Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה העיקרית במה שאתה מתאר זה שתוצאה כמו שאתה מתאר מרמזת על כך שיתכן וכושר הבלימה שלך למצב חירום יהיה נמוך.

ישיבה על הבלמים וחימומם מורידה את האפקטיביות שלהם.

האם זה פעם ראשונה שהחלפתם מתבצעת בתדירות כזו?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאוריה זה יפה מאד, מעשית הרבה פעמים זה אומר לקבע שלישי בכביש שבו כולם נוסעים 90 קמ"ש, לא ריאלי. מעשית מורידים להילוך אחד מתחת לגבוה ביותר (בידני מרובה הילוכים אפשר שניים), מדרדרים בלי ללחוץ על המאיץ או הבלם מרבית הזמן ומדי פעם "נושכים" בבלמים כמה שניות. ירידה להילוך מגביל מאד (שני) רלונטית רק בירידות תלולות בקטעים שבהם המהירות המקובלת נמוכה - כגול בכביש מרובה צמתים.

אם המהירות גבוהה יותר אז פשוט לוחצים יותר על דוושת המאיץ. כמובן שזה לא תמיד ראלי אבל בדרך כלל זה בהחלט אפשרי ועדיף. אם הרכב מדרדר אז לא עשית הרבה כי אתה עדיין צריך לבלום די הרבה וגם התנהגות הרכב במצב זה בעייתית, במיוחד אם הרכב הוא בעל הנעה אחורית, וזה גם יוצר עומס רב על הסרן המניע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עניין של יחסי העבה והתנהגות המנוע. יש בחיפה כמה דרכים עם ירידות ארוכות שבהן המהירות הסבירה נעה סביב 80 קמ"ש - מהירות מתאימה להילוך שלישי (בתיבה פלנטרית 4 הילוכים). להילוך שני זה יותר מדי, הילוך רביעי לא מספק שום בלימה ומאפשר האצה לא רצונית ל-100 קמ"ש ויותר, לכן נותר השלישי - רוב הזמן בהדרדרות, ומדי פעם האטה, בעקר לפני עיקולים. קרוב לודאי רכב ידני עם 5-6 הילוכים יאפשר ביצוע מה שאתה ממליץ בהילוך שלישי - רביעי, אבל באוטומט זה לא מעשי (מדובר בדרכים חדשות או משופצות מהשנים האחרונות שלא זכיתי לנהוג בהן בידני).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בירידות לצומת כנרת (כביש 767) לצורך העניין, הילוך רביעי ובעקומות אף שלישי, לא נוגע כלל בגז ובמקטעים של הישורות התלולות, כשבלימת המנוע לא ממש מספיקה, לחיצה-שתיים על הבלם לפרקי זמן קצרים במיוחד והכל בסדר. גם כשהרכב עמוס לעייפה.

מה שבאמת מרשים זו כמות הרכבים שאני רואה מלפני שפשוט עושים את כל הירידה עם דוושת הבלם לחוצה ; זו פשוט סכנת נפשות.

פורסם
בירידות לצומת כנרת (כביש 767) לצורך העניין, הילוך רביעי ובעקומות אף שלישי, לא נוגע כלל בגז ובמקטעים של הישורות התלולות, כשבלימת המנוע לא ממש מספיקה, לחיצה-שתיים על הבלם לפרקי זמן קצרים במיוחד והכל בסדר. גם כשהרכב עמוס לעייפה.

מה שבאמת מרשים זו כמות הרכבים שאני רואה מלפני שפשוט עושים את כל הירידה עם דוושת הבלם לחוצה ; זו פשוט סכנת נפשות.

אנשים בארץ בראש של "יש לי תיבה אוטומטית, אני לא צריך לגעת בידית ההילוכים במהלך הנסיעה בכלל".

חוץ מזה שיש בארץ פשוט בורות בנושא בלימה נכונה בירידה.

בגירים רובוטיים הגיר מוריד לבד הילוך בכדי לבלום איתו, אך עדיין לפעמים צריך לקבע אותו על הילוך מסויים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

כשאני יורד בירידה, אפילו שזו ירידה של פחות מדקה, אני משתדל להוריד להילוך 2 באוטומטי (4 הילוכים, קורולה) או שאני מפעיל OVER DRIVE שבולם מעט את המנוע. והאמת, אני ממש פחדתי לשחק בירידות או בנסיעה בהילוכים האלו, אבל שאני מעביר אין שום חבטה, אין שום דבר חריג, הכל חוזר ועובר חלק מה שנראה כאילו האוטו מתוכנן לזה גם במהירות סבירה.

פורסם

אני מניח שמדובר על רפידות?

כמה ק"מ אתה עושה בשלושה חודשים?

האם הרכב עמוס בצורה מיוחדת?

האם הרפידות הקודמות היו מקוריות?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

שאלה קצת מטומטמת, אבל זה באמת מעניין אותי ואיכשהו בשיעורי נהיגה לא שאלתי את המורה.

האם להאט בהדרגה תוך כדי הורדת הילוכים עד עצירה המוחלטת ולהעביר לניוטרל? האם להעביר לניוטרל ולהאט את הרכב עד העצירה? האם להוריד עד הילוך שני/שלישי, לעצור ולהעביר לניוטרל? האם אפשר לעצור את הרכב בהילוך 4/5 או שזה לא מומלץ?

תודה :wink:

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי

יש לי מאזדה 3 2007 עם גיר טיפטרוניק.

אני בכללי מאוד אוהב רכב ידני אבל בגלל שהרכב הזה אוטומט אז אני הרבה מאוד משתמש בהחלפה הידנית של ההילוכים.

אני הרבה מאוד משתמש בכוח המנוע על מנת לעצור קצת את הרכב וכמובן גם משתמש בבלמים.

השאלה היא האם זה בריא למנוע שאני נעזר בנוסף גם בכוח המנוע ע״י הורדת הילוכים, על מנת לעצור את הרכב?

תודה

פורסם

בלימת מנוע לא מזיקה אם אתה לא מוריד את להילוך המוך מידי שבו הסלד יהיה גבוהה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תעשה חשבון שאם אתה משתמש בכוח המנוע כדי להוריד מהירות במקום בבלמים, אתה מגדיל לאט לאט את הגלאי שלו, ומנוע עולה להחליף הרבה יותר מאשר בלמים

פורסם

להגיע לעצירה מוחלטת על ידי הורדת הילוכים נראה לי מיותר ולא נכון

מה שכן, הורדת הילוך בירידה תלולה וממושכת זה חובה, כדי לא לפגוע בתפקוד הבלמים, ובנוסף, הורדת הילוכים בנוסף לשימוש בבלמים גם כן לא אמורה להזיק.

זכור לי משיעורי הנהיגה (על רכב ידני) שהמורה אמר לי להוריד מחמישי לרביעי לשלישי כשאני עוצר.

אני נוהג באותו רכב בדיוק, כבר שנה וחצי ו30 אלף ק"מ, ומעביר הילוכים בתפעול ידני.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הורדת הילוכים תוך כדי בלימה היא נכונה כי במידה ואתה תצטרך להאיץ אתה תהיה כבר בהילוך המתאים,ככה גם אני נהגתי על ידני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תעשה חשבון שאם אתה משתמש בכוח המנוע כדי להוריד מהירות במקום בבלמים, אתה מגדיל לאט לאט את הגלאי שלו, ומנוע עולה להחליף הרבה יותר מאשר בלמים

תסלח לי, קשקוש מוחלט.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...