Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה זה שמדליקים וינקר ולא מסתכלים במראות,גורם להם להרגיש שאין אף אחד מאחוריהם.

יכול להיות מסוכן בכבישים עירוניים בעיקר ותופעה הזאת הולך ונהית פחות פחות נדירה.

פורסם

מי מאותת?,

אני נתקל יותר ויותר בתופעה של "זלגנות נתיבית". לא ממש מעבר נתיב,אלה יותר אם האוטו מושך ימינה נזרום לאט לאט ימינה ובדרך ניסע 500 מטר על 2 נתיבים,כמובן שלא נסתכל במראות,ובסוף נמצא את עצמינו בנתניב.

Porsche 944 turbo

פורסם
מי מאותת?,

אני נתקל יותר ויותר בתופעה של "זלגנות נתיבית". לא ממש מעבר נתיב,אלה יותר אם האוטו מושך ימינה נזרום לאט לאט ימינה ובדרך ניסע 500 מטר על 2 נתיבים,כמובן שלא נסתכל במראות,ובסוף נמצא את עצמינו בנתניב.

זה כל כך נכון!

היה לא מזמן איזה מרצדס עצר לידי ברמזור, עכשיו הוא עצר בצורה שברור שהוא רוצה לעבור לנתיב שלי. אמרתי לעצמי בראש "תאותת גבר מה הבעיה שלך אני אתן לך להשתלב", אבל כמובן שהוא לא אותת אלה לאט לאט עבר לאמצע בין שתי הנתיבים, נסה ככה כ 500מטר ובסוף נכנס לנתיב שלי לפני.

נהגי מוניות גם כן עושים את זה הרבה, במקום לאותת הם נכנסים לאט לנתיב שלך ולאט לאט מתייצבים על אמצע הנתיב, נוסעים ככה ואז משתלבים סופית.

תופעה מגעילה ומעצבנת מאוד, דווקא בגלל אנשים כאלה בא לי להיצמד לזה שלפני רק שהחרא הזה לא יעבור, תאותת ואני אתן לך להשתלב, מה הבעיה שלך?

פורסם
אתה שוכח את הסיבה האמיתית שגורמת לתופעה הזאת .

מוזר שלא הזכרתם את זה

יש נטייה לישראלים שנוסעים בנתיב שמאל או ימין למאותת לתת זינוק קדימה ברגע שהם רואים שמישהו מאותת לעבור לנתיב שלהם

אני לפעמים כבר לא טורח לאותת - אלא פשוט מחכה לראות שהנתיב נקי ואז עובר .

קרה לי כבר שאותתי באמצע נסיעה וישר הבן אדם בנתיב לידי האיץ על מנת שלא אוכל לשתלב . אחריי כמה פעמים הבנתי את הרעיון הפסקתי לאותת ורק ככה הצלחתי להשתלב

השיטה של מתן איתות וכניסה מיידית לנתיב אחר מקובלת מאד באירופה, ובייחוד בגרמניה.

רק שם הנהג המאותת לא מצפה שהרכב שאחריו יאיץ על מנת להפריע לו.

נהג מיומן יודע מצויין לקרוא מצבים, וכבר מרחוק הוא יודע מה כל אחד עומד לעשות, וזה, מה לעשות, בא עם הניסיון בנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אתה שוכח את הסיבה האמיתית שגורמת לתופעה הזאת .

מוזר שלא הזכרתם את זה

יש נטייה לישראלים שנוסעים בנתיב שמאל או ימין למאותת לתת זינוק קדימה ברגע שהם רואים שמישהו מאותת לעבור לנתיב שלהם

אני לפעמים כבר לא טורח לאותת - אלא פשוט מחכה לראות שהנתיב נקי ואז עובר .

קרה לי כבר שאותתי באמצע נסיעה וישר הבן אדם בנתיב לידי האיץ על מנת שלא אוכל לשתלב . אחריי כמה פעמים הבנתי את הרעיון הפסקתי לאותת ורק ככה הצלחתי להשתלב

אני עושה משהו אחר.

אני מאותת. ממתין לבחור שיאיץ בחוזקה. אם הוא האיץ? מצויין שיעקוף אותי ואני אסע אחריו.

אם הוא נותן לי מרחק - סבבה, נכנס לנתיב ונבצע עקיפה.

אם הוא נשאר קרוב מדי אבל לא עוקף? נתן קצת גז ונכנס לפנייו...

פורסם

זה באמת אחת התופעות המעצבנות.

זה אומר ראיתי אותך, אני יודע שאתה מאחוריי אבל אתה על הז*ן שלי ואני נותן לך סימן קטן רק בשביל שתדע שאני נכנס גם אם אתה רוצה וגם אם לא. ומצידו אתה יכול לצפור ולקפוץ באוויר הריי הוא אותת.

Toyota Yaris TS

פורסם
נהגים חדשים?

דווקא נהגים ותיקים עושים את זה יותר מנהגים חדשים...

(אלא אם כן יותר מדי נהגים חדשים נוסעים בלי השלט נהג חדש...)

אכן אני חושב שנהגים חדשים הם טובים דווקא, למעט צעירים מתלהבים שזה משהו אחר. נהג חדש טרי מבחינת ידיעת הכללים ואנחנו יודעים טוב שהדרך בה אנו נדרשים לאותת ולעבור נתיב בטסט ובשיעור נהיגה, היא הכי פחות מסוכנת על הכביש.

נהג ותיק לעומת זאת, שניסיונו והרגליו מבוססים בצורה שגויה והוא בטוח בעצמו יותר מדי, יותר סביר שיביא למצבים כאלה. מרבית הנהגים אינם חדשים.

פורסם

עוד משהו שאותי מרגיז-כאשר אני נכנס לכיכר עם 3 יציאות ונוסע ישר,כמעט אף רכב שמגיע ממולי ופונה שמאלה לא מאותת, איך אני אמור לדעת שהוא פונה שמאלה ולא ממשיך ישר???

פורסם
נכון אין הרבה ,אבל יש , לפני חמישים שנה היתה זו אצבע שקפצה מהמשקוף הצידה ואותה ראינו היטב .

כיום בישראל, יש אצבע אחרת שקופצת מהמשקוף הצידה, בעיקר לאחר עקיפה.

עוד משהו שאותי מרגיז-כאשר אני נכנס לכיכר עם 3 יציאות ונוסע ישר,כמעט אף רכב שמגיע ממולי ופונה שמאלה לא מאותת, איך אני אמור לדעת שהוא פונה שמאלה ולא ממשיך ישר???

אתה לא אמור לדעת, אתה אמור להזהר בכל מקרה.

אני בסדר עם קיה סטוניק 1400 רמת גימור LX אוטומטית.

פורסם

ולכן אני נכנס לכיכר ולוקח להם את זכות הקדימה, מאין לי לדעת שהם רוצים להמשיך בכיכר לכיווני?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ויש עוד תופעה: תופעת המהססים שמאותתים ומהססים להכנס לנתיב למרות שאתה נותן להם. ואז אתה מוותר, לוחץ על הגז - ואז הם מחליטים לעבור.

פורסם
אכן אני חושב שנהגים חדשים הם טובים דווקא, למעט צעירים מתלהבים שזה משהו אחר. נהג חדש טרי מבחינת ידיעת הכללים ואנחנו יודעים טוב שהדרך בה אנו נדרשים לאותת ולעבור נתיב בטסט ובשיעור נהיגה, היא הכי פחות מסוכנת על הכביש.

נהג ותיק לעומת זאת, שניסיונו והרגליו מבוססים בצורה שגויה והוא בטוח בעצמו יותר מדי, יותר סביר שיביא למצבים כאלה. מרבית הנהגים אינם חדשים.

הבעיה,

כשאתה מאותת לנהג שלצידך, יש להרבה נהגים נטייה להאיץ ולחסום אותך,

כאילו, מה יקרה אם תתן כבוד לבנאדם ותגיד לעצמך: "וואלה אני אגיע עוד שניה במקום עכשיו לפניה הזאת/לצומת הזה וכו'"

זה די מרגיז,

ובגלל זה גם נוצרות תופעות כאלו,

וימשיכו להיווצר, כי אין תרבות ואין כבוד בין אנשים וכך גם על הכביש.

אם אני רואה מספיק מרווח (לא במובן כזה שאני גורם לאדם מאחוריי לבלום פתע וכמעט להכנס בי), ואני צריך להכנס ואני יודע שלא יתנו אז אכנס, כי נדיר שבאמת מישהו שרואה שאתה מאותת ייתן לך להכנס.

ובינינו, הרבה ישראלים נדחפים ולא מתכננים את הנסיעה שלהם כמו שצריך, הרי הרוב יודעים מראש איזה נתיב הם צריכים, מי שלא מכיר את העיר או סתם מבקר בה - ניחא, אבל יש נהגים שעושים בעיות על בסיס קבוע יום יום...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בארץ אין כזה דבר לקבל זכות קדימה, פשוט מפעילים וינקר ולוקחים אותה. :x

עם הזמן אני מאמין שרוב הנהגים שבאמת יש להם קצת תרבות נהיגה לומדים את המצבים האלו כבר וקוראים את הנהג שמאותת וחותך מיד לנתיב.

עצוב אבל זה המצב.

• תוכן חדש...