Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין בעיה לבצע הורדת הילוכים ולהשתמש בבלימת מנוע, הבלאי שהוא גורם מאוד זניח.

בכל זאת בלמים נועדו בישביל לבלום ולא המנוע, לכן אמליץ לך להשתמש בבלמים בישביל זה הם שם.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

לא נכון, נהיגה נכונה (הכותרת של השרשור) היא נהיגה שמשתמשים גם בבלימת מנוע וגם בבלמים.

***הערת הנהלה: מה שכתוב למעלה זו טעות. להאטה רצוי להשתמש רק בבלמים. הילוך משלבים בהתאם למהירות ולצורך. בירידה רצוי להשתמש בבלימת מנוע, לפי הצורך, כדי לשמור על מהירות קבוע (פחות או יותר)****

פורסם

זה שילוב של שניהם,אני נותן לרכב לגלוש ומוריד הילוכים בהתאם למהירות עד שלבסוף אני בולם אם יש צורך,אם הרמזור התחלף,אז אתה תימצא בהילוך המתאים להאיץ חזרה בשיטה הזאת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל כשאתה מזהה שהרמזור עומד להתחלף הורד רגל, אם צריך לטף את הברקס ולאט הורד מהירות, השאר על ההילוך עד שתגיע כמעט לעצירה מוחלטת ואז תכניס לניוטרל.

כשהורדת רגל (ולא נתת גז כמעט עד לרמזור כמו כל הישראלים) חסכת דלק פעם אחת,

כל עוד אתה נמצא בהילוך אתה חוסך דלק פעם שניה (הגלגלים מניעים את המנוע), אתה חוסך הורדת הילוכים מיותרת וגם שחיקת ברקסים כי בקושי השתמשת בברקס.

כל הנאמר כמובן תלוי בתנאי הדרך ובמרחק ששמרת.

פורסם

אני אתאר את זה בגוף ראשון. אני רואה מרחוק עצירה (נשתמש בדוגמת הרמזור האדום). אני מוריד את הרגל מדוושת הדלק בהדרגה כדי להתחיל להאט. אני מביט בראי הפנימי ונוגע בדוושת הבלם לרגע כדי להדליק את אורות הבלימה על מנת להתריע על תחילת ההאטה שלי. אחר כך אני ממשיך להאט בעזרת המנוע עד כמה שההילוך מאפשר.

כשצריך להוריד הילוך אני מתחיל להשתמש בבלמים בעדינות. אני מוריד הילוכים אבל בעדינות ובמהירות מנוע נמוכה כדי לא ליצור בלימת מנוע חזקה. המטרה שלי היא רק שהרכב כל הזמן יהיה במהלך שבו אני אוכל לנצל את כוח המנוע, אם אצטרך, ולא להיעזר בכוח המנוע כדי לבלום את הרכב. כיון שבשיטה הזו ההאטה היא עדינה וארוכה מאוד, אני מספיק במהלך ההאטה להעיף לפחות עוד מבט אחד בראי הפנימי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כאמור, נהיגה נכונה כעיקרון למיטב ידיעתי אומרת כי עלינו להישאר בהילוך כל זמן שהרכב בנסיעה.

כלומר, לא לשלב לניוטרל ב-80 ולהאט רק עם הבלמים שכן במידה ויהיה צורך בהאצת חירום אנחנו נמצאים כל העת בהילוך משולב.

במבחן המציאות, זה לא תמיד עובר.

מה באמת הבלאי שנגרם אני לא יודע - אבל ההגיון (אולי לא הגיון בריא :shock: ) אומר לי שעדיף לגמור את הבלמים מאשר את הקלאץ', הרי הוא הרבה יותר יקר.

אני לרוב מוריד מ-6 ל-5/4 ואז ניוטרל.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

זו לא טכניקה נכונה. אתה אמור לרדת בהילוכים לפי הסדר כדי לשמור על כוח המנוע. כל עוד אתה מוריד הילוכים בעדינות ובמהירות מנוע נמוכה הדבר לא גורם לשחיקה מיוחדת במצמד או בתיבת ההילוכים. מאידך, כן מתאפשר לך לשמור על היכולת להאיץ, לשמור על הוראת החוק וגם לעזור קצת לבלמים - דבר שכן נדרש, לדוגמה, בכלי רכב כבדים שמשקלם עולה על 7 טון.

כמו כן, במקרים רבים גם לאחר העצירה יש להישאר בהילוך ראשון ולא לשלב לסרק כי ייתכן שתצטרך להמשיך נסיעה מיד לאחר העצירה או כי אתה רוצה לשמור על כוח המנוע זמין כי טרם קיבלת "כיסוי" מספק מאחורה בזמן ההאטה והעצירה ואתה חשוף לפגיעה מאחור.

פורסם

התפיסה כי "נהיגה לא מלמדים בהתכתבות" נכונה בעיני עבור תלמידי נהיגה או עבור היבטים של שליטה ברכב, החלקות, בלימות חירום, נהיגת מירוצים וכיוצא בכך. טכניקות של נהיגת כביש יומיומית עבור נהגים בעלי רשיון ונסיון בסיסי - לדעתי בהחלט אפשר להסביר (לאו דווקא ללמד) בהתכתבות.

כמובן שלימוד פנים אל פנים ועדיף בתוך הרכב ובזמן נסיעה הוא עדיף ומי שרוצה - אני מוכן ויש גם מדריכים מקצועיים לעניין. אבל ללימוד בהתכתבות בהקשר זה יתרון בתפוצה הרחבה.

פורסם

לא חכם לעשות חשבון של עלות בלאי למצמד או לבלמים. הם קיימים כדי להשתמש בהם ולא כדי לחסוך. חלילה לשעות תאונה בגלל התקמצנות כי "אולי יש בלאי".

אז תשתמשו בהם כשצריך.

אם תעשו חשבון על פני כמה שנים - מצמד מוחלף אחרי 100,000 - 150,000 ק"מ והעלות סבירה. רפידות בלמים מחליפים כל כ-20-30,000 ק"מ, אולי 40 בשימוש מסויים, פעם בכמה שנים צריך חריטה או החלפת כל הצלחת. העלות של החלפות החלקים במערכת הבלימה גבוההה משמעותית מעלות החלפת מצמד.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בתכלס גם אם תוריד הילוכים לפני הסדר, אתה תוריד מאוחר יחסית כדי לשלב בקלות, ואחרי ההורדה תהיה בפחות מ2000 סל"ד ... גם אם תצטרך להאיץ במקרה חירום אתה תצטרך להוריד הילוך בכל אופן.

רוכב בודד - אני מכיר מקרה של רפידות מקוריות שהוחלפו אחרי 100 אלף ברכב אוטומטי עם נהג שבולם סתם בסיבובים קלים .

פורסם
לא נכון, נהיגה נכונה (הכותרת של השרשור) היא נהיגה שמשתמשים גם בבלימת מנוע וגם בבלמים.

היכן למדת "נהיגה נכונה"?

בלימת מנוע משתמשים רק בירידה.

מכל בחינה, טכנית, מכנית ותחזוקתית, האטה יש לבצע עם הבלמים.

הורדת הילוכים צריכה ללוות את ההאטה, על מנת להיות בסל"ד מתאים להאצה בעת הצורך. קצב הורדת ההילוכים, תלוי בקצב ההאטה ובמצב הספיציפי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא חכם לעשות חשבון של עלות בלאי למצמד או לבלמים. הם קיימים כדי להשתמש בהם ולא כדי לחסוך. חלילה לשעות תאונה בגלל התקמצנות כי "אולי יש בלאי".

אז תשתמשו בהם כשצריך.

+1

זה מזכיר לי כל מיני מקרים בפורום ייעוץ משפטי, שמתארים תאונות. אחד נפתח עם המשפט "כדי לחסוך את הברקס".

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

"לחסוך ברקס" שמוביל לתאונה לא נולד מתוך מחשבה מקדימה לחסוך בלאי. ברגע שצריך לעצור, זה לא עובר לאף אחד בראש.

אי בלימה מספקת (משהו שמשותף לכל מי שלא התאמן בבלימת חירום) היא תוצאה של הרצון להמנע מתמרונים חריפים, שמאיימים על תחושת הביטחון של הנהג, כי הוא מתחיל להרגיש את כוחות התאוטה/האצה/G מופעלים עליו. נהג מיומן, שעבר הדרכה, יודע שהמגבלות של הרכב רחוקות עוד הרבה מעבר לרגע בו נהג לא מיומן מרגיש אי נוחות עד חשש מחריפות התמרון שהוא מבצע וההשלכות שלו.

נהג לא מיומן נמנע מלנצל את יכולות הרכב, ולכן תמיד לא יבלום באופן מספק במצב חירום.

וכשאני אומר תמיד אני מתכוון תמיד. עוד לא נתקלתי בנהג אחד בקורס שבלם היטב בניסיון הראשון מעצמו, וזה עוד בתרגיל מתוכנן בסיטואציה נשלטת, כשהנהג מוכן ומתודרך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...