Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אני יודע שהדבר נטחן, אבל חיפשתי וחיפשתי על גיר אוטומטי ולא ידני ולא מצאתי.

האם נכון להשתמש בגיר אוטומטי לבלימת מנוע בHOLD, אני לא מדבר על S ו-L כי זה קצת יותר קשה לביצוע (לזכור באיזה הילוך הגיר נמצא באוטומטי) ונראה לי זה גורם לשחיקת הידית, כל הזמן לא כל כך בריא באוט'... ואלי כן להשתמש?

מה נכון לפעול? עוד שאלות...

בירידה תלולה האם נכון להוריד לS ו-L? גם שהמנוע רועש כמו מטוס?

האם בפקקים נכון להשתמש ב-S בנסיעה איטית (פחות מ40 קמ"ש)אומנם לא כל כך מורגש? זוכר לי שרשום משהו על זה בחוברת הרכב.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנוע חיפוש עושה עבודה מאוד יעילה בבלימה בירידות. :wink:

אתה מכיר משמעות של מצבים בידית הילוכים (הגבלת הילוכים)? אותו עיקרון הילוך כמו בידני, רק צריך לדעת מה פירוש המצבים בגיר. (חיפוש)

אצלך כניראה מזדה לפי מצבי גיר LSD.

S זה הגבלה עד הילוך 3.

L זה הילוך שני

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האם נכון להשתמש בגיר אוטומטי לבלימת מנוע בHOLD, אני לא מדבר על S ו-L כי זה קצת יותר קשה לביצוע (לזכור באיזה הילוך הגיר נמצא באוטומטי) ונראה לי זה גורם לשחיקת הידית, כל הזמן לא כל כך בריא באוט'... ואלי כן להשתמש?

אין סיבה להוריד הילוכים על פי הסדר ברכב אוטומטי לטובת בלימת מנוע. פונקצית ה-Hold כשמה כן היא, ונועדה לשמור את הרכב בהילוך מסוים, ולדעתי אינה רלוונטית. גם ברכב ידני, לא ממש נעזרים בהילוכים לטובת ההאטה עצמה, אלא אם כן מדובר במשאית שמשקלה עולה על 7 טונות.

מה נכון לפעול? עוד שאלות...

מה שניתן לעשות, בחלק מהרכבים, הוא להשתמש במצב "Sport" או "Power" (גם "S") וכיוצא בזה כדי שתיווצר בלימת מנוע בזמן האטה, אם אתה רוצה או צריך את זה.

בירידה תלולה האם נכון להוריד לS ו-L? גם שהמנוע רועש כמו מטוס?

כן! קודם כל, תבלום למהירות הרצויה עם הבלמים. אחרי שבלמת, הורד להילוך נמוך, כך שתצטרך ללחוץ על דוושת הדלק כדי לשמור את הרכב במהירות קבועה. כך המנוע לא יתאמץ לבלום את הרכב (ובתוך כך לא "ירעיש כמו מטוס") ותתקבל שליטה טובה וטבעית יותר (כמו בישורת).

האם בפקקים נכון להשתמש ב-S בנסיעה איטית (פחות מ40 קמ"ש)אומנם לא כל כך מורגש? זוכר לי שרשום משהו על זה בחוברת הרכב.

לא מחויב, אבל בהחלט אפשר לעשות זאת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, מספר הארות ברשותך.

1. במזדה HOLD משמש כדי לנעול גיר במצב אחד למטה לאומת מצב ידית. כלומר בD זה נועל על 3 - מאוד שימושי בירידות. זה מאוד רלוונטי גם ברכב קטן.

2. לא בכל גיר יש מצב ספורט או POWER. הגבלת הילוכים נועדה בדיוק כדי לשמור על מהירות בירידות או עליות.

3. בפקקים מאוד נוח להגביל הילוך במזדה לשים L שזה הגבלה עד שני. בדיוק מספיק עד 40קמ"ש.

בלי קשר, המצבים בגיר של מזדה הם LSD ולפי אופי הפעולה של הגיר לי זה גורם לחשוד באיזו השפעה תוכנת ניהול של הגיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אין סיבה להוריד הילוכים על פי הסדר ברכב אוטומטי לטובת בלימת מנוע. פונקצית ה-Hold כשמה כן היא, ונועדה לשמור את הרכב בהילוך מסוים, ולדעתי אינה רלוונטית. גם ברכב ידני, לא ממש נעזרים בהילוכים לטובת ההאטה עצמה, אלא אם כן מדובר במשאית שמשקלה עולה על 7 טונות.

תסלח לי, זה קשקוש.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קצת פרטים על הרכב, מדובר על מאזדה 2 האגדית. אחרי ניסיונות שונים עם הרכב וקריאה מעמיקה של חוברת הרכב לפני כתיבת פוסט זה.

מצב HOLD משמש מצב לנעול במצב אחד למטה כפי שצבי אמר, עד היום אני נוהג להשתמש בזה אך הפחד שלי שזאת לא מטרת הגיר האוטומטי ואני מפחד משחיקה. מהניסיון שלי כאשר נותנים יותר דלק ויש צורך לעבור הילוך HOLD מאבד את כל הרעיון שלו ומעביר הלאה, אך הדבר נעשה במהירויות גבוהות יותר, אני זוכר שיש הגבלה לHOLD.

מצב S לעומת זאת רשום להשתמש בפקקים ולא ב-L.

S ו-L רשום להשתמש רק בעליות ולא בירידות (זאת אומרת לא ציינו האם רצוי להשתמש בירידות).

מה קורה במהירות גבוהות מעל 80 קמ"ש? הילוך 4 למשל הכי גבוה של המאזדה, נראה כי רק שימוש בבלים לא ייפגע ברכב ולאחריו SL.

הרכב גם ככה רועש בכל מצב (אגדי כבר אמרתי) להוסיף לזה עוד רעש של הילוכים קצת מפחיד אותי, שוב האם בריא לה? נו נו אני יקי עד שאני לא אדע אני לא אשן (ויש לי מחשבות על זה בלילות).

עריכה - HOLD מצויין לירידות לפי הספר.

נוסף זה קצת משעשע כי הסדר של ההילוכים זה מהנמוך לגבוה L-S-D-N-R-P, בהנחה שירדו לL אפשר לעלות ידנית עם הזמן לS ורק כאשר מגבילים את ההילוך עוברים לD, ואני שואל את עצמי למה לקנות אוטומטי אם זה המצב? זה כאילו מוט ההילוכים לא נועד לזה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

aka77, בורר הילוכים נעשה כדי להחליף בעזרתו הילוכים. כל עוד אתה עושה את זה בזמן אין שום בעיה. הכי חשוב: תזכור שגיר זה לא בלמים ובלמים זה לא גיר.

פורסם

תיבת הילוכים ועוד איך תורמת לבלימת הרכב. אם אנשים היו יודעים את זה הם כנראה לא היו צריכים להחליף בלמים כל טיפול במוסך.

בלימת מנוע (כלומר שימוש בהילוכי הרכב כדי להאט את מהירותו) אינה גורמת כל בלאי גם אם נשמע שהמנוע מטפס לסל"ד גבוה. המנוע בנוי לכך ואין עם זה שום בעייה.

כפתור ה HOLD ממש לא מיותר ובתיבות פלנטריות ישנות נועל את התיבה על ההילוך השלישי בדרך כלל. ההילוך הזה הוא הילוך המתאים לשימוש ברוב הירידות הארוכות בארץ, אלה שמחייבות בלימה לאורך זמן.

בתיבות מודניות יותר עם 5 ו 6 הילוכים (או סתם 4 וטיפטרוניק) בהחלט ניתן וצריך לשלב הילוך נמוך יותר בירידה. שוב, שום נזק לא נגרם, הרכב נשאר בשליטה והבלמים מוכנים להתערבות מיידית במקרה הצורך.

בחיאת, בצעו חיפוש. הנושא הזה נדון בערך 1,284,665 פעמים עד היום.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה לא קשקוש. גם ברכב ידני לא נעזרים בהילוכים כדי לסייע להאטת הרכב (לא כולל רכב כבד מעל 7 טון לערך) אלא רק מורידים הילוכים על מנת לשמור את כוח המנוע זמין. השיקולים לכך אינם מכניים טהורים אלא קשורים ביציבות הרכב, דיוק הבלימה, ההתרכזות בבלימה עצמה, ושיקולים טכניים.

פורסם

אין לי מושג מאיפה אתה מביא את התיאוריות שלך :roll:

איתמר

פורסם
זה לא קשקוש. גם ברכב ידני לא נעזרים בהילוכים כדי לסייע להאטת הרכב (לא כולל רכב כבד מעל 7 טון לערך) אלא רק מורידים הילוכים על מנת לשמור את כוח המנוע זמין. השיקולים לכך אינם מכניים טהורים אלא קשורים ביציבות הרכב, דיוק הבלימה, ההתרכזות בבלימה עצמה, ושיקולים טכניים.

אתה רציני?

בהחלט ניתן להשתמש בהילוכים כדי לסייע בהאטת הרכב..

פורסם

מאיפה אני מביא? להלן חלק קטן מהמקומות:

באופן כללי עדיף להאט עם הבלמים, אבל מומלץ תמיד לשלב את ההילוך המתאים בעת ההורדה בכדי לשמור על זמינות רציפה של כוח המנוע.

קישור

במהירות מתאימה שילוב הילוכים נמוך יותר בכדי שיהיה זמין להמשך נסיעה אם נדרש - לא למטרת בלימת מנוע.

קישור

בלימה עם הילוכים: נהגים רבים בולמים את הרכב בעזרת ההילוכים לקראת סיבובים, בטענה שכך הם "שומרים" על בלמי המכונית ו"עוזרים" למכונית לבלום. הדבר אולי מקבל צידוק כאשר מדובר במשאיות כבדות, אך אינו נכון לגבי מכוניות נוסעים וטנדרים (כולל משאיות קלות עד 7 טון לערך). במכוניות מע' הבלמים היא טובה, חזקה ויעילה מאוד, והיא אינה זקוקה ל"סיוע" של ההילוכים לבלימה. מעבר לכך, בלימה עם הילוכים עלולה לגרום לנעילה של הגלגלים המניעים ובכך לגרום לאובדן אחיזה מסוכן (ראה סעיף). לכן בלימה (כלומר: הורדת מהירות) תתבצע עם הבלמים בלבד, וההילוך המתאים ישולב רק אח"כ על מנת לשמור על מהירות הרכב.

קישור

Do you use the gears to slow down or to "assist" the brakes? This is an old-fashioned technique that may suit a vintage car with primitive, inefficient and unreliable brakes but modern cars respond best to the adage: brakes to slow, gears to go. Slowing the car with the gearbox causes excessive transmission wear. Brake pads are much cheaper to replace than gearboxes.

Do you change down through the gears one at a time instead of skipping directly to the one you need after you've slowed down? If you do take the gears in sequence, have you ever thought about what you achieve by doing so? You don't actually need a lower gear until after you've slowed down and want the engine to drive the car again. The logical method is to slow down to your new speed, leaving the gear lever alone, and then to change directly to the appropriate gear for that speed. Any unnecessary gear changing is a waste of effort and potentially distracting.

קישור

Do You Change Through Every Gear in The Gearbox When Slowing?[...]This method is actually pointless, as when approaching a roundabout in fourth gear, for example, and you end up driving onto it in first gear, because you had to stop and give way to other traffic. If you arrived to a stop at the Give Way line whilst changing down through every gear in numerical order from 5th, what did you use second, third and second gears for?

קישור

פורסם

אני חושב שלא הבנת את מה שהם אומרים.

גם דני וגם ליאור מדברים על שילוב הילוך נמוך יותר כדי לשמור על מהירות הרכב, ומאחר ובירידה אנו עסקינן אז מדובר על שימוש בבלימת מנוע. התיאורייה של דון פלמר (מי זה?) הזוייה. נשמע שהוא מאמין בתיאוריית האו-גז-או-ברקס, אין אמצע.

אף אחד לא מדבר על שילוב הילוך שלישי וזריקת קלאצ' כדי להאט מ 120 ל 80. מדובר על כניסת לירידה ארוכה (למשל משורש ועד שער הגיא) ששם בכניסה לירידה ובמהירות המתאימה יש לשלב הילוך נמוך יותר ולהשתמש באפקטיביות של בלימת המנוע. שימוש נכון בתיבת ההילוכים מביא לכך שאין צורך לגעת בבלמים ולו פעם אחת.

סע פעם אחת בירידה מהקסטל אל עבר מוצא. לאורך כל הירידה תראה אורות אדומים של נהגים סתומים שלא יודעים לבלום את הרכב שלהם, מטגנים את הבלמים, מקצרים את אורך חיי נוזל הבלמים וחמור מכך - ברגע האמת הבלמים פשוט לא יתפקדו.

איתמר

עריכה:

ערכת את הודעתך בזמן שכתבתי את התגובה הזו. בכל מקרה שים לב שהציטוטים שאתה מביא מדברים על שימוש בהילוכים לטובת בלימות לקראת משהו (כיכר, סיבובים). אין התייחסות לגבי שימוש בהילוכים בירידה ארוכה שזו מהות השרשור).

פורסם

גם פותח השרשור התייחס לנהיגה במישור ולא לירידה בחלק הרלוונטי של הודעתו.

אגב, גם בירידה הטכניקה היא בדיוק אותו דבר, כיון שאתה לא משתמש בבלימת המנוע כדי להוריד מהירות או לסייע לבלמים, אלא כדי לשמר את המהירות בתחום הרצוי, ואת זה ציין דני במפורש, גם בתגובה המצורפת וגם כאן.

פורסם
אני חושב שלא הבנת את מה שהם אומרים.

גם דני וגם ליאור מדברים על שילוב הילוך נמוך יותר כדי לשמור על מהירות הרכב, ומאחר ובירידה אנו עסקינן אז מדובר על שימוש בבלימת מנוע. התיאורייה של דון פלמר (מי זה?) הזוייה. נשמע שהוא מאמין בתיאוריית האו-גז-או-ברקס, אין אמצע.

אף אחד לא מדבר על שילוב הילוך שלישי וזריקת קלאצ' כדי להאט מ 120 ל 80. מדובר על כניסת לירידה ארוכה (למשל משורש ועד שער הגיא) ששם בכניסה לירידה ובמהירות המתאימה יש לשלב הילוך נמוך יותר ולהשתמש באפקטיביות של בלימת המנוע. שימוש נכון בתיבת ההילוכים מביא לכך שאין צורך לגעת בבלמים ולו פעם אחת.

סע פעם אחת בירידה מהקסטל אל עבר מוצא. לאורך כל הירידה תראה אורות אדומים של נהגים סתומים שלא יודעים לבלום את הרכב שלהם, מטגנים את הבלמים, מקצרים את אורך חיי נוזל הבלמים וחמור מכך - ברגע האמת הבלמים פשוט לא יתפקדו.

איתמר

בידיוק, הייתה אי הבנה איתמר הסביר את זה מעולה..זאת הייתה הכוונה שלי

• תוכן חדש...