Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מציע לכולם לשתות כוס מים ולקחת נשימה ארוכה וזה נכון גם לפותח השרשור. גם במילא עכשיו יום שבת ואין הרבה מה לעשות בנידון.

אם דבר כזה נעשה במכוון אז זה לא נסלח ויש לפעול בכל ערוץ אפשרי נגד אותו מוסך.

מניסיון אני יכול להגיד שטעויות כאלו קורות גם למוסכים טובים והוגנים, איך שאלתם?

מכוון שמדובר במוסך מורשה של יבואן וכנראה היו במוסך עוד רכבים דומים, יש אפשרות שהטיפול בוצע במלואו לרכב אחר תואם.

תקלות כאלו נדירות אך קורות.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

די מדהים... או שלא, בהכירנו את הארץ ואיכות חלק מנותני השרותים בה.

האם המוסך טרח להעביר את החלקים המשומשים שהוחלפו לרשותך? נדמה לי שהם חייבים לעשות כך. לא שאי אפשר למצוא כאלה במוסך אפילו אם שלך לא הוחלפו, אבל לפחות כך ניתן יהיה להשוות בין אלה המותקנים לבין מה שנטען כי הוחלף לחדש - למשל פילטר האוויר והפלאגים.

The older you get, the better you used to be

פורסם

אני לא מבין אנשים, בא בן אדם ומספר לכם שהוא הכניס את הרכב למוסך ולא סתם מוסך אלא עוד מורשה יבואן (שאמור להיות בתיאוריה המוסך הכי אמין שיש) ומספר לכם שלא עשו שום דבר על הרכב שלו ואתם מתפלאים איך החשבון יצא 3660 ש"ח?

מה זה משנה?

הבן אדם שם את האוטו במוסך מתוך מחשבה וידיעה שהתקלות יתוקנו והרכב בידיים טובות וירקו לו בפנים ולעוד לא יודע כמה אלפי אנשים שעושים להם את זה ואתם בכלל לא יודעים.

פורסם
אני מציע לכולם לשתות כוס מים ולקחת נשימה ארוכה וזה נכון גם לפותח השרשור. גם במילא עכשיו יום שבת ואין הרבה מה לעשות בנידון.

אם דבר כזה נעשה במכוון אז זה לא נסלח ויש לפעול בכל ערוץ אפשרי נגד אותו מוסך.

מניסיון אני יכול להגיד שטעויות כאלו קורות גם למוסכים טובים והוגנים, איך שאלתם?

מכוון שמדובר במוסך מורשה של יבואן וכנראה היו במוסך עוד רכבים דומים, יש אפשרות שהטיפול בוצע במלואו לרכב אחר תואם.

תקלות כאלו נדירות אך קורות.

עם כול הכבוד, להתייעל בדברים כאלה, ולדעת לטפל בזה שזה לא יקרה שוב, לומדים אך ורק דרך הארנק.

אחרת אין שום סיבה בעולם שטעות כזאת לא תחזור, ואני יגיד לך אפילו שבסתר הבעלים גם שמח לפעמים שקורות טעויות כאלה, כול שכן שאין לו שום כוונה להשתפר בעניין.

אם הוא ידע שטעויות כאלה יעלו לו ביוקר, דברים כאלה לא יחזרו על עצמם.

מעניין אותי פשוט כמה התופעה הזאת גדולה(לא במימדים של פותח השרשור, אלא בלחפף בחלק פה וחלק שם ולדרוש על זה מחיר מלא), כי בדרך כלל מי שקונה רכב חדש, הוא לא מבין שום דבר מתחת למכסה מנוע והוא נטו תלוי בחסדי המוסך, ככה שהם יכולים לנצל את זה.

פורסם
אז מה שאתה אומר בעצם שאם לגנב יש עסק אז מותר לו לגנוב בחסות החוק? (מקסימום הוא ישלם את סכום הגניבה?)

בהנחה ומה שפותח השרשור כתב זה נכון, אז זה גניבה לכול דבר ואני בטוח שזה לא בפעם הראשונה.

לצערי כן. בדין אזרחי אתה תקבל פיצוי על הנזק שנגרם לך ולא יותר מזה.

הדוגמא הכי טובה היא דווקא הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ששם הסכומים נחשבים לגבוהים. אתה מקבל את אחוזי הנכות כפול השכר הצפוי כאובדן הכנסה עתידי, הוצאות רפואיות, הוצאות שונות ועוד סכום קטן עבור כאב וסבל. על כמעט חצי שנת אשפוז קיבלתי 30K בלבד על כאב וסבל וזה עוד נחשב טוב.

ולכל אלה שקוםפצים עם לנקנק את המוסך, אולי תחכו לשמוע את תגובת המוסך?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמובן שצריך לחכות לשמוע את תגובת המוסך. רק טענתי שצריך לעשות את זה בצורה חכמה. לגשת, לבקש את הפירוט של מה שנעשה ואז להראות למנהל אחד אחד מה לא בוצע, תוך כדי שמקליטים או מצלמים אותו בסתר. אם המוסך הזה רמאי, התנהלות כזו מולו תקל מאוד על ההמשך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתם רוצים לשמוע משהו? בפעם אחת שביקרתי במוסך מורשה של חברה ידועה פועל "נחמד" הציע לי לקנות פילטרים בחצי מחיר,רוב הסיכויים שלקח אותם מאנשים שחשבו שעשו טיפול והוא פשוט לא החליף להם,כמובן שלא קניתי.

לפעמים פועל גנב אחד מקלקל למוסך שלם את השם.

יוסי

פורסם

אולי, אבל פועל יחיד לא מרוויח כלום מהעובדה שהוא לא טיפל באוטו שהיה אמור לטפל בו. אלא רק אם הוא רוצה שיפטרו אותו...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
עם כול הכבוד, להתייעל בדברים כאלה, ולדעת לטפל בזה שזה לא יקרה שוב, לומדים אך ורק דרך הארנק.

אחרת אין שום סיבה בעולם שטעות כזאת לא תחזור, ואני יגיד לך אפילו שבסתר הבעלים גם שמח לפעמים שקורות טעויות כאלה, כול שכן שאין לו שום כוונה להשתפר בעניין.

אם הוא ידע שטעויות כאלה יעלו לו ביוקר, דברים כאלה לא יחזרו על עצמם.

מעניין אותי פשוט כמה התופעה הזאת גדולה(לא במימדים של פותח השרשור, אלא בלחפף בחלק פה וחלק שם ולדרוש על זה מחיר מלא), כי בדרך כלל מי שקונה רכב חדש, הוא לא מבין שום דבר מתחת למכסה מנוע והוא נטו תלוי בחסדי המוסך, ככה שהם יכולים לנצל את זה.

1) תדירות התופעה נמוכה מאוד.

2) טעות כזו כשמתגלה והיא לרוב מתגלה, עולה ביוקר כי המוסך יאלץ לבצע על חשבונו את כל העבודה מחדש.

3) שום בעל מוסך שמבין בעסקים ורובם כן מבינים, לא רוצה, מכוון, מתפלפל או משתדל שטעויות כאלו יקרו.

פורסם

אני בספק רב אם 'הטעויות' האלה קורים בתדירות נמוכה מכיוון שאני מכיר אישית כמה מקרים כאלה מחברים שאני בשבילם 'אחד שמבין' ותמיד מתייעצים איתי או אפילו קופצים עם הרכב בכדי שאני אבדוק מה באמת עשו לרכב בטיפול.

אני מציע לכם לקרוא את האשכול המאלף בקישור המצורף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=88811&highlight=%D7%9C%D7%90+%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%95

איזה כייף לי :)

פורסם

זה כל מה שמצאת? זה רק מעיד עד כמה שזה נדיר.

אין צורך להתלהם או להתלהב, טעויות קורות בכל תחום מקצועי. מי שחושב אחרת חי בלללנד.

פורסם

לא קראתי את כל ההודעות בשרשור כך שאני מתנצל אם זה נאמר פה כבר. תגיע למוסך, תבקש קבלה מלאה עם פירוט של כל מה שנעשה והוחלף ברכב ותעבור עליה עם המנהל עבודה ביחד שיראה לך בדיוק במה ואיפה מדובר! טוב עשית שצילמת הכל, תשקול גם להקליט את השיחה עם המנהל עבודה.

בהצלחה, תחזור לעדכן את השתלשלות העניינים.

עריכה:

רוני הקדים אותי.

פורסם

שלום לכולם.

פותח האשכול הוא חבר טוב שלי, ובאותו הרגע של המקרה בדקנו את הרכב יחד, אני עובד במוסך גדול מאוד בדרום הארץ ואני מכיר מקרוב את תחום המכונאות.

הרכב של פותח האשכול לא עבר טיפול, אולי אולי החליפו רק שמן גיר, שברכב הזה עלותו כ 900ש"ח זה שמן מאוד יקר, צבעו ירוק בהיר, אני גם לא ראיתי את השמן במדיד של הרכב לפני הטיפול, אבל כרגע הוא ניראה נקי כמו חדש.

המסנן אוויר נפתח ונבדק, מלא בעלים, אבק וקורי עכביש, צילמנו את זה.

המסנן שמן רואים בבירור שהוא ישן, הצבע שלו בצבע לבן דהוי עם שמן ואבק יבש.

השמן מנוע בצבע חום כהה, אולי החליפו ממנו חצי ליטר כדי שיראה קצת חדש.

נוזל בלמים, מפלס נמוך מעט מעל קו MIN, הקו MAX רחוק מאוד ולכן בין המפלס הנוכחי ל MAX חסר הרבה שמן המיכל ברכב הזה גדול, הצבע של הנוזל בלמים בצבע חום ככה כמו תה חזק, בוודאות לא החליפו אותו.

בכל טיפול ובכל מוסך מפרגים גלגלים לבדיקת מצב בלמים, וברכבים מסויימים כאשר הבלמים מאחורה הם משולבים גם דיסק וגם תוף, כאשר התוף הוא רק לבלם היד, צריך לבצע כיוון לסנדלים, גם את הגלגלים לא פירקו כי הם היו מלוכלכים בפיח של הרפידות, אם היו מפרקים את הגלגלים או לפחות נוגעים בהם היו צריכים להיות סימנים של ידיים על הפיח בג'אנטים.

לגבי פלאגים, לא ידוע לנו מה קורה איתם מסיבה אחת והיא שכדי לפרק את הפלאגים ברכב הזה צריך לפרק את סעפת היניקה, ולכן לא נגענו בזה, אך לפותח האשכול זכור לו טוב מאוד שבהצעת מחיר היה רשום שצריך להחליף אטמים לסעפת יניקה ולמצערת, והוסבר לו שזה בשביל להחליף פלאגים.

נעבור לחלק השני .

הלקוח (פותח האשכול שהוא גם חבר טוב שלי, מכאן גם בא הכינוי שלו), פנה למוסך כדי לקבל הצעת מחיר, למי שלא יודע הצעת מחיר היא רק הצעת מחיר בין אם היא מודפסת או בין אם היא בכתב יד היא צריכה להישאר אצל הלקוח, לפי ההצעת מחיר הלקוח יכול לבחור אם לטפל במוסך ואם לא, בכל מקרה הדף של הצעת המחיר צריך להישאר אצל הלקוח, לא ניראה לכם חשוד שבסיום הטיפול דרשו ממנו במוסך (היועץ שירות) להחזיר להם את ההצעת מחיר?! ממתי צריכים להחזיר להם את ההצעת מחיר זה צריך להישאר אצל הלקוח זה שייך לו, בשביל שהוא יוכל לדעת מה החליפו ברכב.

נניח וכן צריך להחזיר את ההצעת מחיר ליועץ שירות, למה לעזאזל לא נתנו לו העתק של ההצעת מחיר או חשבונית שמצויין בה את הפירוט חלקים, גם את זה לא קיבל.

בתחילת הטיפול הלקוח חתם על ההצעת מחיר ומסר אותה ליועץ שירות.

ובסיום הטיפול הוא חתם על החשבונית עם הפירוט חלקים וגם אותו מסר.

מה שהלקוח קיבל הוא אך ורק קבלה בדף A4 שרשום "טיפול מקיף" או משהו כזה ואת הסכום ששילם משהוא כמו 3660ש"ח+ קבלה של הויזה.

במוסך אמרו לו כי לרכב יש RECALL ובו צריך להחליף משהו שקשור למדיד הדלק, ובסיום הטיפול אמרו לו שהחליפו משאבת דלק קומפלט, אני שאלתי את החבר אם הוא הריח ריח של דלק בתא הנוסעים כשאסף את הרכב והוא אמר שבכלל לא הריח.

משאבת הדלק ברכב הזה מתפרקת דרך המושב האחורי, בכל רכב שהחלפתי בו משאבת דלק שמתפרקת מתא הנוסעים הריח של הדלק לא עוזב את הרכב לפחות מספר ימים.

אולי אין ריח של דלק ברכב, אבל למקרה הזה יש ריח רע מאוד של משהו מסריח מצד המוסך.

אבא של החבר (פותח האשכול) בהתחלה כשהסתכלנו בתא המנוע הוא אמר לנו "הרכב רק חזר מטיפול מה יש לכם לבדוק שם", אחרי שאמרנו לו שהרכב לא עבר טיפול כמעט הוא התמוטת שהראנו לו את כל החלקים נישארו כפי שהיו לפני הטיפול.

כמובן שהבאנו מצלמה דיגיטלית עם תאריך מדוייק והתחלנו לצלם את כל ההוכחות.

הצעתי לאבא של חבר קודם לפנות למוסך, לבקש העתק של החשבונית או של הצעת המחיר ורק אז לקרוא למנהל, ולבקש מהמנהל שיסביר לו מה הוחלף ברכב, ואחר כך להראות למנהל שלא החליפו ברכב כלום אחרי כל מה שהוא דיבר.

אני כמעט בטוח שיש כאן משהו בסגנון שאחד העובדים גונב מהמוסך והמנהל מוסך הולך גם הוא להיות בהלם קשה.

גם אני במתח עד יום ראשון לדעת איך העניין יסגר, בכל מקרה ללקוח מגיע פיצוי אצם לא יודעים כבר כמה זמן הוא מנסה ללכת למוסך ולא יוצא לו ביגלל העבודה שלו, גם הוא עובד בתחום הרכב ומכונאות, המקרה הזה התגלה משום שאנחנו באים מתחום הרכב ואנחנו מבינים עניין ולכן כל זה התגלה מהר מאוד, תארו לכם שיש אנשים מבוגרים או אנשים שאינם מבינים כלום ברכב והשאירו את הרכב שלהם במוסך הזה לטיפול ועל כמה מכוניות עשו את אותו הדבר?...

פורסם

כתמי שמן על המסנן שמן דוקא מעיד שהחליפו אותו, סוגים שונים של שמנים אינם בהירים כל כך, עוד סיבה לשמן כהה היא שלא ניתן להחליף 100% מהשמן שיש במנוע ולכן השמן החדש לעתים הופך כהה מידית, מסנן אויר ונוזל בלמים אולי לא פעולות שעושים בכל טיפול לכן אולי לא החליפו אותם כי לא היה צריך.

בלי חשבונית המפרטת מה בדיוק עשו לא ניתן לקבוע אם עשו או לא, אך באמת מדוע הלקוח לא קיבל חשבונית מפורטת בסיום הטיפול, זה בהחלט מחשיד.

פורסם
אולי, אבל פועל יחיד לא מרוויח כלום מהעובדה שהוא לא טיפל באוטו שהיה אמור לטפל בו. אלא רק אם הוא רוצה שיפטרו אותו...

פועל יחיד לא מרוויח כלום ??? מלגנוב חלקים ולמכור אותם בחוץ במקום להחליף אותם??

• תוכן חדש...