Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי.

אז בעצם קודם כל להאט עם הבלמים ורק לאחר מכן להפעיל OD לשמירת מהירות (מניעת האצה)

שילוב מתאים להילוך מתי שבא לי, לא ממש אפשרי. למשל, אם אני בירידה ב-90 קמ"ש הרכב יהיה על הילוך 4, וברגע שאפעיל OD הוא ירד להילוך 3.

הפיתרון היחיד שאני חושב עליו הוא להפעיל OD במהירות נמוכה בירידה. ככה אני אמנע מראש מעבר להילוך 4, ואבלום באמצעות המנוע ברגע שאעזוב את הגז.

ובנוגע למעבר מ-N ל-D בעמידה - המטרה שלי לא לחסוך בדלק, אלא למנוע שחיקה של הגיר.

ב-99% מהמקרים אני משלב ל-D בעמידה, ולפעמים בזחילה (וזה דווקא מרגיש יותר נכון לדעתי... אבל זו רק דעתי כנראה...)

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ALÞћÃ, מנוע וגיר זה לא ברקס, זה מנגנון המאפשר לשמור על מהירות קבועה בירידה. לצורך זה אין שום סיבה שמנוע יעבור 3000סל"ד. בירידה סופר קיצונית זה אולי יכול להגיע ל3500סל"ד אם הירידה מאוד ארוכה והרכב כבד. הפתרון מידי פעם לתת ברקס קצר כדי להוריד מהירות 15 קמ"ש מתחת למהירות הרצוייה.

הבלאי לחלקים הנעים על 5000סל"ד גבוה בפעולה ממושכת, בוכנות עדיין מתחכחות בצילינדרים וכל המייסבים עובדים קשה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הבנתי.

אז בעצם קודם כל להאט עם הבלמים ורק לאחר מכן להפעיל OD לשמירת מהירות (מניעת האצה)

שילוב מתאים להילוך מתי שבא לי, לא ממש אפשרי. למשל, אם אני בירידה ב-90 קמ"ש הרכב יהיה על הילוך 4, וברגע שאפעיל OD הוא ירד להילוך 3.

הפיתרון היחיד שאני חושב עליו הוא להפעיל OD במהירות נמוכה בירידה. ככה אני אמנע מראש מעבר להילוך 4, ואבלום באמצעות המנוע ברגע שאעזוב את הגז.

ובנוגע למעבר מ-N ל-D בעמידה - המטרה שלי לא לחסוך בדלק, אלא למנוע שחיקה של הגיר.

ב-99% מהמקרים אני משלב ל-D בעמידה, ולפעמים בזחילה (וזה דווקא מרגיש יותר נכון לדעתי... אבל זו רק דעתי כנראה...)

אתה טועה לחלוטין.

אין שום סיבה בעולם להעביר לניוטרל ברכב אוטומטי, אלא אם כן אתה נגרר, או דוחף את האוטו שלך כשהוא כבוי.

שום סיבה בעולם.

אני מדגיש, למקרה שלא הייתי ברור:

אין שום סיבה להיות בN ברכב אוטומטי. אף פעם.

מובן? או שצריך לחזור על זה.

האמת? גם ברכב ידני, שום סיבה בעולם להיות בניוטרל.

אולי אם אתה בפקק ארוך והרגל שלא כואבת מללחוץ על הקלאץ' כי אתה ילדה. אבל חוץ מזה-ךמה?

בטח ובטח שבאוטומטי. אין סיבה לשלב N. הרי כל המטרה של הגיר האוטומטי היא להיות בדרייב כל הזמן. אתה נוסע בדרייב, חונה בP, ונוסע לאחור בR. אם אתה בירידה אתה משלב 3, 2 או 1. אבל חוץ מזה? ניוטרל לא מגיעים אף פעם.

מקווה שהייתי מספיק ברור...

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אין ספק שהיית ברור מאוד.

השאלה שלי היא למה זה נכון??

לזה לא סיפקת תשובה (תכנון מקורי של היצרן הוא לא אופטימלי אף פעם)

מבחינה מכאנית הרכב תמיד מנסה לחבר את הגיר בזמן עמידה ולכן הגיר נשחק מעט למיטב הבנתי, וזו הסיבה שהומלץ לי בגללה לנתק, כדי להפחית בלאי.

אשמח לגלות שזו סבירה מוטעית ושהגיר לא מתבלה בעמידה יותר מאשר ב N.

פורסם

תראה, אני מכיר אישית כאלה עם קורולה לפחות אוטומטית שהחזיקה להם גם 400KKM עם אותו גיר אוטומט.

היצרן יודע מה טוב ומה לא, אם הוא אומר שN זה רק לעצירות ממושכות (יותר מכמה דקות) שהמנוע פועל, כנראה שהוא יודע יותר טוב מכולנו.

אולי חסר לי קצת ידע, אבל מה ש"נשחק" בעצם זה הממיר מומנט (וזה לא נקרא להשחק), וגם שם הוא אולי צובר יותר חום וזהו, ככה שהשחיקה היא אפסית אם כי בכלל אין שחיקה.

לפי התיאוריה שלך, זה לא קלאץ' של גיר רגיל, שיש חיבור מכאני וכל החזקה שלו בנקודת החיכוך (זינוק בעליה לדוגמא) שוחקת אותו.

(וגם בידני, השחיקה יחסית זניחה לנהג טוב).

פורסם

הבנתי... אז כנראה סתם הלחיצו אותי...

בזמנו לפני שקניתי את הרכב, עשיתי בדיקה כללית בקומפיוטסט, וזה מה שנאמר לי שם.

כנ"ל בנוגע לסובארו לאונה 91' שהיתה שייכת להורים שלי.

אז אפשר לנהוג ברוגע.

תודה!

פורסם
לא בדיק נכון - לא סתם המעבר בין D ל-N לא מצריך לחיצה על כלום, אלא רק להזיז את בורר ההילוכים.

זה רק למצבי חירום אם אני לא טועה.

לפני כמה שבועות נתקע לי הגז על חצי כוח בגלל בעיה שטותית, כמה שזה מסוכן ומלחיץ, בלי לחשוב דחפתי הידית לN, ושהמנוע יצעק עד מחר, קודם כל הבריאות שלי, וככה עצרתי בתחנת אוטובוס הקרובה בבטחה, כיביתי מנוע, וחיפשתי את הבעיה.

דמיין את זה, עם נהג לא טכני, שנלחץ מהר, מעצור קטן בין D לN יכול לגמור משפחה שלמה ועוד מכוניות בכביש. (למי שנלחץ מהר, כל פרט קטן הוא יכול לשכוח!)

פורסם

אני לא מבין את אלה שצריכים להתקשר למשטרה בשביל לשחרר את ההילוך.

מבחינתי זה הבסיס של הבסיס של הנהיגה.

אם הבעיה הייתה דוושה תקועה בשטיח, עדיף לפתור את הבעיה לפני שמדוממים מנוע.

פורסם

אני בפוקוס ובפאסאט שלי (הפוקוס כמעט 200,000ק"מ והפאסאט 190,000ק"מ) - בשניהם אני לפעמים מעביר ל-N ומחזיר ל-D

ללא שום בעיות בגיר (טפו טפו) וגם במהירויות של מעל 100.

פורסם

בדומה לשילוב 4X4 או נעילות ברכבי שטח למיניהם, חייבים להבין שלא כל התיבות האוטומטיות זהות מבחינת עקרון הפעולה שלהם.

יש רכבים שניתן לשלב 4X4 תוך כדי התחפרות, ויש רכבים שבהם הדבר אסור בשום אופן.

אני סבור שהוצאת D ל N לא גורמת נזק, בכלל לא בטוח לגבי D

פורסם
אני לא מבין את אלה שצריכים להתקשר למשטרה בשביל לשחרר את ההילוך.

מבחינתי זה הבסיס של הבסיס של הנהיגה.

אם הבעיה הייתה דוושה תקועה בשטיח, עדיף לפתור את הבעיה לפני שמדוממים מנוע.

אצלי זה היה קצת יותר רציני מהשטיח (אצלי זה היה במצערת).

כמובן שבאמצע נהיגה (שנתקעה הייתי על 80, ואז בלמתי ל40) וניסיתי למשוך את הדוושה בכוח אבל לא עזר.

(חבר הסתכל שאני לא סוטה מהנתיב).

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום

אני הולך ליסוע נסיעה (כניראה) מירושלים לת"א

עכשיו ממה שאני יודע בירידות רצוי להאט קודם ולשלב הילוך נמוך

השאלה האם יש איזה ירידה בחזרה מירושלים לת"א דרך כביש 1 שאתם ממליצים לשלב הילוך נמוך?

יש לי טויוטה קורלה ישנה שיש בה גיר 4 הילוכים שיש בו מצב L ו2 וכפתור O/D וכמובן D

אם כן איך לדעת באיזה מהירות להוריד הילוך למה אני לא רוצה להוריד הילוך ו2 ולגלות שאני הייתי ב4

האם מספיק להשאיר את הOD בירידות?

פשוט אני שואל את זה כי אני לא רוצה חלילה שהבלמים יחלשו או משהו כזה למרות שאני מאמין שאלפי אנשים עוברים שם יום יום ולא עושים את זה אבל בכל זאת פעם ראשונה שאני נוסע בדרכים כאלה אל לפחות אני ידע בכללי.לא נהגתי על ידני שנה וזה סיפור שונה לגמרי

יש עליות שכדי להגביל את התיבה להילוך שני או שקיק דאון/אוברדרייב מספיק

תודה

מסרב לחתום:evil:

פורסם

לפי דעתי הO/D מספיק לא צריך להגזים מידי פעם תלחץ על הברקס.

בנסיעה מירושלים לת"א לא ילכו לך הברקסים.

פורסם

אם תסע לאט בירידות, הרכב אמור להוריד הילוך בעצמו.

אם לא הוריד לבד, OD מספיק בהחלט.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...