Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

** פותח האשכול לא בעל המשתמש **

שלום, אני רוצה לקנות פיאט פונטו ספייס עקב הרבה המלצות שקיבלתי ע''פ הצרכים שלי והתקציב ( 15 אלף ש''ח, אפשר חריגה קטנה). אני התחלתי לחפש רכבים ברמת גימור ELX (לא מתפשר) ואני רואה שהן נכנסות לי בתקציב, אבל אני לא יודע על מה צריך מאוד להקפיד שאתה בודק רכב כזה, והיכן לבדוק..אני לא מתכוון לקחת את הרכב למכון בדיקה כי הבנתי שהם נותנים לי דף מלא בבלבולי שכל.

השאלות שלי :

1. הרכב באמת מומלץ לבחור צעיר שרק הוציא את הרישיון ? ורוצה סה''כ רכב חסכוני, אמין ויפה שיעביר אותו מנקודה A ל B ?

2. מה אני צריך לבדוק בעצמי בדגם הספציפי עוד לפני שאני לוקח אותו לבדיקה באיזה מוסך ? הבנתי שיש משהו עם המים של המנוע.

3. יש מוסך מומלץ באיזור המרכז שמתמחה בפיאט שמבצע בדיקה ? (כמו רון שמתמחה ברכבים של הקונצרן הגרמני).

4. אני נורא מתלבט בין התיבה הידנית לתיבה האוטומטית, הבנתי ששניהן מאוד חסכוניות, אבל הרבה אמרו לי שאני סתם מתלהב כרגע מידני כי הוצאתי רישיון ומהר מאוד יימאס לי ואני יתבאס על זה, אז מה הייתם ממליצים.

5. הביטוח והטיפולים יחסית יקרים ?

תודה רבה לכם מראש.

פורסם

1. כן.

2. רגישויות ספציפיות שאני מכיר הם במערכת המיזוג (חימום+קירור), מערכת החשמל וכמו שכתבת, את עניין נוזל הקירור - לבדוק שהרכב עושה שימוש בנוזל קירור איכותי (ועדיף מקורי) ולא במי ברז.

3. אתה יכול לנסות אצל מוסך שאפט או אצל מוסך אמיר. תרים להם טלפון מחר בבוקר ותבדוק איתם את האפשרות לביצוע בדיקה לפני קנייה.

4. אני לא חושב שיש כאן עניין של התלהבות ראשונית. אם אתה נוסע בעיקר בפקקים ובתוך העיר לך על הגיר האוטומטי. אם לא, לך על הידני.

5. לא, ממוצעים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין הרבה ELX ידני. רובן S (דגם פשוט מאוד עם פגושים שחורים) או SX (אותו דבר עם פגושים בצבע הרכב ושעון חום).

אם תמצא ELX, היא תהייה בד"כ אוטומטית.

פורסם

קודם כל, תודה רבה Tzvika-Pick.

בנוגע לגיר, בעיקרון אני נוסע בעיקר בעיר ביום יום אבל אין ספק שבסופי שבוע ולעיתים דיי קרובות אני יתחיל לנסוע לערים אחרות כי זה פשוט יהיה יותר זמין כשיש לך אוטו, ובעיקרון אני מאוד מחבב את התפעול של רכב ידני. הבעיה היא שלמדתי על דיזל (אוקטביה ) והבנתי שההבדל בין מנוע דיזל ובנזין ברכב ידני זה קצת הרבה שונה..

drsubaru - תתפלא, חיפוש קצר ביד 2 ויש דווקא לא מעט ELX ידניות, אבל אני חושב שאני אלך על מה שיותר שמור בלי קשר לתיבה כי אני מצידי יכול לנהוג על שניהם.

** לא נכתב על ידי בעל המשתמש **

פורסם

כנראה שהיא באמת מכרה המון בשנתונים הראשונים שלה.

כשחיפשתי ELX ידנית משנתון 2006, זה היה בלתי אפשרי.

אני הייתי מעדיף את הידנית אם הייתי במקומך, לשם האמינות והחיסכון באחזקה.

תיבה אוטומטית בת 9-10 זה לא בדיוק מתכון לחיסכון בכסף...מספיק שהיא תתפגר כדי להביא אותך לרמת תשלומי אחזקה כאילו הייתה לך משאית קטנה ולא פונטו.

פורסם

בELX אין תיבה אוטומטית אלא תיבה רציפה. היא טובה מאוד ונחשבת אמינה מאוד.

דברים שצריך לבדוק הם הסטורית טיפולים מסודרת, שימוש בפראפלו, ושאר הדברים הרגילים כמו בכל רכב אחר.

מוסך מומלץ באיזור המרכז, שמשון ביהוד. שירות מצויין.

הידנית מעט נמרצת מהרציפה בגלל זמינות כוח טובה יותר.

!AWDSOME

פורסם

שוב תודה לכם, כן אתה כבר השני שממליץ לי על המוסך הזה, אני אלך אליו (הוא מבצע בדיקות מקיפות לפני קניה ?).

אני חושב שאני אלך על הרכב הכי הכי שמור בלי קשר לתיבה, יותר חשוב המצב של האוטו מאשר הגיר במקרים כאלה.

פורסם

כשחיפשתי ELX ידנית משנתון 2006, זה היה בלתי אפשרי.

זה היה השנתון האחרון של הפונטו ספייס בארץ, אחרי מתיחת הפנים של אמצע החיים. אז גם קראו לגרסת ה ELX בשם Dynamic אם אני זוכר טוב.

חוץ מזה אחרי מתיחת הפנים יש גם דגם רובוטי, אני חושב שיש ממנו יחידות ספורות.

דבר נוסף שכדאי לבדוק זה את תקינות ההגה החשמלי. תראה שההתנגדות של ההגה לשני הכיוונים זהה.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם
שוב תודה לכם, כן אתה כבר השני שממליץ לי על המוסך הזה, אני אלך אליו (הוא מבצע בדיקות מקיפות לפני קניה ?).

הרבה מחברי מועדון פיאט ישראל (אני בינהם) מטפלים ברכבים במוסך הזה. הוא מומלץ מאוד.

ניתן כמובן גם לבדוק שם רכבים לפני קניה.

!AWDSOME

פורסם

לא לשכוח שבדיקת רכב לפני קנייה במוסך, ככל שיהיה מומחה ומקצועי, אינה כמו בדיקה של מכון בדיקה ובעיקר קשה במוסך לאבחן אם היו תאונות ותיקוני צבע והמשמעויות שלהם.

אני מעדיף (אם ניתן) לגשת למוסך לבדיקה ראשונית של המכונית ואם היא נראית לו כטובה אז להמשיך לבדיקת מכון ואז עם ממצאי המכון והמכונית לגשת שוב למוסך לקבל חוות דעת על הממצאים, מה אמיתי ומה לא, מה דורש תקון דחוף ומה סובל דיחוי,

עלויות (שזה גם יעזור לך בהפחתת מחיר הרכב לקנייה), זמנים וכו'.

בהצלחה ברכישה ובברכה - רפי לין

פורסם
זה היה השנתון האחרון של הפונטו ספייס בארץ, אחרי מתיחת הפנים של אמצע החיים. אז גם קראו לגרסת ה ELX בשם Dynamic אם אני זוכר טוב.

חוץ מזה אחרי מתיחת הפנים יש גם דגם רובוטי, אני חושב שיש ממנו יחידות ספורות.

דבר נוסף שכדאי לבדוק זה את תקינות ההגה החשמלי. תראה שההתנגדות של ההגה לשני הכיוונים זהה.

אתה צודק - הגירסא נקראת DYNAMIC, יש אותה לאחותי אבל בגירסת האוטומט הרציף. ידנית כמעט ולא קיימת בגירסת DYNAMIC ואני אישית במשך חודשיים של חיפושים לא ראיתי ולו אחת כזו למכירה.

פורסם

יצרן: פיאט

דגם: פונטו ספייס - DYNAMIC 16V SPICE ידני 1.3

נפח: 1,300

שנה: 2005

יד: 3

ת. הילוכים: ידנית

מחיר: 25,000 ₪

סוג מנוע: בנזין

טסט עד: 03-2011

ק"מ: 124,000

צבע הרכב: כסף מטאלי

מזגן: יש

בעלות קודמת: השכרה

בעלות נוכחית: פרטית

מוכן להחלפה: כן

תוספות:

רכב חסכוני מאוד , ומטופל טוב ושמור כחדש. לרציניים בלבד.

כנראה שצריך לדעת לחפש זו מיד 2

פורסם

היו לי 2 כאלה

שנת 2001 שהלך לי ההגה החשמלי ( רק 7000 שח) זה אחרי 75000 קמ הדגם היה 80 כוחות סוס ידני

לאחר קניתי דגם אוטומטי גם 80 כוחות סוס בערך ב 60000 קמ הלכה תיבת ההליוכים האוטומטית סכום פעוט של 15000 שח לתיבה מחודשת.

חוץ מיזה לא היו הוצאות מיוחדות והרכב היה זול לאחזקה:roll:

פעם ראשונה שהיתה לי טויוטה יאריס, וזו הפעם האחרונה שתהיה לי טויוטה!

פורסם
י

כנראה שצריך לדעת לחפש זו מיד 2

כל הכבוד, רוצה שקל?

כשאני חיפשתי, לא מצאתי. זה היה לפני 8 חודשים. מה קשור החיפוש שלך?

ומאיפה לך שהבנאדם אשכרה יודע מה הדגם שלו? ראית כמה אנשים כותבים במודעה שמדובר בדגם "המפואר" - דגם אקטואל?

מעניין את האנשים האלה שזה הדגם הפשוט ביותר, שיש בו הכי פחות אבזור מכל דגמי פונטו? העיקר לכתוב "מפואר"...

• תוכן חדש...