Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אחד שהוא בטוח לא הכי מסוכן, היו המון מקרים שמישהו חתך אותי על הסנטימטר וגרם לי לבצע בלימת חירום או הוריד אותי לשוליים כי החליט שעכשיו הוא עוקף ולא אכפת לו שאני בדיוק עוקף אותו, אבל לא מעניין לספר על זה.

לפני שנתיים בערך, לילה חורפי, נוסע במשאית בכביש 1 בירידות של ים המלח עם עוד 2 חברים, בכיוון ההפוך היה קצת עומס, הכיוון שלי פנוי, אני מרביץ בסבבה, פתאום אני קולט איזו צללית מולי על הכביש, בלי לחשוב הרבה דופק ברקס, שני החברים שאיתי שהיו חצי רדומים קפצו בבהלה ולא הבינו למה אני עוצר, חושך ובכיוון השני פקק, בקושי רואים מה נמצא מולי בגלל הפנסים של המכוניות, מתקרבים רואים חמור עומד באמצע הכביש בשיא האדישות!

אני חושב שמישהו אחרי זה פגע בו, בדרך חזור ראינו אותו שוכב בצד הכביש.

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני חודש בערך בחזרה מהעבודה מכיוון ירוחם ערד יש כביש דו סיטרי אנחנו היינו על פורד קונקט ומולי משאית פול טריילר איבדה אחיזה בניגרר וממש מתנועעת משמאל לימין איבדה לגמריי אחיזה בחלק האחורי ,זה ממש היה כמו בסרטים והסוף גם כן כשהיא עברה אותנו הניגרר היה בצד הימני לכיוון השוליים,כמובן שזזנו כמה שיותר לשוליים שלנו,ממש סרט מפחיד כמובן אחרי זה הגומל ותודה לאל!!!

!Blue Subaru Impreza

פורסם

נהג חדש חדש טרי טרי:

1. נסעתי בכיבשי ניל"י \ נעלה, כבישים פתוחים וארוכים, נסעתי במהירות לא גבוהה במיוחד של 100 קמ"ש [בהתחשב שאנשים שם נוסעים בכיף 160.

פתאום מגיע ממול רכב [כביש דו סיטרי] שסוטה לנטיב שלי [שיכור כנראה..], בלי לחשוב פעמיים סטיתי ימינה לשוליים מעפר וחזרתי לכביש, אם הייתי במהירות גבוהה יותר אני לא בטוח שהייתי מצליח להחזיר את הרכב [שוליים מסוכנים מאוד].

2. יום קייצי, כביש חם מאוד, צהריי היום, שלולית מים על הכביש, לוקח את הסיבוב מהר מדיי [במהירות סבירה אבל כנראה שלא מספיק איטית] ומחליק, הרכב זורק תחת וכמעט נכנסתי ברכבים שחנו ליד, לבסוף הצלחתי להחזיר את הרכב ללא פגע או שריטה! [אחח כמה שקורס נהיגה מתקדמת עוזר...קשה לתאר אפילו!].

3. אני נוסע לי בעיר [מודיעין], מגיע למקום שהזכות היא שלי, בודק בכל זאת שאין רכבים תוך כדי ברקס קליל וממשיך, פתאום יצאה מישהי מחנייה ולא נתנה לי את הזכות קדימה, סובבתי את ההגה עם ברקס [ננעלו הגלגלים] שיחררתי את הברקס [לא האמנתי שאני יעשה את זה, חשבתי שאני מחליק עם האוטו ונכנס באי תנועה], בא מולי עוד אוטו וסובבתי שוב את ההגה, יצא מצב שעשיתי סיבוב של 360 מעלות בשניה וכל זה בגלל שנהגת "לא שמה לב שיש לה תמרור תן זכות" [ככה היא טענה שיצאתי לשאול אותה מה היא חשבה לעצמה.

זה הכל, ונקווה שזה ישאר ככה! טפו טפו טפו!

פורסם

אז ככה המקרה הכי מסוכן שלי היה לפני כחצי שנה...

ערב שישי נוסע על האוטו עם בחורה ליידי, וחברים שלי נהגו ברכב אחר.

כמו מטומטם החלטתי לעשות פתיחות ופוזות ועם האוטו שהכי לא מתאים ובנוי לדברים האלה, סובארו (מכה) DL!

קיצור עשינו "פתיחות" כמו ילדים מפגרים, הכביש היה מלא הוא חתך אותי, הגיע למהירות של 70-80 בכביש של 50 (כן כן סחטתי לה תנשמה), הוא היה לפני ואני נצמדתי אליו ובשניה האחרונה הוא חתך לצד שמאל בלי איתות ואני נכנסתי ברכב שעמד באדום לבן בלי איתות, ואני חייב לציין שבלמתי אבל זה לא עזר (אין ABS), ולא יכולתי לעבור לשמאל כי הוא היה מלא.

קיצור תוצאה של כל משחק הפוזה הזה נזק של 8000 אצל הרכב שנכנסתי בו, אצלי נזק של סביבות 3000-4000 שגרם להורדת האוטו הזה מהכביש כי סכום התיקון לא היה משתלם.

אבל עזבו נזקים העיקר שלא היה נפגעים זה הכי חשוב

ויצא מזה שני דברים טובים:

זה גם לאבא שלי סוף סוף לקנות אוטו חדש :lol:

וכן התאונה הזאת גרמה לי לפחד קצת בכביש ולנסוע כמו בנאדם :roll:

פורסם

גיל 19, יורדים עם החברים לאילת, נוהג בפריוויה אוטומטית.

בשלב מסויים אני מתקרב לסיבוב 180 מעלות, מנסה להוריד מהירות בעזרת ההילוכים ומושך את הידית למעלה, הרכב לא מעיט, אני מושך עוד הילוך, ורק אז, מאוחר מדי, מבין שמקודם העברתי לניוטרל ועכשיו אני ברוורס!!!

האוטו נכבה, הברקס בקושי עובד (אין מגביר הידראולי), ההגה קשה (אין משאבת הגה כוח) ואני מתקרב במהירות לסיבוב.

בכל המשקל שלי (ויש הרבה ממנו) לחצתי על הברקס, האטתי, ובמקום לעשות את ה 180 המשכתי ישר לחול שהיה שם בצד. זה מה בהחלט אחד המצבים המסוכנים שהייתי בהם (וגם מתאים לשירשור הדבע ...)

מעבר לכך היו לי עוד הרבה מצבים מסוכנים אחרים כמו היגוי ייתר ב 120 קמ"ש, היגוי ייתר בפניה של מחלף דקר וכל מני דבילים שנכנסו לנתיב הלא נכון בזמן הלא נכון, אבל זה אחד הזיכרונות הברורים שאני זוכר עד היום.

פורסם
אני נוסע לי בעיר [מודיעין], מגיע למקום שהזכות היא שלי

כל העיר הזאת צמתים עם עצור וזכות קדימה. סכנת נפשות! צריכים לעשות שם יותר כיכרות/רמזורים.

מקרה טרי מלפני כמה שעות:

עולה את כביש 1 באזור שורש, בנתיב הימני משאית ואחריה טור של מכוניות, בשמאלי טנדר ואחריו טור של מכוניות, נוסע באמצעי שהיה פנוי באותו רגע, בדיוק כשאני עומד לעבור את המשאית הטנדר פתאום שבר ימינה בלי לבדוק מראות בלי כלום, "מה שיהיה יהיה". זה היה ממש חצי שניה לפני שעברתי אותו, הוא היה כל כך קרוב אלי שכבר שמעתי את ה"בום" בראש. איכשהו, באינסטינקט של נמר שאין לי מושג מאיפה בא לי, הצלחתי לעשות באותה שניה 3 דברים שהצילו אותי: צפירה עצבנית, בעיטה בדוושת גז, והתחמקות ימינה עם ההגה. בקושי הספקתי לעכל מה קרה אבל זה הרגיש כאילו שעברתי סנטימטר מהמשאית מימין ומהטנדר משמאל.

פורסם

מקרה שקרה כך קרה:

נסיעה לכיוון הבית מכיוון רחובות[לאונו], במהירות בלתי חוקית בעליל, בצומת המרומזרת של נווה מונוסון, כל הנתיבים תפוסים למעט הנתיב שלי[נתיב אחד מימין, ושניים משמאל], בעוד אני עושה את העיקול[שנעשה 358543 פעמים בעבר{במהירות בלתי חוקית בעליל}), אני מרגיש תת היגוי ואובר היגוי לסירוגין[כל שנייה חלק אחר של האוטו משחק כדורגל], בהנחה שהכביש היה ריק הייתי פשוט מייצב את האוטו לנתיב אחר, אך ומאחר ומדובר בנתיב אחד ניסיונות תיקון עם ההגה לא מי יודע מה צלחו, ואז נכנס לפעולה אלוהי מערכות הרכב, הרכב ניחן ב-ABS, ESP, DLT, RDT טיל לאו ועוד כמה הפתעות והרכב מתייצב, ואני ממשיך לכיוון הבית.

מה המסקנה? פעם הבאה לעבור את הקטע הזה עם נינג'ה 250 =]

----

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

כביש עירוני חד סיטרי, צר.

בצד הכביש עומדים שלושה ילדים, משאירים בהחלט מספיק מקום לעבור ללא דאגה.

בכל זאת זיהיתי את המפגע מראש, האטתי לכ 5 קמ"ש. 2 מטר לפני שאני עובר לידם ילד אחד מחליט פשוט לצעוד לאמצע הכביש (לא בטעות - הוא הסתכל עלי לפני!). בבלימה מהירה עצרתי כמטר ואולי טיפה יותר ממנו. הייתי פשוט בהלם.

פורסם

גם לי קרה פעם שילד כאילו התחיל לדפוק ספרינט לתוך הכביש, התחלתי לבלום ולהסיט את ההגה שמאלה ואז הוא עצר והתחיל לצחוק. רציתי להרוג אותו.

פורסם

לפני חודש נסעתי בכביש 41 (צומת כנות-אשדוד).

בתניב השמאלי היתה סובארו B4 שעקפה טור של רכבים ונסעה יותר לאט ממני.

הסובארו סיימה לעקוף והתחילה לאותהה ימינה ואני התחלתי לתת גז מתוך כוונה שהוא יעבור ימינה ואני יעקוף אותו.

אבל במקום לעבור ימינה הסובארו דפקה ברקס וכדי לא להכנס בה, בלמתי וברחתי עם הרכב לנתיב הימני...והרכב שהיה בטור שנעקף הספיק לבלום גם הוא ולא להכנס בי.

והיו עוד מלא מקרים של כמעט תאונה שאני עד היום מודה לאמא שלי ששמה באוטו ספר תהילים עוד שקנינו את הרכב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לפני כמה שנים בנסיעה לילית גשומה עם אבי מטבריה לכיוון מרכז,

בכביש בין עירוני היה מפגע בדרך כנראה ונכנסו לתוך שלולית שגרמה לשפריץ שממש כיסה את האוטו, למרות שהאוטו הוא די גבוה (היילקס 4X4).

למזלנו לא איבדנו שליטה והאוטו נשאר באחיזה עם הכביש.

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם

לפני 3 שבועות קרה לי בהחלט המקרה הכי מפחיד ומסוכן.

יום שישי, 5 בבוקר, כמעט כל מי שנוהג על הכביש שיכור, אני חוזר מבילוי מכיוון הקריות לכיוון חיפה, מנפנף איזה נהג במזדה 2 מתלהב שמנסה לעקוף אותי, במראה אני קולט קצת עשן והאוטו קצת מגיב חלש, התחלתי לאכול סרטים, הולך לי המנוע מה יכול להיות לא בסדר.

בינתיים אני מגיע לצומת לב המפרץ, הרמזור מתחלף לירוק, נותן גז מגיע ל 60 קמ"ש מתחיל לעלות על הגשר החדש ופתאום הדוושה של הגז לא מגיבה, המהירות יורדת, מת העולם האוטו נכבה ונעצר באמצע הגשר, אחרי סיבוב, בלי שוליים, רק עוד מסלול אחד לידי, להזכירכם יום שישי בלילה כמעט כל מי שעל הכביש שיכור.

אחרי שקלטתי איפה נתקעתי, בלי לחשוב פעמיים הפעלתי אורות מצוקה יצאתי מהאוטו והתחלתי לדחוף אותו במטרה שהוא יגיע לחלק היותר תלול ככה שהוא ידרדר למטה, באותו הרגע הייתי עוד בעליה!

מאוחרי הרכבים לא איחרו לבוא, 2 רכבים במקביל טסים על 100 קמ"ש, הרכב במסלול שלי (הימני) הספיק לקלוט אותי להאט ולעבור שמאלה, אחריו הגיע מישהו נוסף, קולט אותי קצת מאוחר ומרים אורות גבוהים, בינתיים התקדמתי עוד כמה מטרים, מישהו נוסף מגיע והפעם צופר (מה לעזאזל אנשים מצפים שאני אעשה?).

ואז הגיע הרגע הכי מפחיד, כמעט הגעתי לירידה של הגשר, נכנסתי לאוטו לראות אם הוא ימשיך להדרדר, מסתכל אחורה וקולט פאסאט טסה לכיווני, בניגוד לשאר המכוניות לא רק שהיא לא האטה הנהג שלה (שהיה שיכור במיליון אחוז) פשוט האיץ! ראיתי את המוות מול העיניים, דפקתי צפירה, אין לי מושג איך אבל הוא הצליח לפספס אותי במילימטרים, מצב יותר מסוכן מזה בחיים לא היה לי.

ומה הסתבר בסוף, אחד מהכבלי הצתה החליט לצאת לי מהמקום, זה היה כל העניין, חיברתי אותו והמשכתי לנסוע.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

נפתחה פה תיבת פנדורה ואחרי שקראתי את כל השרשור אני לא מצליח להבין אם אני מיוחד או שכולם סיפרו רק מקרה 1-2 מכל האוסף שלהם.

כשרק קניתי את הרכב הישן נסעתי לאסוף את חברתי להתלהב ברכישה החדשה, כמובן שזה היה הרכב הראשון שלי וחצי שנה אחרי שהוצאתי רשיון ונהגתי לעיתים מאוד נדירות ועל אוטומט וכמובן שזינוק בעליה זאת מילה גסה והיה נכבה לי המנוע כל שניה. אחרי שאספתי אותה והצלחתי להתחיל לנסוע הגעתי לכיכר במרכז חולון למי שמכיר ועצרתי על מנת לתת זכות קדימה מהכיוון שהגעתי ממנו הייתי בעליה ולכן שוב נכבה המנוע וחברתי החכמה הפטירה הערה קטנה לגבי כישורי הנהיגה שלי ומכאן הכל כמו בסרט: הפיוז קפץ, יציאה מהמקום, גז ברצפה, הילוך שני-גז ברצפה-הילוך שלישי-גז ברצפה-שבירת הגה שמאלה-זריקת תחת עצבנית ואני מגלה את עצמי מביט ישירות אל מרכז הכיכר ושניה לפני שעליתי עליה הורדתי הילוך המון גז תוך כדי שבירת הגה ימינה. עד היום אני לא יודע איזו תבונה עזרה לצאת מהמצב הזה בחתיכה אחת.

נהג חדש, רכב ראשון, שבוע ראשון, ובטוח שאני הכי תותח בעולם (למדתי נהיגה ביפו מי יכול עליי?!) נוסע מכיוון קריית גת לב"ש וכהרגל הנהגים החדשים מזגז בתוך הנתיב השמאלי כאשר תוך כדי התיישרות שמאלה קלטתי אופנוע עוקף אותי בתוך משמאל הנתיב שלי ואני עוד שניה מוריד אותו, השד יודע מה מנע ממני ללכת עם האינסטינקט שלי לשבור הגה ימינה ולמרוח את הרכב שעקפתי. כולם יצאו ללא פגע.

שבוע לאחר המקרה הראשון נסעתי לדימונה ומי שמכיר יודע שהעיקול האחרון לפני שמגיעים לצומת דימונה הוא קצת לא נחמד לנהגים לא מנוסים עם מכוניות לא מודרניות וככה מצאתי את עצמי נסחף אל מחוץ לעיקול, אם השוליים היו קצרים בחצי מטר כנראה שלא הייתי זוכה להגיע הבייתה באותו יום.

חודש אחרי קניית הרכב היה מזג אויר דיי סופתי שבמהלכו ירד שלג בכל הארץ ואני לא יכלתי לעמוד בפיתוי של לצאת לנסיעת שעשועים במזג אויר קיצוני ברכב ללא מזגן תקין. אמנם שום דבר לא התקלקל ואפילו הווישרים עבדו עד סוף הנסיעה אבל כל משב רוח לקח אותי לנתיב הנגדי/שוליים תלוי לאיזה כיוון נסעתי(נסיעה בבין עירוני).

יום אחרי הנסיעה שרשמתי מעל החלטתי לנסוע בבוקר לעיר הסמוכה וירדתי לרכב לגלות שהוא קבור בשלג והוישר הימני קפא והפסיק לעבוד וככה נסעתי 40 ק"מ בכביש רטוב ועם חצי חלון, עד שהבנתי כמה טיפש אני כבר היה מאוחר מידי להסתובב ולחזור(ולא חשבתי להוריד את השלג מהחלון עם היד:oops:).

וגולת הכותרת. אני וחברתי ברכב, נוסעים מחוף בת ים לחולון, אני בנתיב קדימה, מתחלף לירוק אני כנראה בין האחרונים שיספיקו לקחת את הרמזור הזה (היה קצת עמוס) ומכה בי המחשבה שאני צריך לפנות שמאלה ושהרמזור שלי מסמן גם שמאלה, שבירת הגה לצד, מבט חטוף אחרון גילה לי מראה של פנסים שועטים לכיווני! רעש של חבטה חזקה הרגשתי את כל הרכב עף, ראיתי את חברתי מתעופפת לה בין החגורה למושב ובאיזשהו שלב קיבלה מכה בראש מהכתף שלי. כשעצרנו מהטיסה היא פשוט התכרבלה לכדור ולא זזה ולא השמיעה הגה, השניות הראשונות היו סיוט הייתי בטוח שהיא נהרגה התחלתי להשתגע עד שסחטתי ממנה תגובה ועד שלא וידאתי שהיא בסדר לא הפסקתי להתחרפן, בסוף נרגעתי ואז נזכרתי שפגע בי רכב וגם בו היו אנשים!

בסופו של יום כולם בסדר, הנהגת שפגעה בי החליטה לגנוב רמזור וככה קרה שנפגשנו(לא שאני ממעיט ממה שאני עשיתי), שני פזו' מושבתות והכל בסדר:roll:.

כמעט שנה אחרי התאונה, אני נוסע באוטו של אבא, נכנס לתוך כיכר ובתור למוד נסיון בכבישי הארץ מסתכל ימינה לראות שאף אחד לא מנסה להתפרץ ורואה סיוויק שועטת לכיוון הכיכר במהירות שהוא בוודאות לא יצליח לעצור, למזלי כבר הייתי מוכן, בלמתי ונתתי לערס הקטן באוטו של אבא לעבור.

אם זה היה מתרחש שנה יותר מוקדם זה היה נגמר בתאונה, לפחות משהו מהטעות ההיא למדתי:cry:.

פורסם

זה היה לפני שנה וקצת. בורה 2000 סמ"ק עם 115 כ"ס.

יש לי רישיון חצי שנה בערך.

אני נוסע בדרך בית לחם (ירושלים) לכיוון גילה, בשישי אחרי בילוי, לא שיכור בכלל אבל כן שתיתי באותו ערב והייתי במצב רוח טוב. מוסיקה מקפיצה במיוחד ברכב. אחרי שאני עובר את הפניה להר חומה על 80 קמ"ש אני מאיץ ל 170 בטיפשותי. (מאשים את המוסיקה :-P ) זה היה כבר מפחיד קצת והורדתי ל120 קמ"ש. לקראת הפניה לגילה אני מאט את הרכב, מסתבר שלא מספיק ופונה את הפניה (90 מעלות) ימינה על 50-60 קמ"ש.

פתאום אני מרגיש שאני מאבד שליטה על הרכב, הוא מחליק שמאלה בפרעות לכיוון המדרכה שמפרידה בין הנתיבים. אני דופק ברקס ומסובב את ההגה ימינה, מתיישר חלקית ואז שמאלה. בזמן הזה נשמע רעש פתאומי חזק ואז רעש מתמשך והאוטו נוטה שמאלה ולמטה. נצמדתי מיד למדרכה מימין ונעצרתי. הצמיד איבד את כל האוויר ויצא לגמרי מהחישוק. נסעתי על החישוק 50 מטר עד אחרי הרמזור שהייתי באמצע שלו וקראתי לחבר.

החלפנו לגלגל הרזרבי, נסענו עד התחנה הקרובה, מילאנו אוויר בגלגל שיצא מהמקום, הצמיג חזר למקום. החלפנו בתחנה חזרה לגלגל המקורי וככה זה נגמר. לא היה נזק לאוטו.

מאז לא עשיתי שטויות כאלה. אף דריפט!

Mazda 2 2013

• תוכן חדש...