Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
"לחסוך ברקס" שמוביל לתאונה לא נולד מתוך מחשבה מקדימה לחסוך בלאי. ברגע שצריך לעצור, זה לא עובר לאף אחד בראש.

אתה צודק שזה בעיקר נובע ממניעים רגשיים כאלה או אחרים ["למה שאבלום מ-110 ל-90 בשביל שהוא ישתלב?"]. בנוסף, אולי תופתע לגלות שלעתים שמעתי מאנשים שגם "חוסכים" כי זו "סתם שחיקה לבלמים". פעמיים כבר נתקלתי בתופעה המטומטמת הזו בחיים. אני לא מתכוון לבלימת חירום. אני מתכוון לעניין "פעוט" כמו לא לבלום לפני נתיב השתלבות, מה שבעקיפין יגרום לתאונה כתוצאה ממעבר נתיב בצורה לא נכונה.

אי בלימה מספקת (משהו שמשותף לכל מי שלא התאמן בבלימת חירום) היא תוצאה של הרצון להמנע מתמרונים חריפים, שמאיימים על תחושת הביטחון של הנהג, כי הוא מתחיל להרגיש את כוחות התאוטה/האצה/G מופעלים עליו. נהג מיומן, שעבר הדרכה, יודע שהמגבלות של הרכב רחוקות עוד הרבה מעבר לרגע בו נהג לא מיומן מרגיש אי נוחות עד חשש מחריפות התמרון שהוא מבצע וההשלכות שלו.

נהג לא מיומן נמנע מלנצל את יכולות הרכב, ולכן תמיד לא יבלום באופן מספק במצב חירום.

וכשאני אומר תמיד אני מתכוון תמיד. עוד לא נתקלתי בנהג אחד בקורס שבלם היטב בניסיון הראשון מעצמו, וזה עוד בתרגיל מתוכנן בסיטואציה נשלטת, כשהנהג מוכן ומתודרך.

בהחלט מחזק. אני זוכר את בלימת החירום הראשונה שלי. אני זוכר גם כשאחותי ישבה לצידי ורציתי שתתרגל. אתה יודע שאתה אמור לבלום חזק, אתה בטוח שתעשה את זה, ואיך שהוא אתה לא עושה את זה. לא בפעם הראשונה, וגם לא בטוח שבשנייה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם מה שלומכם?

אני מתגורר בירושלים וכפי שידוע לכולם העיר מלאה בירידות ועליות, בתוך העיר ומחוצה לה.

היום החלפתי שוב פעם ברקסים קידמיים כאשר לפני 3 חודשים החלפתי כבר אותם.

המוסכניק הסביר לי שככל הנראה שרפתי אותם.

איך אתם ממליצים לנסוע בכל הירידות? מדובר ברכב אוטומט בסבוארו אימפרזה, 2005.

הבנתי מחבר שגם לשים ג'נטים זה עוזר בגלל האיוורור.

מה אומרים?

תודה רבה לעוזרים והמשך יום נעים.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

גאנטים אני בטוח שיש לך, אחרת האוטו לא היה נוסע.

ג'אנטים קלים אכן מסייעים באוורור, אבל גם בלעדיהם לא אמורה להיות בעיה כזו.

גם באזורים אחרים בעולם, ויש אזורים יותר הררים מישראל בלמים אמורים להחזיק יותר מ-3 חודשים, גם בשימוש מאומץ.

או שיש לך בעיה ברכב, או שעליך לעבור רענון נהיגה עם מישהו מתמצא, בכל מקרה לא תלמד נהיגה מהתכתבות בפורום, וכדאי לבדוק במוסך שאין בעיה בבלמים, ולקחת אולי שיעור נהיגה או שניים עם מורה מנוסה שיראה אולי אתה עושה משהו מאוד לא בסדר.

בהתכתבות לא לומדים את זה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אם יש לך בתיבה כפתור o/d תלחץ עליו ובירידות תהיה איתו,הוא מבטל הילוך אחרון ולכן תהיה יותר בלימת מנוע,כמו כן נסה לא לבלום ללא הפסקה,תבלום ואז הפסקה של כמה שניות ושוב,ככה הבלמים מתקררים מאט,כמו כן בירידה אל תאיץ,תן לרכב לגלוש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עוד אפשרות קצת פחות סטנדרטית היא שהברקסים לא נשרפו ואתה צריך להחליף מוסכניק.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הנתון שאתה מציג חריג מאוד, ברקסים לא "הולכים" אחרי שלושה חודשים אלא רק בהתעללות רצינית.

יכול להיות שאתה באמת צריך להחליף מוסכניק. אם אכן הברקסים דרשו החלפה בגלל הנהיגה שלך אתה צריך לבצע רענון נהיגה דחוף.:-D

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לפני תחילת הירידה יש לבלום בעזרת הבלמים למהירות הרצויה ולהוריד להילוך המתאים. איזהו ההילוך ה"מתאים"? ההילוך שבו כדי לצלוח את הירידה לא תידרש לבלום לסירוגין או "לשייט" אלא הילוך שייצור בלימת מנוע והאטה מעבר למה שנדרש, כך שכדי לשמור על המהירות שרצית תצטרך ללחוץ קצת על דוושת הדלק.

ככה, אתה יורד בירידה באותה צורה שבה אתה נוסע במישור: מוריד מהירות עם הבלמים, מקבע את המהירות עם ההילוכים ושומר על מהירות השיוט עם דוושת הדלק. השיטה גם מפחיתה עומס מהמנוע (שלא ממשיך לטפס בסל"ד) ומהסרן המניע וגם מאפשרת התנהגות כביש בטוחה יותר מאשר בירידה בלי ללחוץ על הדוושות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לפני תחילת הירידה יש לבלום בעזרת הבלמים למהירות הרצויה ולהוריד להילוך המתאים. איזהו ההילוך ה"מתאים"? ההילוך שבו כדי לצלוח את הירידה לא תידרש לבלום לסירוגין או "לשייט" אלא הילוך שייצור בלימת מנוע והאטה מעבר למה שנדרש, כך שכדי לשמור על המהירות שרצית תצטרך ללחוץ קצת על דוושת הדלק.

ככה, אתה יורד בירידה באותה צורה שבה אתה נוסע במישור: מוריד מהירות עם הבלמים, מקבע את המהירות עם ההילוכים ושומר על מהירות השיוט עם דוושת הדלק. השיטה גם מפחיתה עומס מהמנוע (שלא ממשיך לטפס בסל"ד) ומהסרן המניע וגם מאפשרת התנהגות כביש בטוחה יותר מאשר בירידה בלי ללחוץ על הדוושות.

בתאוריה זה יפה מאד, מעשית הרבה פעמים זה אומר לקבע שלישי בכביש שבו כולם נוסעים 90 קמ"ש, לא ריאלי. מעשית מורידים להילוך אחד מתחת לגבוה ביותר (בידני מרובה הילוכים אפשר שניים), מדרדרים בלי ללחוץ על המאיץ או הבלם מרבית הזמן ומדי פעם "נושכים" בבלמים כמה שניות. ירידה להילוך מגביל מאד (שני) רלונטית רק בירידות תלולות בקטעים שבהם המהירות המקובלת נמוכה - כגול בכביש מרובה צמתים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם יש לך בתיבה כפתור o/d תלחץ עליו ובירידות תהיה איתו,הוא מבטל הילוך אחרון ולכן תהיה יותר בלימת מנוע,כמו כן נסה לא לבלום ללא הפסקה,תבלום ואז הפסקה של כמה שניות ושוב,ככה הבלמים מתקררים מאט,כמו כן בירידה אל תאיץ,תן לרכב לגלוש.

אין O/D בתיבה של האימפרזה 2005.

התיבה הולכת בצורה של P R N D 3 2 1.

3 חודשים לברקסים נשמע לי מוגזם גם עם ירידות.

או שאתה מגזים מאוד בבלימות שלך, או שאתה מתקין ברקסים ממש לא איכותיים, או שאתה פשוט נוסע הרבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

3 חודשים לסט רפידות זה לא השיא שאני מכיר, לאבא שלי היה נהג שגמר רפידות תוך בערך שבועיים, חטף על הראש מאבא שלי ואת הסט הבא גמר אחרי חודש וקצת.

בנקודת הזמן הזו הוא מצא את עצמו מפוטר.

מה שאני בא להגיד זה שזה לא מצב תקין אבל ייתכן שהגורם הוא הנהג.

אגב עדיף בלימות החלטיות ולזמן מדוד מאשר להחזיק את הבלמים לחוצים 20% במשך כמה קילומטרים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בלמים לא נשרפים רק משימוש אינטנסיבי, מספיק לחמם אותם כהוגן פעם אחת ואז להיכנס לשלולית (מה שנשמע הגיוני מאחר שמדובר כאן על חודשי החורף). מה שקורה זה שצלחות הבלמים מתעוותות והרפידות מאבדות אחוז נכבד מהיעילות שלהן. זה אמנם חריג אבל אפשרי.

לגבי איך לנהוג נכון - שלב להילוך 3 ובלום בלילות קצרות והחלטיות, בין בלימה לבלימה תן להם זמן להתקרר (כמה שניות יספיקו).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

o/d לא נועד לבטל הילוך אחרון כדי לבלום, דווקא להיפך, הוא נועד לבטל הילוך אחרון בכביש שבו יש שילוב של קטעים מישוריים וקטעים עם עליות כך שהגיר לא ״משתגע״ עם החלפות הילוכים מרובות בגלל איבוד חוסר המומנט בעליה כשהוא בהילוך אחרון.

כדי לבלום באמצעות המנוע רוב הרכבים בעלי הגיר האוטומטי יכללו בנוסף ל-D אופציות נוספות דוגמת 1, 2 ולעיתים אף 3.

איזה הילוך מתאים לירידה?

כל ירידה ורמת שיפוע שונה דורשת התייחסות ספציפית.

חן צדק בדבריו, ראשית תפחית את המהירות באמצעות הבלמים ואז תוריד להילוך הבא אחרי D בבורר ההילוכים ושחרר מעט את הבלמים כדי להרגיש אם בלימת המנוע מספקת או שצריך להוריד עוד הילוך על מנת שזה יוכל לשמור את המכונית בקצב התקדמות קבוע.

אל תחשוש מרעש מנוע מעט מוגבר, זה תוצר של הורדת ההילוך וה״אישור״ שלך שאכן מתבצעת בלימה באמצעות המנוע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אין O/D בתיבה של האימפרזה 2005.

התיבה הולכת בצורה של P R N D 3 2 1.

3 חודשים לברקסים נשמע לי מוגזם גם עם ירידות.

או שאתה מגזים מאוד בבלימות שלך, או שאתה מתקין ברקסים ממש לא איכותיים, או שאתה פשוט נוסע הרבה.

O/D off ו-3 הם שוי ערך. ה-O/D off מופיע בדגמים ישנים, בדגמים יותר חדשים (לא בכולם) הכפתור הוחלף בעוד עמדה במסילה.

o/d לא נועד לבטל הילוך אחרון כדי לבלום, דווקא להיפך, הוא נועד לבטל הילוך אחרון בכביש שבו יש שילוב של קטעים מישוריים וקטעים עם עליות כך שהגיר לא ״משתגע״ עם החלפות הילוכים מרובות בגלל איבוד חוסר המומנט בעליה כשהוא בהילוך אחרון.

כדי לבלום באמצעות המנוע רוב הרכבים בעלי הגיר האוטומטי יכללו בנוסף ל-D אופציות נוספות דוגמת 1, 2 ולעיתים אף 3.

איזה הילוך מתאים לירידה?

כל ירידה ורמת שיפוע שונה דורשת התייחסות ספציפית.

חן צדק בדבריו, ראשית תפחית את המהירות באמצעות הבלמים ואז תוריד להילוך הבא אחרי D בבורר ההילוכים ושחרר מעט את הבלמים כדי להרגיש אם בלימת המנוע מספקת או שצריך להוריד עוד הילוך על מנת שזה יוכל לשמור את המכונית בקצב התקדמות קבוע.

אל תחשוש מרעש מנוע מעט מוגבר, זה תוצר של הורדת ההילוך וה״אישור״ שלך שאכן מתבצעת בלימה באמצעות המנוע.

בירידות הארוכות של חיפה אני משתמש ב-3 (או O/D off, משום מה בסויפט השאירו את המבנה הישן) - למהירות שבין 70-90 קמ"ש. בירידות קצרות ותלולות ב-2.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...