Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חיפוש נרחב בפורום נשארתי אם מ״ס שאלות:

אני צריך רכב שיעשה כ-30000 ק״מ בשנה מינימום (100 ק״מ ביום בממוצע)

אמינות מאוד חשוב וכמובן חסכוני.

תקציב בסביבות 30000 ש״ח.

שנתון כמה שיותר גבוה יותר טוב.

גיר-עדיפות לידני בגלל החסכון בדלק ואמינות אבל רכב אוטמט אם גיר אמין גם בא בחשבון.

שאלת השאלות היא:דיזל או בנזין?

חשבתי על :

1. סיטרואן c3 1400 דיזל/בנזין

2. קסארה-דיזל

3. vw-פולו דיזל

4. סקודה-פאביה דיזל

5. רנו-קליאו B 2 דיזל

יתרונות/חסרונות יתקבלו בברכה.

אפשרויות נוספות גם כן.

תודה רבה מראש.

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם

עם קילומטרז' כזה הדיזל עדיפה. קליאו B דיזל רכב נדיר. אם כבר הייתי ממליץ במקומו לחשוב על מגאן דיזל.

תוסיף לרשימה גולף ואוקטביה דיזל - אם תמצא ידנית שמורה, קיבלת רכב מעולה.

גולף בא גם עם מנוע SDI שאומנם לא חזק (כמו בפאביה ופולו), אבל חסכוני מאוד - 1 ל20 זה לא מילה גסה איתו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בתקציב כזה לא פשוט למצוא רכב דיזל במצב טוב, גם עם גיר ידני ובטח שבאוטומט. דיזל יהיה חסכוני יותר, ללא ספק, אבל במידה ותיפול על רכב במצב לא טוב, תשלם הרבה על תיקונים וביקורים במוסך. חוץ מזה, בדרך כלל למי שנוסע הרבה קילומטרים ביום חשובה הזמינות של הרכב וכל יום במוסך משמעותו הפסד.

ההצעה שלי היא להגדיל את התקציב ולרכוש רכב בנזין חסכוני במיוחד או דיזל קצת יותר חדיש.

אם בכל זאת מדובר על התקציב הזה, אז גולף, אוקטביה או קליאו הן האופציות העדיפות.

פורסם

קניתי פאביה 2003 לפני שבוע 68 כ"ס דגם קלאסיק, זה שיש לי בעיה בראש ואני אוהב צרפתיות זה משהו אחד(קניתי פאביה כי הייתי "לחוץ פחד" על רכב), אבל הרכב הזה אלוף בכל מה שקשור בצריכת דלק, ממה שהבנתי מהבדיקה, מהספר רכב וממי שקניתי ממנה- הרכב מעולה(עזבה ת'ארץ). הדבר היחיד שקצת מפריע לי בו זה הבטיחות- רק 2 כריות אויר. הנוחות דיי טובה(במיוחד אם אתה באמת הולך לגמוע 100 ק"מ ביום) רכב שקט מאוד- אל תצפה לפינוק ממנו אבל לתת עבודה אתה בהחלט יכול לצפות.

בכל מקרה המון בהצלחה

פורסם

בתקציב הזה לא תמצא רכב דיזל נורמלי, חבל על הכסף שלך.

בלי קשר לזה ששנה הבאה עולה מחיר הסולר בעוד 20 אג' ואז מחירו יעבור את מחיר הבנזין, מספיק שימות רכיב מרכזי אחד כמו הזרקת הדלק או הטורבו, כדי שהדיזל לא ישתלם לך כלל.

אני עושה בפיאט פונטו ידנית 60 כ"ס, 15 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה ללא מזגן. גם אם רכב דיזל יתן לך צריכה עירונית של 1:17, זה עדיין מתקזז במהירות שיא כשאתה משלם 6000 ש"ח על טורבו משופץ, למשל.

• תוכן חדש...