Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כביש 6, שעת לילה מאוחרת אני על 120-130, לפתע אני רואה הבזק של גוף שחור ענק שנע לפני כשאני מאחוריו, הספקתי לבעוט בברקס, ולהבין שהתקרבתי למשאית ענק,שפנסיה האחוריים מקולקלים, ולמעט פס קטנטן וזוהר מעל אחד הגלגלים לא היה שום סימן שכלי רכב נוסע לפני. יצאתי בנס

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אומנם יש לי 4 שנים רישיון ולא היה לי תאונות, מכות חניה או שריטות לכל המכוניות בהם נהגתי (טפו טפו טפו!!!).

אבל טרי טרי מלפני שעה:

אני נוסע באיזור התעשייה ביוקנעם, לפני קייזלר אמריקאית. הנהגת התייאשה מהפקק והחליטה להסתובב.

מדובר בנהגת מוכשרת כנראה, אחרת אי אפשר להבין מדוע היא נוסעת לאחור מבלי להסתכל לאיפה היא נוסעת.

תוך שנייה אחת היא פגעה ברכב שחנה שם וגרמה להקפצת הרכב שלו קלות, נפגע בטמבון קדמי. צפרתי לנהגת ממושכות והצבעתי לה עם היד בכעס על הרכב שהיא פגעה בו- בתגובה כאשר היא סיימה את הסיבוב היא צעקה לי מהחלון: "רגיעון" (כנראה חולת נפש...). לצערי ברחה ולא הספקתי לרשום את המס' רכב שלה, מה גם הרכב שהיא פגעה בו היה נראה כמו גרוטאה מחלידה ואני בטוח שבעל הרכב לא ירגיש בכלל.

חורף 2005 עם האונו, כביש רטוב:

אני נוסע בירידה שבסופה רמזור אדום, לפני קו העצירה עומדת יונדאי H1.

אני נוסע על 50 בהילוך 3, רואה את הרמזור מרחוק, מתחיל להאט ולוחץ קלות על הבלם. הופ! 2 גלגלים קדמיים נננעלים והרכב שט קדימה.

אני מחליט ללחוץ בכל הכוח על הבלמים- לא עוזר, הרכב מתחיל להגביר מהירות וצרחות צמיגים נשמעות.

אני מחליט להרים בלם יד לאט לאט והרכב עוצר ס"מ אחד לפני היונדאי. מבירור אח"כ מתברר שהמוסך המוכשר הלביש לי 2 צמיגים סיניים מסריחים אשר נזרקו אח"כ.

פורסם

אני בדייהטסו, משייט הנתיב השמאלי של כביש עכו חיפה ליד הקריון, בכוון דרום (למי שמכיר). משמאלי, נתיב לפניה שמאלה לתוך הקריון, הרמזור לפניה שמאלה אדום וטור של מכוניות עומד שם. אני נוסע בערך ב- 80 קמ"ש. הרמזור היה ירוק ולא היתה לי שום סיבה להאט. פתאום, הנהג המוכשר במכונית שעמדה ראשונה בתור לפניה שמאלה (ב.מ.וו סדרה 7, אגב), מחליט שבעצם הוא רוצה להמשיך ישר. הוא התחיל לעבור לנתיב שלי, ועצר כשהוא חוסם רבע ממנו בערך. לא התרגשתי, וזזתי טיפה ימינה כדי לחלוף על פניו, מכיוון שהנחתי שהוא עצר כי הוא ראה שאני מתקרב. באותו רגע, הוא נכנס עוד לתוך הנתיב שלי, כך שהוא חוסם בערך 3/4 מהנתיב. אני צפרתי ולחצתי ברקס בכל הכוח, תוך נעילת גלגלים מידית (מדובר על אפלאוז 91', אין ABS) והתחמקות ימינה (ההגיון אומר שהרכב לא היה אמור לפנות ברגע שהגלגלים ננעלו, אבל איכשהו הוא כן פנה קצת). לא היו מכוניות לימיני באותו רגע, אני לא יודע אם זה היה מזל, או שפשוט הייתי מודע לזה ובגלל זה שברתי ימינה (מה שבהחלט יכול להיות, כי אני בד"כ מודע לתנועה מסביבי). פספסתי את הב.מ.וו בכ-20 ס"מ, והרכב נעצר כשמסביבו ענן עשן מהצמיגים. הייתי כל כך שמח שפספסתי את הרכב ההוא, שפשוט נתתי מבט זועף לנהג והמשכתי לנסוע.

"ai motoare capul doare"

פורסם

שברולט קורסיקה עם הכבישים של חיפה

אין מה להוסיף :cry:

נסעתי פעם לדליית אל כרמל ובצומת שבו יש ישר לדליה וימינה לכיוון הכלא פניתי בטעות ימינה

עכשיו מי שמכיר זה עליה תלולה ופניה חדה

לא היה לי הרבה שכל אבל היה הרבה כוח באוטו אז האצתי

ונסעתי בנתיב הנגדי

מזל שלא היו רכבים ממול

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

המקרה הכי מפחיד (ומסוכן) קרה לי לפני 2 חורפים בדיוק שקניתי את המיצובישי (קולט התותחית), ירד גשם, כל הכביש רטוב ולא היה לי מושג שאפשר להחליק ולאבד שליטה.

ירדתי את ירידת יד לבנים לכיוון חליסה בסביבות ה60 קמ"ש, והחלטתי שזה כנראה מהר מידי, נתתי ברקס מתון , לא יודע איך הגלגלים ננעלו (אין ABS) וירדתי את כלללללללל הירידה בהחלקה (משהו כמו 1.5 קילומטר), מנסה לעשות משהו עם ההגה, לוחץ על ברייקס ,מרים הארמבריקס - שום דבר, האוטו ממשיך להחליק ואני מקווה שלא יהיו מכוניות למטה בחליסה, למזלי השליטה חזרה בדיוק כמה שניות לפני הרמזורים בחליסה ועצרתי ברמזור אדום על הפס עם דפיקות לב בשמיים ומת מפחד.

מקרה שני שקרה לי היה בחורף האחרון לפני כחודשיים, שוב ירידה של יד לבנים לכיון חליסה , ובמהלך הירידה למי שמכיר יש גם כמה מעברי חציה.

שוב ירד גשם , כל הכביש רטוב עד התחת ואני יורד את הירידה בסביבות ה50 קמ"ש (חשבתי שלמדתי לקח מחורף קודם-קודם).

אני מתקרב למעבר חציה במהלך הירידה בערך 50 מטר מהמעבר חציה, וזוג זקנים אולי בני 90 מחליט שהוא עובר ולא משנה מה וכמה ציפצפתי ועשיתי עם האורות (כנראה החליטו שנמאס להם מהחיים ויקחו איתי טרמפ על המכסה מנוע).

נבהלתי, נתתי ברייקס במכה והאוטו מתחיל להחליק לכיוונם! והם בשלם ממשיכים לעבור את המעבר חציה בשיא האיטיות ועוד מדברים בין עצמם.

במזל ענקי הם הגיעו לשפת המדרכה (עברו את המעבר חציה) ואני בדיוק עברתי במרחק אולי ס"מ מהרגליים שלהם תוך כדי החלקה.

הידע זה לא מה שהיה לפני 2 חורפים וידעתי קצת יותר איך יוצאים מההחלקה, פשוט הורדתי הילוך ונתתי גז מתון, תוך רגע הגלגלים חזרו לפעולה וחזרה אלי השליטה לרכב ואת שאר הירידה ירדתי עם דפיקות לב מפוצצות במהירות 30 קמ"ש.

אוהד.

פורסם

ברכב מסחרי נשבר לי ראש בלון חמצן בקירבת מיכל שמן.........................

הספקתי לברוח בזמן.................

זה מקביל באפקט למטען צד:lol:

פורסם
ברכב מסחרי נשבר לי ראש בלון חמצן בקירבת מיכל שמן.........................

הספקתי לברוח בזמן.................

זה מקביל באפקט למטען צד:lol:

WTF!רק שנשבר הראש זה מסוכן...

בקשר לנושא:

נהג חדש,יום ראשון,מלא אגו וחושב שרוחו של מייקל שומאכר נחה עלי(למרות שהוא לא מת עוד..)

נסעתי בכביש עירוני דו נתיבי שנוסעים בו לרוב ב60+- שהעקיפה בו מסוכנת ובד"כ לא עוקפים

נהג שכניראה קצת(קצת)עיצבנתי אותו בפרסה קצת איטית מנסה לעקוף אותי לאחר כחצי דקה מאחורי..

כאמור,הייתי מלא אגו,ובזמן העקיפה חשבתי שנחה עלי הרוח של מייקל שומאכר אז פשוט מאוד נתתי גז,למה מה??שהוא יעקוף אותי?!

ולמרבה הפאדיחה עליתי על המדרכה במהירות די גבוהה..

פיגור פיגור,

הנזק: בסביבות ה2000 על החלפת 4 צמיגים ו2 ג'אנטים ימניים

ה"מצחיק" הוא ששבוע לפני עליתי גם על מדרכה והלך הג'אנט והתפנצ'ר הצמיג הימני..

מי נתן לי רישיון??

למזלי ממש השתפרתי,אני הרבה(!)יותר מתון ויודע לנהוג סביר מאוד(שנה וחצי על הכביש בערך)

עריכה:

האמת שזה ביכלל הפחיד אותי,אני בנאדם מאוד אדיש וקר רוח

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אמנם אני לא נהג, אבל המקרים הבאים הם של חבר, שנסעתי איתו בחלקם:

נוסעים לנו בשקט על בגין צפון, כשלפתע ניידת חותכת אותנו על 65 קמ"ש (אנחנו). השוטרים נתנו ברקס, ואנחנו היינו אולי שני ס"מ מהם.

כביש מס' 1 בכיוון י-ם. עומדים בשעת בוקר בפקק מטורף. משאית של תנובה לפנינו (סמי). לפתע היא החלה מתדרדרת לכיווננו. הנהג התעשת, שיחרר הנדברקס, ודירדר את הרכב לאחור, תוך צפירות אמוק לנהג המשאית. בסופו של דבר הוא (הנהג שנסעתי איתו) חתך לשוליים, ופגע ברכב מאחורינו.

פורסם

לפני יותר משנה, מכרתי את השרייד המקוללת שהייתה לי, חידשנו את הביטוח שלי על האיסוזו טרופר.

נסעתי בסביבות 10 בלילה לחברה שלי. נסיעה פשוטה של ערד - ב"ש וכן, גשם מטורף!

נכנסתי לבאר שבע ומולי עוד מאמצע הדרך הייתה סיאט טולדו עם נהג בן כלב שלא היה מוכן שאני אעקוף אותו!

אני מאותת ועולה לנתיב השמאלי, איך שהוא קולט את זה הוא ישר חותך לשמאל! העיקר לא לתת לי לעקוף.

אחרי 10 דקות של נסיעה שאני עם אורות גבוהים בכוונה כדי לסנוור את הכלב נכנסנו לב"ש. הייתה בי מן תקווה ששם אני סוף סוף יאבד אותו כשהוא ילך לדרכו.

כביש ראשי, 2 נתיבים לכל כיוון.

בדיוק בעיקול של הכביש, ראיתי שרק שתינו על הכביש. אין מכוניות מאחורי ואין לפניו.

חשבתי לעצמי- עכשיו אני אכניס לו אותה.

כל כך הרבה עצבים נכנסו בי שהחלטתי שעכשיו אני עוקף אותו במפתיע, נוסע 30 ולא נותן לו לעקוף דווקא.

מגיע שיא העיקול, אני על 70 בערך, כנ"ל הוא.

כבר מוכן לסובב את ההגה ולצאת לעקיפה!

מכין את הידיים על ההגה, ברוב טיפשותי לחצתי על הכפתור הידידותי בטרופר "power" הדבקתי את הדוושה לרצפה כל כך חזק שעוד מעט והייתה יוצאת לי מהצד השני, תוך כדיי הטיית הגה לפנייה.

אך אבויי לי, נכנסתי לדריפט לא מבוקר באמצע הכביש.

הרכב הגדול נזרק כל כך מהר ל180 מעלות שלא חשבתי שרכב ששוקל 3 טון מסוגל לעשות דבר כזה!

כמובן, פאניקה! הרגל ירדה מהגז, שברתי את ההגה עוד שמאלה כדי לחזור חזרה לכיוון הנסיעה שלי והפחד הכי גדול - שלא יבוא לי רכב מאחורה!

התיישרתי חזרה לנתיב הנסיעה שלי, הטולדו כבר המשיכה הלאה.

אחד המקרים הכי מפחידים בחיים שלי. שטות שאני לא הולך לחזור עלייה לעולם.

10 שניות של חווית אנדרנלין מטורפת, מפחידה וחד פעמית.

סעו בזהירות.

GS300.

פורסם

אני נוסע באיילון, שלוש לפנות בוקר... ופתאום! אני רואה טרנזיט בנתיב לידי, עם נהגת! זה היה מפחיד...

אבל ברצינות, לא היה רגע מפחיד אלא סדרה של מצבים קיצוניים ומפחידים ביותר בטיול שטח בתל גודד עם הטראנו של ההורים, שיפוע צד מפחיד וקטע מעקף צר (אולי 5 ס"מ מהתדרדרות לתהום) שמיועד ברוחבו לסמוראים (בזהירות).

לשמחתי היה איתי חברי הטוב SIMON שחבר בפורום זה, עוזר בכיוון ליד הנהג ומשרה בטחון עצם העובדה כי הוא חובש על (לא שזה עוזר כשהוא בתוך הרכב, אבל נגיד).

התוצאה: מדרגה אחת עם דפיקה מינורית (לא הייתה ברירה, בקטע מעקף) והרבה שערות לבנות.

בשני הקטעים היה חבר שלישי שהעדיף לצפות בהם בביטחה מחוץ לאוטו עם הפלאפונים עליו, על כל מקרה.

205 94' 1.4, שלוש דלתות אדומות, שני פגושים שחורים והזרקה אחת, מצחיק איך שהאהבה עיוורת... :inlove:

205 1.4 94' 3 דלתות לפניות. :twisted:

KLE 500 2004 לשיוט בקו ישר. :cool:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

נסעתי לי לתומh עם רנו קנגו ידנית ביציאה מהרצליה, אני מסתכל לי במראה הימנית על מנת לפנות ימינה.

פתאום רכב חותך אותי משמאל לנתיב שלי, ראיתי אותו בשנייה האחרונה שברתי ימינה כל הרכב עם המשקל בבגז' נזרק ימינה החזקתי את ההגה חזק אז הרכב נזרק שמאלה לתוך צומת אדומה, שברתי עוד פעם את ההגה לכיוון שני והתיישרתי.

זה היה אחד הרגעים המפחידים בחיים של!...מזל שלא היה אף אחד בצומת אני מודה לאלוהים כל יום על זה עצרתי את הרכב בצד לאיזה 15 דקות להירגע.... :shock:

פורסם

מרצדס יונימוג שנת 80' טיול גיפים בצפון ירדנו מאיזה הר כמה רכבים

הירידה היתה בסיבוב ולקחתי את הפניה צר מידי נשארתי עם שלושה גלגלים באוויר כל הרכב היה על גלגל ימיני קידמי חמישה אנשים קפצו מהרכבים ותפסו בקשת היתפכות בכדי להחזיר את הטרקטור/משאית למצב של 4 גלגלים על הקרקע.

זה היה מאוד מאוד מפחיד חברה שלי לא הסכימה ליסוע יותר ביונימוג בשטח.. נשארתי לבד כל הטיול בגלל זה חחח

לפחות זה נגמר בלי שקרה שום נזק.

שי

Mercedes-Benz UNIMOG 421 80' 80Hp

Renault Clio Sport MK1 01' 172Hp

פורסם

אז עכשיו תורי.

1. כשהייתי נהג חדש אי שם בסוף שנות השמונים נסעתי עם הלנצ'יה של אבא שלי במהירות תלת ספרתית בנתיב השמאלי של רחוב ראשי בפרוורי ת"א כששטח ההפרדה מכוסה צמחיה עבותה כשפתאום החליט נער עם אופפניים לקפוץ מהשיחים ולחצות את הכביש.

נעלתי כמובן את הגלגלים אבל מהר מאוד הבנתי שאין סיכוי לעצור ובשבריר השניה האחרון שחררתי את הבלם, ברחתי שמאלה והצלחתי לעבור מאחוריו בלי לנגוע בו.

2. בתחילת שנות ה 90 כשהייתי חייל משוחרר נסעתי עם טנדר פז'ו 404 סגור עמוס בקשתות כמעט עד הגג (כ 600 ק"ג מטען עם מרכז כובד די גבוה). נסעתי בכביש בית דגן לכיוון ראשון במהירות סבירה ובאיזור צומת כוח (שלא היתה מרומזרת אז) הייתי בשמאלי שמשאית החליטה שזה בדיוק הזמן לפנות שמאלה בלי לאותת מהנתיב הימני. שברתי את ההגה שמאלה, הצלחתי לעבור אותה כשאני עובר לנתיב הנגדי ובשניה האחרונה לפני שאני הופך לקישוט על פגוש של משאית שבאה ממול הצלחתי לברוח לשוליים. כמובן שנהג המשאית לא עצר ולי לקח כ 10 דקות להרגע.

3. לפני 4 שנים דרומית לצומת סילבר באתי לפנות שמאלה בצומת T לא מרומזר (כביש בין עירוני) יצאתי חצי כביש והמתנתי על שטח ההפרדה כדי להשתלב שמאלה כשמונית נכנסה בי. בנס יצאתי חי ורק עם כמה חודשים אשפוז ושיקום ארוך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בתקופת הצבא .... יורד לאיילון במחלף השלום (ירידה לכיוון צפון ) ומתחיל להאיץ ותוך כדי גם לעבור לשמאלי ,תוך כדי העקיפה המפקד שלי (שישב לצידי ) צורח לי ת י ז ה ררררררררר (:shock:) ,מתגלה לי תוך כדי הלחץ וגם כשאני כבר על כ120 קמ"ש שאני רואה לפני אדם על הכביש שהתחיל לרוץ מתחת לאחד הגשרים (קטע עם צל במשך היום ) ומנסה לחצות את איילון (:shock:)מהשמאלי (ששם כבר אני היית ) לימיני .אלוהים רק יודע איך ברחתי ממנו במין בריחה קטנה של ההגה (כאשר הבנאדם מולי ) ולא פגעתי בו .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תוכן חדש...