Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רז, נהג שיהיה עדין וליניארי יחסוך הרבה יותר מ-5% וזה כבר יהיה משמעותי. ובכלל, תמיד מדברים על נהיגה "אקולוגית" או חסכונית בהקשרי הוצאות הדלק. ואני שואל - מה לגבי הוצאות נלוות על שחיקה של חלקים ברכב? כאשר אתה נוהג בצורה "אקולוגית" אתה מקטין את השחיקה במכלולים בערך באותו קנה מידה שבו אתה מקטין את צריכת הדלק, שזה לעתים 40% ואף יותר!

הרפיית הגז מוקדם ובלימה עדינה היא גם חסכונית בדלק, כי עזבת את הגז מוקדם יותר. בנוסף, ייתכן והאטה מוקדמת והדרגתית תמנע בכלל את הצורך לעצור, ואז חסכנו גם זמן נייחות בסיבובי סרק וגם את הזינוק מעמידה הדורש מומנט רב ולכן החסכון בדלק יהיה עוד יותר משמעותי וגם ימיו של המצבר יאריכו.

בנוסף, צורת נהיגה כזאת מסייעת לתנועה לזרום. רכב שנעצר, ייקח לו זמן רב לחזור לתנועה. אם אותו רכב היה מצליח לשמר תנועה, ולו במהירות של 4 קמ"ש, הוא היה מסוגל לקצר את הזמן שייקח לו לחזור למהירות התנועה בצורה מורגשת. וטוב מכך: הרכב השני או השלישי מאחוריו כבר יחווה שינוי משמעותי בעיכוב עקב כך. כלומר, על ידי האטה מוקדמת והימנעות מעצירה אפשר לסייע לכל התנועה לזרום טוב יותר!

והכי חשוב - זה בטיחותי! בלימה חזקה ומאוחרת מסכנת אותך בפגיעה מאחור. גם לאחר שעצרת אתה עומד פגיע לרכב שיבוא מאחוריך או אפילו לרכב שיבוא מאחוריו. בהאטה מוקדמת ומדורגת, אתה נותן לנהג שמאחוריך זמן להגיב אבל חשוב מכך - אתה נוהג גם לנהגים שנמצאים הרחק מאחוריך זמן "להדביק" אותך כשאתה עוד בתנועה והפרש המהירויות ביניכם קטן. במצב כזה יש לך עדיין יכולת טובה להגיב לסיכון מאחור וגם הסיכון כשלעצמו קטן מאוד, כיוון שאתה למעשה "תאסוף" מאחוריך טור של מכוניות שיספקו לך "מחסה" קשיח מפני תאונת שרשרת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא להגיע למהירויות גבוהות.

להוריד רגל מהגז אם אתה יודע שאתה צריך לבלום.

אם אתה רואה אדום מרחוק, תן בלימה רכה מרחוק, שאחרים יקפצו (הרבה יצפרו לך על זה), ואז הסיכוי גבוהה שתעבור אותו בירוק, והנה לך חסכת גם דלק וגם בלמים.

קח בחשבון שנגיד ותחסוך חודש שלם, ופעם אחת תיהיה לחוץ ותצטרך להגיע מהר ליעד, ובפעם הזאת, "תיקרע" את הרכב, הלך כל החיסכון.

פורסם

אני בעקרון קודם כל מתכנן את הנסיעה טוב, מסתכל רחוק ועוזב את הגז מרחוק כדי לחסוך בבלמים כמה שיותר. כשצריך להשתמש בבלמים, אני נותן לחיצה חזקה יחסית, ועוזב. מחכה עוד שניה, נותן עוד בלימה חזקה יחסית ומשחרר שוב, וחוזר חלילה. האם זה באמת מצמצם את הבלאי של הבלמים? או שעדיף ללחוץ לחיצה מתונה במשך כל הדרך? אני משער שהשניה הזאת שאני עוזב את הרגל מהבלמים מונעת מהם להתחמם מדי וכך מקטינה את הבלאי, אבל האם זה נכון?

שטויות,אתה לא מצמצם שום בלאי כשאתה בולם ככה - אתה רק מעצבן את הנהגים סביבך עם צורת הבלימה המטופשת הזו.

החום של הבלמים (לכך הם מיועדים) הוא תרגום של החיכוך שנוצר ברפידות לצורך בלימת הרכב. הפחתת החום והבלאי של הבלמים תתבצע בעיקר ע"י נסיעה במהירות מתונה יותר ופחות האצות-בלימות חדות. חיכוך מסויים חייב להתבצע בשביל לבלום רכב ממהירות מסויימת ועד לעצירה. אם תחלק את החיכוך הזה לכמה קטעים או תלחץ לחיצה רצופה ואחידה על הבלמים (כל עוד מדובר בבלימה נורמלית), אתה לא תרוויח כלום בבלימה לסרוגין.

תזכור שבלמי הרכב מיועדים לעבוד בטווח טמפ' מסויים ואין מה לחושש מהתחממותם בנהיגה נורמלית. יש מקרים שרפידה קרה בולמת פחות טוב מרפידה חמה (תלוי בתרכובת החומרים שיש ברפידה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צורת הבלימה שאתה מתאר מתאימה לירידות ארוכות וחדות, משהו כמו ירידה לכיוון ירושלים לפני סיבוב מוצא.

במישור להסתכל רחוק זה טוב, כל השאר מיותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שמתי לב שבלימת המנוע כשהוא קר, כלומר בהנעת בוקר למשל, חזקה משמעותית מבלימת מנוע כשהוא בטמפרטורת עבודה.

כלומר בירידה בהילוך שני עם מנוע קר - המנוע בולם עד שהרכב מגיע למהירות בה כבר נכנסת הזרמת הדלק, אבל עם מנוע חם באותה ירידה הרכב פשוט גולש בהילוך ולא מצליח להוריד כלל את המהירות.

איך זה ? מדוע ולמה ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

שמן קר הוא צמיגי יותר משמן חם.

מנוע קר זה אומר שרק התחלת נסיעה, וחוץ ממנוע קר גם הצמיגים קרים והלחץ הוא טיפה נמוך מהלחץ כשהם חמים.

פורסם

2 דברים שאולי יכולים להשפיע:

1. ייתכן והודות לשמן הסמיך יותר כאשר הרכב קר, מושגת קומפרסיה טובה יותר במנוע - מה שמסייע לבלימת מנוע.

2. ייתכן וכתוצאה מסמיכות השמן (כאשר הוא קר), גל הארכובה מאט בקלות יותר בכל פעם שהוא נטבל בעוקת השמן. כאשר השמן דליל יותר, ההתנגדות של גל הארכובה לשמן הדליל, בכל טבילה, נמוכה יותר. פחות או יותר כמו להשוות ערבול בכפית של כוס דבש מול כוס מים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לאחרונה יצא לי לנסוע לירושלים מספר פעמים.

בדרך חזרה לתל-אביב, ניסיתי להמנע משימוש ממושך בבלמים בירידות, וראיתי שניתן לבלום באמצעות הפעלת ה-O/D.

זה גרם לגיר לרדת הילוך, הסל"ד זינק קרוב ל-4000 והרכב בלם ונמנע מהאצה בדיוק כמו שרציתי, וכמעט ללא שימוש בבלם.

ברגע שרציתי לחזור להאיץ כיביתי את ה-O/D

השאלה שלי היא - האם זה בריא לגיר לשחק עם ה-O/D באופן הזה?

או שעדיף לא לגעת בו תוך כדי נסיעה, ולבלום רק עם הבלמים ולשחוק אותם?

אני חייב לציין, שמעבר ההילוך מרגיש חלק יחסית, ולא מורגשת מכה.

ושאלה נוספת על הדרך - נאמר לי שבעצירות מומלץ להעביר לניוטרל כדי לשמור על הגיר לאורך זמן.

על פניו זה נשמע הגיוני במידה מסויימת, אך האם זה תורם באמת? לא משפיע? או אפילו מזיק?

תודה לעונים! :-)

פורסם

בלימה על ידי מנוע בירידה זה הדבר הנכון לעשות. יש לזכור שמנוע זה לא בלמים, לכן צריך לרדת למהירות רצוייה עם בלמים ואז לשלב את ההילוך הנכון. במקרה של ניתוק הילוך רבעי OD רצוי להוריד למהירות של 70~80 לפני שאתה מנתק OD.

4000סל"ד בבלימת מנוע זה די קיצוני, כניראה נסעת על 100+.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נשמע כאילו פותח השרשור הוריד לשני משום מה (פעולה שנעשית ע"י הזזת הידית ולא כפתור הO/D). ההילוך שלישי + 4,000 סל"ד בקורולה הנ"ל מגיע הרחק מעבר ל 100- יותר לכיוון של ה150.

פורסם

באופן שתארת - כך בדיוק נכון לנהוג. בטוח, חסכוני בדלק, אין נזק לגיר או למנוע, והברקסים לא מתחממים.

תיקון קל: O/D זה ההילוך הרביעי ואתה כיבית אותו בכפתור.

לשאלתך הנוספת: אפשר להוציא ברמזור לסרק בעצירה ממושכת ובלבד שהשילוב לD יתבצע בעמידה.

פורסם

ההילוך אובר-דרייב, או בשפה פשוטה להוריד להילוך 4 או 3 או 2 (לא יודע כמה הילוכים יש בקורולה הזאת), הגיר בנוי לזה, אבל כמובן שצריך להוריד מהירות עם הבלמים, ואז לשלב אותו, כדי למנוע את הקפיצה הזאת בסלד.

תרד אפילו ל60 אם אפשר, תשלב ותן לרכב לשייט.

ככה תשמור יותר על הגיר!

לגבי N ברמזורים, עזוב שטויות, יש לך גיר אמין טפו טפו טפו, לא צריך לשחק בשטויות, הוא בנוי שתשים D ותיסע, N זה רק שעומדים כמה דקות עם מנוע דלוק, כמו גם P שזה חניה.

עזוב מבחינה טכנית או מבחינה נפשית, סע כמו שהגיר בנוי שיתנהגו איתו וזהו, הכי פשוט.

פורסם

תודה על התגובות, אך עדיין נראה שיש חילוקי דעות - חלק אומרים שאפשר לבלום איתו וחלק אומרים להאט עם הבלמים ורק אז להפעיל OD.

אני אפרט מה בדיוק עשיתי אז:

לא העברתי להילוך 2. הייתי על D ולחצתי על ה-OD.

זה היה בירידה תלולה במהירות של 110, כאשר לפני נוסע רכב ב-100 קמ"ש.

הפעלת ה-OD גרמה לרכב להאט עד ל-100 קמ"ש ולהשאר במהירות זו במרווח בטוח מהרכב שלפני. (tzvipper קלעת למהירות :) )

השאלה היא האם במהירות שכזו ולבלימה כזו זה נדרש ובריא לגיר?

או שעדיף לבלום ל-100 קמ"ש ורק אז ללחוץ על OD כדי לשמור על מהירות ללא צורך ללחוץ על הבלמים?

או בכלל לא לגעת בו במהלך נסיעה, אלא רק בעצירה?

דבר נוסף ששמתי לב שה-OD עושה פרט לביטול ההילוך ה-4:

הוא מונע ניתוק של הגיר בזמן עזיבת הגז, מה שגורר בלימת מנוע בעת עזיבה, והסל"ד יורד בהתאם להאטה.

ללא OD בזמן עזיבת הגז הסל"ד נופל ישר ל-900~1000 והרכב לא מאט בירידה תלולה.

רק במהירויות גבוהות (מעל 70) הרכב משאיר את הגיר מחובר גם כשה-OD כבוי (ככל הנראה כדי למנוע איבוד שליטה).

ושאלה נוספת Eily

"אפשר להוציא ברמזור לסרק בעצירה ממושכת ובלבד שהשילוב לD יתבצע בעמידה."

ואם אני בירידה, מתחיל להתדרדר ב-N ורק במהירות של 10 קמ"ש מעביר ל-D - זה לא עדיף?

פורסם

בעקרון יש מנגנון הגנה מפני הורדת הילוך במהירות גבוהה מדי אבל אני מצטרף להמלצה - לשלב להילוך המתאים לפני שמתפתחת מהירות גבוהה מדי, או להאט בעזרת הברקס ולשמר את המהירות בעזרת שילוב להילוך המתאים.

שילוב לD לא בעמידה מזיק לגיר, אין פה חסכון בדלק, אפשר לשלב לD ולהתחיל לנסוע בלי גז. במהירות זחילה 10 קמ"ש אמנם לא יגרם נזק לגיר (גם ב40 קמ"ש, אם זה חד-פעמי) אבל עדיף להימנע מזה.

בכלל ההמלצה על עצירה ממושכת (מעל דקה) היא לדומם מנוע, אז גם ככה משלבים לN, העניין נידון לא פעם.

• תוכן חדש...