Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי התלבטות בין שתי המכוניות האלה אני צריך קצת יותר פרטים עליהם...

יש לי תקציב של עד 30K לאוטו מחפש בשנים 01-04 אוטו עם כוס (יחסית) לא יקר לאחזקה לעומת משפחתית מאותם שנים ואמין..

שמעתי שיש לפיג'ו הרבה בעיות חשמל ונזילות האם זה נכון והאם זה כ"כ נורא?

מה לגבי הגולף? עד כמה היא יקרה לאחזקה? (ביטוח מקיף+חובה,דלק,תיקונים וכו')

תודה רבה לעוזרים!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אוטו עם כוס

אוטו עם מה?! :oops:

שמעתי שיש לפיג'ו הרבה בעיות חשמל ונזילות האם זה נכון והאם זה כ"כ נורא?

מה לגבי הגולף? עד כמה היא יקרה לאחזקה? (ביטוח מקיף+חובה,דלק,תיקונים וכו')

תודה רבה לעוזרים!

לא מכיר את הפיז'ו, אבל אחותי סבלה רבות מהגולף 2.0ל' שהיה בבעלותה! במהלך שנה וחצי שיפצה גיר, 2 מנגנוני חלונות חשמל, מדחס למיזוג אוויר, גומיות נוזלות בגג השמש, אגן שמן ועוד ועוד!

עלויות הביטוח יקרות יחסית, כאשר ביטוח חובה + מקיף עלה כ-5,000 ש"ח לשנה, לנהגת בת 30 עם היעדר תביעות.

בהצלחה!

עריכה: לא ראיתי שכבר הגיבו מעליי בהקשר למשפט המחץ 'אוטו עם כוח'.. :)

פורסם

לי יש 206 XS 2004 (הגירסא בלי הכוס, שמעתי שזה דולף לעיתים). קניתי את הרכב לפני קצת פחות משנתיים עם 118,000 ק"מ, כיום לרכב יש 143,000 ק"מ.

אני יד שניה, קניתי רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה. וכמו שזה נראה החלפים שהשתמשו בהם אז היו על הפנים (קיט טיימינג חלופי מרעיש, ברקסים תחליפיים חורקים בטירוף, כנף שהוחלפה קצת שונה מהמקורית) בגדול רכב מטופל אבל ממש במינימום ההכרחי.

לפי ההיסטוריה שלו (מיוני 03 ועד שקניתי אותו במרץ 2010) לרכב פעם אחת נדלקה נורת צ'ק-אינג'ן אבל לא הוחלף כלום.

אצלי כבר הגיל טיפה מראה סימניו, בתחילת הקיץ החלפתי רדיאטור מזגן (כ1200 ש"ח), ביום ראשון התחילה לי נזילת מים ממע' חימום תא הנוסעים, המוסכניק טוען שככה"נ מדובר רק בצינור שנקרע והתיקון יהיה לא יקר, אבל רק ביום ראשון נדע אם זאת לא יחידת החימום הפנימית היקרה יותר, וכמובן שידית האיתות הידועה לשמצה שלא תמיד עובדת כמו שהייתי רוצה וגם ריפוד המושבים הקידמיים ניפרם באיזור כרית האויר (400 ש"ח תיקון ועשיתי את זה ביוקר).

נסכם שמניסיוני, אני יכול לומר שהרכב הוא לא בדיוק סובארו ליאונה, אבל רחוק מאוד מלהיות בעייתי או יקר לאחזקה.

כיום הנסיעות היומיומיות שלי הן בתוך תל אביב (ממרכז העיר דרך איילון לצפון העיר), וכרגע ללא מזגן הממוצע נע סביב ה-12 ק"מ לליטר.

בתקופה שהייתי נוסע יותר לכיוון 50:50 עירוני-בינעירוני (בינעירוני רגוע 90-100 קמ"ש) הרכב צרך כ-14.5 ק"מ לליטר, אבל הוא יודע גם לשתות יפה מאוד 1:8 בתנועה עירונית צפופה עם מזגן.

הרכב עונה על צרכיי יפה מאוד, קטן מבחוץ ומספיק מרווח מבפנים (4 מבוגרים עם ציוד בלי בעיה, וגם 5 נכנסים כשצריך), יש לו סחיבה יפה (אבל צריך לתת לו לטפס לטורים), אחיזת כביש מעולה, הגה עם משקל נכון ופידבק נחמד מאוד. הדבר שכן הייתי משפר בו הוא מושב הנהג (שוקע ולא תומך). הרכב מאובזר יפה: רדיו דיסק מקורי 6 רמקולים עם שליטה מההגה, 4 כ"א.

בגולף 2 ליטר מעולם נהגתי, אבל הייתה לי במשפחה (יד ראשונה סבא, שניה אבא ושלישית הגיסה) בורה 2002 1.6. חווית הנהגה היא שונה לחלוטין, לא רק בגלל כוח המנוע, מתלים רכרוכיים, הגה מנותק. הרכב אכן יותר נוח ומפנק. אבל אם אתה רוצה נוח ומפנק אני יכול לומר לך שרנו/פיז'ו/סיטרואן ופורד יודעים לעשות רכבים הרבה יותר נוחים ומפנקים ובמחירים סבירים יותר.

פרט לזה שהרכב היה אכזבה בנהיגה מהרגע הראשון על הכביש. הוא הציג אמינות ממש לא מרשימה. במהלך 9 שנות שירות (ופחות מ90 א' ק"מ) אצלנו במשפחה, הוחלפו לא מעט חיישנים (באיזור ה-1000 ש"ח לאחד), יחידות אור בלם (לא היה אפשר להוציא מ-P), הוחלף קולר שמן גיר (4000 ש"ח) ושופץ הגיר (7000 ש"ח).

בנסיעה משולבת הרכב צרך ליטר כל 10 ק"מ במקרה הטוב (גיסתי נוהגת עכשיו על B4 מנוע 2000 (גיר אוטומטי רגיל 4 היל') עם הנעה כפולה וצריכת הדלק לא הרבה יותר גבוהה).

בשנה-שנתיים הארונות אצלנו חומרי דיפון הפנים התחילו להראות סימני גיל, השחור דהה, הניקל נישרט (זה כבר לא אשמת הרכב), הריפודים פה ושם צנחו.

בוא נסכם ונאמר, אם אתה רוצה רכב משפחתי נוח עם קצת יותר כוח אתה יכול למצוא טוב יותר מהגולף. אם אתה רוצה רכב שיהיה גם כיפי לנהיגה, נוח בחיי היומיום וסביר בעלויות התחזוקה והדלק ה-XS היא בהחלט אופציה ראויה.

פורסם

אני זוכר שעשיתי נהיגת מבחן בפיג'ו 206 שלוש דלתות, 2007 עם 45KKM (היה לה סאנרוף שנראה לי לא מקורי אלא משהו שעשו כאן בארץ כנראה) - אני חושב שזה היה דגם XS אם כי, לפי מה שאני יודע הXS אמורה להיות ידנית נכון? או שזו רמת אבזור?

בכל מקרה אם מדובר בגיר האוטומטי - אני ציפיתי מרכב כל כך קטן להיות שד והוא היה פשוט עצל ומסכן לעומת הקורולה 96 שהגעתי איתה לאותו מגרש.

כשנתתי ה-ר-ב-ה גז הרכב באמת הגיב יפה הבעיה שהגיר שם טלטל אותי קצת יותר מידי ולא הייתי מודע לזה כנראה ככה הגיר מתנהג - אם זאת, היום יש לי רנו מגאן עם גיר AL4 והוא לא טלטל אותי ככה.

לגבי אותו הרכב אני די בטוח שמשהו שם היה דפוק בגיר למרות הקילומטרז' הנמוך ובגלל זה הלכתי משם.

הרכב היה סקסי מאוד, נוח מ-א-ו-ד ומפנק והוא היה נראה שמור - אבל הוא ממש לא הרגיש לי זריז כמו שאומרים, הקורולה עשתה ממנו צחוק והיא גודלה יותר ממנו פיסית בהרבה. (ה2007 בכלל לא סופרת את הרכב הזה מבחינת תאוצה מעמידה).

לא יודע, בשביל רכב פצפון שאמור להיות ממש זריז - לא עשה לי את זה.

אם אתה יכול למצוא גיר ידני - לדעתי, הרווחת.

לגבי הגולף - זה כל כך מוזר - אף אחד במשפחה שלי ואצל החברים שהיה להם את הרכב הזה לא המליץ עליו - אמינות ירודה שמבזה את האגדה שהרכב הזה עפוף בה - מדובר על דור 4 בעיקר.

מנהיגה קצרה שעשיתי על גולף 2 ליטר אני ממש לא מבין ממה ההתלהבות מהרכב - כבד כמו טנק.

הוא נוח, יפה - זהו.

מצד שני ראיתי כמה אנשים - בעיקר כאן מהפורום שמהללים את הרכב הזה ומרוצים ממנו עד הגג.

צריכת הדלק שפויה מינוס אבל זה לא משהו חריג - כן אפשר להגיע במשולבת ל1:10 - זה בעצם הממוצע.

אני מאוד אוהב את מראה הרכב, את ההרכבה שלו ואת נוחות הישיבה אבל גם עלות חלפים גבוהה ואחזקה גבוהה גם יותר מידי אנשים מסביבי שלא מרוצים מהרכב מאוד הפחידו אותי מלקנות אותו ובנוסף לזה מחיר קניה גבוה גם כן.

אם היו נותנים לי אחריות לתקופה מסויימת על הרכב זה כבר היה מבטל את הפחד מלרכוש אחת :-D

הבעיות העיקריות עד כמה שאני יודע הן גיר, קולר גיר, מנגנוני חלונות (דגם פלוס) -> תוודא שהדברים האלה תקינים אם אתה כן הולך על הגולף.

אוטומטי - הייתי הולך על הגולף.

ידני - פיג'ו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עד כמה שאני יודע XS מגיעה רק ידנית. ואז זה מסביר את העצלות. לא רק שהרכב אוטומט, אלא גם 20 כ"ס פחות.

נהגתי קצת על גולף 2.0, המונע סוחב יפה, גמיש למדי. לעומת זאת ההתנהגות שלו לא בדיוק עונה על ההגדרה של ספורטיבי. הרכב מרגיש כבד, המתלים רכים ורוכנים וההגה שתקן.

על ה206 לא נהגתי מעולם, אבל אני יכול להעיד שההגה בפרטנר (2010) היה יותר מהנה, עם משקל יותר נעים מהגולף (למעט נטיה מסוכנת לעלות בטירוף כשלוחצים בראשון/שני).

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אתה לא טועה, לפיג'ו אחזקה זולה יותר, אמורה להיות אמינה למדי, צורכת פחות דלק. לא יודע לגבי ביטוחים - ההגיון אומר שגם כאן היא זולה יותר.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אני ממש לא הייתי מחפש ביצועים בגולף 2 ליטר ועוד אוטומטית.

אם כבר פיג'ו ידנית לדעתי צריכה להתנהג טוב יותר.

אף אחד לא מבטיח לך שהגולף באמת תהיה יקרה לתחזוקה - תמצא רכב שטיפלו בו טוב ותטפל בו טוב ואתה יכול למצוא את עצמך בקלות בתוך קהל הרוב שמרוצה מהאגדה המוטורית הזאת.

שוב - אם זה אוטומט, בעקבות החוויה שעברתי עם הפג'ו - הייתי הולך על הגולף בלי לחשוב הרבה קדימה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

XS יש רק ידנית!

110 כ"ס יש לכל 206 1.6 החל מאיזשהי נק' ב2001.

מבחינת דלק הפיז'ו תהיה חסכונית לפחות ב15 אחוז מהגולף האוטומטית.

מבחינת חלפים, אם תלך על מקורי, בשני המקרים אתה תצא ביוקר, כנראה שבגולף יצא יקר יותר, במיוחד שתצטרך לקנות אחת ישנה יותר.

ביטוח לפיז'ו לכל נהג מעל גיל 24, ללא היסטוריה נקייה ב-3 שנים האחרונות וללא שום מיגון יצא לי 4.5K ש"ח (חובה, מקיף, שמשות, גרר הכל). לא זול.

פורסם

למה לעשות מקיף?

עלות הביטוח המקיף לשנה כבר נושקת 10-5% מעלות הרכב.

אני הסתפקתי במנעול הגה ב 30 ש"ח.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

אז לפי התגובות ללכת על הגולף?

ולגבי הקנייה עצמה איך מתבצע כל העניין הזה של בדיקת הרכב? (באיזה מוסך בדיוק,על מי נופלת ההוצאה וכו')

פורסם

איך הבנת מהתגובות הנ"ל שעליך "ללכת על הגולף"? כל התגובות מדברות בעיקר על יתרונות מול חסרונות של הרכבים (אפילו ניכר שיש יותר תגובות לחסרונות אצל הגולף דווקא), כאשר התגובה היחידה שאמרה ללכת על הגולף היא בהשוואה ל206 אוטומט ששונה בעיקר בגלל הגיר,מה206xs ששאלת לגביה בכותרת. האם התכוונת לגולף גיר רגיל או אוטומט? האם אתה סגור שהתכוונת ל206 xs שהיא ידנית?

אני מציע לך לקרוא קצת יותר על שני הרכבים (ישנו מידע רב על שני הרכבים האלו בפורום בעיקר על ה206xs), זה יעזור לך "להסגר" על מה אתה משווה, ולדייק יותר בשאלות הבאות שלך.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

הבעיה המהותית ביותר שקיימת בגולף היא באמת הגיר האוטומטי, הקולר אמור להאריך את החיים שלו אבל אני לא חושב שהוא נותן חסינות מלאה. אחרי הכל מדובר בגיר אוט׳, וגירים כאלה מתים בשלב כלשהו.

קיימות עוד בעיות בגולפים מהשנים האלה, כגון חלונות,תרמוסטטים,מיקרוסוויצ׳ים, וכו׳ אבל לא משהו קריטי שצריך למנוע קנייה.

מבחינת אחזקה גולף לא חייבת להיות יקרה בהרבה לאחזקה ממשפחתומטית אחרת משנה מקבילה. תלוי איפה מטפלים ואיך.

V5

פורסם

מיכאל, אני חולק עליך. הבעיה המהותית בגולף זה שהיא יקרה מאוד ללא שום הצדקה. רכב קומפקטי בינוני עם מנוע מיושן, צריכת דלק גבוהה ומוניטין אמינות מפוקפק אבל יש לו סמל מוערך ושם מנצח.

ב40 א' ש"ח אתה יכול לקנות מגאן 2007, פיזו' 307 2007, פורד פוקוס, מאזדה 3 וכנראה עוד כמה אופציות מוצלחות הרבה יותר מהגולף.

דניאל, אם ראית גולף ספיציפית שמאוד מאוד בא לך עליה אז תקנה, אין מה לעשות אנחנו לא יצוריים הגיוניים אנחנו עובדים מרגש. ואם אתה מרגיש שזה האוטו בשבילך אז שיהיה לך בהצלחה.

• תוכן חדש...