Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו טוב,

זה היה עם הRSI, אחרי בערך חודשיים איתה.

סיבוב נחמד בנתניה, חד ימינה כולל ירידה ונטייה של הכביש שמאלה.

נכנסתי על 70-75, באמצע משום מה החלטתי לגעת בברקס.

התחת עף, אח"כ לצד השני, ושוב מטוטלת עצבנית...

180 מעלות, שני גלגלים ימניים פוגעים באי תנועה ומרימים את צד שמאל באוויר..

לא ברור איך אבל כנראה מהעוצמה גם גלגל ימין קדמי מתרומם, מה שאומר שאני על גלגל אחד.. שמאלי אחורי.

בסוף איך שהוא נחתתי על השניים הקדמיים גם, הכנסתי לרוורס תוך רעידות לא רציניות ברגל שמאל ונסעתי משם.

לא קרה כלום לאוטו חוץ ממכה בג'אנט הימני אחורי.

אני רעדתי כמה שעות טובות.

:-)

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב..עכשו אני.

זה קרה כשהייתי בן 17 ומשהו,עם רשיון כמה חודשים.

כמו כל נהג חדש,כמובן שלא ידעתי לנהוג. (וגם משום מה הייתי בטוח שאני דווקא יודע לנהוג מצוין :roll: )

חזרתי מבילוי בשעת לילה מאוחרת,היה איתי חבר באוטו..

נסעתי ממש מהר ושמעתי מוזיקה ממש חזק (כמו כל צעיר מתלהב שמכבד את עצמו :? )

אקיצר,נכנסתי לעיקול הרבה יותר מהר משהייתי צריך,איבדתי שליטה..

החלקתי עם הצד של הרכב היישר לתוך עמוד תאורה.במהירות של כ90 קמ"ש. :shock:

התוצאות:

הסיוויק SR של אבא הלכה טוטאל לוס.. :cry:

אני והחבר יצאנו עם פגיעות קלות יחסית,אם לא היינו חגורים זה יכל להגמר רע בהרבה.

אם הייתי מסיע מישהו גם מאחור סביר להניח שהוא היה נהרג,העמוד כמעט שבר את הרכב

ל2 חתיכות באמצע הדלת האחורית,אם מישהו היה יושב שם הוא היה נפגע מהעמוד.

מסקנות:

:!: עודף בטחון עצמי זה דבר רע,על אחת כמה וכמה אצל נהג חדש.

:!: תמיד תחגרו חגורה,ותדאגו שכל מי שאיתכם חגור גם הוא.

:!: באופן כללי: לנהוג בצורה זהירה.גם אם אתם 20 שנה על הכביש.

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם

(1)

לפני כשנתיים ביציאה מכביש החוף - דרום, שמאלה לכיוון הרצליה, מי שלא מכיר יש 3 נתיבים שמאלה, שנכנסים ל-4 נתיבים, כאשר 3 הימניים משמשים לנסיעה ישר, והשמאלי משמש לחזרה לכביש החוף בכיוון ההפוך.

אני הייתי בנתיב השמאלי ביותר, הנהג מימיני לקח את הפניה ונכנס לנתיב שלי (הרבה שם מתבלבלים). מה שאילץ אותי לקחת את הנתיב לחזרה לכביש החוף (יש שם רמזור). בטפשותי הייתי עסוק בהסתכלות במראה הימנית, כדי להשתלב בחזרה בנתיב שלי - אך אבוי, הרמזור לפניה חזרה לכביש החוף היה אדום, ועמד שם נהג. כמעט נכנסתי בו מאחורה (כתוצאה מהסתכלות ממושכת במראת הצד), ובמזל חברים שלי צעקו לי להיזהר, והבאתי בלימת חירום רצינית.

(2)

לפני כשנה וחצי נכנסתי לצומת בהרצליה פיתוח ברמזור אדום מוחלט, במהירות גבוהה, כתוצאה מחוסר תשומת לב. דווקא זה לא נבע מעייפות, אלא מהיסח הדעת וחוסר ריכוז בנהיגה. חשבתי מה היה קורה אם מישהו היה נכנס בי. מזל שהיה מדובר בשעה 3-4 לפנות בוקר.

(3)

לפני כשנתיים נהגתי לתמימותי בהרצליה העיר, אוטובוס בנתיב הימני. אני בשמאלי, משום מה לא היה לנהג האוטובוס נאה בנתיב שלו, והוא החליט לחתוך לנתיב שלי בברוטאליות. בבירור אפשר להגיד שהוא לא ראה את הרכב שלי, ואני הייתי בערך באמצע האוטובוס! ההחלטה הייתה צריכה להיות מיידית - הסתכלתי במראה, יש מכונית מאחורי האוטובוס בנתיב שלי, אם אני בולם חירום היא 90% נכנסת בי. ברגע האחרון החלטתי לטוס משם קדימה, ובו"ז צפרתי בטירוף לנהג אוטובוס, שראה אותי רק כשהייתי מתחת לקבינה שלו (ודי נבהל מהטעות שלו). כבר עליתי עם 2 גלגלים על האי-תנועה עם העציצים (מסכנים), ויש מצב כלשהו שהאוטובוס היה מוחץ אותי, או שהייתי נכנס באיזה עמוד חשמל, או שהייתי הופך את הרכב, או שהנהג מאחורה היה נכנס בי חזק, ואז אולי גם היינו נכנסים כולנו באוטובוס.

(4)

ואחרון שעולה בדעתי. לפני כשנה אני נוסע בהשתלבות מהרצליה אל כביש החוף דרומה. מי שמכיר יודע שיש 2 נתיבים - כאשר אפשר להיכנס דרך השמאלי להיכנס למפרץ עם תחנת דלק, וב-2 הנתיבים אפשר להמשיך ישר כדי להמשיך לכביש החוף.

אני בשמאלי, נהג מבוגר לימיני, הנהג החליט שברצונו למלא דלק, לא ברור לי אם הסתכל או לא הסתכל במראות הצד, אך בבירור אני קולט אותו גולש לנתיב שלי במהירות רבה (אני צמוד אליו ס"מ ספורים). כנראה הייתי בתחום האפור של שדה הראיה שלו. אני סוטה במהירות אל שולי הדרך מצד שמאל (טוב שיש מעט), בולם בכל הכוח, וצופר לו. מתוך אינסטינקט הוא לא מבין מי צופר ואז הוא בולם, ושוב, אני כמעט נכנס בו במקום שימשיך לסוע במהירות הקבועה שלו.

בסוף אני עוצר בשוליים השמאליים לאחר החלקה קלה על החול ולאחר שכמעט נגמרו השוליים ולא היה לי לאן לנסוע . אני חושב שהייתי עם דופק 220 באותו הרגע, ולקח לי חצי יום לחזור לעצמי.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

נסעתי.. ראיתי חבר.. עשיתי שלום.. הוא ניסה להתלהב וחתך אותי..

פרסמתי בפורום.. הכי קרוב שהיה לי לתאונה אי פעם :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני פגשתי משאית פנים מול פנים, אבל הספקתי לשבור הגה והיא נכנסה בי בצד...

המראה של המשאית שבאה מולי במהירות זה הדבר הכי מפחיד שקרה לי בחיים.

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

המיקרה שלי היה לפני שבועה ככה....

אני דוהר לי 140 בכביש שעובר את רמות ספיר לכיוון הזיו או הגראנט( כול החברה של חיפה מכירים את הדרך ) היא ישרה ואפשר להרביץ שם ממש חזק מקום של 60 אני נסעתי 140 :screwy: לצערי. יותר אני לא יעשה שטויות כלאה

אני נוסע ביציאה מרמות ספיר יש שם כביש שצריך לתת זכות קדימה לרכב הנוסעה.

אני טס 140 ופתאום אני קולט נהג של רנו מגאן עוצר באמצעה כביש מהיר ונותן לאישה לעבור את הכביש(במקום אין מעבר חצייה יש גשר מיוחד) הנהג היה הנתיב שלי..והוא עמד בפני עיקול קל של הכביש אני בולם ל120 עוקף את הנהג למזלי האישה סיימה את ההליכה שלה..

ואני עקפתי אותו פיתאם אני מרגישה שהאוטו סוטה לכיוון שמואל לגדר ההפרדה ונתחיל לאבד שליטה הגלגלים היו על סף איבוד שליטה אני לוחץ על הברקס בקולות ושובר עם ההגה ימינה ומיצב את הרכב על הכביש ...

למזלי שום דבר לא קרה לי ולאוטו...אבל היה ממש מפחיד ....אני יותר לא יעשה את זה בכלל.

פורסם

****חמסה חמסה חמסה טפו טפו טפו מלח מים ****

המקרה הכי גרוע שקרה לי הוא זריקת תחת מטורף עם הסקסו ביום גשום.

הגעתי למצב שהייתי לרוחב הכביש ממש, ראיתי את המדרכה מולי ובאינסטינקטים תיקנתי טוב... הרבה גם בעזרת האוטו ישתבך שמו, שכן עם האסטרה הייתי נכנס לספין מטורף!

זהו עד היום.

****חמסה חמסה חמסה טפו טפו טפו מלח מים****

מסקנות:

:!: כביש רטוב, סעו לאט בחייאת!!

:!: הסקסו מתקנת טוב ומעבירה משקל יפה...

:!: מזל שאני אוהב ידני ונוסע לרוב על הסקסו ולא על האסטרה

:!: עד שלא קורה לך אתה לא נרגע...

לילה טוב ושקט שיהיה!

:p

פורסם

למי שמכיר יש בדרך לגיבעת חן עיקול עצבני של 90 מעלות

באתי מכיוון המושב להוד השרון,העיקול היה רטוב,מלא חול-לא שמתי לב

למזלי עוד באתי לאט יחסית-30 קמ"ש

הסרטן בסיפור הוא שזה היה עם ב.מ.וו קומפקט 316 אוטומט

למי שכבר יודע-הנעה אחורית אבל עם זרועות חצי עוקבות מאחור-מיתלים פרימיטיביים למדי

של ב.מ.וו משנות ה-70,נכנסתי שמאלה בעיקול,האוטו זרק תחת עצבני ימינה

נתתי היגוי הפוך-הסוררת זרקה שמאלה,שוב היגוי הפוך-הבת זונה לא סולחת-זרקה ימינה

בסוף מצאתי עצמי עם החרטום מעל תעלה,שהרכב תלוי על המשולש-לא פחות ולא יותר...

למזלי יצאתי בנס,ישר חילצו אותי עם גיפ-אבל הפאדיחה....אוי הפאדיחה!!!

לכלבה שלום -פרט לשריטה

פורסם

זה היה לפני שנתיים בערך, עם ה-306.

נסעתי מכיוון בי"ח הדסה בירושלים לכיוון בית-שמש (דרך אשתאול).

הכביש מענג בעיקוליו, כפי שבוודאי מוכר לכם.

בנסיעה בקצב מהיר ועם מנוע מזמר, לקחתי את אחד העיקולים ימינה (עם שיפוע שלו לצד

שמאל) קצת מהר מדי.

התוצאה: תת-היגוי עצבני ביותר שגרם לגלישה מהנתיב שלי לנתיב הנגדי ולשוליים הנגדיים,

שכמעט ונגמר בצלע ההר.

אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם בדיוק היה בא רכב ממול...

זה היה מפחיד :shock:

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אכן אחד הסיבובים המסוכנים באמת (אני תמיד נכנס אליו עם אורות גבוהים בלילה כדי שזה שמגיע מהצד השני יראה אותי בא , ורק שלידע כללי של הנוסעים שם - הרבה פעמים יש בעיקול הנ"ל מים מהעבודות במפעלים/מחסנים/מה שזה לא יהיה הסמוכים לו - תיזהרו!)

***חמסה חמסה חמסה***

אצלי רישיון עדיין לא שנה וכל המקרים הכי קרובים של תאונות שלי היו מהשקיית יתר של הכביש.

הכי קרוב שלי לתאונה היה נסיעה במהירות גבוהה לקראת הפניה ימינה מכיוון הלונה פארק לדרך נמיר כאשר לפני במרחק די גדול אני רואה מכוניות שעצרו בסיבוב כדי לתת זכות קדימה.

לחיצה מתונה על הבלם והאוטו מאט , כאשר פתאום הוא תופס תאוצה אדירה (החלקה על שלולית מים ענקית שלא היה ניתן להבחין בה עד ממש כמה מטרים ממנה , השלולית הייתה באמת גדולה!) הABS מתחיל לפעול , לחצתי בשיא הכוח על הבלם

האוטו רעד כמו מטורף ואני מתקרב במהירות אדירה לטויוטה קורולה שלפני כאשר בבום אחד גדול האוטו נבלם חזק מאוד ונשאר רווח של כמה מטרים ביני לבינה...

כמה שניות של פחד בעמידה (המכוניות שלפני משתלבות)

הסקת מסקנות והמשך נסיעה...

למזלי חוץ מהפדיחה מול חברים (נבהלו כהוגן , יותר ממני אפילו :oops: , ידידה שלי תפסה לי את היד חזק והורידה לי לניוטרל בטעות אפילו :oops: ) - לא קרה כלום!

*** טפו טפו טפו ***

מסקנות:

:!: נהגים צעירים טיפשים

:!: נהגים צעירים טיפשים - תשמרו מרחק ותתכונו כשאחד מתקרב אליכם :roll:

:!: כמו שכבר נאמר כאן - כביש חלק = מתכון לאסון , סעו לאט!!!

:!: אוטו כמעט מלא באנשים = אוטו כבד , להאט הרבה לפני!

:!: תודה לאלוהים שנתן לנו את הABS.

וואלק אתתתתה

פורסם
ידידה שלי תפסה לי את היד חזק והורידה לי לניוטרל בטעות אפילו :oops:

מסקנות:

:!: נהגים צעירים טיפשים - תשמרו מרחק ותתכונו כשאחד מתקרב אליכם :roll:

:!: כמו שכבר נאמר כאן - כביש חלק = מתכון לאסון , סעו לאט!!!

:!: אוטו כמעט מלא באנשים = אוטו כבד , להאט הרבה לפני!

:!: תודה לאלוהים שנתן לנו את הABS.

:!: מסקנה נוספת - תקשור לידידה שלך את הידיים כשהיא יושבת לידך... מה היא נוגעת לך בידית הילוכים לעזא**ל ??????

פורסם

לפני איזה שבועיים , כביש ת"א- י-ם, אני נוסע לכיוון י-ם.

באזור של היציאה לראשון אני חושב, אם יש בכלל, אני קולט במראה הצדדית (זה ספארי) גוש לבן מזגזג, עכשיו זה היה במהירות מאוד אבל מאוד גבוהה, גם יחסית למה שמותר בכביש הזה. אני הייתי בנתיב האמצעי, הוא עבר אותי משמאל (כמו שצריך..) אבל אז הוא חתך אותי בכזאת פתאומיות משהו קטלני, עוד לפני שהוא הספיק להתיישר בנתיב שלו. הוא המשיך ליסוע ולזגזג ויצא ביציאה לכיוון ראשון (עוד פעם אם אני לא טועה).

במקרה או שלא במקרה, משהו כמו חמישה שישה אופנועים של המשטרה גם נסעו במהירות לאותו כיוון , יש להעריך,, אחריו....

פורסם

לפני כחצי שנה, בדרך חזרה מחוף ראשון. אני עם עוד חבר ברכב ומשקל דיי גדול בבגז' (לא זוכר מה זה היה) מאחורי בפג'ו 205 עוד חבר שמסמן לי לנסוע דרך הסופרלנד.

נכננסים לכביש, אני מרביץ בלי לחשוב על המשקל בבגז'. בפניה האחרונה (מיד אחרי הפנייה החדה שיש לי המשאבות מים) התחת יוצא ואני מנסה לתקן, אבל כנראה שמהשקל עושה את שלו והתחת ממשיך להחליק.

החבר שהיה ברכב מאחורי סיפר שניקיתי את הפס חול שיש צמוד למדרכה שם עם הגלגל שמאלי אחורי. :roll:

מסקנות:

לא לנסוע אגרסיבי כשהרכב לא במצבו הרגיל

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

לפני שנה יצאתי לכביש שבין אשדוד צפון לבין אשקלון בלילה

היה גשם באותו יום והראות היה שוה ל-0 (ראיתי מחזיר אור אחד כל פעם ועוד באורות דבוהים)

את הסימון של הקו הצהוב בכביש (השוליים) לא ראיתי מרוב המים בכביש והייתי צריך להסתמך על קיר ההפרדה שבין שני הנתיבים

פיתאום קיר ההפרדה ניגמר ואני קולט את עצמי נוסע אל תוך קיר ההפרדה הבא כשאני במרחק של פחות מדקה ממנו

כששברי את ההגה היה לי מזל שלא שברתי אותו יותר מידיי כי אז הייתי מאבד שליטה על הרכב וניכנס בקיר

נסיעה מהירה זה חוקי - כל עוד אין משטרה !!!

פורסם

טוה הדבר המפחיד שקרה לי זה היה לפני 3 שנים שהיה לי את ה VR6.

התנעתי את האוטו אספתי את חבר שלי וירדנו לעיקול הגדול בצומת אלוף שדה לכיוון בר- אילן

לקחתי את הסיבוב על 100 והטעות שלי שהצמיגים היו קרים וזה היה סיבוב אגרסיבי ראשון שלקחתי.

ממש באמצע הסיבוב האוטו נכנס להיגוי יתר בשליטה,וממש בשניה אחד האוטו קיבל תת היגוי רציני ישר לתוך הקו ההפרדה ואני על 100 :shock: .

טוב כמובן שאם ההחלקה המהירות ירדה אבל בכל זאת זה היה מהר ומפתיע מאד.

האוטו התנגש בקו ההפרדה וחזר לאחור ונכבה באמצע של העיקול,באותו זמן ירדו שני מכוניות לכיוון שלי התנעתי את האוטו וברחתי משם הכי מהר שאני יכול.

נזקים,טמבון שבור והלך המזגן.

מזל שקו ההפרדה היה נמוך ומזל שה VR6 היתה גיפ בגלל זה רק הטמבון נפגע ולא היה נזק רציני.

בקיצור VR6 זה אוטו מפתיע מאד במצבים קיצוניים. אי אפשר לסמוך על האוטו הזה אוטו שהוא ממש לא צפוי.

• תוכן חדש...