Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שעדיף מראש להיכנס לירידה בהילוך נמוך. אך אם ברכב אוטומטי, בירידה, בהילוך D איבדתי את הבלמים, אני מעביר את בורר ההילוכים ל- 3 ומחשב הרכב מסרב להוריד הילוך כי המהירות גבוהה מידי. מה עושים אז?

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רוב הרכבים האוטומטים מאובזרים בתיבות הילוכים אשר מאפשרות לרדת להילוך נמוך

ההמלצה היא לנצל כוח מנוע על ידי שינוי ההילוך בו אנו נמצאים ולשלב הילוך נמוך יותר.

ברכבי בעלי תיבות הילוכים חכמות (טיפטרוניק/בורר הילוכים) ניתן לשלות ממש על ההילוך ולהורידו מ 5-6 עד 2-3

(ההילוך המומלץ לירידות)

ברכבים בעלי תיבות הילוכים אוטומטיות רגילות יש בד"כ הילוך 3 ו 2 כך שזו הדרך,

פרט לזה השימוש בכוח המנוע יעזור לנו לשמור על הבלמים.

גיא משברולט

תיבות הילוכים טיפטרוניק כבר לא נחשבות כל כך חכמות.....

דור ה- DSG (ציבות מצמד כפול), מעצם היותן תיבות רגילות בעלות מצמד כפול (רובוטי) יודעות 'להרגיש' את תנאי הדרך באופן חכם ולכן יורדות להילוכים נמוכים יותר.

לא ניתקלתי בתיבות אוטומטיות פלנטריות חכמות כאלה - בהן אתה מחויב ידנית לשלוט על ההילוכים.

אם אני טועה - אנא תקן אותי ותן דוגמא.

פורסם

O/D משמעותו הילוך OVER DRIVE, זהו ההילוך האחרון בתמסורת ההילוכים האוטומטית אשר מיועד לנסיעת "שיוט" ( הילוך ישיר שבו מצמד הגישור מבטל את הממיר מומנט), ברגע שלוחצים על O/D מבטלים את הילוך השיוט.

לדוגמא: גיר בעל 1-5 הילוכים (הילוך 5 הוא השיוט) ברגע לחיצה על O/D, הגיר עובר למצב של 1-4 הילוכים.

זה נכון

פורסם

לפותח השרשור - העובדה שהרכב הוא אוטומטי לא רלוונטית לשאלה מהי נהיגה נכונה בירידה ארוכה.

בירידה ארוכה יש לשלב הילוך נמוך בתחילת הירידה.

כמה נמוך? מספיק כדי שהרכב יסע במהירות הרצויה לך ללא שימוש רציף בבלמים.

בלימה קטנה פה ושם זה בסדר.

אם הרגל שלך יושבת שניות ארוכות על הבלם אז אתה בהילוך גבוה מדי.

שלום

אני מקווה מאד שאתה צוחק (למרות שהנושא בימים אלו כלל לא).

בעקרון היום אין צורך בבלימת מנוע כיוון שמערכות הבלמים מתקדמות ומספקות את מה שצריך.

...

נ.ב

עד עכשיו אני מנסה לעשות סדר במספר הנוסעים ברכב (כנראה ובעקבות רגישות הנושא לא הועלה בכלל בתקשורת) - איך לעזאזל נכנסו 9 נוסעים ברכב שלדעתי לא מיועד ליותר מ-7 נוסעים?

1. אתה לא מתכוון ברצינות, נכון?

בהחלט יש צורך בבלימת מנוע בירידות ארוכות. נכון שעם מזדה3 עם נהג בלבד במהירות 80 עם בלמים במצב טוב סביר להניח שתצליח לשרוד את הירידה הנ"ל עם התחממות בינונית בלבד.

אבל למה לטחון את מערכת הבלמים סתם? מה עולה לך לשלב שלישי בתחילת הירידה ולשמור על בלמים בטמפ' נמוכה למקרה שבאמת יהיה בהם צורך דחוף?

אפילו דלק זה לא עולה - רכב מה15 שנה האחרונות לא מזריק דלק בכלל בירידה ללא גז.

לגבי מספר הנוסעים - לא ברור לי מה אתה מתכוון "רגישות הנושא", מה רגיש הנושא הזה (מספר נוסעים)?

ברור לגמרי שהבנאדם התקמצן לקנות רכב 9 מקומות שיתאים להסעה של 9 בני אדם בבטחה.

ברור שעדיף מראש להיכנס לירידה בהילוך נמוך. אך אם ברכב אוטומטי, בירידה, בהילוך D איבדתי את הבלמים, אני מעביר את בורר ההילוכים ל- 3 ומחשב הרכב מסרב להוריד הילוך כי המהירות גבוהה מידי. מה עושים אז?

במהירות 160 פלוס? מפעילים וישרים.

ברכבים עם גיר אוט' 4 הילוכים השלישי בד"כ יסכים להשתלב עד כמעט 160. שני ישתלב עד 100-110. ראשון עד 50-60.

אתה מוזמן לבדוק, ברכב מודרני (מהעשור האחרון נניח) אין סיכון כי כמו שאמרת - מהר מדי המחשב יסרב.

הגבולות האלו גם כתובים בספר הרכב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מתנגשים בעדינות בדברים הקרובים אליך ע"מ שהרכב לא יצבור מהירות גבוהה יותר.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
O/D משמעותו הילוך OVER DRIVE, זהו ההילוך האחרון בתמסורת ההילוכים האוטומטית אשר מיועד לנסיעת "שיוט" ( הילוך ישיר שבו מצמד הגישור מבטל את הממיר מומנט), ברגע שלוחצים על O/D מבטלים את הילוך השיוט.

הרשה לי לתקן אותך. OD אכן מסמל הילוך אחרון, לרוב זה סימון מסוג ישן בתיבות בעלות 4 הילוכים. אין קשר בין ביטול ממיר מומנט, אצלי בגיר יש נעילת ממיר מומנט כבר בהילוך הראשון ויש גירים עם OD וללא נעילת ממיר מומנט אפילו בהילוך האחרון.

OD זה לא הילוך ישיר. הילוך ישיר זה הילוך עם יחס העברה 1:1, לאומת OD עם יחס קטן מ 1:1 למטרת שיוט חסכוני. בגירים בעלי 4 הילוכים הילוך ישיר הוא 3, בגירים בעלי 5 הילוכים לרוב 4. יש גירים שיש להם יותר מהילוך אחד בעל יחס העברה פחות מ1:1, אלו הם גירים שיש להם יותר מOVER DRIVE אחד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא מבין למה הנהג לא עשה כלום אחרי שהוא איבד את הבלמים.

למה הוא לא הוריד הילוך?, הוא יכל לפחות לנסות להעביר לPARKING או לרוורס לפי דעתי זה היה מאט את הרכב.

למה הוא לא ניסה לבלום את הרכב על ידי הצמדות להפרדה שבין הנתיבים (לפני שהרכב הגיע למהירות גבוהה)?

או לפחות לסטות לשולים?

פורסם

למה הוא לא הוריד הילוך?, הוא יכל לפחות לנסות להעביר לPARKING או לרוורס לפי דעתי זה היה מאט את הרכב.

למה הוא לא ניסה לבלום את הרכב על ידי הצמדות להפרדה שבין הנתיבים (לפני שהרכב הגיע למהירות גבוהה)?

או לפחות לסטות לשולים?

תשאל אותו.

אי אפשר לדעת מה בדיוק קרה שם אבל סביר להניח שניתן היה להקטין משמעותית את הנזק בעזרת אינסטינקט נכון.

השאלות שלך לא רלוונטיות כי לצערנו אין דרך חזרה. נשאר לנו רק להפיק לקחים וללמוד מזה.

פורסם

אין שום נזק רציני, יש הגנה בגיר והוא לא יעביר אם אי אפשר. נכון להגביל הילוכים כאשר כבר הורדת מהירות על ידי ברקס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

או לפחות לסטות לשולים?

פרקינג,או רוורס,לא היה עוזר לו במאומה.

פרקינג,מתוכנן להשתלב,רק בעצירה מוחלטת

וכנ"ל רוורס.

פורסם
בירידה ארוכה יש לשלב הילוך נמוך בתחילת הירידה. כמה נמוך? מספיק כדי שהרכב יסע במהירות הרצויה לך ללא שימוש רציף בבלמים. בלימה קטנה פה ושם זה בסדר. אם הרגל שלך יושבת שניות ארוכות על הבלם אז אתה בהילוך גבוה מדי.

יש להאט בעזרת הבלמים ואז להוריד להילוך נמוך. כמה באמת נמוך? לא רק ככה שלא צריך להשתמש בבלמים, אלא כך שכדי לרדת במהירות קבועה יש צורך ללחוץ מעט על הגז. מה הרווחנו? השליטה ברכב טבעית יותר (כמו בכביש מישורי) וגם ניתן להגיב כראוי למצב שבו לא הערכנו נכון את השיפוע או שהוא מתחדד באופן מקומי. השיטה גם מפחיתה עומס מהתמסורת.

ניתן כמובן לבלום במידת הצורך, ובלבד שהבלימה לא תהיה "מרוחה" על ציר הזמן: בלימות של עד חמש שניות רצופות הן אידאליות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני בעקרון קודם כל מתכנן את הנסיעה טוב, מסתכל רחוק ועוזב את הגז מרחוק כדי לחסוך בבלמים כמה שיותר. כשצריך להשתמש בבלמים, אני נותן לחיצה חזקה יחסית, ועוזב. מחכה עוד שניה, נותן עוד בלימה חזקה יחסית ומשחרר שוב, וחוזר חלילה. האם זה באמת מצמצם את הבלאי של הבלמים? או שעדיף ללחוץ לחיצה מתונה במשך כל הדרך? אני משער שהשניה הזאת שאני עוזב את הרגל מהבלמים מונעת מהם להתחמם מדי וכך מקטינה את הבלאי, אבל האם זה נכון?

פורסם

תנהג נכון אל תיתן בלימות פתאומיות תשתמש עם בלימות רכות עזוב את הגז וזהו אין יותר מידי מה לעשות חוץ מזה .

גם אם לא תלחץ בכלל הם עדיין ייגמרו .

פורסם

בתפעול הרכב, הליניאריות או האחידות היא עניין חשוב מאוד. עדיף לבלום בפעת אחת ולא בשורת בלימות, בדיוק כפי שעדיף לא להאיץ ושניה לאחר מכן להאט אלא במקום זה לשמור על מהירות קבועה או לפחות להגביר אותה בצורה הדרגתית יותר. אותו הדבר נכון גם בבלימה:

הפעלת הבלמים מוקדם, בעדינות ובלחץ אחיד לאורך כל הבלימה, תקטין את העומס על הבלמים ואת השחיקה שלהם, ובעיקר תהיה גם בטוחה יותר לנהגים הבאים אחריך ותמנע ממך פגיעה מאחור. בנוסף, תוך כדי הבלימה יש להישאר בהילוך וגם לרדת בהילוכים בעדינות - לא לצורך בלימת מנוע אלא כדי לשמור על כוח המנוע זמין למקרה שתצטרך אותו.

אני משתדל לעזוב את הגז מוקדם, לגעת בבלמים רגעית כדי להדליק אורות בלם לרגע ואז להמשיך להאט עם מצערת סגורה ככל הניתן בהילוך שבו אני נמצא ולאחר מכן - המשך ההאטה בעזרת הבלמים תוך כדי התאמת ההילוך וכמובן - זריקת מבטים לראי האחורי תוך כדי ההאטה. אם הבלימה מאוד ארוכה אז אני כן רואה לנכון "לחלק" אותה עם הפוגה רגעית (בדרך כלל יחידה) לאחר 6-7 שניות של בלימה רצופה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נניח ואתה מחליף בלמים פעם בשנה, כל 20,000 קמ. בעלות של 1000 שח.

אם תשיג חסכון בבלאי של 5%, זה יהיה 50 שח בשנה.

כלומר 13 אגורות ביום.

זה קריטי או זניח ?

אם זניח, בלום כמו שצריך, בצורה יעילה ובטיחותית, מבלי לנסות לחסוך.

מסתכל רחוק ועוזב את הגז מרחוק כדי לחסוך בבלמים כמה שיותר. כשצריך להשתמש בבלמים, אני נותן לחיצה חזקה יחסית, ועוזב.

עזיבת הגז חוסכת בדלק, ועלולה להפריע לתנועה.

בלימה חזקה מסוכנת לרכבים שמאחוריך.

בלום בתבונה. שיקולי בלאי על הבלמים לא אמורים להיות פרמטר בנהיגה מנהלית (אלא אם מדובר בדרך ארוכה בירידה מפותלת וחשש לשריפת בלמים, וגם אז חשוב לשמור על כושר הבלימה, לא על הבלאי).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...