Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי SX4

sapirhen
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הצעה על סוזוקי SX4 GLX חדשה ב-113000 שקל.

האם זה מומלץ? והאם יש במחיר הזה מכוניות אחרות עדיפות?

תודה לכם.

פורסם

קודם כל הרכב מצויין. הייתי ממליץ ללכת על דגם ההאצ'בק מכיוון שהוא סחיר יותר כיד 2, במכירה עתידית זה יגרום למכירה מהירה יותר במחיר גבוה יותר. הרכב עצמו גבוה נותן תחושה של ג'יפון ומקל על הכניסה והיציאה מהרכב. המושבים נוחים ונעימים. הרכב אמין מאוד. אציין שאני לא מכיר את האלטרנטיבות.

פורסם

לפני 5 חודשים קניתי את ה-SX4 באותו מחיר, אשר כלל גם קודן וחיישני רברס. בינתיים מרוצה ממנו מאוד, לפי הצרכים שלי. אני נוהג בסגנון די רגוע, באיזור חיפה והקריות צריכת הדלק היא 9.5-10.5 ק"מ לליטר (תלוי באיזה פקקים אני נתקל).

מבחינת אבזור ה-SX4 GLX עולה על המשפחתיות 1600 בגרסת הליסינג שעולים 7000 ש"ח יותר. אישית אני מעדיף לנהוג עם ה-SX4 מאשר על המאזדה 3 של אשתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכב לא רע, דווקא בשוק הישראלי הייתי מעדיף את גרסת ה4 דלתות. מתים כאן על סדאן בארץ (ואני לא מצליח להבין למה, כי 5/3 דלתות או סטיישן זה ניצול הרבה יותר יעיל של שטח ומרחב הפנים של הרכב.

בכל מקרה, יש מכוניות עדיפות וזולות יותר, כמו הi30 שנמכרת במבצע ל"חבר" ב108 אלף שקל, וi30CW (גרסת הסטיישן) ב110.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht, הבחירה ברכב בעל 4 או 5 דלתות צריכה להתבצע לפי הצרכים. מבחינה זו ה-SX4 בעלת 4 דלתות מוצלחת כיון שאורכה הכולל קצר יחסית למשפחתיות, ולעומת זאת תא המטען שלה גדול יחסית לקטגוריה. אל תשכח שה-SX4 הקצרה אינה סטיישן אלא קצרה מדגם ה-4 דלתות בכ-25 ס"מ, ובהתאם לכך תא המטען שלה קטן יחסית. לאדם בודד או זוג הייתי בוחר בדגם ה-5 דלתות, למשפחה או למי שצריך מקום בתא המטען - בדגם ה-4 דלתות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פער המחיר בין הסוזוקי לבין מובילת הקבוצה בהחלט ממחיש את הפער בניהן.

בתכנון של הרכב מיושן וזה ניכר בתא הנוסעים ובמימדים שלא ממש ממקמים אותה בקבוצת המשפחתיות אלא יותר כמתחרה לניסאן טידה שביחד עם ה-SX4 מהווה איזשהי קבוצת ביניים בין קורולה ומאזדה 3 לדוגמה לשברולט אוויאו ויונדאי אקסנט, מקום (לא) כל כך טוב באמצע.

כתוצאה מתכנון פנימי שונה מעט של דשבורד צר וקרוב מאוד לשמשה וגג גבוה המרווח הפנימי סביר אך לא יותר.

דגם הסדאן מציע כמובן תא מטען הרבה יותר גדול אך גם עיצוב מאוד בעייתי לדעתי שדומה לביצה עם גידול.

אם תצליח להשלים את ההפרש שעומד על כ-7000 שקלים לרכבים כמו ג'טה, אוקטביה, פורטה או יונדאי I30 תהנה מרכבים שמרגישים מקטגוריה גבוהה יותר גם מבחינת גודל ומרווח וגם מבחינת התנהגות כביש, נוחות, איכות חומרים בתא הנוסעים וגם בטיחות במקרה של היונדאי שזכתה ל-5 כוכבים במבחן הריסוק האירופאי.

בתקציב הספיציפי הזה אין עוד רכב שמציע את המרווח שהסוזוקי מעניקה ורק אם התקציב שלך מוגבל לתקציב הזה ואתה זקוק למרווח אז מומלץ לבחור בה.

אם הרכב בכלל מיועד לשימוש עירוני ואתה לא זקוק למימדים משפחתיים תוכל "להסתפק" ברכבי סופר מיני שיציעו חבילה קורצת הרבה יותר מבחינת מימדים, צריכת דלק וגם איבזור.

בהצלחה.

פורסם

קבלתי מהעבודה לפני חודש וחצי את דגם הליסינג כמובן. גמעתי בינתיים 12000 ק"מ בנסיעה משולבת.

צריכת הדלק סבירה ונעה בין 1:10- 1:11 , הרכב מרגיש נוח בגדול ליושבים מקדימה, מאחור המרווח די מצומצם יחסית למתחרות בקטגוריה .

מנוע גמיש ומרגיש די חזק יחסית ל 1600, בדגם שלי יש ESP ובקרת אחיזה, כמובן 6 כריות אויר וחיישני רברס וקודן.

מבחינת התנהגות הכביש , בעיר הרכב נוח ומתנהג טוב יחסית למעט זוויות גלגול מפתיעות בפניות, חלק מזה הודות למרכב גבוה וצר.

היתרון המשמעותי העיקרי שלו מלבד המחיר היא הישיבה הגבוהה והמרווח הפנימי ליושבים מקדימה.

בכל זאת, ציפיתי ליותר, בעיקר בגלל איכות ההרכבה הלא מספקת יחסית לרכב שמגיע ישירות מיפן, הכל מצילינדר תא מטען בולט, פסי חלונות שמורכבים עקום, קרקושים בתא מטען ותחושה כללית של פלסטיק. גיר די מעצבן שמזכיר מחלות ישנות של סוזוקי ורכבים ישנים, העברת הילוכים קופצנית וחור בין ההילוך השני לשלישי.

אבל כמו שאמרו קודם, תא מטען מטורף וכמובן נקודות איזופיקס לבוסטרים וכו'...

מתאים למשפחה עם 2 ילדים.

אם אתה נעול על הרכב הזה, לך כבר על הדגם המפואר, לפחות תהיה לך שליטה ממהגה בקרת אקלים פסי קישוט וגלגלי סגסוגת...

סה"כ רכב מאוד בינוני אבל נותן תמורה למחיר הזול ולא יותר מזה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• תוכן חדש...