Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים אני חדש פה

יש לי בעיה, אתמול נסעתי ברכב שלי פורד פיאסטה שנת 97 ידני.

באמצע הנסיעה (היתי בעליה) נכבה הרכב ניסיתי להניע שוב ולא הניע דירדרתי אותו בזהירות לצידי הכביש (מזלי שהיתי בעליה/ירידה) עכשיו אני רגיל שהאוטו נכבה לי בנסיעה פעם אחת לפחות כי יש לי בעיה במנוע צעדים זה ידוע לי אבל מיד אני מניע שוב והכל מסתדר כאילו לא קרה כלום. עכשיו המקרה שונה המנוע לא מניע אני מסובב את הסווטיצ' ויש רעש של תיק ואין המשך.

מוסכניק ראה את הרכב לשניה ואמר נתפס מנוע (מוסכניק עצלן לדעתי).

ראיתי שיש בורג מאחורי המנוע שנוזל ממנו שמן כנראה כל השמן נזל מהמנוע גם אחרי שמילאתי שמן אז זאת הסיבה שנתפס מנוע לדברי המוסכניק. אני מתכוון למלא שמן ולנסות להניע את הרכב שוב.

יש הצעות מה אפשר לעשות?

פיג'ו 206 2000 1.4

פורסם

אם כל השמן נשפך מהמנוע, ובעת ניסיון סטרטר המנוע לא מסתובב, או ע"י סיבוב ידני עם ראצ'ט מהפולי מנוע הוא לא מסתובב ותפוס, אין מה לעשות המנוע נתפס ועלות השיפוץ יקרה מאוד ולא כדאית בכלל רק להחליף מנוע.

במצב זה חבל על השמן שתנסה למלא.

פורסם
אם כל השמן נשפך מהמנוע, ובעת ניסיון סטרטר המנוע לא מסתובב, או ע"י סיבוב ידני עם ראצ'ט מהפולי מנוע הוא לא מסתובב ותפוס, אין מה לעשות המנוע נתפס ועלות השיפוץ יקרה מאוד ולא כדאית בכלל רק להחליף מנוע.

במצב זה חבל על השמן שתנסה למלא.

ואני יכול לנסות לפתוח את המנוע ולתקן?

הרכב עלה לי 5000 בכמה אפשר להביא מנוע? והאם כדאי בכלל להשקיע ברכב ולטפל בו? אם לא מה אפשר לעשות ברכב ומה הסכום שאני אוכל פחות או יותר להרוויח ממכירה שלו?

פיג'ו 206 2000 1.4

פורסם

אם המנוע נתפס, אין לך מה לעשות או להחליף מנוע או להשבית את הרכב/למכור לברזל או מה שתחליט, חבל שתנסה ללכלך את הידיים שלך בניסיון לתקן, כי העלות שיפוץ מנוע במצב זה יקרה מאוד!.

ברר במוסך כמה יעלה לך להחליף מנוע כולל עבודה ותחליט מה לעשות.

פורסם

הציעו לי מנוע חלופי ב1500 שח והרכבה 1300. המחירים סבירים? מה כדאי לבדוק ולשאול לפני שאני רוכש את המנוע?

פיג'ו 206 2000 1.4

פורסם

המחיר זול עד כדי חשד,שלא יחליפו שם באמת את כל מה שצריך (מה עם טיימינג ,מותחנים,מחזירי שמן כל זה אם קיימת רצועת טיימינג-ישנם שנתונים ברכב זה עם שרשרת תזמון חובה לוודא באיזו מע' תזמון מדובר).

ואולי גם משאבת מים חדשה וטרמוסטט אם צריך),חסרים נתונים על מצב מערכת הקירור-אולי צריך להחליף צינורות/טרמוסטט/לנקות רדיאטור-דבר שיעלה את מחיר העבודה.

חשוב גם לאחר הרכבת מנוע לוודא,שכל מע' השמן תקינה (יוניט לחץ שמן,משאבת שמן) כי מנוע לא נתפס כך סתם- היתה תקלה במע' השימון או נעילה הידרוסטטית,שצריך לבדוק מהיכן נבעה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

איזה מנוע זה?

מה הדגם?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

מצטער להיות זה שמשבית לך כל ניצוץ של תקווה. המחיר של המכוניות הללו צנח כל כך למטה שכבר לא שווה להשקיע בזה. או שתתן אותה לברזל או שתשמור אותה לחלקי חילוף לאוטו אחר. במחיר של מנוע פלוס החלפה אתה יכול להביא פיאסטה אחרת. הפיאסטות מצויידים במנועים אמינים. אולי עגלות לעומת מנועים אחרים אבל הם אמינים. אני מכיר מישהו שנסע עם פיאסטה ישנה 3 שנים בלי להחליף שמן, פלאגים או מסנן אוויר והיא סחבה מעולה עד ליום האחרון שהיא נלקחה לגריטה. אם נתפס לך המנוע סימן שהמנוע כבר לא יכול היה "לקחת" את זה. יש הבדל בין לנסוע עם שמן מגוייף לבין לנסוע בלי שמן בכלל. אני אוהב פיאסטות ונוסע על אחת במצב פריסטין אבל שצריך לומר שלום ולהיפרד אז אין ברירה. אתה ידידי צריך לתת לשלך להיאסף אל אבותייה או בתור ברזל או בתור חלקי חילוף לאחרת. כל דבר אחר יהיה חבל על המאמץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מקרה כזה, אם הרכב שמור ומצב טוב, ואתה מכיר מוסך שירכיב לך מנוע טוב, לך על התיקון. (אומנם תצא קצת פראייר אבל עם רכב שיסע עוד כמה שנים בשקט).

בקוואליר שלי הלך מנוע, המחירון שלה היה שווה בערך 13K באותה תקופה.

יש לי מוסכים שאני מכיר וסומך עליהם.

הלכתי למוסך, דיברנו, הוא הזמין מנוע ראשון, על המשאית בדק אותו, לא בא לו טוב בעין, החזיר אותו, חיכינו עוד כמה ימים, בסוף הגיע מנוע שעבר 60KKM, נראה מצב מצויין.

התקנו אותו, אחרי 3 חודש הלך ראש מנוע, שיפצתי במקום טוב ומאז שקט.

טפו טפו טפו בלי עין הרע, נפלתי על מנוע טוב שיחזיק הרבה.

כל הסיפור עם הראש מנוע יצא לי בערך 6.5K.

לפעמים שווה להשקיע קצת ולקבל תמורה, מאשר לקנות רכב אחר וגם אותו ליישר לו קו, יוצא שאתה מפסיד פעמיים.

מה שכן מנוע זה לרוב הימור, יכול ליהיות טוב ויכול שלא.

פורסם

השקעתי על הפיאסטה לפחות 2000 שח וקניתי אותה ב5000.

העלות שהציעו לי החלפת מנוע פלוס הערכה של חלקים נוספים היא 3500. חוץ מהמנוע הרכב בובה

אני לא יודע אם אני ימצא כזאת במחיר של פחות מ4,000

פיג'ו 206 2000 1.4

פורסם

ובכן, המצב ברור לך, ועכשיו רק אתה יכול להחליט: להשקיע ברכב או להחליף. שתי האפשרויות סבירות.

דני

• תוכן חדש...