Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי דייהטסו שרייד מודל 97 מנוע 1300 ידנית

רציתי לשאול לגבי צריכת השמן ומי הקירור:

בתקופה האחרונה שמתי לב שהרכב צורך שמן,במוסך בדקו (לא יודע איך) ואמרו שהם לא רואים נזילה וכנראה שהאוטו פשוט זקן ואוכל שמן. המנוע עבר 230K, במבט מתחת לרכב ניתן לראות "הזעות" (בלשון המוסך) אך אין שלוליות בחנייה.כמו כן האוטו לא מעשן,ניסיתי לשים תוסף לשמן של STP לא עזר, ניסיתי גם תוסף של קסאדו גם לא הועיל.

מאז הטיפול האחרון עקבתי אחרי הצריכה וכעת אני לפני הטיפול והצריכה היא כדלקמן:

4 ליטר שמן ל10K תקופה של 8 חודשים בערך.

רציתי לדעת האם הצריכה הנ"ל מצריכה בדיקה מסויימת ואם כן מה היא?

לגבי נוזל הקירור, ב10K האחרונים הוספתי כחצי ליטר, לא שמתי לב לשלוליות בחניה אין נזילה נראית לעין, והאוטו נהנה מנוזל קירור של פרסטון שצבעו הירוק זוהר מיועד לכך שישימו לב אליו לכשהוא נוזל.

האם הכמות הזאת צריכה להדאיג?אציין שבמיכל עודפים הכמות לא משתנה אלא רק ברדיאטור עצמו.

תודה לעונים!

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

4 ליטרים של שמן ל10000 קילומטרים היא צריכה גבוהה מהרצוי לדעתי. סיכוי סביר שהרכב שלך סובל מבעיה בגומיות השסתומים שגורמת לחילחול של שמן אל תוך תאי השריפה בזמן חניה. אני מנחש, לפי הזמן (8 חודשים) והקילומטראז׳ הנמוך שאתה עושה מעט נסיעות ורובן קצרות, מה שכמובן מחמיר את אכילת השמן.

בדוק האם בשעות הבוקר, בהתנעה הראשונה, יוצא מהאגזוז עשן לבן-כחלחל. אם כן, כנראה שעלית על הבעיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התשובה,

מעיון בפורום על מקרים של גומיות שסטומים ראיתי שאנשים מדווחים על על עשן לבן כחלחל כל הזמן/בירידה/בהאצה-אצלי באמת יש קצת עשן בהתנעה שמפסיק לאחר זמן מה.

ממה שקראתי ראיתי שיש רכבים שמצריכים פירוק ראש בשביל להחליף את אותם האטמים-האם גם בשרייד שלי יש בכך צורך?

האם בדיקת קומפרסיה ובדיקת לחץ הפוך אמורות לתת תשובה לחשד זה?

מה לגבי מי הקירור?

תודה :-D

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ,

היום הייתי בטיפול במוסך, לגבי הנוזל קירור שמתי לב שהוא יוצא מהמיכל עודפים ולכן הוחלף היום המכסה של הרדיאטור(היה לי מכסה שכתוב עליו 0.9 והמוסכניק שם לי 1.1 כשהערתי לו על כך הוא אמר שהפקק הזה עדיף), לגבי המחסור בשמן המוסכניק אמר לי שבדיקת לחץ הפוך או קומפרסיה לא יכולות לתת מענה מדוייק אם הבעייה היא בגומיות או שהרינגים שחוקים ושעדיף לי להמשיך לעקוב ולמלא שמן כנדרש מאשר לנסות להחליף את האטמים ולגלות שזה לא עוזר( ראש מנוע בשל תצרוכת שמן כזאת לא בא בחשבון, בעיקר בשל עלויות)

כאמור, אין נזילות ואין עשן לבן\כחלחל סמיך.

אשמח לשמוע חוות דעת האם כדאי להחליף את האטמים בכל זאת או האם יש דרך למצוא את מקור הבעייה המדוייק, בהתחשב בזה שהרכב בן 15 שנה ו230K וכרגע הבעיה הזאת מסתכמת בעלות גלון שמן של אגיפ בין טיפול לטיפול אולי כדאי לי לאמץ את ההמלצה של המוסכניק?

תודה לעונים.

פורסם

לדעתי הפקק של הרדיאטור צריך להיות 0.9.

חפש אולי יש לך נזילה ממש קטנה שמתבטאת בטפטופים ולכן אתה לא ממש יודע לשים את האצבע מאיפה זה נוזל. חפש רטיבות באיזור התרמוסטט או הצינור העליון שהולך אליו, או מהצינור התחתון. פרק את המיכל עודפים (2 ברגים בסך הכל, נתק את הצינורית הקטנה שמובילה למכסה הרדיאטור) ובדוק אולי הוא סדוק. אולי גם יש לך סדק מאוד קטן ברדיאטור.

מיכאל.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

גלון שמן ל- 10K זו הוצאה קבועה ולא גבוהה.

זכור שמנוע שאוכל שמן גם צורך יותר דלק עקב הצטברות של פיח במערכת הפליטה וציפוי של המצתים במשקעי שמן שרוף.

נראה לי שבמקרה זה שימוש בתוסף לניקוי פיח פעם בשנה לפני החלפת השמן יכול לסייע. בדוק את מצב הפלגים בכל טיפול.

אילו היה מדובר על רכב חדש יותר ועל נסועה גבוהה - היה כדאי לשקול החלפת גומיות. על פי נתוני הרכב שלך - המוסך כנראה צודק.

אם תהיה התדרדרות במצב, ייתכן שהרכב לא יעבור בדיקת גזים.

פורסם

לקומנדר- תודה רבה, פלאגים אני שם של NGK ומחליף לפי הצורך, לגבי תוסף, לפני כל טסט אני שם את התוסף של ליקווי מולי, היום המוסכניק שלי אמר לי שנבצע גם אינפוזיה אם התוסף לא יספיק.

ולמיכה, זה שהבעיה היא בפקק זה דיי ודאי, (אם מים נוזלים מהמיכל עודפים) כך חושבים הרבה אנשים בפורום (עשיתי חיפוש ואתה מוזמן גם) וגם במוסך ברגע שאמרתי מים ממיכל עודפים ישר אמרו פקק לא תקין.

תודה רבה, דעותיכם חשובות לי.

פורסם

הבעיה יכולה באמת להיות בפקק, אבל מי קבע שעדיף להחליף לפקק בלחץ אחר, ולא לחדש מאותו לחץ? אולי פשוט הפקק הקודם היה אכול.

העפת על הישן מבט בכלל? :)

מיכאל

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

כן העפתי מבט, הגומי היה קצת יבש אך אין לי מספיק נסיון כדי לדעת איך פקק חדש אמור להיראות ולתפקד.

ובאמת אני אשמח לדעת אם זה בעייתי שהחליפו את סוג הפקק (למיטב ידיעתי הקטע של המספרים זה מדד לפיו המים יוצאים למיכל עודפים אבל אינני יודע את ההבדל בין 0.9 ל1.1 )

פורסם

המספר מציין את הלחץ בו נפתח הפקק על מנת לשחרר את נוזל הקירור.

חשוב לשמור על הערך אותו קבע הייצרן על מנת למנוע עודף לחץ במערכת הקירור אשר עשוי לגרום לדליפה ממקום אחר.

אינני יודע אם הפקק המקורי ברכב שלך הוא 0.9 או 1.1 .

פורסם

שלום

האם בדקת מתחת לשטיחים של הרכב אם יש רטיבות?

דבר נוסף האם אתה שומע בנסיעה אם יש רעש של מים זורמים.

אם אתה מוסיף מים רק לרדיאטור אז יש לך בדוק נזילה והמערכת איבדה את אטימותה.

כל עוד שהמערכת תקינה אז אתה מוסיף רק מים במיכל עודפים(עיבוי)ובכמות מיזערית.

בברכה,

שגיא

פורסם

בוא נסגור את הסיפור בכך שראיתי את המים יוצאים ממיכל העודפים ורטיבות, לא סדק, לא נזילה,לא שטיחים רטובים, לא מים זורמים, והאמת שלא הייתה גם ירידה דרסטית, כפי שציינתי הכמות המשוערת היא חצי ליטר+ ל10K ובימים הקרובים נדע אם הדיאגנוסטיקה הייתה טובה :-).

השאלות שנשאלו הן:

האם שינוי הפקק בעייתי? (אין לי מושג איזה פקק היצרן קבע)

ודעותיכם על חוו"ד של המוסך בנוגע לירידת מפלס השמן.

תודה.

פורסם

דבר נוסף האם אתה שומע בנסיעה אם יש רעש של מים זורמים.

במידה ושומעים מם זורמים- מה זה אומר ? וכיצד ניתן לפתור את התקלה ?

תודה.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

אני כמעט בטוח שהלחץ שקבע היצרן הוא 0.9. קנה פקק כזה מחנות חלפים בעלות זניחה ותריץ אותו תקופת מבחן, שמור את הפקק שהמוסכניק נתן לך בצד.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
במידה ושומעים מם זורמים- מה זה אומר ? וכיצד ניתן לפתור את התקלה ?

תודה.

במקרה זה יש אויר במערכת.

אצלי היתה בעיה שברדיאטור החימום היה חור קטן שהכניס אויר למערכת ופתאום ביום בהיר

נפסקו הרעשים כי הוא כבר נזל.

בברכה,

שגיא

• תוכן חדש...