Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואולי הוא אינו הנהג היחידי ברכב? לומר "קנית זבל, סע בזהירות" לא ממש תקף כאן. חלק מהפעמים בהן איכות הצמיגים היא קריטית אינו קשור לצורת הנהיגה, במקרה של ילד הקופץ לכביש או בלימת פתע של הנהג מלפנים לדוגמה. הפרמטר העיקרי המבדיל בין חיוג למשטרה/חברת ביטוח לבין שיחרור צרור קללות במרוקאית מדוברת הוא האיכות הכוללת של הצמיג (יצרן, דגם ותחזוקה שוטפת).

שמעתי (ואיני יודע אם זה נכון) כי חלק מהתאונות העצמיות בכביש 6 הנגרמות מכשל צמיג (פיצוץ בזמן נסיעה) נובעות מנסיעה מהירה עם צמיגים גרועים שסבלו מנזק חלקי בעבר.

פורסם
חלק מהפעמים בהן איכות הצמיגים היא קריטית אינו קשור לצורת הנהיגה, במקרה של ילד הקופץ לכביש או בלימת פתע של הנהג מלפנים לדוגמה. הפרמטר העיקרי המבדיל בין חיוג למשטרה/חברת ביטוח לבין שיחרור צרור קללות במרוקאית מדוברת הוא האיכות הכוללת של הצמיג (יצרן, דגם ותחזוקה שוטפת).

זו גישה הפוכה שהיא גם כן לא טובה - הכל קשור לצורת הנהיגה!

ילד קופץ לכביש: ניתן לחשוד מראש במקומות בהם זה אפשרי ולהאט, להגדיל עירנות, להיות מוכן לבלום ולנקוט עוד צעדי זהירות שיאפשרו לעצור. הוא הדין גם בבלימת פתע של נהג ממול - שמירת רווח כראוי תמנע פגיעה בו. אבל! בשני המקרים עדיף שנהיה מצויידים בצמיגים טובים שיאפשרו לנו לעצור כמה שיותר מהר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לי יש חוויה רעה מצמיגי טייפון.

ברכב הקודם הורכבו 2 צמיגים קדמיים של טייפון, לאחר שנה וחצי אחד התפוצץ ( נהיגה רגועה אני לא שומכר )

כאשר אמרתי לפנצר מכר שלי להלחליף גם את השני הייתי בהלם, גיליתי חתך ענק לאורך חצי צמיג, כל הגומי היה קרוע והדבר היחידי

שהחזיק את הצמיג ביחד היה הפיברגלס שבצמיג.

בקיצור כבר החלפת אז חארם, אבל תהיה מאוד עירני לצמיגים האלה הם בעייתים

פורסם
לי יש חוויה רעה מצמיגי טייפון.

ברכב הקודם הורכבו 2 צמיגים קדמיים של טייפון, לאחר שנה וחצי אחד התפוצץ ( נהיגה רגועה אני לא שומכר )

כאשר אמרתי לפנצר מכר שלי להלחליף גם את השני הייתי בהלם, גיליתי חתך ענק לאורך חצי צמיג, כל הגומי היה קרוע והדבר היחידי

שהחזיק את הצמיג ביחד היה הפיברגלס שבצמיג.

בקיצור כבר החלפת אז חארם, אבל תהיה מאוד עירני לצמיגים האלה הם בעייתים

לגבי עניין פיצוץ הצמיג ,מאוד מקווה שזה לא יקרה,

לגבי עניין חברת הבת של קונטיננטל ,אני מאמין שאכן כך הוא המצב, זה לא איזה פנצ'ר מאכר שמספר לך סיפור.

אני לא מאמין שרשת כמו אופיס דיפו עם פריסה ארצית ,תסתבך עם כזה סיפור שהיא מפרסמת בחנויות שלה ובפרסומים על גבי כתב והוא לא יהיה נכון.

פורסם

כמה נקודות: צמיגים של "חברות בת" הם בדרך כלל צמיגים "בינוניים" מבחינת האיכות. אלו צמיג שאני לא הייתי מגדיר אותם בתור "אסון" אבל אני בפירוש תמיד ממליץ לא לקנות אותם אלא להעדיף צמיג איכותי יותר אלא אם כן אין ברירה. אם כבר קנית אז זה לא כל כך נורא (בדיעבד) ועכשיו עליך להסתדר עם מה שיש.

לגבי פיצוץ הצמיג: קנה לעצמך מדיד לחץ אוויר קטן בצורת "עט." הוא זול, נוח לשימוש ולנשיאה ויחסית מאוד אמין ואף מדויק. פעם בשבוע, מקסימום שבועיים, בדוק את לחץ האוויר בבוקר לפני נסיעה. התאם את הלחץ להוראות יצרן הרכב כפי שהן מופיעות במדבקה (בדרך כלל במשקוף דלת הנהג) או בספר הרכב.

שים לב שהמלצות היצרן מתאימות ללחץ אוויר קר. כלומר, נניח שהיו לך 28PSI בצמיג שאמור להיות מנופח ב-31PSI (כלומר, עליך להוסיף 3PSI), ונסעת עשר דקות לתחנה ומדדת שוב ואופס, פתאום יש לך 30PSI. למה זה? כי הצמיג התחמם והלחץ עלה, אבל כמות האוויר בצמיג לא השתנתה ולכן אתה צריך להוסיף 3PSI בדיוק כמו קודם . כלומר, לנפח את הצמיג לא ל-31PSI אלא ל-33PSI.

כמו כן, שים לב כי הלחץ מותאם למידת העומס ברכב. שלושה נוסעים בוגרים מאחורה בדרך כלל שוקלים מספיק כדי שתהיה הצדקה לנפח את הצמיגים ללחץ המומלץ ל"עומס חלקי" או אפילו "עומס מלא." ובכלל, בכל פעם שאתה בספק בין לחץ גבוה ללחץ נמוך יותר - העדף את הלחץ הגבוה!

לאחר הניפוח, בדוק שוב בעזרת המדיד שלך לפחות על שני צמיגים כדי לוודא שהמשאבה לא מזייפת. בנוסף, בכל בוקר כשאתה יוצא לנהוג, תעיף מבט זריז מסביב לרכב כדי לוודא שאף אחד מהצמיגים לא ניזוק, נשחק או איבד המון אוויר בלי ששמת לב. זה לוקח בדיוק שניה, ויכול להציל לך לא מעט צמיגים ולא מעט סכנות.

פורסם
זו גישה הפוכה שהיא גם כן לא טובה - הכל קשור לצורת הנהיגה!
יופי, קביעה נכונה שלא קיימת במציאות והשימוש בה פשוט מטעה. נהיגה לפי לשון החוק בעליל לא ניתנת לביצוע על כביש אמיתי ומה שאתה תיארת מעורפל מדי לישום.

נאמר, "שמירת רווח כראוי". אם תנסה לשמור רווח לפי שיטת השתי שניות בכביש 4 בבוקר תגלה כי אתה מפריע לתנועה.

"ילד קופץ לכביש". למה ילד? מה עם כל המטומטמים שחוצים את הכביש כשהם יוצאים מבין שתי מכוניות? לשיטתך, נסיעה בכביש עירוני אמורה להיות במהירות של קמ"שים בודדים כי אולי איזו אמא דוחפת את העגלה שלה לכביש תוך כדי פיטפוט בסלולרי (קרה לי).

אני אוחז בגישת הנהג הסביר, מאט היכן ששדה הראיה מוגבל, לא נצמד לתחת של הרכב שלפני וכדומה. ע"פ גישה זו עדיין יכולות להתרחש תאונות, אני מודע לזה ולכן אני משקיע בצמיגים איכותיים. צורת הנהיגה שתיארת לא ממש אפשרית בעולם האמיתי. (בהזדמנות, אתאר כיצד קיבלנו קנס על "הפרעה לתנועה" בזמן שניסינו לבצע "שמירת רווח כראוי" בצורה מתועדת:-P)

פורסם

עם גישה כמו זו שאתה מתאר - גם צמיג סליקס בטמפרטורת עבודה לא יעזור לך. אני שומע את הטענה האווילית הזאת יותר מדי: כאילו הנהיגה הקלוקלת של הנהגים האחרים מחייבת אותך גם לנהוג עקום. כאילו אין לך שליטה לא על המהירות שלך, לא על המרחק מהרכב שלפניך, לא על הריכוז ולא על עוד דברים שהם לחלוטין בשליטתך ולא בשליטת הנהגים האחרים. אף נהג לא יכול להתערב בנהיגה שלך!

אני מצליח לשמור מרחק של שתי שניות וגם שלוש שניות ובכל כביש ובכל תנאי תנועה (כביש מהיר, פקקים, דרך עירונית ועוד) מבלי לגרום שום הפרעה לתנועה. כמות הנהגים שנדחפת מולי מזערית והם כמעט תמיד עוקפים עוד נהג, או יורדים ביציאה/פניה הקרובה, או שאני עוקף אותם. וגם אם לא - אז אני מגדיל שוב את המרחק ושומר מרחק גם מהם!

אנשים שמתפרצים לכביש - במקומות המועדים אני מתמקם בכביש בהתאם, קובע נוכחות וכן - מוריד מהירות (אם צריך אז לקצב זחילה), מתכונן לבלימה ומגביר עירנות. ישנם גם לא מעט סימנים שיעידו על מצב שכזה, אפילו כשהוא קורה לכאורה ב"הפתעה."

פורסם

איזה מזל שיש את הבריטים שאוהבים לענות על שאלות בדיוק כמו שלך;

CiQnbLWiw4c דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אגב, במחיר של 1200 לך הכניסו רק חצי אלמנט.

בחור שעובד איתי שילם 1900שח על רביעייה (R15 195/65 כמדומני), כאשר שאל אותי בדיעבד אם המחיר טוב - הראיתי לו שעל סט של קונטי\גודייר\מישלין היה משלם פחות.

חבל שהם ככה משחקים עם החיים של ציבור הנהגים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מכיר את זה שאתה בולם ממש חזק?

מכיר את זה שיש מישהו במעבר חציה וראית אותו רק בשניה האחרונה?

מכיר את זה שאתה לא מצליח לבלום בזמן כי הרכב מחליק?

מכיר את זה שמרוב בהלה יוצא לך שילשול?

אז עדיף שתיקח את השילשול הזה ותדביק אותו ממש יפה מסביב לג'אנט.

כי אפילו השילשול הזה אוחז יותר טוב מצמיגי טייפון.

מקווה שהבנת את הפואנטה, בצמיגים לא חוסכים.

מכיר את זה שאתה לא צריך לבלום חזק כי אתה נוהג לפי החוק כמו בן אדם ולא כמו חיה?

מכיר את זה שיש מישהו במעבר חצייה ואתה נותן לו לעבור כי אתה יודע שלא נוסעים מהר ולפני מעברי חצייה צריך להאט?

מכיר שהרכב מחליק? למה? הרי אתה לא משתולל ברכב

מכיר את זה עם המאזדה שחושב שהיא מכונית ספורט ונמרח על עמוד למרות שקנה לה את הצמיגים הכי יקרים , אבל אין לו מושג בנהיגה?

סע חביבי המפתחות בפנים.תן להם לקנות מותגים , שירגישו טוב. ואתה סע בכיף ורגוע

פורסם

מכיר את זה שאתה נוסע לפי החוק ואז בין המכוניות רץ ילד? מקווה בשבילך שלא. במצב כזה למי "שרץ אחרי מותגים" יש יותר סיכוי להגיע הביתה בלי הצורך ללכת להגיש עדות.

תמשיך לחסוך, רק עשה טובה, לא ליד הבית שלי.

בשיפוצים

פורסם
עם גישה כמו זו שאתה מתאר - גם צמיג סליקס בטמפרטורת עבודה לא יעזור לך. אני שומע את הטענה האווילית הזאת יותר מדי: כאילו הנהיגה הקלוקלת של הנהגים האחרים מחייבת אותך גם לנהוג עקום. כאילו אין לך שליטה לא על המהירות שלך, לא על המרחק מהרכב שלפניך, לא על הריכוז ולא על עוד דברים שהם לחלוטין בשליטתך ולא בשליטת הנהגים האחרים. אף נהג לא יכול להתערב בנהיגה שלך! לא הבנתי איך הבנת זאת ממה שכתבתי, חלק לא קטן מהתאונות/כמעט תאונות אינן בשליטתך ונובעות ממשתמשים אחרים בכביש (אתה מוזמן לקרוא את השירשור שנפתח על מוניות השירות) ולטעון כי עליך מוטלת האחריות להימנע ממצבים אלה הוא הטמנת הראש בחול. הגישה של "שמור מרחק, סע לאט" בתנאי קיצון נחמדה בתשדירי השרות אך אם תנסה ליישם אותה בעולם האמיתי (תאיט ל 10 קמ"ש לפני סיבוב חד ללא שדה ראיה למשל) תקלע לצרות מהמשטרה ומנהגים אחרים.

אני מצליח לשמור מרחק של שתי שניות וגם שלוש שניות ובכל כביש ובכל תנאי תנועה (כביש מהיר, פקקים, דרך עירונית ועוד) מבלי לגרום שום הפרעה לתנועה. כמות הנהגים שנדחפת מולי מזערית והם כמעט תמיד עוקפים עוד נהג, או יורדים ביציאה/פניה הקרובה, או שאני עוקף אותם. וגם אם לא - אז אני מגדיל שוב את המרחק ושומר מרחק גם מהם! בכיף, אין לי בעייה עם מה שאתה מתאר אך בכביש בין עירוני בזמן עומס (נאמר מהירות של 50 קמ"ש) שכח מזה, לא ממש ריאלי. נסעתי במסלול כזה עם "נהג חדש" שמאוד ניסה לשמור מרחק בהתאם ללימודי הנהיגה ואחרי שנחתכנו, נכנסו לפנינו ונצמדו לנו לתחת בפעם העשירית (וכמעט עפנו לתעלה) אמרתי לו שהוא יצמד לתחת של הרכב לפנינו אם הוא רוצה שנגיע בשלום.

אנשים שמתפרצים לכביש - במקומות המועדים אני מתמקם בכביש בהתאם, קובע נוכחות וכן - מוריד מהירות (אם צריך אז לקצב זחילה), מתכונן לבלימה ומגביר עירנות. ישנם גם לא מעט סימנים שיעידו על מצב שכזה, אפילו כשהוא קורה לכאורה ב"הפתעה."

אני חושש כי לא הבנת אותי, קרא שוב. רק להבהרה, סיגנון הנסיעה המנהלתי שלי הוא מאוד רגוע (יש שיגידו "סבתאי"), בהתאם לחוק (מסלול ימני כל זמן אפשרי, איתות בלי לחשוב, נסיעה ב 90 וכו') ולא נראה לי כי הרעיונות שלך ישפרו את הבטיחות שלי בכביש. ד"א, אני נועל TOYO 1R1 (והם ברמת אחיזה של סליקס מלפני 10 שנים) והם מנעו שתי תאונות שלא באשמתי בשנה האחרונה. (שיכור/משוגע שמחליק בסיבוב עיוור מולי ונוסע בנתיב שלי)

• תוכן חדש...