Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי עם הפאביה בטיפול במוסך הקבוע בחיפה, ובסיום הטיפול קפצתי לסוכנות סמל"ת ע"מ לברר מה הם יכולים להציע. להזכירכם, לפני 3 שנים נציג מכירות של סמל"ת בסוכנות אחרת שנסגרה מאז, שלח אותי לקנות פאביה לאחר יחס לא משהו (ננסח זאת כך) אליי ולאמי.

מסתבר שזרמו מאז הרבה מים בנהר. סוכנות סמל"ת ממוקמת בשדרות ההסתדרות 104 בחיפה - אני לא מהאזור הזה ולכן אני לא מכיר שם את הרחובות, בשביל זה יש GPS והופ אנחנו בסוכנות.

תחילה אדגיש כי אני בא מעולם השירות, אני עובד כבר שנה ו- 7 חודשים בחברת תקשורת גדולה ונותן שירות לעשרות לקוחות ביום - לכן אני יודע להבחין בין שירות מצויין לשירות גרוע.

מדובר במתחם בגדול המעוצב בטוב טעם ומאחד את פיאט, אלפא רומיאו, לנצ'יה ובקרוב גם את האבארת'. עם כניסתי לסוכנות נציג המכירות ניגש לדלת, לחץ יד והציג את עצמו ואפילו הציע לי משהו לשתות (שרק הדבר הזה נותן הרגשה טובה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הרכב). הנציג מכיר היטב את נתוני הרכב למרות שאני לא התעניינתי יותר מידי (אני פשוט מכיר את המכוניות).

במשך כל השהות שלי שם היתה הרגשה מצוינת, הגשה של איכפתיות ורצון לעזור - השירות של סמל"ת היום עולה בכל פרמטר אפשרי על השירות של יבואנים מכובדים אחרים. אי אפשר להשוות את השירות/יחס שקיבלתי היום ליחס שקיבלתי לפני 3 שנים בסוכנות שהיתה דאז בחוצות המפרץ - מהפך של 180 מעלות לטובה.

מסתבר שחברת סמל"ת הקימה סוכנות מכירות לתפארת עם נציגים מקצועיים, נחמדים ושבאמת רוצים למכור ולעזור - ועל כך כל הכבוד.

לגופו של עיניין:

לסוכנות סמל"ת לא נכנסתי כדי להעביר את הזמן או כדי לבדוק האם השירות השתפר מאז, אלא כדי להתעניין ברכישת רכב בנוסף לפאביה הנוכחית. בעיקרון הרכב החדש אמור לנסוע 50 ק"מ ביום (חמישה ימים בשבוע) ללא עליות משמעותיות ולהימכר אחרי 3/4 שנים, כאשר אני מחפש ברכב בעיקר נוחות ואמינות.

התקציב לא משנה, אבל המטרה של כל לקוח היא לקנות בכמה שפחות ולקבל כמה שיותר. אני אסע ברכב לבדי, אלא אם יצטרפו טרמפיסטים.

ניגשתי לסוכנות אחרי שראיתי את כל המבצעים בנוסח "פנדה ב- 59K ש"ח" ורציתי לבדור על מה מדובר - מסתבר שהמבצע נגמר. הרכב נמכר כיום עם מנוע בנפח 1.25 ל', גיר ידני 5 הילוכים, 2 כ"א, 2 ח"ח וללא ר"ד (יש לי ר"ד מהפיאט הקודמת) כולל ABS+ESP בקצת מעל 68K ש"ח - עלייה של 9K ש"ח לעומת מחיר המבצע (אגב ראיתי שם גם את הגרנדה פונטו, אבל היא עולה מעל 90K ש"ח, לא כדאי).

אדגיש כי שלפני שניגשתי לסמל"ת ביקרתי בצ'מפיון מוטורס כדי להעניין על הפאביה שהיתה במבצע (מדובר על 1.4 ידני), אבל מסתבר שעם ישראל הסתער על הסוכנויות וחיסל את המלאי תוך 4 ימים, ועכשיו ואין להם מלאי עד ינואר 2012, וגם זה בתקווה! מדובר על אותה הסוכנות שקניתי משם את הפאביה לפני 3 שנים, הנציג ניסה לעזור והסתכל עליי כאילו הוא מת למכור אבל אין לו במלאי, ובנוסף המחיר עלה מ- 69K ש"ח ל- 75K ש"ח (תוסיפו אגרת רישוי וכל מיני שטויות ותגיעו לעוד כמה אלפים).

פיאט מוכנה לספק את הרכב תוך 18 יום (זה מצוין מכיוון שהלימודים מתחילים בסוף החודש), בכל הקטנות האחרות יש בעיות מלאי חמורות. בקיצור מה דעתכם על הפנדה ב- 68K ש"ח? מדובר על עליית מחירים משמעותית מהמבצע - אם המבצע הזה עדיין היה בתוקף לא היתה לי יותר מידי התלבטות. לקנות או לא לקנות? אולי לחכות למבצע חדש?

תודה לעונים :)

פורסם

לפי דעתי במחיר הזה כדאי לחכות ל"מבצע" הבא.

תבדוק לגבי הספארק, הקליאו 1.2, פיג'ו 206+ (תבדוק אם עדיין נמכרת ב 71 אלף). תקבע נסיעות מבחן ואז תראה אם אחד מהרכבים האלה מתאים לך.

פורסם

דעתי הרישמית היא שב-59 זה היה אחלה עסקה. ב-68 הרבה פחות קורץ.

לדעתי שווה לך לקנות פנדה בת 3, ידנית. תקבל את אותה חבילה במחיר הרבה יותר נמוך

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=385247

פה תוכל לקרוא סקירה שלי על הפנדה 2011.

למה באמת לא לבדוק את הקליאו? אופציה עדיפה לדעתי,ארילו הפנדות הישנות יותר הם בעלי 60 כ"ס בחדש זה 69.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ממש לא שווה במחיר הזה. אני אוהב את הפיאטים (יש לי 3) אבל לכל דבר יש מחיר בעולמנו.

ואם אפשר למכור רנו קליאו ידנית ב-70K, אז פנדה באיכות גימור נמוכה בהרבה, קטנה פיזית מהקליאו ומוחלפת בעוד חודשיים - צריכה להימכר במקסימום 60K. יבואן חצוף וטיפש - שכח כבר מזמן את האסטרטגיה הטובה שהייתה לו של הצפת השוק בעזרת מחיר זול.

לעניין - אני ממליץ לך על פיג'ו 107 ב-60K. נשמע לי כמו מחיר מצוין.

כמו כן, יש לא מעט רכבים מהסגמנט הנ"ל שנמכרים במחירים של כמעט 8-10K פחות ממחיר של חדש, של אנשים שלא מתאים להם רכב קטן כזה או שלא עומדים בתשלומים. מומלץ, אם לא חובה בשבילך לקרוע ניילונים.

פורסם

חברים, תודה על העזרה - עזרתם לי מאוד.

השאלה הנשאלת כרגע היא, האם הרכב הזה מסוגל לנסוע 50 ק"מ ביום לאורך זמן ללא תקלות וללא בעיות נוחות? הריי זה רכב שתוכנן בעיקר לעיר, אני לא רוצה לקנות ואח"כ להתחרט. ישבתי ברכב והמושב לא נראה לי מי יודע מה נוח, הפלסטיקים ברכב נראים זולים והמראה מיושן - מנגד רכב חדש לגמרי ואחריות 3 שנים.

חשוב לי מאוד אמינות ונוחות - הנסיעות הם בין עירוניות בכבישים המתפרקים של עמק יזרעאל, יש פה ושם גם פקקים בצומת אלונים... בקיצור מה דעתכם בעיניין הזה?

חשוב לציין שעוד לא עשיתי נסיעת מבחן ולא נהגתי בכלל על הפנדה.

פורסם

אני יודע שב"תמיר סוכנויות" בנתניה יש שברולט ספארק ב-64K על הכביש מליסינג עם 0 ק"מ מליסינג באספקה מיידית.

ההנחה לא ענקית - אך לדעתי מדובר בחבילה טובה יותר מהפנדה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מדובר ברכב זול בן יותר מ-7 שנים, ברור שהעיצוב שלו ייראה מיושן יחסית.

אני מאמין (למה מאמין? כי אולי תיפול על רכב לימון) שהפנדה תעמוד במשימה בכבוד. מדובר על 17000 ק"מ בשנה במקרה הקיצוני.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני במקומך הייתי מחפש משומשות עם קילומטראז' אפסי. אחרי שראיתי את ההיצע הענק של ספארקים ב-YAD2 אני אומר בוודאות -

אם אתה מוכן להתפשר על צבע הרכב וחבילת האבזור - אתה יכול לחסוך קרוב ל-10K ממחיר הרכב.

רכב שעבר 5000 ק"מ, זה רכב חדש לכל דבר ועניין. ואם אתה מקבל שברולט ספארק במחיר יותר נמוך מזה של סוזוקי אלטו, זה שווה את זה.

(וזה תקף לכל רכב מהסוג הזה).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

השאלה הנשאלת כרגע היא, האם הרכב הזה מסוגל לנסוע 50 ק"מ ביום לאורך זמן ללא תקלות וללא בעיות נוחות? הריי זה רכב שתוכנן בעיקר לעיר, אני לא רוצה לקנות ואח"כ להתחרט. ישבתי ברכב והמושב לא נראה לי מי יודע מה נוח, הפלסטיקים ברכב נראים זולים והמראה מיושן - מנגד רכב חדש לגמרי ואחריות 3 שנים.

חשוב לי מאוד אמינות ונוחות - הנסיעות הם בין עירוניות בכבישים המתפרקים של עמק יזרעאל, יש פה ושם גם פקקים בצומת אלונים... בקיצור מה דעתכם בעיניין הזה?

אם זה עדיין אקטואלי לגבי הפנדה, אני אשתף אותף בזה שביום ראשון הייתי באוטומניה והמחיר שלה חזר ל 60K (לא על הכביש) עד ליום רביעי הקרוב. אני חיכיתי לזה לאחר שפספסתי את המבצע הקודם והזמנתי לי אחת, שווה לך כמובן לעשות נסיעת מבחן כמו שאני עשיתי כדי לראות שהיא מתאימה לך. בהצלחה.

פורסם

אצלי הרכב משומש בעיקר לנסיעות בין עירוניות,ועוד לא סתם אלא כביש מעלות-כרמיאל-עפולה,מעלות-ראמה-עפולה,נסיעה בערך של שעה ורבע, זה כבישים שרובם עליות,ירידות,כיביכול הכבישים שהם הכי לא מיני,ואין שום בעיה בנוחות,רק בעליות קצת קשה ממוצע 70 קמש,אך פניות אין בעיה ואני לא קם עם כאבי גב,יש איזה נקודות על המושבים שבסוכנות אמרו לי שזה לגב,לא יודע.. בכול אופן הם לא מפריעות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...