Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים אלה אני מסיים את עבודתי. אצלינו בחברה נהוג שגם מי שמתפטר ולא מפוטר זכאי לפצויי פיטורין.

הכל טוב ויפה. בדקתי כמה מגיע לי - וגיליתי סכום מאוד קטן. הבנתי שפיצויים זה משכורת על כל שנה של עבודה. אמרו לי שמדובר בסכומים שהופרשו לי לפי איזה צו הרחבה שחתמתי עליו (לא שזכור לי) - ולכן מדובר בהפרשות מצומצמות. בפועל יש שם משהו כמו שליש ממשכורת של חודש בשנה שאני אמור לקבל בפועל.

עושים עליי קומבינה?

לעזרתכם אודה!

תודה

פורסם

בהרבה מקומות עבודה הבסיס לפיצויי פיטורים /פנסיה / הפרשות סוציאליות אחרות הוא לא על כל רכיבי המשכורת.

רק על שליש נשמע נמוך מאוד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני לא יודע באיזה תחום בדיוק אתה עובד (או עבדת...)אבל הפיצויים שאתה אמור לקבל הינם בגין חודש כפול מס השנים שעבדת .

שים לב שאם עבדת על עמלות מסויימות בנוסף למשכורת הבסיס התחשיב הוא ממוצע של השכר המלא כולל העמלות.

את הפיצויים שהמעסיק הפריש אתה יכול למשוך מחברת הביטוח (כמובן שלא מומלץ כי הסכום הוא בעצם חלק מכספי הפנסיה שלך) ובמידה וקיבלת גם עמלות אז שוב עושים ממוצע שלהן והמעסיק צריך להשלים מכיסו את ההפרש.

נראה כמו קומבינה מסויימת...תבדוק את סעיפי החוזה ותשתף בהמשך.

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם
1."נהוג".לא אומר חובה

לא נכון.

למה לענות אם לא יודע?

גם אם לא מצוייין בחוזה ונהוג (כלומר, כך התנהלו כל השנים עד כה), הרי אסור להוציא עובד בודד מהכלל. נוהג קבוע הופך למחייב לאחר פרק זמן מסויים.

פנה לחשב השכר לקבל את פירוט החישוב של הפיצויים להם אתה זכאי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתה חתום על ס. 14 לא משנה מה נהוג כי הכסף שלך בכל מקרה. מה שכן, הסכום הוא הצטברות ההפקדות שהופקדו במשך השנים ולא משכות אחרונה ברוטו כפול מספר שנות העבודה (אם חודש אחד המשכורת שלך היתה 100 ש"ח יפקידו לך באותו החודש 8.33 ש"ח ואם חודש אחריה היא היתה 1000 ש"ח יפקידו לך 83.3 ש"ח ואתה תקבל בסוף את המצטבר).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא נכון.

למה לענות אם לא יודע?

גם אם לא מצוייין בחוזה ונהוג (כלומר, כך התנהלו כל השנים עד כה), הרי אסור להוציא עובד בודד מהכלל. נוהג קבוע הופך למחייב לאחר פרק זמן מסויים.

בעיקרון צודק אבל...

אם לא קיבלת ואתה תובע, עליך עול ההוכחה כי אכן מדובר בנוהג מושרש והוחל על מספר עובדים רב .

אם אתה חתום על ס. 14 לא משנה מה נהוג כי הכסף שלך בכל מקרה. מה שכן, הסכום הוא הצטברות ההפקדות שהופקדו במשך השנים ולא משכות אחרונה ברוטו כפול מספר שנות העבודה (אם חודש אחד המשכורת שלך היתה 100 ש"ח יפקידו לך באותו החודש 8.33 ש"ח ואם חודש אחריה היא היתה 1000 ש"ח יפקידו לך 83.3 ש"ח ואתה תקבל בסוף את המצטבר).

טעות !!

סכומים משוריינים (תיקונים: התשל"ג, התשנ"ח)

26. (א) סכומים ששולמו במקום פיצויי פיטורים לפי סעיף 14, או שהופקדו לפי סעיף 20 או לפי סעיף 21, או ששולמו לקופת גמל לתשלום פיצויי פיטורים או ששולמו או שהופרשו לקופת גמל לקצבה -3

(1) אינם ניתנים להחזרה, להעברה, לשעבוד או לעיקול; הוראה זו לא תחול על סכום ששולם או הופקד כאמור בעד עובד שבינתיים חדל לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויי פיטורים, אלא אם הסכום מיועד גם לביטוח קצבה ולא נקבע בהסכם קיבוצי או בהסכם אחר שהוא ניתן להחזרה או להעברה

אכן מקבלים את ההפקדות + התשואה (גם אם היא שלילית ).

סעיף 14 בא בעיקרו להגן על המעביד המפריש באופן קבוע לטובת נושא הפיצויים.

פיצויים ותגמולים

14. תשלום לקופת-תגמולים, לקרן-פנסיה או לקרן כיוצא באלה, לא יבוא במקום פיצויי-פיטורים אלא אם נקבע כך בהסכם הקיבוצי החל על המעביד והעובד ובמידה שנקבע, או אם תשלום כאמור אושר על ידי שר העבודה ובמידה שאושר.2

עדיין כפי שכתבתי בהודעה הראשונה שלי יש הסכמים רבים בהם ההפרשה היא לא על כל רכיבי המשכורת ולכן יחד עם עהעובדה שאצל עובד שעובד במקום אחד תקופה ארוכה והתקדם בשכר בצורה ריאלית משמעותית , בבוא היום יחסר לו כסף בקופה לעומת החישוב של משכורת אחרונה X מספר שנות העבודה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יכול להיות שבחוזה שלך כתוב שבמקום פיצויים המעביד יפריש לך את זה לפנסיה?

בחוזה הישן שלי רשום:

"תשלומי החברה לקרן הפנסיה/או קופת גמל/או ביטוח מנהלים יבואו במקום תשלום מלוא פיצויי הפיטורים לעובד או לשאיריו, בגין כל תקופת עבודתו עבורה הופרשו התשלומים כאמור לעיל. אם ובמידה שקיימת חבון לתשלום פיצויי פיטורים, לא תעשה כל התחשבנות בגין פיצויי פיטורים בין החברה לבין העובד או שאיריו, וכל זאת בהתאם וכמתחייב בסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים התשכ"ג.

אף על האמור לעיל, אם פוטר העובד או התפטר וניתן פסק דין עפ"י ס' 17 לחוק פיצויי פיטורים השולל את זכאות העובד לפיצויי פיטורים, כולם או חלקם, לא יהיה העובד זכאי לשחרור מרכיב הפיצויים בפוליסה ובכלל זה הריבית וההצמדה שנצברו על ההפרשה בגין פיצויי פיטורים והכספים שנצברו בפוליסה, כספים אלו יוחזרו לחברה. העובד לא יהיה זכאי במקרה כאמור לתשלום פיצויי פיטורים."

באסה.

חתמת על כזה דבר דומה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא נכון.

למה לענות אם לא יודע?

אם זה נהוג אין לו שום עילה לתביעה כי הרי זה לא חלק מההסכם בין העובד\מעסיק.

נהוג יכול להשתנות בכל תקופה ובתאם למעמד של העובד והותק בחברה.

(אבל לא נהיה קטנוניים8) )

פורסם
לא נכון. כשאין הסכם הנוהג הוא ההסכם.

בעיקרון צודק אבל...

אם לא קיבלת ואתה תובע, עליך עול ההוכחה כי אכן מדובר בנוהג מושרש והוחל על מספר עובדים רב .

12345

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...