Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקונים בעברית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מסכים עם בגירה בעניין המעצבן הזה של המרת מושגים לועזיים לעברית ולפלצן בהם משפטים.

זה כ"כ מעצבן לשמוע!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הביטוי "עוד פעם" שגוי - אבל מסיבה אחרת. "שוב" נרדף ל"עוד פעם" ולכן "שוב פעם" שקול ל"עוד פעם פעם". כפילות מיותרת.

לדעתי, הטעות היא אחרת - "שוב" פירושו "חזור", ולמילה פעם אין שום קשר לחזרה.

ומה המקור? לא יודע, אבל יש בגמרא "שוב פעם", אבל רק אם קוראים בלי סימני פיסוק, כי מה שכתוב שם זה כך "שוב פעם אחת היו עולין לירושלים...", כלומר: ראשית סיפרו כי "פעם אחת היה כך וכך", ואחר הוסיפו: "שוב, פעם אחת היה...". שגם זה דקדוק לא מוצלח, שאופייני לגמרא.

ומה שקרה זה שאנשים חיברו את ה"שוב" ל"פעם" כאשר בעצם החיבור הוא "פעם אחת" ולא "שוב פעם".

ואולי אני טועה וזה הגיע ממקום אחר לגמרי.

דני

פורסם
(לאן בדיוק אתה לוקח אותה ומה אתם עושים שם?)

בין השיחים, כשתגדל אספר לך.

סלורייד, לעיתים, זה יותר מעצבן להגיד.

חבר התקשר לשאול מתי אני מגיע. רציתי להגיד תוך 3 דקות, חשבתי באנגלית על minutes out 3, ויצא לי לומר לו "אני 3 דקות מחוץ".

וואו, איזה מבטים תקעתי לעצמי דרך המראה על השטות הזו. הצלחתי לעצבן את עצמי וגם להתפדח.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ונעבור למדור של ד"ר תמר עילם גינדין. מקורם של ביטויים ומקורן של מילים תמיד מסקרן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בין השיחים, כשתגדל אספר לך.

סלורייד, לעיתים, זה יותר מעצבן להגיד.

חבר התקשר לשאול מתי אני מגיע. רציתי להגיד תוך 3 דקות, חשבתי באנגלית על minutes out 3, ויצא לי לומר לו "אני 3 דקות מחוץ".

וואו, איזה מבטים תקעתי לעצמי דרך המראה על השטות הזו. הצלחתי לעצבן את עצמי וגם להתפדח.

בגלל שחושבים באנגלית משום מה ומתרגמים לעברית. אנחנו לא תיירים פה (למרות שהייתי שמח להיות פה תייר :lol: )

פורסם
הביטוי "עוד פעם" שגוי - אבל מסיבה אחרת. "שוב" נרדף ל"עוד פעם" ולכן "שוב פעם" שקול ל"עוד פעם פעם". כפילות מיותרת.

זה מה שתמיד חשבתי לעצמי, שזו איזושהי כפילות. משום מה אנשים לא נוטים להאמין לי כשאני מסביר להם את האינטרפטציה הזאת.

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

כתבה בנושא :

השפה התחתונה: כך הפכה העברית למקצוע נחבט

אפשר להתלונן עד מחר על שפת הנוער הדלה ותרבות ה-SMS, אבל כשלאנגלית ולסינית מוקדשות פי 2.5 שעות לימוד מלשפת הלאום, מה הפלא שתלמידים תופשים אותה כלא-יוקרתית? "הם מקבלים מסר שלשון היא נושא שולי". מקצוע במבחן, כתבה שנייה

פורסם

מאמר חשוב. בתוכנית הלימודים מודגש הדקדוק, אבל בגלל ביטול רכיב החיבור במבחן התלמידים אינם לומדים לבנות טיעון בדרך הגיונית. עד היום זכור לי לימוד מאמר (במסגרת לימודי הספרות בכתה ט' או י') - המורה הדגישה את מבנה המאמר. איני זוכר דבר מתוכנו, אבל ההיכרות עם מבנה המאמר, יחד עם שיעורים מסודרים בכתיבת חיבור סייעה לי בכתיבה בתחומים שונים משך השנים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ובכן,

14611222EKQ.gif

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תשעה עמודים ועדיין לא הבנתי:

איך קוראים בעברית לצ'ופצ'יק של הקומקום ?

:-D

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

ממזר, אני לא מבין את ההומור שלך. הבעה מדוייקת והצגה סדורה של רעיונות חיוניות להעמקה ולתקשורת אמינה. כתיבה מקוצרת ללא בניה מסודרת של הכעיון תגרום שטחיות וקושי בהעברת המסר.

khc - עם כל הכבוד לצ'ופצ'יק של הקומקום הרי שבפורום זה מרבית הכותבים נוהגים לבוז לערסים. אבל אפשר גם לומר "על זרבוביתי".

פורסם

לגבי הקלדה - אני חוזר זו פעם שלישית בשרשור הנוכחי: הצעירים שבינינו נולדו עם עכבר ומקלדת ביד. אני קיבלתי מכונת כתיבה מיכאנית ליום הולדתי ה-16 וניסיתי ללמוד להקליד באופן עצמאי, הבעיה היא שרכשתי מנהגים פסולים. עד היום, גם לאחר המעבר למקלדת מחשב, אני סובל השגיאות הקלדה שלעתים קשה לי לאתר בעת הגהה ראשונה ואפילו שניה. הפורום כאן הוא חצי צרה כיון שהסבירות שמישהו ינזק כתוצאה מאי דיוק שלי קטן, בעבודה אני צריך לתקשר באופן מדוייק ביותר ולעתים אני מגלה את השגיאות באיחור ניכר וצריך לודא כי התיקון מגיע ליעדו קודם שנגרם נזק אמיתי.

מצטער שאני חוזר הרבה אחורה בשרשור (וגם מחזיר אותו לסוג של רצינות) אבל לצערי הצעירים שבינינו אכן נולדו עם עכבר ומקלדת ביד - והשתמשו בהם בשביל לשחק משחקים גרפיים מטופשים יותר ופחות, וכן בכדי ליצור קשרים חברתיים עם עוד צעירים טמבלים כמוהם שמדברים "ישראלית", או לחילופין בשביל "לשפר" את ידיעותיהם באנגלית. ספרים הם כבר הפסיקו לקרוא מזמן. הם לא יאתרו שגיאות הקלדה גם הם הן יבעטו להם בישבן. עצוב אבל נכון. והכי עצוב זה אלו חסרי המשיכה או הגישה למחשב - הם כבר ממש לא יודעים כלום, ובנוסף גם לא מקבלים כישורים חברתיים וטכנולוגיים שחשובים מאוד עבור המאה ה-21.

שחכתם את התיקון הכי חשוב

צריך לכתוב:"זה פורום של עומואים" ולא:"זה פורום של הומואים"

וכדי להחזיר את השרשור למסלולו המטופש (ועל הדרך לערבב עם מנה קטנה של אינגליזית):

יש לכתוב: "זה פורום של גייז". ולא בקטע של "פלוז, מוצ'אצ'וז, אמיגוז", אלא בקטע של "יו'ר אול אה באנץ' אוף פאגוטס".

עם ציבור הפאגוטס סליחה. וחוצמזה - יש לי מיאטה, מותר לי! :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מצטער שאני חוזר הרבה אחורה בשרשור (וגם מחזיר אותו לסוג של רצינות) אבל לצערי הצעירים שבינינו אכן נולדו עם עכבר ומקלדת ביד - והשתמשו בהם בשביל לשחק משחקים גרפיים מטופשים יותר ופחות, וכן בכדי ליצור קשרים חברתיים עם עוד צעירים טמבלים כמוהם שמדברים "ישראלית", או לחילופין בשביל "לשפר" את ידיעותיהם באנגלית. ספרים הם כבר הפסיקו לקרוא מזמן. הם לא יאתרו שגיאות הקלדה גם הם הן יבעטו להם בישבן. עצוב אבל נכון. והכי עצוב זה אלו חסרי המשיכה או הגישה למחשב - הם כבר ממש לא יודעים כלום, ובנוסף גם לא מקבלים כישורים חברתיים וטכנולוגיים שחשובים מאוד עבור המאה ה-21.

לא חשבתי על זה אף פעם. אכן עצוב.

היה לי קטע מעניין בעבודתי הקודמת.

הגיע אלינו לקוח מבוגר מאד (בן כ-90 חושבני). ממרומי גילו, השפה שבה הוא דיבר הייתה העיברית של פעם, עם מילים מקסימות וניסוח יפה ופייטני. אני מאד אוהב לשמוע את השפה העברית מדוברת בצורה הזו, ואוצר המילים שלי גדול מספיק בכדי לדבר בה.

אבל מה? עלם צעיר שכמותי, פחדתי לפצות פי. מדוע?

איך ייראה ילדון בן 30 פותח פה ומדבר בעברית של פעם מול אדם בן 90? יותר כמו התנשאות מאשר כמו שיחה. כך לפחות חשבתי אז.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשמדברים עברית נכון היא באמת נשמעת כשפה יפה ופיוטית ולא כמו איזה אוסף הברות פלצני מעורב באנגלית/ מוכר שצועק בשוק בעכו.

אחד הדברים המעצבנים שהתחילו עכשיו בפורום זה שבמקום לרשום "גם אני" רושמים "גמני". זה כל כך מטומטם ומזכיר התכתבות של נערות מתבגרות בטלפון.

• תוכן חדש...