Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ניתקל בהרבה מקרים בעודי על הכביש_(בדרך כלל בתוך העיר) של אנשים שנוסעים לפניך,_לפתע יש הבהוב של "שניה" של אחד הוינקריים ומיד הנ"ל פונה בצורה חדה לנתיב השני...

1.השאלה היא, מאיפה זה נובע? כאילו, אם אותתה ומיד עברתה נתיב..._מי אמר שאין מישהו בצד הזה?

2. מה הדין ח"ו במקרה של תאונה?

אשמח לראות מה היא דעתכם בעניין...

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני נתקל בזה..אנשים חושבים שאיתות פוטר אותם מלהסתכל במראות

לדעתי שילוב של חוסר אכפתיות + לימוד נהיגה גרוע.

לגבי הצד המשפטי אני לא חושב שזה משפיע כהוא זה, הרי ללא בדיקה אם הנתיב פנוי אין שום משמעות לאיתות.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אני חושבת שזה מושש עוד בימים בהם נהג לומד נהיגה.

האיתות הוא "בקשה" של נהג להתשלב בנתיב,

אצל חלק מהנהגים הם "לוקחים" את הזכות הזו מבלי לבקש ומצפים שהצד

האחר יתן את הזכות במיידית.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אתם בטוחים שראיתם נהגים מאותתים? בישראל?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

2. ומה הדין ח"ו במקרה של תאונה

אשמח לראות מה היא דעתכם בעינין..

את הדין תיתן מצלמת הדרך שלי בשמו של הנהג הצדיק ודובר האמת שנוהג בצורה כזו ביום שאני לא אספיק להגיב או לא תהיה לי אפשרות להגיב לנהיגה כזו.

פורסם

תופעה ישנה נושנה ,יש להיות ערני ולהתרגל אליה ,בדרך כלל או לרוב נהגים חדשים או כאלו שגם אחרי שנות וותק טרם מתקשרים נכון עם הסביבה .

במקרים כאל יש צורך להיות חכם ולא צודק ,כי הריצות לאחר מקרה תאונה אינן שוות את הזמן המושקע .

אני החלטתי לפני שנים רבות מאוד אפילו לא להעיר ,קשה לתקן את העיוות הזה .

פורסם
אתם בטוחים שראיתם נהגים מאותתים? בישראל?

איתמר.

נכון אין הרבה ,אבל יש , לפני חמישים שנה היתה זו אצבע שקפצה מהמשקוף הצידה ואותה ראינו היטב .

פורסם

לפעמים כן מאותתים בארץ. מה שכן יש כאלה, כמו שפותח השרשור טוען ובצדק, שעד שהם מאותתים, אז לדעתם

they got the whole world in their hand

זוהי בהחלט תופעה מסוכנת, אך היא מחמירה עשרות מונים, כאשר אותם אלה מגיעים לכביש בין עירוני ומתפרצים לנתיב השמאלי, כאשר מישהו נמצא בעקיפה, למשל.

לי קרה שאחד כזה התפרץ לנתיב שמאל שלא היה פנוי ואילץ אותי לבלום, ואז הוא "הסביר לי" - "הרי אותתתי", באמצעות איתות נוסף :lol:. קיבלתי למזלי נדחף מנומס ומשכיל.

התופעה נובעת מחוסר תרבות והבנה של הנעשה בכביש וחינוך נהיגה לקוי. כמו כן זלזול בשאר המשתמשים ותרבות ה"לי זה לא יקרה, אני יודע מה אני עושה יותר טוב"

בכל מקרה, אם קוראים נכון את הכביש, אפשר לצפות את כל המתפרצים האלה, עם איתות או בלי איתות. כל עוד מתייחסים לכל אחד על הכביש כסכנה פוטנציאלית, אפילו הטמבלים האלה לא כל כך מפתיעים. ניתן לראות את כוונותיו ע"י "נדידה" שלו לכיוון הנתיב שלך עוד לפני שהוא עושה טובה וגם מאותת על כך.

יואב :arrow:

פורסם

יש כל כך הרבה מנהגים פסולים בתרבות הנהיגה בישראל, זאת פנינה אחת, מה עם עקיפה מהימין? שלא נדבר על נסיעה בשול הכביש... חוסר מתן זכות קדימה וכו' בישראל יש תרבות נהיגה של קופים.

כל ההתנהגות הזאת נובעת מעבריינות וחוסר תרבות (שלא נדבר על תרבות נהיגה).

פורסם
תופעה ישנה נושנה ,יש להיות ערני ולהתרגל אליה ,בדרך כלל או לרוב נהגים חדשים או כאלו שגם אחרי שנות וותק טרם מתקשרים נכון עם הסביבה .

במקרים כאל יש צורך להיות חכם ולא צודק ,כי הריצות לאחר מקרה תאונה אינן שוות את הזמן המושקע .

אני החלטתי לפני שנים רבות מאוד אפילו לא להעיר ,קשה לתקן את העיוות הזה .

נהגים חדשים?

דווקא נהגים ותיקים עושים את זה יותר מנהגים חדשים...

(אלא אם כן יותר מדי נהגים חדשים נוסעים בלי השלט נהג חדש...)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה שוכח את הסיבה האמיתית שגורמת לתופעה הזאת .

מוזר שלא הזכרתם את זה

יש נטייה לישראלים שנוסעים בנתיב שמאל או ימין למאותת לתת זינוק קדימה ברגע שהם רואים שמישהו מאותת לעבור לנתיב שלהם

אני לפעמים כבר לא טורח לאותת - אלא פשוט מחכה לראות שהנתיב נקי ואז עובר .

קרה לי כבר שאותתי באמצע נסיעה וישר הבן אדם בנתיב לידי האיץ על מנת שלא אוכל לשתלב . אחריי כמה פעמים הבנתי את הרעיון הפסקתי לאותת ורק ככה הצלחתי להשתלב

פורסם

2. מה הדין ח"ו במקרה של תאונה?

אותו דין בדיוק אם היה איתות או לא היה (מה שבין כה וכה אי אפשר להוכיח).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יש כל כך הרבה מנהגים פסולים בתרבות הנהיגה בישראל, שלא נדבר על נסיעה בשול הכביש).

היה לא מזמן שרשור ארוך על כך, מדוע לא מאפשרים נהיגה על השול, לכל אלו שרוצים לפנות,

ימינה/ שמאלה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני חושב שמרבית האנשים שמאותתים עם הפניית ההגה לא עושים זאת מבלי להסתכל. הם מסתכלים קודם, רואים שפנוי ואז "עושים טובה" ועם הסטת ההגה מלטפים גם את ידית האיתות. כל זה כמובן כדי שלא תספיק להיכנס להם לנתיב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...