Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקונים בעברית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שחלקכם יוצאים מפרופורציות ומנסים להפוך את הפורום לפורום ע"ש אבשלום קור.

אין שום בעיה בפורום רכב לכתוב אינג'קטורים,פלאגים,אלטרנטור או קלאץ', הרי אם אשאל אתכם מה התאריך היום רובכם תענו לי שהיום ה- 24/4/2012, שזה לועזי בדיוק כמו המילה פלאגים.

אז רדו מהעץ הגבוה עליו טיפסתם.

מעבר לכך,

יש כאן טעויות שנובעות מכך שחלק מהמשתמשים מקלידים מהר ולעיתים חושבים על דבר אחד אבל בטעות יוצא לכתוב אל דבר אחר (השגיאה במקור לצורך המחשה).

יש גם טעויות כי לא כולם קיבלו 100 בהבעה בכתב, הם לא קראו המון ספרים ולפעמים הם לא בטוחים מה צריך לכתוב, אם או עם כאשר הם רוצים לספר לכם משהו.

במקום להתעצבן ולצאת מפרופורציות אפשר להבליג (כי זה לא שלא הבנתם את הרעיון) או לתקן ולהמשיך הלאה, לא צריך להפוך את זה לקרקס כי בא לחלק מהאנשים כאן לראות כמה העברית שלהם יפה על חשבון הגב של מישהו אחר שהעברית שלו פחות טובה.

מה זה שווה שאתם כותבים יפה ובלי שגיאות כתיב אם אתם יוצאים אנשים כאלה קטנים כי אתם מלבינים פניהם של אחרים בפני פורום שלם?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חושב שחלקכם יוצאים מפרופורציות ומנסים להפוך את הפורום לפורום ע"ש אבשלום קור.

אין שום בעיה בפורום רכב לכתוב אינג'קטורים,פלאגים,אלטרנטור או קלאץ', הרי אם אשאל אתכם מה התאריך היום רובכם תענו לי שהיום ה- 24/4/2012, שזה לועזי בדיוק כמו המילה פלאגים.

מסכים.

מעבר לכך,

יש כאן טעויות שנובעות מכך שחלק מהמשתמשים מקלידים מהר ולעיתים חושבים על דבר אחד אבל בטעות יוצא לכתוב אל דבר אחר (השגיאה במקור לצורך המחשה).

יש גם טעויות כי לא כולם קיבלו 100 בהבעה בכתב, הם לא קראו המון ספרים ולפעמים הם לא בטוחים מה צריך לכתוב, אם או עם כאשר הם רוצים לספר לכם משהו.

במקום להתעצבן ולצאת מפרופורציות אפשר להבליג (כי זה לא שלא הבנתם את הרעיון) או לתקן ולהמשיך הלאה, לא צריך להפוך את זה לקרקס כי בא לחלק מהאנשים כאן לראות כמה העברית שלהם יפה על חשבון הגב של מישהו אחר שהעברית שלו פחות טובה.

מה זה שווה שאתם כותבים יפה ובלי שגיאות כתיב אם אתם יוצאים אנשים כאלה קטנים כי אתם מלבינים פניהם של אחרים בפני פורום שלם?

אני טועה כמו כולם כשאני מקליד מהר, זה לא משמש תירוץ עבורי.

יש לי בערך רבע שעה לקרוא את הפוסט אחרי ששלחתי, לבדוק ולתקן.

אם נוח לך כשמגרבצים מפליצים ומגהקים בסביבתך, זה לא מתאים בהכרח לאחרים.

פורסם

נכון!

פורסם
אני חושב שהגרוע מכולם הוא ........

אמברקס.

שאני מניח שהגיע בצורה מאוד מעוותת מ ARM BREAK.

מה שידוע בעברית בכלל כבלם יד

לאאאאאאאאאאאאאאאא

hand brakes

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עם כמה שצורמות לי שגיאות כתיב, אני בהחלט מסכים עם עידן. לגבי הבלגה על שטויות, ובטח שלגבי שימוש במונחים לועזיים.

ואגב למי ששאל, Hand brake שהפך להנדברייק שהתגלגל לאמברקס.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אין שום בעיה בפורום רכב לכתוב אינג'קטורים,פלאגים,אלטרנטור או קלאץ'

:mm_yeah:

לא נראה לי שמישהו יתחיל להשתמש פתאום ב-גל זיזים או גל ארכובה

פורסם

אם נוח לך כשמגרבצים מפליצים ומגהקים בסביבתך, זה לא מתאים בהכרח לאחרים.

אני גר במדינה שעושים בה את הדברים שפירטת כדבר שבשגרה, כולל בחורות אבל אני לא מגיב לזה כי פה זה נהוג ומקובל שאנשים נוהגים כך.

אם אעיר להם אני זה שאחזה לחוצפן.

בהתאם לעובדה שזה פורום רכב שאוכלוסייתו מגוונת החל מאקדמאים ועד תלמידי תיכון כולל כאלה שנשרו מהתיכון בלי לסיים אותו, כולל עולים חדשים שעוד לא התאפסו על השפה ב-100% כמוך, וכן בהתאם לעובדה שהפורום פה אינו הפקולטה למדעי הלשון אני יכול להסיק מסקנה אחת:

אתה חוצפן מעצם זה שאתה בא לפורום הזה ודורש מצויינות לשונית שלא בהכרח קיימת אצל כולם ועוד מתרעם על כך שזה לא קיים אצל כולם.

גם אני לא מת על שגיאות כתיב אבל לעיתים בהיסח הדעת גם אני טועה ולא תמיד עובר על ההודעה כדי לשכתב, אבל גם כשאני מזהה טעות אצל אחרים אני לא מתחיל לעשות מזה קרקס, מקסימום מתקן וממשיך הלאה.

עצתי אלייך נותרת בעינה, רד מהעץ ידידי, טיפסת גבוה מדי, עדיף ליפול מגובה נמוך מאשר מגבוה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא אומרים ״שאני אלך״ אומרים ״כשאני אלך״

וגם שאני עושה זאת זכיתי פעמיים למי שבירך כזה , אז אני עדיין ממשיך!!

מקווה שאני לא אזכה עכשיו ל"מי שבירך" כזה עכשיו :)

(אני רואה בשרשור זה אפשרות להעלות חיוך מדברים שנכתבו, ולא כלום מעבר לכך, גם אני לא מושלם, גם אני כותב עם שגיאות לפעמים)

פורסם
זה לא משנה ולא תירוץ אם הכותב לא יליד הארץ, אני כותב גם בפורומים זרים באנגלית ובודק ומתקן בשבע עיניים לפני ואחרי שאני מפרסם פוסט.

ואם טעיתי אז במקום להעלב, אני דווקא מאוד שמח אם מישהו טורח לתקן אותי.

זה גם ענין של נימוס אלמנטרי לסובב, כמו שלא מקובל לתקוע גרעפסים ולהפליץ במפגש חברתי (חוץ מיוצאי גולני)

לכתוב בשגיאות בפורום אינטרנטי נמצא על אותה מדרגה, מבחינתי זאת הבעת זלזול כלפי הסביבה.

לא יודע לגבי זילזול, אבל אני מסכים עימך לגבי השאר. כמות התיקונים והעריכה שאני עושה לפני פירסום כל פוסט... ועדיין לעיתים בורח משהו.

לא להוסיף ה' בטעות.

אתה אתאיסט?... :hihi:

לגבי כל הרכבים אתה צודק...

הונדה מביאים.

:roflmao: :roflmao: :roflmao:

מעבר לכך,

אני לא מתעצבן ברוב המקרים. פשוט לפעמים קשה לי לקרוא מה כתבו. השגיאות הללו צורמות לי מאד כאחד שמנסה להכחיד אותם אצל עצמו. "אם ועם" חוזר על עצמו יותר מדיי פעמים, וגם אחרי שמעירים לטועה ומתקנים אותו. זה קצת מעצבן.

ועדיין יש גם נסיבות מקלות... עולים נתקלים אצלי בסבלנות והסברה של מה נכון ואיך נכון- אם הם מוכנים או מעוניינים לשמוע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עידן, יש הבדל בין לכתוב מילים לועזיות ובקטע הזה אני מסכים איתך, אין בעיה עם זה,

לבין לכתוב עם כמות שגיאות כתיב שלפעמים כבר לא מבינים מה הבנאדם רוצה,

בעיקר שזה משולב בחוסר פיסוק, או בעודף פיסוק, ואין מה לעשות, זה צורם לעין.

אף אחד לא מתנשא כאן, אלא באים ומעירים באופן כללי. לא יזיק שאנשים ילמדו לכתוב כמו

שצריך, זה רק יועיל להם.

היום בכל דפדפן יש אפשרות לבדיקת איות, וכמו שאני רושם באנגלית משהו, ולא בטוח לגבי האיות,

בדיקה קצרה ואתה יודע מה נכון ומה לא.

אני חושב שברגע שאתה קורא הודעה או שאלה של מישהו עם שגיאות, חוסר פיסוק, וחוסר סדר,

אתה גם מתייחס בפחות רצינות לזה. וד"א, זה נכון בכלל לחיים. לרוב, שתכתוב משהו מנוסח היטב,

ללא שגיאות, ובשפה יפה, ברוב המקומות יתייחסו אל זה אחרת.

פורסם
:mm_yeah:

לא נראה לי שמישהו יתחיל להשתמש פתאום ב-גל זיזים או גל ארכובה

למה לא? אני מכבד את שפתי וכותב בעברית ככל האפשר - ובדרך כלל אפשר.

אחד הדברים שמאד מוצאים חן בעיני בפורום זה הוא ההקפדה על השפה העברית.

ובנימה זו:

בעברית מחליטים החלטה ולא לוקחים החלטה (לאן לוקחים אותה?). גם תמונה מצלמים ולא לוקחים. "לקחת תמונה" זה תרגום קלוקל מאנגלית קלוקלת.

גם הביטוי הנפוץ "במידה ונחליט לעשות כך וכך..." אינו נכון - מידה זה דבר שמודדים, כלומר כמות. אם רוצים להבדיל בין חיוב לשלילה, משתמשים במילה הקצרה והפשוטה "אם": "אם נחליט לעשות...".

דני

פורסם
אף אחד לא מתנשא כאן, אלא באים ומעירים באופן כללי... אני חושב שברגע שאתה קורא הודעה או שאלה של מישהו עם שגיאות, חוסר פיסוק, וחוסר סדר, אתה גם מתייחס בפחות רצינות לזה. וד"א, זה נכון בכלל לחיים.

נכון מאד.

דני

פורסם

מעבר לכך,

עידן, אין לי שום בעייה עם שגיאות כתיב, אין לי בעייה עם מונחים לועזיים ואין לי בעייה עם שגיאות מהותיות בעברית כי אני מבין שלא כולם ילידי הארץ ולא כולם מתנסחים אותו הדבר אבל לא יכול לקבל מונחים כמו "אני רוצה להביא אוטו" או אנשים שמנסים להראות ידע וכותבים "אמברקס" או "כיוון פרונט לסרן אחורי". יש הבדל בין שגיעות בעברית לשגיאות מהותיות או ניסוח בשפת רחוב הכי נמוכה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני גר במדינה שעושים בה את הדברים שפירטת כדבר שבשגרה, כולל בחורות אבל אני לא מגיב לזה כי פה זה נהוג ומקובל שאנשים נוהגים כך.

אם אעיר להם אני זה שאחזה לחוצפן.

בהתאם לעובדה שזה פורום רכב שאוכלוסייתו מגוונת החל מאקדמאים ועד תלמידי תיכון כולל כאלה שנשרו מהתיכון בלי לסיים אותו, כולל עולים חדשים שעוד לא התאפסו על השפה ב-100% כמוך, וכן בהתאם לעובדה שהפורום פה אינו הפקולטה למדעי הלשון אני יכול להסיק מסקנה אחת:

אתה חוצפן מעצם זה שאתה בא לפורום הזה ודורש מצויינות לשונית שלא בהכרח קיימת אצל כולם ועוד מתרעם על כך שזה לא קיים אצל כולם.

גם אני לא מת על שגיאות כתיב אבל לעיתים בהיסח הדעת גם אני טועה ולא תמיד עובר על ההודעה כדי לשכתב, אבל גם כשאני מזהה טעות אצל אחרים אני לא מתחיל לעשות מזה קרקס, מקסימום מתקן וממשיך הלאה.

עצתי אלייך נותרת בעינה, רד מהעץ ידידי, טיפסת גבוה מדי, עדיף ליפול מגובה נמוך מאשר מגבוה.

מצוינות לשונית זה לכתוב בלי שגיאות כתיב פשוטות ?? חבל שעד כדי כך העברית לא נחשבת בעיניך.

מצטער, אבל כשאני רואה את העברית נרמסת ומבוזה יום-יום קשה לי לעבור על כך בשתיקה, והקרקס היחידי שאני רואה

הוא תרבות הכתיבה העילגת שהתנחלה פה, כשיותר מידי זמן עוברים עליה בשתיקה.

לא מטפס על עץ, רק נמצא בגובה הקרקע כמו שכולם אמורים להיות.

• תוכן חדש...