Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזאתי התלבטות מוזרה בשל השוני של הרכבים למרות זאת רציתי לקבל חוות דעת ממישהו שבעל רכב כזה או היה לו אפילו את שניהם , כעיקרון התקציב הוא 45 אלף אני מחפש רכב עוצמתי וכמה שפחות יקח לי שטרות מהכיס , האם האימפרזה היא יותר יקרה לאחזקה באופן משמעותי?

כמו כן הייתי שמח לדעת האם האיביזה יקרה לאחזקה (עלות חיישנים ורכיבי מנוע ) ?

תודה לעוזרים

דרך אגב לפחות כרגע אני לא חושב על שיפורים אלה כמה שיותר סטנדרטי (כמו כן זהו רכב שישמש אותי ליום יום) , חיפשתי המון חומר על שני הרכבים הללו וקראתי המון אך בכל זאת אשמח לעוד דעות !

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

לא מכיר את הרכבים מגוף ראשון,אך למיטב הבנתי עלויות האימפרזה גבוהות משמעותית מהאיביזה,

הרכב קיצוני הרבה יותר(לטוב ולרע).

אני מתאר לעצמי שאחת שמורה תביא המון הנאה לבעלים שלה,אך במחיר כספי כבד במיוחד צריכת דלק כשאר מדובר בשימוש יומיומי,כמו כן הבנתי שגם הביטוחים יקרים מאוד .

תסתכל על זה ככה:

האיביזה VT זאת איביזה עם מנוע משודרג ועוד כמה נגיעות ספורטיוויות

האימפרזה זאת מכונת ראלי מרוככת לשימוש בכבישים ציבוריים(במיוחד בשנות הGT)

Porsche 944 turbo

פורסם

GT 99-00 ב-45K? אתה אופטימי, מאוד.

צפה לצריכת דלק משולבת של 1:7 ומטה, החלפות שמן תכופות ויקרות (רק השמן עצמו הוא כ-400 ש"ח לטיפול - מוטול 300V), ביטוח וטסט יקרים יותר - בקיצור, לא רכב מומלץ אם אתה בתקציב לחוץ.

ושוב, לדעתי לא תמצא GT מהשנתונים הנ"ל במצב טוב בתקציב שלך.

פורסם

בקיצור, אימפרזה עלויות אחזקה מאוד אבל מאוד גבוהות במיוחד בשנתון כזה לעומת האיביזה

אבל ביצועים שאין להשוות,

דלק פי כמה וכמה יעלה לך יותר, טיפולים לאימפרזה טורבו עם היסטוריה לא קטנה גם כן יעלו המון.

לדעתי האיביזה לחלוטין גם תהנה ממנה וגם לא תמות מההוצאות.

אבל שוב תבדוק טוב טוב את הרכבים הללו, במיוחד האימפרזה.

פורסם

לא לשכוח שחובה 98 לרכב משופר (נדיר שיש עוד סטנדרטיות לחלוטין) - עוד הוצאה די כבדה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
GT 99-00 ב-45K? אתה אופטימי, מאוד.

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1817795&Code=1084d823e9f03690f150992d65ca8870

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1839155&Code=1084d823e9f03690f150992d65ca8870

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1831460&Code=1084d823e9f03690f150992d65ca8870

לא אופטימי אלה מציאותי !

צפה לצריכת דלק משולבת של 1:7 ומטה, החלפות שמן תכופות ויקרות (רק השמן עצמו הוא כ-400 ש"ח לטיפול - מוטול 300V), ביטוח וטסט יקרים יותר - בקיצור, לא רכב מומלץ אם אתה בתקציב לחוץ.

צריכת הדלק ככה בהתגרזנות ? או אולי בעיר בינעירוני ? או שזאתי צריכת הדלק הכי טובה שאפשר לצפות ?

ושוב, לדעתי לא תמצא GT מהשנתונים הנ"ל במצב טוב בתקציב שלך.

אני מאוד מקווה

בקיצור, אימפרזה עלויות אחזקה מאוד אבל מאוד גבוהות במיוחד בשנתון כזה לעומת האיביזה

אבל ביצועים שאין להשוות,

דלק פי כמה וכמה יעלה לך יותר, טיפולים לאימפרזה טורבו עם היסטוריה לא קטנה גם כן יעלו המון.

לדעתי האיביזה לחלוטין גם תהנה ממנה וגם לא תמות מההוצאות.

שמועות שבאיביזה חיישנים עולים המון ומתקלקלים הרבה , במיוחד אם הרכב כולל מעט ירקות (צ'יפ , אינטר קולר , צנרת) השמועות נכונות ?

אבל שוב תבדוק טוב טוב את הרכבים הללו, במיוחד האימפרזה.

תודה לכולם על העזרה , האם ההנאה המופקת מאימפרזה כלכך שווה את האחזקה הגדולה יותר משמעותיתית מהאיביזה ?

כמו כן איזה חולשות יש לאיביזה ? גיר מנוע קלאץ ?

פורסם

אהלן אמיר.

יצא לי לנהוג כמה פעמים על gt של חבר והייתה לי גולף gti, אמנם לא איביזה אבל אותו חרא רק שכלום לא קירקש:-P

אין מה להשוות בכלל, לדעתי לפחות הgt שווה כל שקל מבחינת אחזקה.

אגב, אותו חבריקו מוציא בחודש 2500-3000 ש''ח על דלק בלבד בממוצע.

עוד אגב, לגבי התקציב וגם אחרי שראיתי את המודעות, אתה עדיין אופטימי איש.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

שלום ליאור ,

יש לי גם סכום קטן בצד ליישור קו השאלה שלי האם שווה לי להיכנס לאחזקה הזאת של אימפרזה ?

או שאיביזה תתן לי כוח או הנאה דומה (למרות שאני בטוח שלא)

יש לחבר שלי אימפרזה והוא לא מגיע לכזו כמות של דלק , בכל אופן איביזה מתחילה להישמע לי יותר מציאותית מבחינת אחזקה ,

מה הצריכה הממוצעת של איביזה ? גם באותו סכום שוב בוא נצא מנקודת הנחה שנוסעים בנסיעה לא הכי עדינה וחסכונית

פורסם

אני עם האיביזה מגיע בממוצע 1 ל 10.2 ק"מ בנסיעה שרובה פקקים או כבישים מהירים (לא נוסע רגוע בכלל אבל לא קורע את הרכב)

האיביזה בבעלותי משהו כמו 4-5 שנים, פעם אחת זייף חיישן כמות אוויר וזה נפתר בניקיון החיישן, חוץ מכך בחיים לא היו לי בעיות חיישנים.

האיביזה משמעותית זולה לאחזקה מהGT וממש מתקרבת לעלות אחזקה של רכב סטאנדרטי חוץ מקלאץ' שעולה 2700 ש"ח.

עלות האחזקה של הGT בשמיים וממש לא לכל כיס, צריך כיס עמוק כדי לתחזק את הרכב כמו שצריך, ליישר קו, לתקן בלאי (ויש המון) ולתדלק.

אם אתה קונה רכב וחושב שלוש פעמים האם להוציא אותו לנסיעה, GT זה לא הרכב בשבילך.

מנגד, הGT הרבה יותר מתגמלת לנהיגה, זהו רכב ספורט "אמיתי" לעומת האיביזה שהיא רק ספורטיבית (לטוב ולרע)

פורסם

לפי מה שאתם אומרים איביזה עדיפה בהרבה וזולה בהרבה לאחזקה , האים עדיף לרכוש שנת 2001 או 2002 או שזה לא משנה כלכך

והאם זה נכון שהרכב נוטה להמון תת היגוי אפילו עם סט של מוטות מייצבים וקוילאוברים ?

פורסם

זה נכון במידה ואתה חוזר לסיבוב על הגז מוקדם מידי ובעיקר חזק מידי.

אם תלמד למנן את כמות הכח אתה תגלה היתנהגות מפתיעה לטובה (הכל יחסי כן, עדיין לא שובבה כמו פיזו ספורטיבית וממש לא מתקרבת לGT)

סט מוטות מייצבים, החלפת הקפיצים\בולמים וכיוון פרונט עוזר המון וההיתנהגות משתנה מאוד לטובה.

עדיף לקנות דגם מנוע AYP שהגיע ברוב שנת 2001 וכל שנת 2002.

אין לי מושג למה, זה מה שהבנתי מאחרים אבל בלי יותר מידי הסברים.

פורסם

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDet...50992d65ca8870

לא אופטימי אלה מציאותי !

צריכת הדלק ככה בהתגרזנות ? או אולי בעיר בינעירוני ? או שזאתי צריכת הדלק הכי טובה שאפשר לצפות ?

הלינק הראשון הוא לרכב שנת 98, ולגבי האחרות - קודם כל תראה רכבים (במציאות, לא ביד 2) ואח"כ תחליט, מאוד קשה למצוא אימפרזה שמורה מהשנתונים האלה, רכב שמור ונקי (מתאונות וקומבינות) יוצע למכירה בסכום גבוהה יותר.

בנוגע לצריכת דלק, זה בערך הממוצע שהייתי מגיע אליו (הרבה בינעירוני וקצת פאן מידי פעם).

• תוכן חדש...