Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אספר את המקרה שקרה לי שהייתי ילד קטן,יש למעשה שתיים.

1.אנחנו מירושלים,ההורים החליטו לקחת אותי ואת אחותי לשישי שבת במלון בת"א,היה לנו סובארו DL,לפני הנסיעה אנחנו נכנסים לתחנת הדלק,מתדלקים-אבא בודק מים ושמן,סוגר את המכסה מנוע ואנחנו יוצאים לדרך.

נוסעים נוסעים בכביש ירושלים ת"א אם אני זוכר זה היה על הנתיב האמצעי או השמאלי,על הימיני זה לא היה,פתאום באמצע כביש ירושלים-ת"א שאנחנו על כ-100 קמ"ש המכסה מנוע נפתח עלינו,אבא שלי כנראה לא סגר אותו טוב,מזל שאבא לא נלחץ,שנפתח המכסה מנוע עד הסוף יש לך פס למטה שאתה רואה את הכביש,פס בגודל הרוחב של האוטו ובאורך כ-2 ס"מ,הוא עבר נתיב נתיב עד שהגיע לימיני ועצר בשוליים.

2.זה היה שהייתי בן 4-6,יצאנו מהבית ואני ישבתי ליד החלון,תמיד אהבתי לראות את הכביש,ביציאה מהרחוב נפתחה הדלת ונפלתי חח,זה היה על 10 קמ"ש בערך לא משהו רציני,טוב נו זה יותר פדיחה חח,היה לי רק כמה שיפשופים,לא כאב נראה לי.

בתור נהג עדיין לא היה לי משהו רציני,הדבר היחידי שקרה זה שהיה לי אור ירוק ומצד ימין היו צריכים להשתלב לכביש שלי[יש להם משולש אדום של מתן זכות קדימה],אני נוסע פתאום מישהו מהימין התחיל להתקדם לכביש שלי,היה לי 2 אפשרויות-או לדפוק ברקס ואז דופקים אותי מאחורה או לתת גז ולעקוף אותו[עם סיכוי גבוהה לתאונה] בסוף נתתי גז ועקפתי אותו,הרגשתי אותו משהו כמו 2 ס"מ ממני.

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תקלה ברמזורים בצומת מסויימת באיזור התעשיה החדש בראשל"צ, אפשרה לי לפנות שמאלה בזמן שמולי מגיע מישהו (כנראה מעל המהירות המותרת, זה היה אמצע הלילה בכביש ריק) שחוצה את הצומת.

כדי שיהיה יותר ברור:

hn4lmzmnne4t.jpg

פורסם

אתמול בערב!

נוסע ברח' הרצל ברחובות (הכביש הראשי של העיר), באיזור שעריים (האיזור הפחות טוב של העיר) על 70 -75 (מהר מדי לאיזור ולכביש) כביש דיי ריק, תנוע דלילה מולי, השעה 2200.

פתאום משום מקום ערס בן 40 על אלרו מחליט לעקוף (מדובר על כביש דו סיטרי עם נתיב אחד לכל כיוון) אני בולם אחושילינג ומקבל מסאג' לכף הרגל מהABS, נצמד ימינה והוא עובר בשלום, אפילו לא הספקתי לצפור לו, הבז*נה היה על לפחות 80 ועם דוושה ברצפה (כל האף של האוטו היה למעלה).

זאת כבר פעם שנייה שזה קורה לי, פעם ראשונה הייתי חצי שנה עם רשיון ושוליים ברוחב של נתיב הצילו אותי מאקסנט שמנסה לעקוף במקום שבו כולם מאיצים אחרי צומת :x

אה ואם כבר נוסטלגיות:

אלמרע מטורפת, אמצע הלילה, אני מחליט שבא לי עוד סיבוב ומתרץ את זה לעצמי שאני הולך לנפח צמיגים,...

כביש עוקף רחובות לכיוון צפון, עיקול חזק שמאלה - בלי שוליים, לוקח אותו על 110 רואה משהו שחור שזז על הכביש, זורק הגה ימינה ושמאלה עוקף את השקית ניילון, נכנס להחלקה מטורפת, נותן קונטרה עם ההגה ולא מיישר בזמן. פיש טייל מטורף שנגמר בזה שהחלקתי לתוך המדרכה בצד ימין בום, גיצים, אקשן. התוצאה: אני תקוע בצד הכביש במקום עם 2 נתיבים ובלי שוליים, אחרי עיקול עיוור. הנזק: שני ג'אנטים עקומים + צמיגים גזורים, גשר אחורי עקום, כנראה נזק לכל מערכת המתלים בצד ימין וגם לקאליפר. 3000 שקל והואו על הכביש כמו חדש. (מאז עשיתי קורס ונרגעתי, זה היה כשהיה לי רשיון קצת יותר מחצי שנה והייתי זורק את התחת של האוטו בכל פנייה שהייתי רואה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפני חצי שנה בערך נסעתי אחרי צומת סומך לכיוון חיפה ( 21:00), ברמזור נעמדה לידי יונדאי גטס אפורה, הנהג סימן לי לפתוח את החלון אחרי שפתחתי את החלון הוא הוציא צ"קלקה מהתא כפפות ולבש כובע משטרתי (הוא היה לבוש אזרחי), אחרי זה נשמע מפיו המשפט הבא " נסעתי אחריך 160 ולא הצלחתי להשיג אותך....".

זה נגמר בקנס של250 ש"ח על פנסי ערפל.

פורסם

פעם הבאה, אל תפתח חלון...

טרי מהיום.

אני נוסע לי בכביש ראשי בחיפה, ופתאום אני רואה מולי פאקינג תיש. כן, תיש.

כשלעצמו, אין לסיפור הזה מקום כאן.

הנקודה שכן הכניסה לפה את הסיפור הזה, זה שלקח לי שנייה שלמה פלוס להבין מה אני רואה, ועוד זמן התגובה הרגיל שלי, מהרגע שהבנתי וואט דה פאק נמצא מולי ועד לנקיטת פעולה.

אני מזדקן כנראה. זה לא מצחיק.

לפחות אני מודע למה שעובר עליי...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מוזר שהשרשור הזה כבר 5 שנים בפורם ורק אתמול בלילה אחרי שעברתי התקף לב ראיתי אותו.

עכשיו לעניין.

את שם הכביש אני לא יודע אבל כשנוסעים מצומת מגידו לכיוון צפון יש שם כביש עם נתיב אחד לכל כיוון בלי גדר הפרדה כביש חשוך ודי רחב. אני נוסע סביבות 90 קמ"ש עם הג'יפ של אמא שלי וממולי מכוניות נוסעות. פתאום אני קולט מכונית מולי עוקפת את זו שלפניה ונוסעת מולי באיזה 120 קמ"ש עוד שמעתי את המנוע שלו מאיץ. ישר שברתי את ההגה ימינה שפשפתי את המעקה בטיחות מזל שהיו שוליים. עצרתי בצד 20 דק' להסדיר נשימה ולהבין מה היה יכול לקרות פה הרגע. אנשים מתאבדים לא להאמין. מפחיד.

יוסי הרגת אותי עם זה:

2.זה היה שהייתי בן 4-6,יצאנו מהבית ואני ישבתי ליד החלון,תמיד אהבתי לראות את הכביש,ביציאה מהרחוב נפתחה הדלת ונפלתי חח,זה היה על 10 קמ"ש בערך לא משהו רציני,טוב נו זה יותר פדיחה חח,היה לי רק כמה שיפשופים,לא כאב נראה לי

Pajero, Clio

And my spectacular Megane:king:

פורסם

אני, 106 רעלי שחורה וגשם ראשון.

לקחתי סיבוב בכביש של 2 נתיבים על 40, כביש שנסעתי בו 20 אלף פעם כבר.

אין לי מושג מה גרם לי לזרוק קלאץ' פתאום ולשחרר עם דוושה לחוצה עד הסוף.

הרכב נתן זינוק קדימה ולקראת סוף הסיבוב ראיתי שאני פשוט מאבד את המסלול,

לחיצה חזקה וטיפשית על הברקס הביאה אותי לפגישה עיוורת עם עמוד תאורה.

לעמוד, שלום. הראלי כבר לא על הכביש ממזמן, או שכן :wink:.

ככה זה, נהג חדש חצי שנה רישיון חושב שהוא כבר מכיר את האוטו, סליחה מראש שהורדתי כזאת מהכביש. :lol:

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

אני נוסע לי בכביש ראשי בחיפה, ופתאום אני רואה מולי פאקינג תיש. כן, תיש.

פגשתי אותו שלשום, רק שבמזל הוא חיכה שיהיה לו ירוק :)

דרך אגב, זה חוקי להוביל עדר עיזים דרך מעבר חציה בצומת? כי זה חתיכת מפגע בטיחותי.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

סיפור קצת ארוך אך עם פואנטה בסופו...

המקרה הכי מסוכן שהיה לי, לפני כ-4 שנים היה בירידה מגשר ראשון לכיוון צפון, נסיעה רגועה 70-80 בנתיב ימני (שלושה נתיבים).

השעה 11 בלילה עם החברה ביונדאי אקסנט ידנית לא שלי (הרכב היה מתוחזק בצורה בינונית ובעל התנהגות כביש נוראית)

כעבור חצי קילומטר עברתי לנתיב אמצעי על מנת לעקוף, מהירות 80-90...

מרחוק באופק נראה רכב בנתיב שלי מאותת שמאלה, אני ממשיך בנסיעה רגועה במהירות קבועה ושומר קשר עין.

האיתות נשאר מאותת שמאלה, ונראה כאילו הרכב מאיץ למעבר לנתיב שמאלי. (או לפחות זה מה שחשבתי)

ופתאווום !!! אני קולט שהרכב כנראה נוסע ממש ממש לאט כי אני מתקרב אליו במהירות, הייתי מאוד עירני ופתחתי בנוהל התחמקות שעובד אצלי כך: רגל יציבה על הברייקס הכנה לפני סחיטה, מראה אחורית, דוושת ברייקס עד הסוף ומראות צד לנתיב בריחה.

למזלי הרע שהגעתי למראות הצד שתי מכוניות עברו משני צדדיי ומאותו רגע נשארתי עם ברייקס חזק ושיפוט שאני לא אכנס ברכב מלפניי כי בכל זאת יש לי עוד מרחק לעצירה מוחלטת.

מיותר לציין שהגלגלים ננעלו ובחלקיק שנייה הבנתי שלרכב הזה אין ABS ופתחתי בנוהל פימפום מדויק (ולחוץ) מה שהקשה עליי עוד יותר בכל התהליך הזה.

המשכתי להתקרב לרכב במהירות וכשנייה לפני, הבנתי שהרכב פשוט עומד על הכביש ללא תנועה כלל!! ואם עד עכשיו חשבתי שאמנע מתאונה אז טעיתי.

הרגשתי חסר אונים לחלוטין, הבנתי שזה בלתי נמנע וקיוויתי לטוב.

צעקתי לחברה "תחזיקי חזק!!", כאילו שזה יעזור. (להיפך, הייתי צריך לצעוק, תרפי!, הרי היא כבר החזיקה חזק מאוד)

לא וויתרתי לברייקס עד לרגע ההתנגשות על מנת לחסוך מאיתנו כל קמ"ש מיותר.

אני זוכר את עצמי ממשיך להחזיק את ההגה בשני ידיים ורגל על הברייקס גם כמה שניות לאחר הפגיעה במהירות אפס כנראה עוד מנסה לרדת למהירות שלילית. :)

כמה שניות של הלם, האוטו מלא עשן, אני צועק לחברה "תורידי את החגורה מהר!! יש עשן!!" (פחדתי שנישרף באוטו, יותר מדי סרטים)

הורדנו את החגורות ומיד בדקתי במראות האם הכביש פנוי, ולהפתעתי אני רואה רכבים מתקדמים לקראתנו כולל רכב אחד בנתיב שלי.

מיד צעקתי עליה שוב: "שימי חגורה מהר!!" (פחדתי שעכשיו יתנגשו בנו כאשר אנחנו ללא חגורות).

החגורה שלה נתקעה מהלחץ כאשר היא ניסתה לסגור אותה (על זה לא חשבו יצרני הרכב) והייתה מיני דרמה בתוך האוטו, בסופו של דבר אני סגרתי לה את החגורה כי היא כבר הפסיקה לתפקד.

בינתיים העשן מתפזר ואני מבין שכנראה אין שריפה, שוב אני בודק את המראות ומחליט להוריד את הערימת פח מהכביש ויהי מה (לא ידעתי אם הרכב עדיין נוסע בכלל).

רואה שאין מכוניות, מכניס להילוך, להפתעתי הרכב מקרטע אבל נוסע, יורד איתו לשוליים...

יוצא מהרכב, רץ לשחרר את החברה (כי היא עדיין ב"הלם קרב"), שואל בעדינות "הכל בסדר?" חיבוק, וצועק עליה לעבור לצידו השני של המחסום פלדה ולשמור קשר עין עם התנועה ממול.

בינתיים רץ על השוליים אחורה במקביל למיצובישי לנסר הישנה על מנת לבדוק אם יש נפגעים, ולהפתעתי הגמורה, הרכב ריק מאדם!

כאשר מחשבות רצות בראשי מי זה האידיוט שכמעט נהרגנו בגללו?!

בעודי מסתובב על מנת לרוץ בחזרה אני קולט את החברה שלי מדברת עם עוד בחורה...(מאיפה לעזעזל היא הגיעה?!)

אני מתקרב ואני שואל אותה בצורה תקיפה, "מה הרכב שלך עושה על הכביש?!?!"

היא עונה לי בפחד: "חשבתי שיש לי פאנצ'ר בגלגל."

כמעט התעלפתי ששמעתי את זה, נשארתי ללא מילים.

בחורה צעירה בת 18 מרמלה עזבה את הרכב בנתיב האמצעי עם איתות שמאלה, ירדה באלגנטיות ברגלי לשוליים והתקשרה לאבא.

התוצאה הייתה טוטאלוס על שני הרכבים, פגועת חרדה אחת (החברה), אני עם כאב צוואר, כאב ראש והלם מוחלט, ו"פגועת ראש" אחת שחיכתה לאבא בשוליים שיבוא לראות אם יש פאנצ'ר.

לא עברו 2 דקות, פתאום מופיע רכב משטרתי למקום האירוע, מתחיל להציב משולשים וכו'...

אני מדבר עם השוטר, מספר לו את מה שקרה והוא קובע בביטחון מוחלט שאני לא שמרתי מרחק.

אני שואל אותו איך אפשר לשמור מרחק מרכב שעומד על הכביש ואינך נוסע אחריו? הוא בשלו, טוען שלא שמרתי מרחק.

הוא טען שהוא גם בוחן תנועה, אז אני מיד ביקשתי ממנו שייבדוק סימני צמיגים על מנת שייראה שהייתי בבלימה ממושכת וארוכה מאוד יחסית לרכב אשר לא שמר מרחק מרכב אחר בכביש מהיר עם הבדלי מהירויות לא גדולים.

הוא לא הסכים, התחננתי שייבדוק, הוא עדיין לא הסכים וטען שלא שמרתי מרחק.

מילא דו"ח אירוע, פיזר חול וכו' ובזה סיים הסיפור.

למחרת, טלפון לבחורה שכמובן טוענת שאיננה אשמה ואומרת שהייתה בבית חולים, אני לא שמרתי מרחק וזאת אשמתי.

אני מתעצבן, שואל שאלות והתשובה היחידה שאני מקבל ללא קשר לשאלה היא "לא שמרת מרחק!", ואז עוד יותר מתעצבן.

כמובן שכעבור שנה מצאתי את עצמי בתביעה על כניסה מאחור בגלל אי שמירת מרחק.

עם כל מי שדיברתי מיד אמרו לי: "אין סיכוי אתה מפסיד".

אף אחד לא הבין ולא ניסה להבין שיש מקרי קצה אשר בהם כניסה מאחור לא נחשבת בצורה אוטומטית אי שמירת מרחק כמו המקרה שקרה לי.

מצד אחד אני מצטער על הסיפור הארוך, מצד שני אני יודע שאתה אוהבים לקרוא לפרטי פרטים ובמיוחד "מה קרה בסוף...?!"

אז זה הסוף:

פגשתי את הבחורה בבית המשפט, החלפנו שלום, ניסתה להיות נחמדה...

הכניסו אותי להעיד לאחר שהבחורה העידה כאשר אותי החזיקו בחוץ כך שלא אשמע מה אמרה.

סיפרתי את מה שקראתם עכשיו לשופטת (רק בתמצית), עורך הדין של הבחורה/חברת הביטוח שלה ניסה לצלוב אותי ללא הצלחה בשאלות טיפשיות, בשלב מסוים הפסיקה אותו ואמרה...

"הבנתי מה קרה פה, הבחורה שקרנית, אני לא מאמינה למילה ממה שהיא אמרה, היא לא פינתה את הרכב לשוליים (כנראה זה מה שטענה בעדות שלה)."

וסיכמה:

"מי שלא יודע לנהוג שייסע על סוס ועגלה." (רציתי לומר לה שהסוס אולי מספיק חכם לברוח אבל היא עוד הייתה עלולה להחנות את העגלה בנתיב האמצעי...)

המשפט לקראת סיום והבחורה פתאום קמה ומתחילה לצעוק ולקלל, ופתאום התגלתה לנו במלוא הדרה ותפארתה עם אוצר מילים פיקנטי שלא היה מבייש אוהד בית"ר במשחק חשוב אשר חטף גול.......עצמי והוא מעוניין לתת את דעתו בעניין.

אז מה היה לנו? נכנסתי "אשם" by default ויצאתי זכאי בעזרת שיקול דעת נכון של בית המשפט.

אין לתאר את תחושת הסיפוק כאשר אתה מבין שהצדק נעשה. (ובמיוחד במדינתנו הקטנה שאנו רגילים תמיד לצפות ההיפך)

ולא לשכוח את האלמנט או כמה מילים של תובנות:

אני משתדל לא לעלות על רכבים בעלי כוכב בטיחות וחצי או אשר מתוחזקים בצורה בינונית. (מבחינתי מצב הצמיגים זאת בדיקה מדגמית שמעידה על הרכב).

ונוהג באקסטרה זהירות בתנאיי תאורה מוגבלים אשר כבר ברור לי לחלוטין שהערכת מהירויות ממרחק בתנאים כאלה הינם מוטלים בספק.

פורסם

ואוו החזרתם אותי אחורה בזמן,מקרה שקרה לי בצעירותי,לפני 6 שנים כחודשיים או שלוש לאחר שהוצאתי רשיון עדיין הייתה בתוכי אותה תחושה של צעירים של כל יכול על הכביש ופוזה ללא גבולות.

בכל המקרה הסיפור הוא כזה,אני נוסע להנאתי במכונית של אבי,במוו זד 3 1.9 ליטר ידנית ובוא נגיד שעם רכב כזה קשה שלא לעשות פוזות על אנשים בעיקר על המין הנשי.

בכל מקרה נחזור למקרה,נסעתי להנאתי בכביש בתוך העיר וקלטתי בזוית העין שתי בנות שוות במיוחד וכשאני מתכוון שוות במיוחד אז ממש ממש שוות!! נסעתי ברגוע והחלטתי לעשות פניית פרסה ולחזור כדי לעשות עליהן רושם,בטיפשותי וכמובן בחוסר נסיוני החלטתי להאיץ כדי לעשות עליהן רושם ולזרוק "תחת" בפניה כאשר בלי לשים לב תוך 3 4 שניות של הדבקה הייתי כבר על כ60-70 קמ"ש והחלטתי לקחת פניה במהירות הזאת,למזלי הצלחתי להשתלט על האוטו אך זה היה המקרה הכי מפחיד שקרה לי אי פעם עם האוטו.

יש לציין כי הבנות כל כך לא הבינו במכוניות ונהיגה עד כדי כך שחשבו שכל המקרה הזה היה נהיגה ספורטיבית ומאוד התלהבו מכל העניין ויש לציין שהצלחתי להביא באחת מהן בעקבות המקרה הזה,אין מה לעשות רכב שכזה יודע לעשות פוזה על הבנות בעיקר כשהוא עם גג פתוח.

פורסם
...ויש לציין שהצלחתי להביא באחת מהן בעקבות המקרה הזה...

אח, גם BMW פתוחה, גם חזרה לשם דאווין וגם מביא באחת, אתה מודל של אלגנטיות ג'נטלמנית גברית קלאסית...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפני שנים רבות מספור בהיותי עדיין נהג טרי, נסעתי בכביש 4 בסובארו קופה במהירות של 90-100 כשלפתע נפתח המכסה מנוע התרומם וחסם לי את כל שדה הראיה.

יש לציין לזכותי ששמרתי על קור רכב ותוך כדי הסתמכות על מראות הצד אותתי וירדתי בזהירות לשול.

מכיון שהייתי בנסיעה לסבתי האהובה ולא הייתי מוכן בשום פנים ואופן לבטל את הביקור, קשרתי את המכסה מנוע לגוף הרכב והמשכתי בנסיעה, כמובן שיותר בעדינות.

פורסם
סיפור קצת ארוך אך עם פואנטה בסופו...

ואו סיפור די מפחיד! ניסו לחרפן אותך שלב אחרי שלב... טוב ששמרת על שפיות!

פורסם
אח, גם BMW פתוחה, גם חזרה לשם דאווין וגם מביא באחת, אתה מודל של אלגנטיות ג'נטלמנית גברית קלאסית...

אני לא יכול שלא להסכים איתך,בהחלט היתי מסוג הטיפוסים האלה בצעירותי למזלי התבגרתי וכיום אני כבר בן 24,אני כבר לא נוסע על במוו פתוחה, בוא נגיד שאחרי 4 חודשים של ביטוח עליה ההורים(בעיקר אבא) החליטו להפסיק את הביטוח והתחלתי לנסוע על יונדאי אקסנט חדשה של אותה שנה.

יש לציין שברגע שהם ראו שיפור משמעותי בנסיעה שלי קיבלתי mx5 NB,אמנם לא במוו זד3 ולא מזכירה את הביצועים שלה אבל עדיין עושה את העבודה יופי.

• תוכן חדש...