Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי מנוע מפירוק שעשה כ90 אלף והרכיבו לי במוסך

מנוע - 1300

פירוק מנוע ישן והרכבת החדש כולל שמנים ופילטר אוויר - 1450

הרכב עבר גם טסט שבוע שעבר וכשיר לשנה החדשה 2013 בשעה טובה ומוצלחת

תודה לכל התותחים שעזרו ולקחו חלק בפוסט.

פיג'ו 206 2000 1.4

פורסם
קניתי מנוע מפירוק שעשה כ90 אלף והרכיבו לי במוסך

מנוע - 1300

פירוק מנוע ישן והרכבת החדש כולל שמנים ופילטר אוויר - 1450

הרכב עבר גם טסט שבוע שעבר וכשיר לשנה החדשה 2013 בשעה טובה ומוצלחת

תודה לכל התותחים שעזרו ולקחו חלק בפוסט.

סליחה על הסקפטיות שלי אבל מאין לך שהמנוע עשה רק 90 אלף ק"מ?

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
סליחה על הסקפטיות שלי אבל מאין לך שהמנוע עשה רק 90 אלף ק"מ?

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

אני מקוה שזה נכון לפי דברי המוכר. איך אפשר לדעת ?

פיג'ו 206 2000 1.4

פורסם

אפשר לזהות אם הוא עבר הרבה או שהוא במצב די טוב, תאכלס אי אפשר להעריך הרבה.

נגיד בקוואליר שלי התקנו מנוע מייבוא, במוסך ראו שהכל במצב די חדש, אבל אי אפשר להעריך בדיוק אם זה 40KKM או 80KKM.

ב406 שהייתה לי, פתחתי את הפלאנץ' וראיתי לתוך התעלת מים במנוע (זה לא קנה מידה לכלום), אבל הכל היה נקי, והוא עבר 230KKM בלי שנגעה בו יד אדם. (ומכרתי את הרכב שהמנוע במצב טוב עד טוב מאוד! להערכה שלי יכלתי להגיע איתו ל300KKM בקלות!)(הוא עבר התחממות קלה אבל מזל שאיך שנדלקה הSTOP עצרו וכיבו מנוע, וגם יום אחד נקרע לי צינור מים, עשיתי נסיעה של 10KM עם עצירות, זה לא בריא בכלל, אבל על פניו זה לא השפיע על המנוע הוא נסע עוד 20KKM אחרי המקרה והתנהג רגיל לחלוטין).

פורסם

ואיזה נוזל קירור מילאת?

החלפת טרמוסטט?

אטם סעפת יניקה?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
ואיזה נוזל קירור מילאת?

החלפת טרמוסטט?

אטם סעפת יניקה?

שאלת אותי?

אם כן, אז החלפתי לבד את הפלאנץ' והטרמוסטט ואטמתי עם RTD.

הייתה לי בעיה שכל פעם קופץ צינור אחר, אז חשבתי שזה טרמוסטט כי הוא היה בן 13 מקורי, לבסוף הבעיה הייתה הפקק-מיכל עודפים.

פורסם

למה צריך לפרק את המתנע? הרי בדרך כלל מסובבים מנוע בעזרת האום שעל קצה גל הארכובה.

דני

פורסם

דני שלום רב !

יש לעתים מצב,שבנדיקס המתנע נתפס ,ונשאר משולב, בזר השינים של גלגל התנופה, ומקשה על סיבוב המתנע.

בנוסף להמלצתו של דניאל על פירוק המתנע, הייתי ממליץ גם על פרוק 4 המצתים וניסיון לסובב בתחילה את המנוע ,בעזרת המתנע, ואם המתנע תפוס או תקול, אז יש לסובב אותו בעזרת בורג פולי המנוע, ובמידה ומי קירור חדרו לצילנדרים, וגרמו, לנעילה הדרוסטטית, מי הקרור יעופו החוצה דרך פתחי הפלגים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
היי חברים אני חדש פה

יש לי בעיה, אתמול נסעתי ברכב שלי פורד פיאסטה שנת 97 ידני.

באמצע הנסיעה (היתי בעליה) נכבה הרכב ניסיתי להניע שוב ולא הניע דירדרתי אותו בזהירות לצידי הכביש (מזלי שהיתי בעליה/ירידה) עכשיו אני רגיל שהאוטו נכבה לי בנסיעה פעם אחת לפחות כי יש לי בעיה במנוע צעדים זה ידוע לי אבל מיד אני מניע שוב והכל מסתדר כאילו לא קרה כלום. עכשיו המקרה שונה המנוע לא מניע אני מסובב את הסווטיצ' ויש רעש של תיק ואין המשך.

מוסכניק ראה את הרכב לשניה ואמר נתפס מנוע (מוסכניק עצלן לדעתי).

ראיתי שיש בורג מאחורי המנוע שנוזל ממנו שמן כנראה כל השמן נזל מהמנוע גם אחרי שמילאתי שמן אז זאת הסיבה שנתפס מנוע לדברי המוסכניק. אני מתכוון למלא שמן ולנסות להניע את הרכב שוב.

יש הצעות מה אפשר לעשות?

מה כמות השמן שהוספת, לאחר שהמנוע כבה , ללא אפשרות להתניע מחדש, ומדוע המשכת להוסיף שמן , שהשמן לדברייךהמשיך לנזול מהבורג המוזר והלא ברור, שנזל לדסרריך מאחורי המנוע.

האם נורת לחץ השמן נדלקה במלוא עוצמתה שניות לפני כבוי המנוע או הבהבה, והאם נשמעו, רעשים רעשים של מיסבי טלטל, וגל ארכובה?

יש אפשרות שהסטרטר נתפס.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

דניאל, דני וצביקה.

הבחור היה צריך את עזרתנו / עזרתכם לפני כמעט חודשיים. גם אני פספסטי את הפוסט הזה.

המנוע כבר הוחלף.

יתכן מאוד שאתם צודקים, אך לדון בזה אחרי שהוא כבר השקיע כסף והחליף מנוע - זה, לדעתי לפחות, כמו לזרות מלח על הפצעים.

פורסם

גם השאלה שלי וגם התשובה של צביקה אינן קשורות למנוע המדובר דווקא, אלא לבעיה כללית שתעלה בעתיד בחיפוש בפורום בנושא הזה.

חוץ מזה, רציתי להבין את מה שדניאל אמר.

דני

פורסם
למה צריך לפרק את המתנע? הרי בדרך כלל מסובבים מנוע בעזרת האום שעל קצה גל הארכובה.

דני

מקרים של מתנע תפוס התוקעים את המנוע אמנם נדירים אך מחייבים בדיקה.

כמו כן במנוע דיזל כבר יצא לי להתקל במשאבת וואקום שכשלה וגרמה לתפיסה של המנוע.

עוד יצא לי להתקבל הוא בממיר מומנט תפוס בתוך תיבת ההילוכים וזה כמובן תפס את המנוע.

בכל המקרים הנ"ל, המכונאי שביצע אבחון ראשוני, היה משוכנע כי המנוע תפוס בגלל כשל פנימי (מיסבים וכו').

• תוכן חדש...