Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקונים בעברית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מופתע שאף אחד לא הזכיר את זה, אבל אותי "מטריף" כשאנשים משתמשים במילה "מתחלק" במשמעות של החלקה ונפילה, כמו במשפט הידוע :" התחלקתי במדרגות ". ואני לא מדבר על עולים חדשים בעלי קשיים מסויימים של הבנה ולמידה של השפה, אלא על ישראלים שגדלו וחונכו כאן.

אני אנצל את השרשור הזה ואשאל; הביטוי "שוב פעם" נחשב תקני? כלומר, נכון מבחינה תחבירית? תמיד חשבתי שצריך להגיד שוב או עוד פעם. משום מה אף פעם לא הסתדר לי הביטוי הזה.

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני אנצל את השרשור הזה ואשאל; הביטוי "שוב פעם" נחשב תקני? כלומר, נכון מבחינה תחבירית?

חד משמעית - לא. אין ולא יכול להיות שום קשר בין "שוב" לבין "פעם".

דני

פורסם

הקשר הוא פלצנות, אמור להיות "עוד פעם", אבל "שוב פעם" נשמע מודרני, הייטקיסטי או פשוט לבן יותר.

בתת-מודע קשה לפלצנים להשתמש במילה "עוד" ההמונית, מה גם שהיא מאלצת את המשתמש להגות אות גרונית פעמיים בצירוף

הנ"ל מה שמהווה מגבלה בעייתית בתקופה הנוכחית, בה ההיגויי הקלוקל נטול האותיות הגרוניות השתלט על כל חלקה טובה.

מי שהוגה נכון את האותיות הגרוניות מתוייג או כערבי או כמזרחי אותנטי או דן כנר, בחר את הגרוע מביניהם.

פורסם

אותי משגעים "חידושי לשון" שמתורגמית מאנגלית בזמן שהחלופה העיברית היא קצרה יותר ושימושית לחלוטין.

"עושה שכל" - מה רע בהגיוני?

"לקחתי תמונה" - מה רע בצילמתי.

"לקחת הפסקה" - מה רע בלהפסיק?

ויש עוד כמה מעצבנים כאלה שאני לא זוכר כרגע.

את השורשים לתופעה אני קושר ישירות להודעה מעל של פרוקסימה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לקחתי הפסקה והפסקתי הם שני ביטויים עם משמעות שונה. כשאתה לוקח הפסקה ממשהו, אתה ממשיך אח"כ. כשאתה מפסיק אתה חודל.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אז "נצא להפסקה"?

זה הרי עברית מדוברת לחלוטין.

בשביל מה בכלל לקחת ביטויים שלמים באנגלית ולעברת אותם בצורה דבילית שכזו כאשר יש ביטוי שגור בשפה המדוברת היום יומית.

פורסם

כי התכנים הנפוצים ביותר ב 30 שנים האחרונות בטלויזיה הם אמריקאיים, הישראלים תמיד רצו אמריקה, אם זה במכוניות

או במאפיינים תרבותיים אחרים, אז חלק מאימוץ הסממנים המחניק הזה הוא ביטויי לשון אמריקאיים, ככה אפשר להרגיש אמריקה בלבנט.

פורסם

איזה צרוף מקרים הזוי, חיפשתי עכשיו איזה טלפון בדפי זהב, מצאתי את הטלפון, התקשרתי ואז יש מעברון הקלטה קטן של דפי זהב שאומר "תודה שקיבלתם החלטה להשתמש בשרות דפי זהב".

קיבלתם החלטה? :shock:

מה רע ב"החלטתם" או "בחרתם".

סתם עיברותי ניו-אייג' של פלצנים פסאודו מודרנים!

פורסם

בעוונותי, אני משתדל להאזין מידי יום ב-16:50 לפינתו של דר' אבשלום קור "באופן מילולי" שמשודרת בגלי צה"ל.

לו רק הייתם יודעים כמה הוא מקונן על התופעה הזאת שאתם מתארים. אחת הדוגמאות שהוא נתן היתה כשהמשרד לאיכות הסביבה רצה להשיק את הקמפיין הנוכחי תחת הסיסמה "צא מהשוק, תתחיל לחשוב ירוק!".

כששאלו אותו לדעתו, הוא אמר שלדעתו זאת סיסמה רעה, גם מפני ששוק היא אינה מילה עברית וגם מפני שאין שום קשר בין שוק ללחשוב ירוק. תחת זאת, הוא הציע את הסיסמה: "עשה לך חוק - תתחיל לחשוב ירוק". גם משפט הגיוני וגם חרוז.

בסוף החליט מי שהחליט לוותר לגמרי על הרישא, וכל מה שנותר זה "מתחילים לחשוב ירוק".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא אמור להיות "צא מהשוק, התחל לחשוב ירוק!"?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כשזה בא ממך...

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

קיבלתם החלטה? :shock:

כן... החלטה מחליטים ולא מקבלים - ממי הם קיבלו אותה? מה הוא דרש בתמורה?

סתם עיברותי ניו-אייג' של פלצנים פסאודו מודרנים!

לא צריך להגזים. זו בסך הכל עילגות רגילה, בסגון "תרגום גוגל"...

:cry:

דני

פורסם

אם נתעלם מהמשתמשים בביטוי ונדבר על הוגי הביטויים האלה אז בטח לא מדובר באנשים עילגים.

מדובר באנשים שמנסים להיות יותר מתוחכמים (סליחה, יותר סופיסטיקייטד) ע"י שימוש בכל מיני המצאות מתורגמות מאנגלית, בד"כ מדובר בקופירייטרים ואנשי פרסום.

אחד הביטויים הראשונים האלה שזכורים לי הוא "לא מחזיק מים" אבל מאחר וכאן מדובר בתרגום משפט שלם אז זה עוד איך שהוא נסבל אבל כשזה מעושה כמו "לקחת הפסקה" (לאן בדיוק אתה לוקח אותה ומה אתם עושים שם?) זה ממש מעצבן.

פורסם
חד משמעית - לא. אין ולא יכול להיות שום קשר בין "שוב" לבין "פעם".

דני

הביטוי "עוד פעם" שגוי - אבל מסיבה אחרת. "שוב" נרדף ל"עוד פעם" ולכן "שוב פעם" שקול ל"עוד פעם פעם". כפילות מיותרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...