Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום, מחר אבא שלי יגש למוסך ויבקש קבלה כמו שיקיר ואני סיפרנו לכל הספקנים שקשה להם להאמין

זו המציאות הקשה ושגורמת לי כול השבת לכעוס איך דבר כזה יכול לקרות לי

אני בן אדם מאוד קפדן וחשדן ולא מאמין מהר בכולם ודווקא פה נפלתי בפח מהסיבה שאבא שלי אמר לי להיות רגוע

ממוסך מורשה.

היום שוחחתי עם קרוב משפחה הוא אמר לי שזה מוסך פשוט זועה והוא שמע

המון דברים רעים עליהם והוא הייה בעל ניסן פעמיים בכמה שנים ולעולם לא נכנס לשם

הוא איחל למוסך להיסגר וגם אני מאחל.

אולי אבא שלי אדם יותר הגון ושקול ממני אני לא חושב שצריך לטעות ברמה כזו.

נניח והיה רכב דומה לשלי במוסך מה שלא היה, רכב שמסיים טיפול עובר ביקורת איכות שבהם בוחן חייב לעבור

על הרכב ולודא שבאמת בוצע תיקון כל שהוא בחברה שאני עובד מנהל המוסך מקבל כול רכב בודק שאכן מולא שמן

ולא שחכו למלא או לסגור איזה פקק, עושה בדיקת אורות ומגבים ונסיעת מבחן!!

אז מה אפה האחריות פה על צי היא נופלת על המכונאי/ הבוחן אותי בתור לקוח זה לא אמור לעניין

שילמתי כסף אני רוצה תמורה מלאה לכסף שלי.

לא ביקשתי מהם הנחה לא מתנה לא ביקשתי אפילו ריחן של 3 שקלים סה"כ לבצע טיפול

ואפילו לא לחצתי בזמן ביקשתי תסימו תתקשרו לא הגעתי למוסך לפני שסיימו ולחצתי על מישהו

יכלו מיצידי להשאיר את הרכב עוד שעה העיקר לעשות עבודה איכותית

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כתמי שמן על המסנן שמן דוקא מעיד שהחליפו אותו, סוגים שונים של שמנים אינם בהירים כל כך, עוד סיבה לשמן כהה היא שלא ניתן להחליף 100% מהשמן שיש במנוע ולכן השמן החדש לעתים הופך כהה מידית, מסנן אויר ונוזל בלמים אולי לא פעולות שעושים בכל טיפול לכן אולי לא החליפו אותם כי לא היה צריך.

בלי חשבונית המפרטת מה בדיוק עשו לא ניתן לקבוע אם עשו או לא, אך באמת מדוע הלקוח לא קיבל חשבונית מפורטת בסיום הטיפול, זה בהחלט מחשיד.

לא מדובר על כתמי שמן טריים כאלה שהיידים מלוכלות משמן והרגע נגעת בפילטר לחזק אלא סימנים ישנם של אבק שהצטבר ולר נראה כול סימן שהוא נוקה האבק היה מלפני זה הרכב עמדכמעט כול השבוע

וכולכם ודאי ראיתם מה עשה האובך נכון יש סוגים של שמן אבל לא שמנים בצבע חום כהה

אולי תגיד שאני אידיוט אבל שמן חדש מריחים אותו והריח שלו חזק ומריח נקי השמן ההוא

הייה שחור ומסריח של כמעט שרוף ונכון הוא שרוף כי זה שמן של 30 אלף ק" מ ולא שמן של 25 דקות נסיעה

מחר במוסך יראו זאת כי מחר הרכב יכנס למוסך עם עוד נניח 60 ק"מ ממה שהוא נכנס ביום שישי אני לא מאמין ש 50-60 ק"מ יהפכו שמן לכזה

פורסם

אחרי כל ההתלהמות, הנסיון מראה, שב 99% מהמקרים מדובר במהומה על לא מאומה, לרוב לא חוזרים לכאן לעדכן, הפרשנות שלי לכך היא, שלא נעים לומר סליחה, טעינו/הגזמנו וכיוצ"ב. מקווה שהפעם זה יהיה שונה, גם אם פותח השירשור טעה, חזור לעדכן בבקשה, אם נכון שמוסך מורשה יבואן רימה, נשמח לשמוע את תגובת נציג קרסו, אם בכל זאת, מדובר בטעות של פותח השירשור, עוד יותר נשמח לשמוע.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
כתמי שמן על המסנן שמן דוקא מעיד שהחליפו אותו, סוגים שונים של שמנים אינם בהירים כל כך, עוד סיבה לשמן כהה היא שלא ניתן להחליף 100% מהשמן שיש במנוע ולכן השמן החדש לעתים הופך כהה מידית, מסנן אויר ונוזל בלמים אולי לא פעולות שעושים בכל טיפול לכן אולי לא החליפו אותם כי לא היה צריך.

בלי חשבונית המפרטת מה בדיוק עשו לא ניתן לקבוע אם עשו או לא, אך באמת מדוע הלקוח לא קיבל חשבונית מפורטת בסיום הטיפול, זה בהחלט מחשיד.

רכב חדש אשר מתחוזק לפי הנחיות הייצרן ובעל נוסעה נמוכה בוודאי ששמן המנוע נשאר נקי וקצת כהה ללא ריח גם אחרי 1K למרות שהוא מתערבב עם שמן יישן עדיין היחס של שמן חדש לעומת שמן יישן הינו נמוך והשמן לא נהפך להיות שחור.

אני סמוך ובטוח שיקיר יודע להבדיל בין מנוע שבו החליפו שמן מנוע למנוע שלא החליפו לא שמן מנוע או רק הוסיפו.

אכן מסנן אוויר ונוזל בלמים לא מחליפים כול טיפול אבל בכול זאת כנראה לפי הסכום ששולם אז דחפו גם את הפעולות האלה לחשבון הסופי לפי תג מחיר של 3660 שקל.

איזה כייף לי :)

פורסם

השמן לא הוחלף נקודה, הוא כהה מאוד, וכבר ניתקלתי בשמנים כהים שהם חדשים, אבל פה הוא כהה בגלל הפיח.

זה לא רכב ישן, שהמנוע שלו עייף ויש לו דליפות מהטבעות בוכנה שהשמן מזדהם תוך זמן קצר מאוד, זה רכב חדש, שמור ומטופל במוסכי היבואן בלבד!

שחר התקשר אלי אחרי שהשאיר את הרכב במוסך כדי לספר לי על המחיר הגבוה שעומד לשלם, אחרי שאמר לי את המחיר שאלתי אותו מה בדיוק מחליפים, וככה והוא אמר לי בערך מה כולל הטיפול, זכור לי טוב שהוא אמר לי שמחליפים נוזל בלמים.

אמרתי לו "בטח הם ישאבו את הנוזל בלמים עם מזרק וימלאו חדש", אבל גם את זה לא עשו...

גם סביב מסנן השמן יש אבק יבש, אין סימנים של פתיחת מסנן שמן, הצבע של מסנן שמן בצבע לבן, אבל הוא לא מבריק כמו מסנן חדש הצבע דהוי ויש עליו כתמי שמן ישנים ביחד עם אבק.

לא יכול להיות שהתבלבלו עם רכב אחר, במוסכים יש דבר שניקרא "כרטיס עבודה" שם רשום סוג הרכב, מספר רישוי, ומה צריך להחליף, ועוד פרטים כמו קוד וכו.

אני אישית יעדכן באשכול הזה, אולי שחר לא פעיל פה כמוני, אבל כמו שאתם מכירים אותי אני בפורום הזה כמה שנים, ונכנס מידי יום כמה פעמים.

פורסם

יכולים להבלבל, ראיתי את זה קורה במוסך בו עבדתי בגלל מספר רישוי דומה (שתי ספרות הפוכות באמצע).

תמשיך לעדכן אותנו בעניין.

פורסם

גועל נפש של מוסך. אתה חייב לפרסם את הסיפור ואת שם המוסך הזה בעיתונות שאנשים יזהרו ולא יטפלו שם, זה עלול להרוס להם את הרכב.

פורסם
לגבי השמן אתה טועה ולגבי הטיפול מה עשו ומה לא, אתה סתם מסיק מסקנות בלי בסיס משי ולפי הזמן...

אני ממש לא טועה מכיוון שברכבים החדשים שאני טיפלתי השמן נשאר מעט כהה ולא שחור לאחר נסיעה של 1K ובוודאי שלא אחרי 30 קילומטר.

איזה כייף לי :)

פורסם

דניאל, אני לא שולל אף אופציה, יכול להיות טעות, יכול להיות גניבה ועוד אלפי סיבות, כרגע העובדות הם שהרכב לא עבר את הטיפול שעליו שולם המון כסף.

שם המוסך לא יפורסם עד לאחר שהעניין יסגר, אולי מדובר בטעות מצד המוסך, אולי שכחו, אולי העובד התמוטת ועזבו הכל באמצע או לא יודע מה, כרגע לדעתי מוקדם מידי לקבוע מה קרה בדיוק במוסך וההתנהלות שלה עם ההצעת מחיר.

ביום ראשון הם יפנו למוסך ויהיו תשובות ברורות לגבי מקרה זה, גם אני סקרן וקצת במתח, אבל אני יעדכן.

בעבר פותח האשכל היה לו גם איזה מקרה באחד המוסכים של ניסאן שבסופו של דבר העניין נסגר על הצד הטוב ביותר, בצעו חיפוש על שם המשתמש שפתח את האשכול "אשכולות שנפתחו בידי המשתמש" ותגלו את האשכול עם מקרה דומה ואת העדכון שבסוף אחרי הכל.

אגב המוסך שמפורסם באשכל הישן אינו המוסך של מקרה זה.

פורסם
אני ממש לא טועה מכיוון שברכבים החדשים שאני טיפלתי השמן נשאר מעט כהה ולא שחור לאחר נסיעה של 1K ובוודאי שלא אחרי 30 קילומטר.
שוב פעם את לוקח דוגמא אישית כאלו היא מחייבת לכל כלי הרכב. אני מטפל במאות רכבים בשנה ותאמין לי אם אני אומר שאתה טועה אז אתה טועה. אני לא אתווכח איתך בעניינים של תחום העיסוק העיקרי שלך.
פורסם

דניאל, אני לא מפקפק בניסיונך אך משהו לא מובן לי. במכוניות אותן אני מכיר בדרך כלל ניקוז השמן מתבצע ע"י הוצאת המסנן הישן ופירוק בורג הקרטר המצוי בתחתית הקרטר. להבנתי, לאחר מספר דקות מתנקז כמעט כל השמן מהמנוע למעט כמות זניחה. אז כיצד נישאר שמן במנוע?

אתה אולי מתכוון לשיטה בה השמן נשאב באמצעות משאבה וללא פירוק בורג הקרטר?

פורסם

ברוב מנועי דיזל במכוניות לא חדשות אחרי החלפת השמן, רואים את השמן שחור כאילו שלא הוחלף, אך כאן מדובר ברכב יחסית חדש בעל מנוע בנזין השמן לא צריך להיות מאוד כהה אחרי ההחלפה שלו, אחרי שנעלה את התמונות תבינו במה מדובר.

אחרי החלפות שמן שאני מבצע במוסך בקושי ניתן להבחין בשמן על המדיד מרוב שהשמן שקוף.

וניתקלתי בשמנים חדשים שהם בעצמם בצבע חום כהה, לקוח הגיע למוסך עם שמן זול כדי שנחליף לו תוצרת IP (יצרן סיני למיטב זכרוני המייצר מסננים וחלקי חילוף לרכב) וזה השמן הכהה ביותר שניתקלתי בו כאשר הוא חדש.

ישנם שמנים שהם חדשים הם מגיעים בצבע אפור בגלל תוסף MOS2 של LM, או שמנים בצבע סגול כהה של RP, אבל רואים אותו חדש.

פורסם
דניאל, אני לא מפקפק בניסיונך אך משהו לא מובן לי. במכוניות אותן אני מכיר בדרך כלל ניקוז השמן מתבצע ע"י הוצאת המסנן הישן ופירוק בורג הקרטר המצוי בתחתית הקרטר. להבנתי, לאחר מספר דקות מתנקז כמעט כל השמן מהמנוע למעט כמות זניחה. אז כיצד נישאר שמן במנוע?

אתה אולי מתכוון לשיטה בה השמן נשאב באמצעות משאבה וללא פירוק בורג הקרטר?

תמיד נשאר במנוע כ 200 גר', שמנים כהים יחד עם הצברות פיח עקב משיכת טיפולים תביא למצב הזה. עקב זה שהרבה אנשים מושכים טיפולים או ברכבי ליסניג לשעבר, רואים את התופעה יותר ויותר.

מה עוד שעיני הלקוח לא תמי מיומנות לזהות באמת התפיחות שמן והאמת שגם מכונים לעיתים מפספסים בזה.

אגב שמנים כהים בבסיסם לאו דווקא מעידים על זה שהם זולים.

פורסם

שלום baf323

שמי אריה ואני מנהל השרות בקרסו מוטורס.

המקרה שאתה מתאר מאד מעניין אותי.אני רוצה להאמין ודי בטוח שמה שאתה מתאר לא קרה , בוודאי לא באופן הזה.

יש לנו רשת מרכזי שירות מקצועית ושירותית שעברה שידרוג מהותי בשנים האחרונות ולדברים מהסוג המתואר על ידך אין מקום אצלנו , לא נסבול אותם ולא נשלים עימם.

אשמח אם תוכל , אפילו טרם הכניסה למרכז השרות לפנות אלינו.

כתוב לי בפרטי את שם מרכז השרות ואת הטלפון שלך או לחלופין כתוב לי ל- [email protected]

אני מבטיח בדיקה מהירה ומתואמת עם איש שלנו כמו גם להיות איתך שקוף ב- 100%.

אם אכן אירע כאן משהו חריג נטפל בו באופן היסודי ביותר ולא נטייח דבר.

• תוכן חדש...