Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה למדפסת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון. ולכן מדפסות הזרקת דיו יש להשאיר מחוברות לחשמל ופועלות, ע"מ שינקו את הראשים מדי פעם למניעת סתימה. לא במפתיע, הדיו נגמר גם אם לא מדפיסים.

:turn-l:
פורסם
קודם כול תודה רבה על התגובות.

הבעיה העיקרית שההדפסה שלי היא או 50-60 דפים במכה אחת בשביל עבודות וכו', או 2-3 פה ושם בשביל שאר שטויות.

בשנה הקרובה אני לא רואה את עצמי מדפיס בכול מקרה יותר מ-800 דפים במקסימום , ואחרי שנה אני כבר לא יודע מה יקרה.

כשאני קונה מדפסת לייזר היא עולה לי 350 שקל והטונר ההתחלתי שמגיע, מספיק בסביבות ה-1000 דף ב-5% כיסוי.

תהפכו את ה-5% האלה ל-30%(דפים כתובים מלאים) זה כבר הופך ל-167 דפים. נניח שאני קונה איתה טונר נוסף, הטונר עולה 120 ומספיק ל-500 דף(כיסוי 30%) . יוצא ששילמתי 470 שקל עבור 667 דף שזה יוצא 70 אגורות לדף אחד. באופיס דיפו זה יוצא 20 אגורות לדף(שם אין הבדל בין 5% ל-100%). זה אולי נשמע קטנוני וקצת טיפשי אבל ההפרש מתבטא ב-400 שקל בסופו של דבר, שאיתם אני יכול לעשות משהו מועיל יותר מאשר לזרוק אותם לפח.

לכן הרעיון היה שאת ההדפסות הגדולות אני אשמור לאופיס דיפו, ואת הקטנות של ה-2-3 דפים אני אשמור למדפסת דיו פשוטה וזולה שתהיה בה אופציה צבעונית למקרה שאני אצטרך מתישהו.

האם במסגרת הצרכים שלי, אתם אולי יודעים על משהו שתכלס יהיה יותר מועיל מה"רעיון" שלי, למשל על מקומות שממלאים דיו/אבקה במחירים ממש מגוכחים? או שבכלל הצעה אחרת?

אין לי מושג מאיפה הבאת את הסטטיסטיקה שלך של 30% כיסוי.

יש לך כמה טעויות משמעותיות:

1. יש מדפסות לייזר ב300 שקל, ולפעמים גם יש מבצע באופיס דיפו וכו' ב199 (ברכישה של 100 שקל מוצרים אחרים)

2. הטונר (אפילו ההתחלתי) מספיק להרבה הרבה יותר מ200 עמוד. יותר לכיוון ה1000 עמודים+ (טקסט בלבד, כן?)

טונר מלא (לא ההתחלתי) יגיע גם ל2000+ ויותר, תלוי במדפסת.

אם הצורך בצבע הוא "למקרה שאצטרך מתישהו" אז רד מזה.

אם תצטרך מתישהו תדפיס את ה3 דפי צבע האלו בחנות כלשהי ותשלם כמה גרושים.

לייזר (במיוחד ש/ל) יצא הרבה הרבה יותר זול מהזרקת דיו פר דף, בפערים משמעותיים מאוד.

לגבי HP: לדעתי מדפסות הלייזר שלהם (גם הקטנות) מעולות.

הזרקת דיו אני בדעה שכל המדפסות חרא, אז לא לשאול אותי.

גילוי נאות: עבדתי ב-HP, אבל בתפקיד זוטר ולא בשום דבר שקשור למדפסות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הסטטיסטיקה פשוטה מאוד: 5% אחוז כיסוי זה פי 6 פחות מ-30% ולכן את כול נתוני היצרן שנתונים(ע"פ 5%) יש לחלק ב-6.

טונר שמספיק ל-2000 דפים ב-5 אחוז, יספיק ל-333.3 ב-30 אחוז(פי 6 פחות).

פורסם

יש לי שאלה על מדפסת של HP:

החלטנו לרכוש מדפסת, כיום אי אפשר להסתדר בלי פקס - כל מקום צריך פקס. קביעת תור, זימונים, משלוח מסמכים וכו' (במיוחד אצלנו ספציפית, אנחנו נאלצים לשלוח המון בפקס כשכל פקס בדואר זה 3.80₪).

הסתכלתי והמדפסת המשולבת הכי זולה שמצאתי בזאפ, והכי "איכותית"

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=753986

ד"א יש עוד דגם, זהה, לא הבנתי מה ההבדל. זה ניראה אחד לאחד:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=754530

עכשיו השאלה שלי:

במידה והדיו מתייבש / נגמר - האם זה משפיע על שאר המדפסת?

הסורק יעבוד כרגיל?

הפקס יעבוד כרגיל?

המכונת צילום?

אני שואל כי קראתי באיזו ביקורת פעם של מדפסת אחרת, שמישהו

אמר שהוא התאכזב לרכוש מדפסת ולגלות שברגע שנגמר לה הדיו

היא פשוט מסרבת לצלם / לסרוק / לשלוח פקס.

האם זה נכון הדבר? אם השאלה מצחיקה זה כי אין לי ניסיון בכלל עם מכשירים כאלה, זוהי המדפסת המשולבת הראשונה שאני רוכש, ובכלל המדפסת הראשונה.

אם הכל יעבוד כרגיל ברגע שהדיו מתייבש - אז כניראה אלך על המדפסת שצירפתי למעלה. אחרי הכל המחיר סביר למדפסת עם פקס, צילום, סורק.

תודה רבה.

פורסם

יש לי מדפסת HP משולבת עם סורק ואין שום בעיה.כשנגמר הדיו עדיין אפשר לצלם ולסרוק. פשוט קונים דיו וממשיכים.

פורסם
טוב, לא צריך להיסחף.

אתה יודע שגם אני לא מחסידי החברה, אבל מכאן ועד הצהרות כאלה הדרך רחוקה.

היו ל-HP כמה פלופים רציניים לאורך השנים, אך רוב המדפסות הביתיות שלהם איכותיות ויכולות לעבוד במשך שנים ארוכות.

התוכנות שלהם לא משהו, הדיו יקר רצח, השירות דפוק לעיתים קרובות, אבל סה"כ המוצרים עצמם לא רעים ובנויים היטב.

נראה לי שלא צריך לספר לך על HP :lol:

בכל מקרה, מדפסות הזרקת הדיו הביתיות שלהן בלתי אמינות בעליל, זה לפחות נסיוני משנת 1997 ולא ברור לי למה המשכתי לרכוש מדפסות מתוצרתם כל השנים :roll:

גם לגבי ה"בנויים היטב" אני חולק על דעתך שכן צירי הסורק במשולבת האחרונה שלי פשוט נשברו, בלי שום התעללות או התראה מוקדמת. אני גם לא מזכיר את זה שראש דיו XL חדש, יקר ומקורי שבק חיים לאחר שתי הדפסות. מזל ששמרתי את הקבלה וקיבלתי ראש חדש.

הבעייה של HP היא בגישה: לא רק שהדיו יקר גם כל מחסנית מכילה עליה ראש הזרקה. זה עולה הון תועפות ובלתי ניתן למחזור.

לפני שנה וקצת רכשתי Brother MFC-295CN. בברדר הדבר היחיד שמתכלה הוא הדיו ולכן יש להחליף רק את המחסניות בעלות מגוחכת ביחס ל HP. בניגוד לכל הדגמים של HP שהיו לי עד היום, גם לאחר שנה של שימוש אין בעייה בטעינת הדפים מהמגירה והמדפסת שקטה ועושה את העבודה. לאחרונה רכשתי רביעיית ראשי דיו חלופיים ב 100 שקלים. בינתיים טפו טפו טפו הכל עובד כמו שצריך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תקן של 5% כיסוי זה מגוכך כשבעצם כיסוי של דף מלא בפונט די ממוצע ועם רווחים עומד על 30%(מה שאני מדפיס) שזה בעצם פי 6 פחות דפים ממה שהיצרן כביכול מבטיח.

אני לא יודע מה אתה מדפיס, אבל מסמך ללא תמונות, אלא עם מלל בלבד, בפונט רגיל ועם רווחים סברים בין השורות

באמת דורש כ 5% כיסוי טונר.

לא ידע איך הגעת ל 30 אחוז.

תרשום בגוגל "TONER/INK COVERAGE METER", תוריד את התוכנה הזו (יש גירסת ניסוי חינמית) ותראה בדיוק כמה אחוז כיסוי דורשים המסמכים שלך.

פורסם

לאורך שנים השתמשתי במדפסות של HP ותמיד הייתי מרוצה (טפו טפו טפו, מעולם לא נזקקתי אפילו לשרותי מעבדה\אחריות). בשנים האחרונות מלווה אותנו מכשיר משולב (HP5610) ואנחנו מאוד מרוצים ממנו.

עלות מחסנית שחורה מקורית רגילה (520 דפים) עולה 73 שח (ב KSP) וזוג מחסניות מקוריות שחורות (1040 עמודים) עולה 135 ש"ח (גם ב KSP) - בהתחשב בעובדה שבין החלפה להחלפה של מחסנית אני אפילו לא זוכר מתי זה היה (המון זמן) - זה לא נורא בכלל (מה גם שהשימוש איתה בהדפסות אינו אינטנסיבי: אנחנו לא מדפיסים כל יום עבודה של 50 עמוד).

מחסנית צבעונית רגילה (165 עמוד) עולה 71 שח (ב KSP) ועלות מחסנית צבעונית אקסטרה-לארג' (330 עמוד) עולה 130 שח (ב KSP).

מבחינת עבודה שוטפת אני עושה איתו הכל: הוא פקסימילה 24/7, הדפסה של הזמנות עבודה, טבלאות וכו', סריקה של מסמכים, העתקה (שכפול) של מסמכים וכו'. המכשיר עובד אבל לא ברמה של משרד עם 10 פקידות ו 50 פועלים.

כמה הערות\הארות:

1. המדפסות הישנות (10-15 שנה אחורה) היו בעייתיות מבחינת ראשי דיו - הם היו מתייבשים ממש מהר.

2. המכשיר הנוכחי מחובר תמיד לחשמל ותמיד דלוק (משמש בפקסימילה עם קו נפרד).

3. במכשיר הנוכחי (על אף שאני לא מדפיס איתו כל יום) מעולם לא חווינו אפילו טיפה של בעיה עם התייבשות ראשי דיו. למעשה, לא זכורה לי אפילו פעם אחת בשנים האחרונות שהייתי צריך לעשות ניקוי ראשים. בעבר היו תקופות שהוא עמד המון המון זמן ותמיד בהדפסה הראשונה הוא עבד חלק, נקי ומדוייק ללא בעיות.

חשוב לזכרו שהמכשירים האלו אינם מיועדים לעבודות HARDCORE אלא למשימות ביתיות פשוטות ורגילות. אדם שמדפיס כל יום או כל שבוע עבודה של 50-100 דפים, צריך כלי עבודה איכותי ומקצועי - בדיוק כמו ששיפוצניק או אינסטלטור לא יעבדו עם מקדחה רוטטת ופטיש 200 גרם אלא פטישון או פטיש חציבה. צריך לזכור להתאים את הכלי עבודה (במקרה הזה: מדפסת) לייעוד שלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בבית, חוץ מה-Brother יש לי 3 מדפסות HP: הותיקה היא 959C משנת 2001, השניה 1110 מ-2004 (לא עובדת קשה) והשלישית משולבת 5610 - כולן מתפקדות עם אפס תקלות.

בעבודה יש לצורך מסויים מדפסת לייזר heavy duty של HP - מדפיסה כל יום כמה מאות דפים בצפיפות גבוהה (רשת מילימטרית באיכות גבוהה) - הטונר מחזקי בערך חצי מספר הדפים המוצהר, כלומר גם הדפסה צפופה היא כיסוי של כ-10%, רחוק מההערכה של 30% של מישהו בפוסט קודם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טכנאי של ברודר שכותב באחד הפורומים, טוען שכמעט כל הדיו התחליפי הוא זבל שסותם את הראשים. כלומר, אם רוצים להשתמש בדיו תחליפי, עדיף לקנות תוצרת HP (או דומה), כשבכל החלפת מיכל \ ראש מקבלים ראש מתפקד. הסיבה היא שב HP המיכל והראש הם יחידה אחת, בעוד ששברודר , קנון ועוד, החלפת המיכל נפרדת מהחלפת הראש.

אם חשוב, אנסה לחפש קישור לטכנאי הזה.

בהצלחה

יהודה

• תוכן חדש...