Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת האם עבודה שכוללת לימוד העבודה תוך כדי עבודה (במשך שבוע) יכולה לפי החוק לתת למעסיק אפשרות לחייב אותי לעבוד תקופה מסויימת?

אני יודע שאם יש קורס מוכח להכשרה לעבודה אז כן, אבל אין לי שמץ מה לגבי לימוד תוך כדי עבודה (הצמידו אותי למישהו ותיק) וזה הסתכם בשבוע

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ה"חונך" שהצמידו לך-קוראים לזה OJT או On job training. אם לא רשום לך בחוזה לגבי תקופת התחייבות אחרי הכשרה, אז אתה לא מחוייב.

פורסם

כתוב, ברור שכתוב. רק שאני לא מוצא מה החוק אומר לגבי התחייבות כנגד סוג הכשרה שכזה.

in the face

with a chair

פורסם

מה שיש בקישור זה הכשרה מסודרת שהיא קורס בפני עצמו ללא עבודה במקביל.

אצלי הלימוד היה בעצם העבודה עצמה.

in the face

with a chair

פורסם

אמנם אין לי תשובה מנסיון, אבל מבחינה הגיונית - לדעתי מעסיק יכול לדרוש התחייבות לזמן עבודה מינימלי.

אני לא חושב שזה מנוגד לחוק כלשהו, כל עוד זה מעוגן בהסכם העבודה.

פורסם

המעסיק לא יכול לעשות חוזה שהוא נוגד את החוק. יש חוק מסודר על התראה לפני עזיבה ע"פ וותק.

אם הוא רוצה לחייב אותך מעבר לזה בגלל טענה שהוא השקיע בך כסף, אז הוא צריך להציג קבלות על הכסף שהשקיע.

פורסם

מה זה אומר בעצם "לא יכול"? הוא יתחיל להקליד את החוזה בword ואז יבוא האח הגדול וימחק לו את האותיות? רוח הקודש תמחק לו את הדיסק הקשיח ותתקע לו דף במדפסת?

רוב המעסיקים שנוקטים בשיטה הזאת הם מעסיקים שיודעים שיש להם עסק עם תחלופה גבוהה של עובדים, ומשתמשים בהתחייבות הזאת כ"מקל". גזר, אגב, ברוב המקרים אין. הם יודעים שמעט מאוד עובדים (לשעבר) יתרוצצו בין בתי הדין לעבודה, עורכי דין וארגוני העובדים למינהם, וכל זאת בעבור שכר שהוא בדרך כלל לא גבוה במיוחד. החוק לא ממש ברור בסוגיה הזאת, וסביר להניח שאם תילחם תקבל את המגיע לך. השאלה היא כמה אתה מוכן להילחם בעבור המעט שמגיע לך?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם זה לא חוקי לחייב אותי לעבודה בגין הכשרה של תוך כדי העבודה, יש סיכוי טוב שאני אעזוב שם אחרי החג.

in the face

with a chair

פורסם

בארץ יש חופש עיסוק. אין דבר כזה לחייב עובד לעבוד. אין כל תוקף להתחיבות כזו. מה שכן יכול להיות: המעסיק יכול להצמיד תג מחיר להכשרה שאתה עובר, כמובן תג המחיר הזה צריך להיות הגיוני ופרופורציונלי להכשרות מקבילות או דומות בהקפן וב"ערכן התעסוקתי" שקיימות בשוק החופשי או במקומות עבודה אחרים. על בסיס זה, המעסיק יכול להחתים אותך, לפני תחילת ההכשרה והעבודה כמובן, שהתשלום בגין ההכשרה נדחה, וכי אם תעבוד תקופה מוגדרת, לא תתבקש להחזיר את מחיר ההכשרה.

כמובן - המעסיק לא יכול לדרוש כל סכום לא פרופורציונלי שבא לו; והוא לא יכול לדרוש את זה בדיעבד (כלומר אם לא חתמת מראש שאתה מסכים לכך); והוא גם לא יכול לקחת סעיף בעל משמעות שונה, למשל אם חתמת על "התחיבות לעבוד" ולהגיד שבעצם הכוונה היתה שאם לא אתה צריך לשלם לו סכום כלשהו.

הדבר היחיד שאתה מחוייב זה הודעה מראש, כמו בכל עבודה וללא קשר להכשרה, ובהנחה שלא עבדת שם זמן רב אזי מדובר בימים ספורים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אז אנ יאשאל אחרת, בהכשרה של שבוע תוך כדי עבודה, החוק מאפשר למעסיק לחייב בתשלום אם אני עוזב את העבודה לפני זמן מסויים?

התחייבתי לחצי שנה, אם אני עוזב אחרי חודשיים שלושה למשל, סוג ההכשרה שעברתי מאפשר לו חוקית לגבות ממני את הקנס?

in the face

with a chair

פורסם

אם לא התחייבת מראש (חתימה בחוזה העסקה או במסמך נפרד, שכולל את עלות ההכשרה והתנאים בהם תידרש להחזירה) אתה לא חייב כלום, חוץ כאמור ממספר ימי התרעה מראש כפי שנדרש בחוק בהתאם לוותק ולהסכם (שעליהם כמובן משלמים לך ולא ההפך...)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

חתמתי על התחייבות לחצי שנה, אבל אני לא מבין איזה עלויות הכשרה יש פה אם לא עברתי קורס. הרי למדתי תוך כדי עבודה

in the face

with a chair

• תוכן חדש...