Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכבתי על המגאן שלי היום 4 צמיגים של טייפון באוטו דיפו. אמנם זה לאחר מעשה,

אבל אשמח לשמוע אם יש למישהו נסיון לטובה או לרעה עם הצמיגים האלה טייפון. הם מתוצרת רומניה, כתוב עליהם,

ועלו 4 1200 ש"ח.

תודה

איציק

פורסם

מכיר את זה שאתה בולם ממש חזק?

מכיר את זה שיש מישהו במעבר חציה וראית אותו רק בשניה האחרונה?

מכיר את זה שאתה לא מצליח לבלום בזמן כי הרכב מחליק?

מכיר את זה שמרוב בהלה יוצא לך שילשול?

אז עדיף שתיקח את השילשול הזה ותדביק אותו ממש יפה מסביב לג'אנט.

כי אפילו השילשול הזה אוחז יותר טוב מצמיגי טייפון.

מקווה שהבנת את הפואנטה, בצמיגים לא חוסכים.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

גם אני בתור מי שמתקין צמיגי מותג על רכבו חושב שהדימויים שמביאים פה מוגזמים משהו. לטעמי בראש הטבלה מבחינת גורם בטיחותי זה הנהג.

פורסם

אי אפשר לדעת אם עבדו עליו כשהוא לא כתב מה מידת הצמיג שהרכיב. יש גם צמיגים שעולים 1,200 ש"ח ליחידה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
גם אני בתור מי שמתקין צמיגי מותג על רכבו חושב שהדימויים שמביאים פה מוגזמים משהו. לטעמי בראש הטבלה מבחינת גורם בטיחותי זה הנהג.

גם אני חושב שהרכב הכי בטיחותי הוא זה שנוהג בו הנהג הכי טוב, אבל אני עדיין מאמין מ-א-ו-ד בחשיבות של רכב תקין שמשתף פעולה עם הנהג כך שאפשר לנהוג עם הרכב ולא "נגד" הרכב. זה כולל:

1. צמיגים איכותיים ואחידים.

2. החלפת הצמיגים בזמן על בסיס מידת האחיזה שהם מספקים ולא על בסיס כשל כמו שחיקת חריצים או תפוגה.

3. הקפדה על לחץ אוויר נכון

4. בדיקת הצמיגים, כיוון הזויות, איזון וביצוע סבב גלגלים - על בסיס תקופתי.

5. החלפת בולמים - על בסיס איכות השיכוך ולא על רקע כשל כמו נזילה.

אם לא מקפידים על כך - התוצאות תהיינה רעות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
גם אני חושב שהרכב הכי בטיחותי הוא זה שנוהג בו הנהג הכי טוב, אבל אני עדיין מאמין מ-א-ו-ד בחשיבות של רכב תקין שמשתף פעולה עם הנהג כך שאפשר לנהוג עם הרכב ולא "נגד" הרכב. זה כולל:

1. צמיגים איכותיים ואחידים.

2. החלפת הצמיגים בזמן על בסיס מידת האחיזה שהם מספקים ולא על בסיס כשל כמו שחיקת חריצים או תפוגה.

3. הקפדה על לחץ אוויר נכון

4. בדיקת הצמיגים, כיוון הזויות, איזון וביצוע סבב גלגלים - על בסיס תקופתי.

5. החלפת בולמים - על בסיס איכות השיכוך ולא על רקע כשל כמו נזילה.

אם לא מקפידים על כך - התוצאות תהיינה רעות.

הגישה שלך מקובלת עליי ולראיה יש לי על הרכב צמיגים די יקרים וטריים עם לחץ אוויר ופרונט תקינים.

אני לא רואה עין בעין עם כמות ניכרת מהמגיבים כאן את הגישה שכאילו עכשיו עם טייפון הוא רק יוצא ומיד עושה תאונה. זה לא כך וזה אפילו לא מתקרב לכך. בתאונות מעורבות מכוניות עם צמיגים סיניים וצמיגי מותג ולרוב בגלל מי מהנהגים ולא מסיבה אחרת.

לא הבנתי איך אתה בוחן את איכות השיכוך כדי לקבוע שנדרשת החלפת בולמים.

פורסם

נראה לי שלמידה של צמיגי הרכב שלי שהיא 195 על משהו לא ממש זוכר המחיר הוא בסדר, הצמיגים הם לא סיניים אלא מרומניה,

ובדקתי את תאריך היצור והוא , מרץ 2012 ,אני מבין שהרבה קוטלים אותם כאן, אני אנסה ומקווה שיהיו בסדר, בסך הכל אוטו דיפו זו חברה גדולה, ולא מאמין שירצו להתבזות.

בכל מקרה אדווח בהמשך :)

שבת שלום

פורסם

מ שנוהג ברכבי ליסינג, גם נוהג עם צמיגים פחות טובים, וזה בסדר.

פשוט תנהג בזהירות וזהו, אצלי בין אם יש לי צמיגים ב1000 שקל אחד, או 1200 לרביעייה, זה לא משנה, כי אני נוהג זהיר כך או כך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מי זה טייפון האלו?

ראיתי פרסום בעיתון של אוטו דיפו, ורשום שטייפון זו חברת בת של קונטיננטל, האמנם? (או שזו חברה סינית נוראית עם צמיגים סוג ת'?)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש הרבה חברות צמיגים "שקרכלשהו" שמשווקות כ-"חברות בת" של חברות ידועות. נפלתי פעם בפח הזה ולעולם לא עוד.

בשוק היום ההבדל בין צמיגים איכותיים לזבל הוא סביב 500 ש"ח לרביעיה (במכוניות משפחתיות סטנדטיות עם צמידי 15 ברוחב 195), אז במקום לחסוך בגומי שהוא הקשר של המכונית שלך אל הכביש - תוותרו על רדיודיסק חדש, חלונות מוכהים, ג'נטים סגסוגת או אפילו על ארוחה אחת במסעדה.

פורסם
מי שנוהג ברכבי ליסינג, גם נוהג עם צמיגים פחות טובים, וזה בסדר. פשוט תנהג בזהירות וזהו, אצלי בין אם יש לי צמיגים ב1000 שקל אחד, או 1200 לרביעייה, זה לא משנה, כי אני נוהג זהיר כך או כך.

אני מסכים עם הרעיון שעומד בבסיס הגישה, אך לא עם הגישה כמו שהיא. בטיחות זה לא 0 או 1 - כמה שתוכל להיות יותר בטוח במגבלות סבירות, כך יותר טוב. במקום לנהוג בזהירות עם צמיגים סוג ז', למה שלא תתחמש בצמיגים סוג א' (אפילו סוג ב') וגם תנהג בזהירות?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה צודק כשמדובר ברכב פרטי, או ברכב ליסינג שהוא שלך ספציפית, אבל כשאתה צריך לנהוג על רכבי ליסינג שונים בכל יום, הרי לא תוכל להחליף לכולם צמיגים, ומה לעשות שחברות הליסינג לא כל כך מתעניינות בבטיחות, אלא בחיסכון, ולכן נוקטים משני זהירות אחרים.

דוגמה אחרת היא נהג של איזה קצין בכיר, האם חייל שמשתכר מ-700 ש"ח בחודש, אמור לקנות למפקד שלו צמיגים טובים, רק כי חברת הליסינג החליטה שהוא נוסע על גוד-רייד או צ'מפירו או משהו כזה?

חן, אתה כרגיל צודק, אבל מה שניסיתי להגיד זה, שלא תמיד יש ברירה, וזה לא סוף העולם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...