Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון עם טויוטה קורולה ישנה, הOD הזה אכן בולם מעט את המנוע, אבל מהנסיון שלי זה לא קסם, היא ממשיכה לנסוע בירידה, זה פשוט עוצר מעט את המנוע.

לא הבנתי איך להוריד הילוכים בגיר אוטומטי עם המוט הילוכים, מתי יש לך זמן לעצור ולהעביר לפני?

אני לא הייתי מעביר תוך כדי נסיעה, בטח לא באוטו ישן.

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

OD\OFF מבטל את הילוך היתר (ההילוך הרביעי) ומאפשר לתיבה לנוע בין שלושת ההילוכים הראשונים.

הורדת הילוכים ברכב אוטומטי כזה, נעשית או ע"י לחיצה על OD\OFF (כדי לתת לתיבה טווח של שלושה הילוכים) או הורדת המוט להילוך שני (ואז התיבה משתמשת בשני ההילוכים הראשונים).

אם המהירות לא מתאימה, התיבה לא תוריד הילוך.

פורסם

מה עשיתם מנסיעה לירושלים, כולה הפרש של פאקינג 600 מ' בגובה ביחס לחוף :roll:

סע כרגיל, ואם אינך בטוח במה שאתה עושה פשוט היצמד לימין ושמור על קצב נמוך יותר. לחילופין, סע מ-443.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא הבנתי איך להוריד הילוכים בגיר אוטומטי עם המוט הילוכים, מתי יש לך זמן לעצור ולהעביר לפני?

מה הקשר רכב חדש או ישן להעברת הילוכים?! מה הקשר בין עצירה להעברת מצבים בגירו אוטומטי רגיל? מה זה. העברה מ-HI ל-LOW?!

לא יודעים - לא כותבים.

אין כל מניעה להעביר מצבים בגיר אוטומטי במהלך נסיעה, בשביל זה הם נועדו. אין כל מניעה להעביר מצבים בכל פז"ם של רכב.

לגופו של עניין - בירידות של י-ם מספיק ללחוץ על O/D OFF ולהישאר בשלישי ולווסת עם הבלמים על פי הצורך. שים לב שאתה לא לוחץ את הבלמים כל הזמן, אפילו טיפה, כי תטגן אותם חלילה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הקשר לגיל הרכב הוא ציון הדגם בו הבחור נוהג.

אני נהגתי בקורולה 1998 למעלה מ-9 שנים וכיון שאני יורד מהכרמל מדי יום עשיתי שימוש רב ב-O/D off. בהחלט חוסך עבודת בלמים ומשאיר אותם טריים. ברכבים שיש לי כיום אני משתמש בד"כ ב-3 (הגבלה ל-3 הילוכים) מאותה סיבה ובמצבים מסויימים גם ב-2 על מנת למנוע מהרכב "לברוח" בירידות תלולות (בלפור ושד' או"ם, למי שמכיר).

את ההעברות אני מבצע תוך תנועה, כמובן במהירות מתאימה - כמו בידני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה הקשר רכב חדש או ישן להעברת הילוכים?! מה הקשר בין עצירה להעברת מצבים בגירו אוטומטי רגיל? מה זה. העברה מ-HI ל-LOW?!

לא יודעים - לא כותבים.

אין כל מניעה להעביר מצבים בגיר אוטומטי במהלך נסיעה, בשביל זה הם נועדו. אין כל מניעה להעביר מצבים בכל פז"ם של רכב.

לגופו של עניין - בירידות של י-ם מספיק ללחוץ על O/D OFF ולהישאר בשלישי ולווסת עם הבלמים על פי הצורך. שים לב שאתה לא לוחץ את הבלמים כל הזמן, אפילו טיפה, כי תטגן אותם חלילה.

זהו אז אני ישתמש בO/D תודה.

מנסיון עם טויוטה קורולה ישנה, הOD הזה אכן בולם מעט את המנוע, אבל מהנסיון שלי זה לא קסם, היא ממשיכה לנסוע בירידה, זה פשוט עוצר מעט את המנוע.

אפשר תוך כדי נסיעה להעביר בין N/D/2/L רוורס ופארקינג לא ניסיתי ולא ינסה כי זה מסוכן והורס

במהירות נמוכה הורדתי ל ל2 לקראת כיכר והרגשתי בערך תחושה דומה שמורידים ל2 בידני (בשביל בדיקה לא הרגל)

נידמה לי ולאוטו לקח שניה/שתיים להוריד את ההילוך כך שלא זכור לי קפיצה או משהו

בכל מקרה זה לא נועד סתם למשחקים

מסרב לחתום:evil:

פורסם
זהו אז אני ישתמש בO/D תודה.

אפשר תוך כדי נסיעה להעביר בין N/D/2/L רוורס ופארקינג לא ניסיתי ולא ינסה כי זה מסוכן והורס

במהירות נמוכה הורדתי ל ל2 לקראת כיכר והרגשתי בערך תחושה דומה שמורידים ל2 בידני (בשביל בדיקה לא הרגל)

נידמה לי ולאוטו לקח שניה/שתיים להוריד את ההילוך כך שלא זכור לי קפיצה או משהו

בכל מקרה זה לא נועד סתם למשחקים

הטעו אותך! שים לב!

תוך כדי נסיעה אפשר להעביר לכל הילוך! מומלץ כמובן לא לשלב הילוך אחורי והילוך חניה. ההילוכים נועדו בשביל שתעביר אותם, אתה יכול לעשות זאת במהלך נסיעה ללא חשש כרצונך ובהתאם לתנאי הדרך.

זה אמנם לא נועד למשחקים אבל זה כן נועד לשימוש!

והכי חשוב- (!!) אין לכך שום השפעה על גיל הרכב!

זה שחבר פורום אחד לא מוכן להוריד הילוך בקורולה כי היא ישנה זה מצער ואין לכך שום קשר למציאות.

פורסם

אתה פשוט מעביר לראשון. בעליה אין הרב טעם להגביל הילוך - התיבה ממילא מתאימה את ההילוך לצרכים ובמידת הצורך תשאר בראשון. השימוש העיקרי בהגבלת הילוכים הוא כאמצעי בטיחות בירידות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רוורס לא, אבל היתר בהחלט כן. בשביל זה המצבים נועדו ואין לזה שום קשר לגיל הרכב. לכן ההתנפלות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אבאל'ה תרגע.

אתה לא יורד את הרי הרוקי.

סע לשלום.

המפתחות בפנים.

לא זוכר מתי בפעם האחרונה באמת השתמשתי בבלמים בירידות הקשות האלו.

וכמו שכתב מעלי אלעד, אם אתה לחוץ באמת, סע דרך כביש 443.

פורסם

לא יודע מזה כל האותיות והמשחקים האלה OD\LOW\HIGH.

אם אתה גם לא יודע, סע בשכונה לאט ותשחק עם זה עד שתלמד (תיזהר לא להכניס להילוך 1 או 2 ב60 קמש לדוגמא, למה אתה תגמור את המנוע).

אצלי יש 1\2\D (וברכב הקודם היה לי 1\2\3\D).

אני יודע שאני מגיע לירידה חזקה וארוכה, אני בולם למהירות נמוכה (50-60) ומוריד להילוך 3 לדוגמא, עוזב הדוושות, והרכב צריך להפסיק להאיץ ב80 ככה לדוגמא.

אפשר להעביר בין ההילוכים באמצע נסיעה, כמובן רק כאשר אתה במהירות המתאימה להילוך (אם יש לך 4 הילוכים, תוריד ל3 במהירות 60 ככה, אני לא מכיר את הרכב אז אני לא אומר במדויק).

טכנית זה לא בריא לגיר.

אבל בשימוש נורמאלי הרכב אמור לסחוב הכל, ככה שאין מה לדאוג.

פורסם

אם אתה לא יודע - תקרא את ספר הרכב. אם אין לך - חפש ברשת. אם הוא לא יודע, הוא שואל. להגיד לו שאתה לא יודע לא מקדם אותו, לא?

להכניס לראשון ב-60 הגיר לא יתן לו. להכניס לשני ב-60 בגיר 4 הילוכים - בכיף. רמז - יחסי ההעברה ב-4 הילוכים אוטומט הם לא כמו בידני, וגם ברוב הידניות השני מושך עד קרוב ל-100 קמ"ש. תבדוק בהזדמנות מתי נגמר השני, תתפלא.

אני משתגע איך אנשים מודים שהם לא יודעים ועדיין נותנים עצות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

RK צודק, יש פה כמה אנשים שזורקים אמונות תפלות לאוויר.

אין שום בעייה להעביר הילוכים בנסיעה, רוורס - יש מצב לגמור את הגיר, P יש מצב לשבור את פין הנעילה (שהוא בעצם ההבדל בין P ל N).

בדרך לירושלים אין צורך ביותר מביטול הOD (כלומר הגבלת הרכב ל3 ההילוכים הראשונים).

ואין שוב בעיה לעשות את זה גם ב90 קמ"ש, ברכב אוטומטי בעל 4 הילוכים הראשון מגיע ל50-60, השני ל100-120, השלישי נגמר איפשהו באיזור ה150 קמ"ש.

בקיצור - תהיה רגוע.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש לי שאלה

שמתי לב שלא בכל הרכבים יש ביטול של OD (אני מתכוון לתיבה אוטומטית רגילה)

אז ייתכן שביטול הOD קיים רק במכוניות של 4 הילוכים

ובמכוניות של 5 הילוכים ישנו הילוך 3 במקום OD OFF?

או שלא חחחח?

• תוכן חדש...