשחקים כדורגל יחד. הגדולים הולכים לשרת חלקם בצבא וחלקם בשירות לאומי. יהיו בעיר הזו ילדים יהודים שייקראו בשמות כמו סעיד וילדים מוסלמים שייקראו בשמות כמו יובל.

ממש חזון אחרית הימים. חבל שלרוב זה נגמר בכך שדוקרים את היהודי.

אם נצליח להגשים את התסריט השני אז לאף אחד לא יהיה אכפת אם ראש הממשלה שלנו לא יהיה יהודי.

הערותיי באדום.

הפרדה זה יפה מול תושבי השטחים. מה אתה עושה עם הבדואים והערבים הישראלים?

אני מדבר על להגיע לקיום איתם וכמובן להתנתק מהשטחים. ניתוק מהשטחים לא חייב להיות על סמך גבולות 67' ויכול להיות על בסיס איזה קו שנחליט כאשר כל הישראלים שממזרח לו עוברים לתחמי מדינת ישראל וכל מי שלא אזרח עובר לצד השני.

לא מתפקידי להחליט מה עושים איתם, אני מקווה שלמנהיגים שלנו יהיו את התשובות לכשנגיע לשם.

אבל אם אתה שואל אותי, מי שמחליט להישאר פה ולא לעבור למדינה החדשה ישאר פה בתנאים שלנו, שזה אומר - הדגל שלנו, נאמנות למדינה שלנו, שירות צבאי/אזרחי, ובלי כל מיני חארטות של איחודי משפחות בעתיד.

פורסם

הבעיה עם כל רעיון הדו-קיום היא פשוטה ביותר: שהוא מנוגד לטבע האנושי. היהודי* לא רוצה לשכוח שהוא יהודי, והערבי* לא רוצה לשכוח שהוא ערבי.

הדבר דומה לרעיון של אוסלו, שממש כמעט כמעט הצליח חוץ מזה שפרצה מלחמה. הסכם החלוקה של האו"ם - כנ"ל.

דני

*כמובן שיש יוצאים מהכלל, אבל זה לא משנה את התמונה.

פורסם

גדי, גם ערבי צריך בית. אם לא תיתן לבנות באופן חוקי הוא יבנה באופן לא חוקי כי אין ברירה אחרת.

לגבי התישבות איפה שהוא רוצה, תבדוק שוב. כל הקרקע של מנהל מקרקעי ישראל היתה מחוץ לתחום ללא יהודים עד הבג"ץ בקציר שמנעו ממשפחה ערבית לקנות שם מגרש (אחרי יותר מ 10 שנים ופסיקות של בתי משפט הם עדיין לא הצליחו לקנות שם).

לגבי תשתיות יש השקעה במים וביוב אבל במדרכות אי אפשר להשקיע כשהרחובות צרים בגלל חוסר תכנון עירוני (וכאן אנחנו חוזרים לנושא הרשיונות).

לגבי משטרה חבל מאוד שזה המצב. רשויות האכיפה צריכות לפעול בחופשיות בכל מקום גם אם זה אומר שימוש בכוח. לא משנה אם זה צפון תל אביב, מאה שערים או טייבה.

לגבי שדות התעופה, עד היום רוב הבוגדים במדינה ורוב המרגלים היו יהודים אז בדוק שוב את בתיאוריות שלך.

לגבי המגזר הציבוראי שוב זה בעקבות דוח מבקר המדינה שקבע מכסות. אישית אני נגד מכסות בדיוק כמו שאני נגד כל אפלייה אחרת. שיתחרו כשווים בין שווים על כל תפקיד.

רוסים ומזרחיים השתלבו כמו כל אחד אחר גם בתפקידים בכירים. אתיופים וערבים עוד לא.

לגבי הכפרים הלא מוכרים, אולי תסביר לי מה בדיוק עושים תושבי עין חוד למשל? מה הפשע הגדול שלהם חוץ מלחכות בסבלנות שאולי מישהו יואים לפחות לחבר אותם לחשמל ומים אחרי שהוציאו אותם מבתיהם לפני הרבה שנים באופן "זמני" ושינו לו את השם לעין הוד?

פורסם

בגירה, אז מה, אני שוחר מלחמה?

אני אוהב את המוות יותר מהחיים?

אף אחד לא רוצה באמת להילחם.

אני לא נהנה לראות אף אדם סובל. ובדיוק בשביל זה צריך לשים לעניין הזה סוף.

זה גם לטובת הערבים. אחרי הסערה תבוא קשת בענן והם יוכלו לחיות את חייהם בשקט.

אתה עיוור, במקרה הטוב.

אתה בוחר בלמשוך את הזמן, שגם הדורות הבאים שלנו ושלהם יסבלו מאותה סוגייה ואף גרוע מכך.

אני מבין את הרצון הטוב של השמאל.

אבל ההשקפה שלכם נובעת מפחד. אתם פוחדים להילחם על מה ששלכם בזכותכם (שלום, שקט), ואילו הערבים -לא.

תבין דבר אחד - מלחמה בשביל השלום. לא מלחמה בשביל המלחמה, כמו שהערבים רואים את זה.

תתעורר - אנחנו במלחמה כבר.

אתה בעצם אומר לשתוק, לא להחזיר. (תקן אותי אם טעיתי).

אם זה לא פחדנות או טיפשות, אני לא יודע מה זה.

מבחינתך זה בסדר שמתים לנו מידי פעם אזרחים. כל עוד אתה תרגיש בטוח יחסית.

זה פחד נטו. כמו שאני בטוח שאם אדם יבוא אליך ויתן לך מצחייה, אתה תגיד לו אוקיי אוקיי, קח מה שתרצה.

פשוט פחדנות. אני לא מצליח לראות את זה אחרת. ואני ממש לא ברצון לעקוץ. אני אומר איך שאני רואה את המצב.

פורסם

עוברים לאופציה 2 היותר ריאלית.

טרנספר.

אני יודע שיש כאלה שיזדעזעו מכך.

אבל זה הפתרון האדיאלי לבעייתנו....ברור לי שהפינוי יקבל אופי אלים .

בגירה, אז מה, אני שוחר מלחמה?

אני אוהב את המוות יותר מהחיים?

אף אחד לא רוצה באמת להילחם.

אני לא נהנה לראות אף אדם סובל.

ברור, טרנספר בעל אופי אלים זה טיול שנתי ללונה גל!

ובדיוק בשביל זה צריך לשים לעניין הזה סוף.

זה גם לטובת הערבים.

ברור לטובתם, אתה בכלל אלטרואיסט מדופלם!

אני מבין את הרצון הטוב של השמאל.

אבל ההשקפה שלכם נובעת מפחד. אתם פוחדים להילחם על מה ששלכם בזכותכם (שלום, שקט), ואילו הערבים -לא.

תבין דבר אחד - מלחמה בשביל השלום. לא מלחמה בשביל המלחמה, כמו שהערבים רואים את זה.

ההשקפה שלי (ולא יודע מי ומה זה שמאל) היא השקפה הומנית, להעלות אנשים לאוטובוסים ולגרש אותם מפה באלימות (לדבריך), לא מקובל עלי ברמה ההומנית בדיוק כמו שזה לא היה מקובל על סבתא שלך במרוקו או בורשה.

תתעורר - אנחנו במלחמה כבר.

אתה בעצם אומר לשתוק, לא להחזיר. (תקן אותי אם טעיתי).

לא אמרתי לשתוק ולא להחזיר, זה הסטראוטיפ שלך על הסמול שישר גורם לך לחשוב על דברים שלא נאמרו מעולם.

אם זה לא פחדנות או טיפשות, אני לא יודע מה זה.

מבחינתך זה בסדר שמתים לנו מידי פעם אזרחים. כל עוד אתה תרגיש בטוח יחסית.

זה פחד נטו. כמו שאני בטוח שאם אדם יבוא אליך ויתן לך מצחייה, אתה תגיד לו אוקיי אוקיי, קח מה שתרצה.

פשוט פחדנות. אני לא מצליח לראות את זה אחרת. ואני ממש לא ברצון לעקוץ. אני אומר איך שאני רואה את המצב.

כאמור, מדובר באנושיות, לא נראה שאתה מבין על מה מדובר.

לצערי, הפשיעה בקרב הערבים (ערביי ישראל) גבוהה מדי.

ליצור אכלוסייה משותפת זה סיכון לחינוך ילדנו בעתיד.

מסכים איתך 100%, זו גם דעתי בדיוק על מזרחיים, שהם כידוע גם כן פושעים ועבריינים ועל רוסים שהם כידוע זונות ומאפיה.

וכהוכחה - ראה מה מתחולל ביפו.

כהוכחה, תראה מה מתחולל בנתניה!

אני בכלל לא מדבר על פולטיקה כרגע.

גם אני לא.

.

רק עצה קטנה ברשותך, כשאתה מעלה אותם בכח לאוטובוסים, השמות שלהם נורא מבלבלים, מוחמד, מחמיד, מחמוד, לך תבדיל בניהם.

עצתי לך, קעקע להם מספרים על היד, הרבה יותר קל להסתדר ככה. :evil:

פורסם
גדי, גם ערבי צריך בית. אם לא תיתן לבנות באופן חוקי הוא יבנה באופן לא חוקי כי אין ברירה אחרת.

נכון, כי אצלם זה או שנעשה הכל כמו שהם רוצים או שהם יגיבו באלימות.

ואני שמח שערבי צריך בית, אבל למה נוצר הרושם שערבי חייב לגור בבית קרקע ולא בבניין קומות?

לגבי התישבות איפה שהוא רוצה, תבדוק שוב. כל הקרקע של מנהל מקרקעי ישראל היתה מחוץ לתחום ללא יהודים עד הבג"ץ בקציר שמנעו ממשפחה ערבית לקנות שם מגרש (אחרי יותר מ 10 שנים ופסיקות של בתי משפט הם עדיין לא הצליחו לקנות שם).

אני מדבר על קניית/שכירת דירה (לא חייבים לקנות). עד כמה שידוע לי ערבי יכול לקנות/לשכור דירה כמעט בכל עיר.

לגבי תשתיות יש השקעה במים וביוב אבל במדרכות אי אפשר להשקיע כשהרחובות צרים בגלל חוסר תכנון עירוני (וכאן אנחנו חוזרים לנושא הרשיונות).

לגבי משטרה חבל מאוד שזה המצב. רשויות האכיפה צריכות לפעול בחופשיות בכל מקום גם אם זה אומר שימוש בכוח. לא משנה אם זה צפון תל אביב, מאה שערים או טייבה.

זה יפה שאתה אומר שהן צריכות, אבל בכל פעם שיש פעילות של המשטרה נגד אוכלוסיה ערבית, במקרה הטוב זה נגמר בגינויים מפה ועד הודעה חדשה (ארגוני זכויות אדם, חברי כנסת ממר"צ וממפלגות ערביות ומה לא), ובמקרה הרע זה מתפתח למהומה שכוללת יידויי אבנים, התפרעויות, חסימת כבישים ועוד.

לגבי שדות התעופה, עד היום רוב הבוגדים במדינה ורוב המרגלים היו יהודים אז בדוק שוב את בתיאוריות שלך.

בוגדים לא נוהגים לפוצץ מטוסים או לרסק אותם לתוך בניינים, ולכן הבידוק נועד להגן בפני מחבלים ולא בוגדים.

ואם העלת את נושא הבוגדים - באמת יש להם מזל שהם בוגדים במדינה שלנו, כי אם זה היה בעזה או בכל מדינה ערבית אחרת כנראה שהיו תולים אותם בכיכר העיר.

לגבי המגזר הציבוראי שוב זה בעקבות דוח מבקר המדינה שקבע מכסות. אישית אני נגד מכסות בדיוק כמו שאני נגד כל אפלייה אחרת. שיתחרו כשווים בין שווים על כל תפקיד.

רוסים ומזרחיים השתלבו כמו כל אחד אחר גם בתפקידים בכירים. אתיופים וערבים עוד לא.

אתה לא רואה רופאים ערבים/בדואים? אתה לא רואה עובדים ערבים/בדואים במגזר הציבורי? נכון שהמספרים אולי לא גבוהים, אבל האפליה היא לא רק שלהם, ולא רק בגלל שהם ערבים.

ונעשה מעל ומעבר כדי לשלב אותם בחברה, בין אם זה על ידי העדפה מתקנת באוניברסיטאות, בין אם זה במלגות שונות ומה עוד. חבל שבמקרים מסויימים זה נענה ביריקה בפרצוף שלנו.

לגבי הכפרים הלא מוכרים, אולי תסביר לי מה בדיוק עושים תושבי עין חוד למשל? מה הפשע הגדול שלהם חוץ מלחכות בסבלנות שאולי מישהו יואים לפחות לחבר אותם לחשמל ומים אחרי שהוציאו אותם מבתיהם לפני הרבה שנים באופן "זמני" ושינו לו את השם לעין הוד?

אני לא מכיר את המקרה אז אני לא יכול להביע את דעתי.

אבל שוב, אתה מדבר על הזנחה? זה קיים גם במגזר היהודי. מה עם כל מפוני גוש קטיף שלא זכו לטיפול הולם? זה שזה קיים במגזר הערבי זה לא בהכרח בגלל שהם ערבים, זה יכול להיות מהסיבה הפשוטה שיש יותר מדי בירוקרטיה לפעמים.

תשובות באדום.

פורסם

רק עצה קטנה ברשותך, כשאתה מעלה אותם בכח לאוטובוסים, השמות שלהם נורא מבלבלים, מוחמד, מחמיד, מחמוד, לך תבדיל בניהם.

עצתי לך, קעקע להם מספרים על היד, הרבה יותר קל להסתדר ככה. :evil:

אנשים כמוך גורמים לי לבחילה. פשוט גועל נפש שבכל הזדמנות אתה ישר מתחיל להזכיר ולהשוות לשואה. כנראה שהצבע הירוק של המנהל עלה לך קצת לראש.

חוץ מזה, מי ישמע בהתנתקות לא העלו אנשים בכוח על אוטובוסים וגירשו אותם מביתם.

פורסם

אז תן לי להבין אותך, אני, שנהנה להסתלבט על מעריץ של כהנא חי ועל דעותיו המופרעות, אני גועל נפש.

הפאשיסט שרוצה לטרנספר בכח את הערבים למדינה אחרת (כאילו איזה מדינה אחרת תשמח לקלוט אותם) , הוא קדוש, הוא מושא להערצה.

ואם לא הבנת, אני לא משווה סתם לשואה, אני משווה דעות עכשויות לדעות אחרות שהיו אז במיין סטרים (או שמא זה היה במיין קאמף?)

רק בגלל שאני רואה שאתה מתעצבן ממני אני מאוד אהנה לשאול אותך את השאלה הבאה, איפה אתה רואה את ההבדל העקרוני בין חמאס ומלחמתו בנו לבין מלחמת האצ"ל/ לח"י בבריטים?

הערה אחרונה - סתם תקעת את עניין הצבע והניהול בלי שום קשר לתוכן, נא להמנע מזה כי יש חוקים ברורים בעניין.

פורסם

צודק.

זה מאוד אנושי לירות על ריכוזי אוכלוסיה אזרחית, להתפוצץ בקניונים וכיד הדימיון הטובה.

מאות אלפי גברים, נשים וטף חפים מפשע ברחבי העולם מתו וימשיכו למות בשם האסלם.

זה הומניות ואנושיות במיטבה.

כל שנותר לי להגיד לך ושכמותך - צודקים.

כי שום דבר לא יכנס לראש המלא רוך, חמלה והאנושיות שלכם.

איינשטיין צדק, 2 דברים הם אינסופיים. היקום והטיפשות של האנשים.

אני לא אכנס לזה, כי זה אינסוף של טימטום.

סליחה מראש על התגובה הפחות מאופקת בניגוד לקודמותיי, פשוט לא יכולתי יותר. וגם אז הגבתי באיפוק רב, האמן לי.

מי יתן אללה הלא הוא עכבר יהיה בעדכם.

פורסם

באגירה, לקחת את זה רחוק מידיי. הרבה הרבה רחוק מידיי. השימוש הציני שלך בשואה באמת לא במקום.

מה שאאוץ אמר- ושיתקן אותי אם אני טועה- הוא לא לטרנספר את הערבים למדינה אחרת, אלא להקים מדינה ריבונית ערבית על שטח מדינת ישראל (והוא הדגיש שלאו דווקא לפי גבולות 67) ולהסיע את כל הערבים לשם.

האופי האלים שה(בוא לא נקרא לזה טרנספר, זאת באמת מילה קצת קשה)ההסעה הזאת תקבל היה ברור לו, הוא לא אמר שצריך לנקוט באלימות אלא שהיה ברור לו שהאלימו תתפתח. בדיוק כמו שהיה בגוש קטיף.

אני מסכים אם הרעיון ואני מוכן אפילו לקחת את זה עוד שמאלה: יעברו רק מי שרוצה, אבל אם תנאי אחד ברור ללא שום גמישות בנושא: באמירה אנטי ישראלית הראשונה (תהייה חייבת להיות מתועדת כמובן כדי שלא יעלילו) תעודת הזהות הכחולה שלך תישלל. לך לאן שאתה רוצה, פה אתה לא יכול להישאר.

במיוחד לבאגירה: כן, כן, בדיוק כמו סטאלין

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

איינשטיין טעה, יש גבול לטיפשות האנושית, זאת האכזריות האנושית שאין לה סוף.

טוב, יאללה, מיצינו, זה מסוג הדיונים הנפיצים בפורום שאנחנו דואגים לצנזר לפני הפיצוץ.

נחזור לנושא.

• תוכן חדש...