Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

The Marker משווה בין רכבי ספורט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין על מה הכעס והזעם אצל החברים כאן.

בגדול קווה כתב על מכוניות שבהגדרה פונות אל שריר האמוציה ולא אל שריר ההגיון, מכונית אחת (שממש לא לטעמי) נגעה לו שם יותר ועשתה לו נעים בגב, אז מה?

תכליתן של המכוניות האלה הוא לפנות אל הרגש וקווה התאהב באחת שהקונצנזיוס עליה פחות ברור.

בדיוק מהסיבה הזו תמיד טענתי שמי שרוכש רכב כזה צריך לנסות אותו בעצמו ולהחליט האם הפרמיה העודפת שנדרשת בעבורו שווה את הגירוי בבלוטות החשק, זה שכתב א' החליט ככה וכתב ב' החליט אחרת ממש לא מעניין אותי.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פנדוב, אני מסכים איתך לחלוטין שלא הוגן לבוא אליו בטענות על זה שיש לו דיעה משלו. בטח כשמי שבא אליו בטענות לא נהג על הרכבים שהוא משווה . עם זאת, אם כ"כ הרבה כתבים חולקים עליו, אפשר גם לשאול האם בהכרח מדובר בעצמאות מחשבתית, או שמה הוא פשוט מפספס משהו..

אני חושב, כמו שכבר כתבתי, שעולה מן הכתיבה שלו ניחוח מאוד ברור של "אם זו לא הנעה אחורית זו לא מכונית ספורט". ידוע לי שהמונים חושבים כך, בין אם בצדק לבין אם לא. לדעתי זה פשוט פוגם בהשוואה. זה אומר שהוא בא עם דיעה קדומה מובהקת למבחן, ואז גם לאו דווקא נותן דיווח שאפילו מנסה להיות אובייקטיבי.

הרבה ביקורות רכבים שקראתי היו מאוד סובייקטיביות, וזה גם הגיוני, כי אנחנו מדברים הרבה פעמים על תחושות ולא רק על נתונים יבשים - מי עבר יותר מהר את סדום - ערד. אין עם זה בעיה בכלל והרבה פעמים זה גם מה שמצליח לגרום לך להתלהב מרכב כזה או אחר. יש בעיה כשזה הופך לרדוד מדי, וזה מה שקרה, לדעתי, בכתבה הזאת.

הנה, גם פה באתר פרסמו כתבה שמשווה בין שלושה רכבים ספורטיביים או חצי ספורטיביים בטווח המחירים המדובר, וגם בכתבה הזו אחד מהרכבים הוא בעל הנעה אחורית, ועדיין כאן הצליחו להעמיד השוואה הרבה יותר עמוקה ומבוססת ממה שעשו ב-the marker (כן, אפילו אם זה ברמה של להציג טבלה שמשווה בין שלושת הרכבים, או לספק יותר תמונות ופרטים על פנים הרכב).

יכלו להיות שזה הפורמט של הביקורות ב-the marker והוא מוגבל ל-x מילים או משהו כזה. אני לא מבין בעיתונאות ולא יודע איך קובעים ואם מגבילים כתבים לאורך כתבה מסויימת או לא, אבל התוצר, בין אם אובייקטיבי ומבוסס לבין אם לא, הוא פשוט רדוד מדי (לפחות לטעמי).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
באמת מעניין, כי EVO הוא אחד המגזינים המדוייקים בעולם (אם כי אין חופרים יותר גדולים...).

EVO הוא כנראה מגזין הרכב הטוב ביותר שפונה לחובב הנהיגה, אבל הוא מוטה גרמניות (ופורשה במיוחד) באופן מוגזם לחלוטין. עדיין הכי מהנה לקריאה, אבל בפרופורציות.

אני חושב שאתם מחפשים יותר מדי רחוק...

הבחור מזלזל בהתנהגות של המגאן ספורט, המכונית הכי מעוטרת בשנים האחרונות בקטגוריה הזאת.

הוא הזוי.

וכמובן, כאחד שפגע בדבר הירק הזה, מגיעה לו צליבה או, אתה יודע מה שריפה על המוקד! אתה נהגת על המגאן בכלל?!

במקום להתלונן על זה שהכתבה קצרה באופן בזיוני, במקום לציין את מה שאמרו כאן על זה שלא מצוינים דברים בסיסיים כמו תיבת ההילוכים של הגולף או האם המגאן קאפ או לא - אז אתה מתלונן על זה שירדו על המגאן. טוקבק ירוד בהתגלמותו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יכלו להיות שזה הפורמט של הביקורות ב-the marker והוא מוגבל ל-x מילים או משהו כזה. אני לא מבין בעיתונאות ולא יודע איך קובעים ואם מגבילים כתבים לאורך כתבה מסויימת או לא, אבל התוצר, בין אם אובייקטיבי ומבוסס לבין אם לא, הוא פשוט רדוד מדי (לפחות לטעמי).

ל'דה מרקר' שנמנה על קבוצת 'הארץ' ('אל-ארד' לפי אחרים...) יש קוראים שאצל רובם - ככול הנראה - ענייני רכב אינם כוס התה שלהם והגיגיו של גדעון לי מעניינים אותם בהרבה.

לאלה צריך לתת כתבת רכב עם תיאורי רקע וצבע - ותיאורים שטחיים של הרכב, שכן עושה רושם שכך הם אוהבים את זה

פורסם

יבגני, אכן הכתבה קצרה. שפוט אותה תוך התייחסות לכך.

הצעתי: קרא שוב מה שכתבתי בשרשור זה. אחר כך קרא את הכתבה. תתפלא מה תמצא.

אנא, חזור אליי לאחר מכן עם תשובה. תודה.

דורקי, אני מתפלא משטחיות דבריך. לא מתאים לך.

הארץ ציוני ליברלי ובקורתי. כך היה ויהיה. וכשלא יהיה- חבל.ברור לי שהרגע היסתתי את מוקד השרשור מאנשים שלא מבינים כתב לאנשים שלא מבינים תקשורת- קהל דומה בסך הכל. כעת יכתבו על הארץ בלי שיכירו.

גדעון לוי אינו חזות כל העתון.

לעתון היה מדור רכב איכותי גם אם לא נרחב, עוד מתקופת יעקוב צלאל והלאה[אולי גם לפני כן] כמובן, הוא לא ירחון רכב.

שוב דורקי. אין לי טענה כלפי חסרי יכולת חשיבה.

ממי שיש לו, אני מצפה למשהו אחר.

אגב, ההשוואה המיותרת לאל ארד, בדוק את הבגץ בנושא וראה מי פעל שם בצורה מגוחכת.

פורסם
יבגני, אכן הכתבה קצרה. שפוט אותה תוך התייחסות לכך.

הצעתי: קרא שוב מה שכתבתי בשרשור זה. אחר כך קרא את הכתבה. תתפלא מה תמצא.

אנא, חזור אליי לאחר מכן עם תשובה. תודה.

.

עשיתי את זה עוד כשקראתי את התגובה הראשונה שלך כאן. אתה צודק גם צודק במה שאתה אומר. אבל צודק גם אמיר, שכתב את זה:

כי מבחינתם האוטו יכל להגיע רק עם כסא אחד ובלי ריפודים ועדיין היה מנצח בגלל ההנעה האחורית.

שוב, צריך להפריד. אין בעיה עם זה שהוא מגיע למסקנות שונות מכל שאר הכתבים בעולם. באופן כללי גם יש כאן לא מעט דיונים בהם אנשים יורדים על ונכנסים במי שדעתו בעולם הרכב שונה מדעתם, כאשר ברוב המקרים הדיעות לא מבוססות על יותר מדי, כי המגיבים באמת לא נהגו על הרכבים עליהם הם מתווכחים. ברור שתגובות וויכוחים מהסוג הזה לא מוסיפים הרבה כבוד לאף אחד. כל זה לא סותר את זה שהכתבה הספציפית הזאת היתה מאוד רדודה, ולדעתי גם לא כתובה טוב (באחד מהסעיפים הוא עשה סלט של ממש). מהתגובות שלך עולה שאתה מכיר את העולם העיתונאות הרבה יותר ממני, ואני מנחש שקראת (גם כתבת?) הרבה יותר ביקורות ממני ואתה כנראה גם יודע למה אפשר לצפות במסגרת הפורמט וכו', אבל לי אישית הכתבה הזאת הרגישה פשוט לא מקצועית, עם חוסר יחס להמון פרמטרים ומסקנה שמבוססת לא על השוואה אלא על דיעה כללית שיש לכתב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ל'דה מרקר' שנמנה על קבוצת 'הארץ' ('אל-ארד' לפי אחרים...) יש קוראים שאצל רובם - ככול הנראה - ענייני רכב אינם כוס התה שלהם והגיגיו של גדעון לי מעניינים אותם בהרבה.

לאלה צריך לתת כתבת רכב עם תיאורי רקע וצבע - ותיאורים שטחיים של הרכב, שכן עושה רושם שכך הם אוהבים את זה

ומכאן נוכל כולנו ללמוד ש"יפי נפש" לא אוהבים מכוניות. וזו מסקנה כרגיל מאלפת וגם מאוד מעמיקה. יש כאלו שיאמרו שהיא מלמדת הרבה יותר על אומרה מאשר על נשואיה, אבל אלו לא באמת מבינים, שהרי כפי שעוד למדנו ביום בכיפורים הזה, רק צבע ומלנכוליה בבקשה.

פורסם

כמנוי של "דה מרקר" אני לא קורא את גדעון לוי ,הציעו לי לקבל גם את הארץ בנוסף לדה מרקר בתוספת של 9 שקלים בחודש וסירבתי ,וגם בחינם כתוספת סירבתי כי חבר מרעיו של גדעון לוי לא בשבילי, מצד שני מדובר בעתון הכלכלי שלטעמי הכי עמוק ובעל מגוון של דעות וכתבות באיכות של מגזין אמיתי ולא שטחיות ולא מקיפות.חוץ מהבדיחה שנקראת כתב רכב ,וחבל .

דווקא מינוייים של עיתון כזה רוצים מאמר עניני ,ממצא ,מקיף ואני מדגיש מקיף שסוקר את התמונה הרחבה ואת הערך המוסף ולא את מוכר הפלאפל או הוויז שגם בכתבה על פיאט 124 אפשר לדחוף פנימה .

זה לא ניו גרנוליזים זה חרטה בונה הכתבות שלו ,מזכיר לי את חמתי ששמה חריף אדום על גפילטא פיש ואומרת שעכשיו זה בטעם מזרחי, לכתוב ניו גורנליזים צריך לדעת איך ,וזה לא ,אפילו לא מתקרב .

פורסם
כאחד שנהג על כל הארבע, אני נוטה להסכים עם רוב המסקנות והדירוג. הבא בחשבון שהמגאן שנבחנה אינה בגרסת 'קאפ'; יש לה יכולת רבה אך היא לא מבריקה או מרגשת במיוחד. בינה לבין גולף GTI, הייתי בוחר בגולף. טרם נהגתי ב'קאפ', אבל עם ביקורות שמהללות אותה בכל העולם, כנראה שהכיול המוקשח והדיפרנציאל היעודי מספקים את הסחורה בדיוק היכן שה-RS הרגילה לא מצליחה להבריק. לעניין הפיז'ו, כתבתי בעבר על רשמיי החיוביים(מאד) מגרסת ה-THP200, הגרסה שנבחנה.

לעניין המבחן, הבעיה העיקרית שלו נובעת מגדלו המצומצם, המוביל לשטחיות מסויימת. כך, למשל, איננו למדים על ההגה הכבד וה'מת' של ה-BRZ(זה שב-GT86 מוצלח יותר), על תחושת הפרימיום בתוך הפיז'ו(חלק מנושא העיצוב והתדמית) או על מידת יעילות מערכת ה-XDS בגולף. אנחנו אפילו לא יודעים אם הגולף היתה ידנית או רובוטית - ומי שלא מכיר את רכב המבחן של קרסו, לשווא יחפש איזכור בכתבה אם הרכב מצויד בשלדת 'קאפ' או לא - ומהי בכלל תרומתה למעטפת הביצועים של המגאן.

מה שבטוח, ספורט קליאו, לו היתה משתתפת, היתה נותנת פייט צמוד על ראשות הדירוג.

גם אני נהגתי בכולן וההתרשמות שלי מעט שונה משלך. לדעתי המגאן RS, גם אם לא בגרסת הקאפ מרגישה ספורטיבית, חדה ומתקשרת יותר מה- RCZ וגם מהגולף, ההגה טוב יותר, ההתנהגות מעולה ובקרת האחיזה ניתנת לניתוק. גרסת הקאפ רק מעצימה את יתרונות המגאן על האחרות, שוב רק בהיבט הספורטיבי.

פורסם
EVO הוא כנראה מגזין הרכב הטוב ביותר שפונה לחובב הנהיגה, אבל הוא מוטה גרמניות (ופורשה במיוחד) באופן מוגזם לחלוטין. עדיין הכי מהנה לקריאה, אבל בפרופורציות.

וכמובן, כאחד שפגע בדבר הירק הזה, מגיעה לו צליבה או, אתה יודע מה שריפה על המוקד! אתה נהגת על המגאן בכלל?!

במקום להתלונן על זה שהכתבה קצרה באופן בזיוני, במקום לציין את מה שאמרו כאן על זה שלא מצוינים דברים בסיסיים כמו תיבת ההילוכים של הגולף או האם המגאן קאפ או לא - אז אתה מתלונן על זה שירדו על המגאן. טוקבק ירוד בהתגלמותו.

אתה ירוד כנראה ב200 רמות. כן, נהגתי על המגאן. אפילו העברתי עליה יום מסלול שלם בצרפת.

כמובן שאתה, כגאון רכב, שנהג על אלפא סוד לפחות פעמיים בחייו (וואו, אתה מרשים, אולי אפילו חברי מועדון אלפא נתנו לך סיבוב על איזו 75), הרבה יותר טוב ממני.

השלדה של הרכב הזה מדהימה, וההתנהגות שלו בהתאם. רנוספורט לא שוכחים כלום בשנים האחרונות, כשמדובר בהתנהגות.

עצם ההתייחסות שלו באופן רע (!) על התנהגות הרכב הזה, אומרת הכל. לי זה מספיק בשביל לעצור ולהגיד "טוב, משהו פה לא נורמלי".

תן טיפה כבוד, לא יזיק לך. גם אם אתה חושב שאתה יותר טוב מכולם.

פורסם

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

תמיד מצחיק אותי כשעוברים להגיב לגופו של כותב מאשר לגופה של התגובה עצמה. מוסיף הרבה כבוד.

איני מכיר אותך, ואתה אינך מכיר אותי. לא נהגתי על המכוניות שבמבחן ולכן, תבדוק היטב - לא הגבתי לגופו ולתוצאותיו. גם לא התייחסתי ליכולת הנהיגה שלי (ואתה כן, כלל לא ברור למה). כל מה שאמרתי שהקביעה שלך, לפיה די בכך שהם ירדו על המגאן בכדי לגרוע מהם כל קרדיט, היא פסולה. אם תבדוק עוד יותר טוב, גם ציינתי שהיה על מה לרדת במבחן ההוא בלי קשר לכך.

אבל הי, אם נפגעת, כנראה שהיה על מה :wink:

תן טיפה כבוד, לא יזיק לך. גם אם אתה חושב שאתה יותר טוב מכולם.

אין לי שום סיבה לתת כבוד כשמעוותים את דבריי ומייחסים לי אמירות וקביעות להן לא התיימרתי ואף לא התכוונתי. אני מקווה שתירגע, ותראה לי בשרשור הזה לפחות אמירה אחת שהבאתי בגנות המגאן, או כל מכונית אחרת שבמבחן.

כהערת אגב - 504L, לדוגמא, שכן נהג עליהן, הביע דעה שונה. ילד הוא לא ומנוסה הוא כן. הנה דעה נוגדת, מבוססת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

היי יבגני, אכן האמירה הזו של אמיר נכונה, כעקרון.

מה שגרם לי לקרוא ולחלוק היא אמירה אחרת שלו על הסקת מסקנות.

בכל אופן, אמירותיו של אמיר אינן בעייתיות. חלק מהאחרות כן.

מכל מקום, אם קודם השרשור היה מגוחך, כעת הוא הפך[ בלי קשר אלייך]

לממש לא נעים.

מיציתי כאן בשרשור.

פורסם

הדירוג שלי כמובן שונה:

המגאן בוודאי לא צריכה להיות אחרונה. ההתלבטות היא אם ראשונה או שנייה וכאן יש בחירה בין אסכולות - הנעה אחורית מול קדמית, מנוע אטמוספרי מול טורבו. אישית כנראה הייתי בוחר בטויוטה (כי היא עדיפה על הסובארו), אבל המגאן מאוד מאוד קרובה לטעמי במידת ההנאה, גם אם מהכיוון האחר :wink:

בפיג'ו בגרסת ה-200 לא נהגתי אבל לפי הנהיגה הממושכת ב-156 האוטומטית, אני מעדיף את ההתנהגות שלה על פני זו של הגולף, ומכיוון שהיא גם יפה הרבה יותר ואני לא צריך את המושבים האחוריים, היא המקום השלישי שלי.

בכל מקרה, הזוי לטעון שההתנהגות של המגאן לא מושחזת ביחס לאחרות. אם כבר זה להפך. אני חושב שהשורה התחתונה אצל הרבה בוחני רכב שמסתכלים על הסובארו והטויוטה היא מוטה, ולא מכיוון שמשלמים להם (לא משלמים לאף אחד, תאמינו לי) או לוחצים עליהם (גם זה לא קורה) אלא מכיוון שהם רגילים לבחון ולנהוג על מכוניות מאוד שונות. הרי לקבוע שמכונית מסוימת מנצחת בגלל ההנעה האחורית זה תלוש. עשו שניים וחצי ניסיונות דריפט וזהו, היא כבשה את הלב שלהם. בקיצור - דרושה פרופורציה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קווה הוא כנראה כתב הרכב היחיד בעולם שקבע שה-RS "לא ספורטיבית, כמו שהמבחן הזה מוכיח". לכל אחד יכולה להיות דעה, אבל עד שלא נשמע ניתוח מלומד (כמו ש-EVO לדוגמא יודעים לתת), זו אמירה בעלמא.

אני עוד זוכר לו שהוא לקח פורשה לכיכר וקיטר שאם מאיצים מעד למהירות מסויימת מקבלים תת היגוי, במקום היגוי יתר. זו אמירה של בורות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...