Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חשבתי על אפשרויות למעבר ל 3WAY, ז"א הוספת מיד ומגבר נוסף.

השאלה איזה מיד כדאי? ואיזה מיד ישתלב הכי טוב בין הרכיבים שלי.

MT23 ו RAINBOW PROFI 6.5 PHASE PLUG

שניהם יושבים בצורה אקטיבית על CELESTRA FX475 שמוציא 90 RMS ב 14.4

יש גם מונו לסאב כך שזאת לא הבעיה.

השאלה היא האם כדאי להביא מגבר לטוויטרים (שני עריצים קטן)?

או להשאיר את המיד והטוויטר על הCLESTRA ולרכוש מגבר 2 ערוצים חזק למיד באס?

אני גם מוגבל במקום ברצפה הכפולה בגלל ה CAR PC לכן לא משנה מה הם צריכים להיות קומפקטיים כמה שיותר.

השאלה השניה היא איזה מיד כדאי?

כקגע לא מדבר על תקציב ספציפי אבל פתוח ליד 2 ומבקש לא להשתולל על חלקים ב 3000 ש"ח :)

פורסם

יבגני

אתה רשמת:

"השאלה היא האם כדאי להביא מגבר לטוויטרים (שני עריצים קטן)?

או להשאיר את המיד והטוויטר על הCLESTRA ולרכוש מגבר 2 ערוצים חזק למיד באס?"

אז התשובה שלי תהיה - תביא מגבר שני ערוצים חזק - אבל למידריינג'ים במקום למידבאס - אני אסביר.

במעבר לסט שלושה חלקים ברוב המקרים הכוכב הראשי הם המידריינג'ים

המידבאסים במערכת שלושה חלקים משנים את התפקיד שלהם והם הופכים לוופרים... משמע הם ינגנו תחום תדר הרבה יותר צר מאשר מקודם ולמגבר שלך יהיה הרבה יותר קל להגביר אותם.

לעומת זאת - המידריינג'ים שלך הולכים לנגן תחום תדר מאוד רחב והם יצטרכו כוח בכדי לעשות את זה על הצד הטוב ביותר.

הייתי מציע לך או להביא מגבר שני ערוצים חזק למידים...

או להחליף את המגבר הנוכחי למגבר 4 ערוצים חזק לוופרים ולמידים ולהביא מגבר שני ערוצים איכותי וקומפקטי לטוויטרים...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז בעצם כדי לא להכנס ישר מעל הראש אתה ממליץ להביא מגבר לטוויטרים ולראות עם הסלסטרה מספק את הסחורה עם הוופרים והמידים :idea:

ועל איזה מיד אנחנו מדברים?

פורסם

מידים- L4.

מגבר לטויטרים- ג'נסיס ST60.

ונשאר לך עודף לחיווט :-D

אגב, בכל מקרה תצטרך להכין תקציב גם עבור בניה למידים.

מתחדשת*

פורסם

אני מאוד הייתי רוצה לשמוע את השילוב של ריינבואו עם הMT23

מה שקורה זה שיש לך מידבאסים מדוייקים ופאנצ'יים אבל ממה ששמעתי עד היום מהרמות הגבוהות של ריינבואו - הם דווקא מאוד נעימים לאוזן.

השאלה לאיזה כוון אתה יותר רוצה לקחת את הסט הזה - לאופי הרך והחם שאופייני לרמקולים נוסח מוראל ומבוססי סקאן ספיק כאלה או אחרים או שדווקא אתה רוצה ללכת יותר לכוון של החד והנקי?

אתה גם צריך לקחת בחשבון דרישות נוספות מהמיד - איפה אתה רוצה להתקין אותו? אם אתה רוצה לבנות בקורות אולי עדיף לך ללכת על מיד 3 אינטש במקום...

אם אנחנו מדברים על מותגים מוכרים בתחום הרכב -

L4 וL3 של HAT

אודיסון VOCE החדש - מיד 3 אינטש עד כמה שזכור לי ואם אתה ממש רוצה אז יש את האח הגדול שלו - התסיסס שמשם נגזר השם המלא של כל סדרת הווצ'ה (מהמיד של התסיסס) אבל מאוד יקר.

M12 של סקאן ספיק או כל מה שמבוסס עליו

סיז סדרת הרפרנס (זו דווקא הסדרה הגבוהה)

DLS סקנדינביה? (עדיין לא שמעתי)

בקיצור אתה צריך להחליט על הכוון שאתה הולך אליו וגם להחליט מהאופי של הסט שלך אם אתה רוצה לשמור אותו או לנסות דווקא לשבור אותו...

זה תלוי בך - בדרישה לגודל האלמנט והמיקום שלו, סוג ההתקנה, האופי של האלמנט, המחיר ובסופו של דבר טעם אישי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, זה נכון שהמידריינג' מנגן את הטווח הגדול ביותר והמשפיע ביותר, אך הצריכה שלו לעומת המידבאס קטנה מאוד, ולכן זה יהיה טפשי לקחת מגבר 180 וואט למידריינג' שדורש 20-30 וואט, ובו זמנית לתת 90 וואט למידבאס שדורש 100-120 וואט.

אלא אם כן תציע לרכוש מגבר ברמה גבוהה הרבה יותר כמו RA למיד, ואז נהיה תמימי דעים.

יבגני- יש לך מידבאס מצויין ל- 2 חלקים. ברגע שתצליח למקם את הריינבו כך שינגן יותר און אקסיס, אתה תקבל שיפור גדול מאוד בתחום המיד, ולדעתי תרוויח יותר מאשר מעבר דל תקציב ל- 3 חלקים. תוסיף לזה טוויטר בסגנון של זטק או סיז או סקאנספיק וזה יהיה פשוט חלומי.

הרבה יותר קל להגיע לתוצאה טובה עם מערכת 2 חלקים ותכנון נכון מאשר עם מערכת 3 חלקים. תחשוב על זה, אתה צריך להוסיף כסף על מידריינג' ברמה גבוהה, מגבר ברמה מספיק טובה, פרוססור, או במקרה שלך תוכנות מספיק אמינות ומדוייקות, בניות טובות. ומעבר לכסף, אתה צריך למצוא את המיקום הנכון ברכב למידריינג' שלך, את הנפח הנכון ביחס לרכיבים האחרים שיש לך וביחס למיקום שבחרת, ואת הזווית הנכונה ביחס לרכב שלך ביחס לאלמנטים האחרים וביחס למה שאתה שומע. אחרי שסיימת את זה (אני ד"א כבר חודשים רבים לא סיימתי) אתה רק מתחיל להיכנס לכל נושא הכיוונים שזה לבד מצריך ניסיון רחב מאוד וארוך טווח עם רכיבים שונים, ואני עד היום לא פגשתי יותר מדי אנשים שיודעים לכוון מערכת 3 חלקים כמו שצריך. גם חבר טוב שלי, שיש לו ניסיון כבר 20 שנה עם סטריאו לרכב ורכיבים מהשורה הראשונה, לא הגיע לתוצאה מקסימלית מהרכיבים אלא רק לאחר שנה (!) של כיוונים (בתדירות של פעמיים בשבוע, מעבר לשבועות הראשונים שזה היה יותר אינטנסיבי).

בתקציב נמוך, ואלא אם כן אתה מכניס לרכב פרוססור כמו JBL MS-8 או אדם נדיר שיודע לכוון כמו שצריך (ע"ע יאריק, המקבילה האנושית ל- MS-8 :) :) :) ), פוד למידריינג' ייתן תוצאה הרבה יותר טובה. אבל זו רק דעתי, תשמע עוד דעות ותקרא יותר בנושא לפני שתגיע להחלטה.

עריכה, התייחסתי רק לתגובה הראשונה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

תודה לכולם, מטרת השירשור היא לשמוע דעות :)

מכאן הכותרת "היפוטטי".

השבוע אני יקבל את הSPEAKER TWEEKER KIT של SS ונראה עם יהיה שיפור או לא :)

אני גם ינסה לדחוף עוד קצת איטום באיזור האלמנט עצמו ונראה מה יהיה.

פורסם

בהמשך לדבריו של ישראל, השקעה של התקציב המדובר בבניות למידבאסים כדי לכוון אותם יותר לכיוון האוזניים יכול להיות עדיף.

מתחדשת*

פורסם

+++1 ל-srool

רצוי שמגבר למידריינג' יהיה יכותי אבל בטח לא יותר חזק ממידבאס. מה שקובע, זה איזה תדרים ולא רוחב פס. אחרת, לפי היגיון של lanosforce, מגבר הכי חזק חייבים לשים לטוויטרים (רוחב פס 3/4K-20K) והכי חלש לסאב (רוחב פס 20-60/80).

גם בנושא של 2/3 WAY אני מסכים עם srool. להתאים ולמקם 3 דרייברים הרבה יותר קשה (ויקר) משתיים. ולכוון אותם - ניקודות חיתוך, פאזות וכו' זה כבר סרט אחר. בלי מספיק ניסיון (ומימון) עדיף להשקיע בהתקנה וכיוונים של 2WAY.

פורסם

ותמיד רצוי להגביר את מידריינג' וטוויטר על אותו סוג הגברה (או מגבר 4 ערוצים או 2 של 2 ערוצים אבל מאותה חברה),

כי מרגישים את ההבדל יותר בין חיבור טוויטר למידריינג',מאשר מידריינג' לוופר.

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

כשמדובר במיד ריינג' 4 אינטש לקוטר הזה כבר יש משמעות, זה גם דרייבר שיכול לרדת נמוך

L4 יורד עד 150 הרץ בפועל.

וגם עולה מאוד גבוה

לתת לרכיב כזה לנגן תחום רחב של תדרים אומר שהמגבר יצטרך לפרוס את ההספק שלו על ספקטרום רחב יותר ועדיין להזיז ממברנה שכבר יש לה מסה שיכולה להזיז תדרים כיווניים.

אין בעיה - אכן רצוי לתת למידבאסים מגבר חזק אבל אם הם ינגנו בין 50 ל300 בואו נאמר ולא מדובר על מידבאס שדורש 200 וואט אלא 100 וואט, אני אעדיף לתת למידבאס 75 וואט ודווקא למידריינג' לתת קצת יותר.

הריינבואו זה אלמנט שלפי המדידות שלו הוא מסוגל להשאר לינארי עד אזור ה5K - לעבוד עד אזור ה300 הרץ - כנראה שהוא יעבור את זה בהצלחה גם על הספק נמוך יותר.

- ובמקרה הכי גרוע - אפשר להפוך את החיבורים בין המגברים לרמקולים.

האופציות שאני רואה לנכון זה או להביא מגבר 4 ערוצים חזק לוופרים ולמידים + מגבר 2 ערוצים קטן יותר לטוויטרים (כן, רצוי מאותו מותג ואותה סדרה)

או להביא מגבר 2 ערוצים חזק או לוופרים או למידים ומגבר 4 ערוצים חלש יותר לטוויטרים ואחד מהזוגות האחרים.

Pioneer TS-X150

פורסם

יאן, אני מסכים איתך לרוב, אם ניתן לגרום לטוויטר ולמידריינג' לנגן כאלמנט אחד- זה מבורך, אך מה קורה במצב שהמיד מותקן ה בקיק למשל, יותר קרוב למידבאס? יכול להיות שבדרך העדיפויות ישתנה.

פורסם

ולמה אתה חושב שזה ימנע חיבור טוב בין הטוויטר למידריינג'?

אני אתן לך רמז - אתה יודע כמה אנשים נפלו על השאלה "האם הטוויטרים עובדים?" ברכב של עופר דותן כשהוא התקין בפעם הראשונה את הלגטיה בסובארו?

כן - גם אני נפלתי שם.

Pioneer TS-X150

פורסם

אם אדם לא שומע שחסר לו תחום של 10 קילוהרץ ומעלה, או לחילופין לא חסר לו הפרוט בכל תחום המיד, אני לא מבין על מה כל ההשקעה והדיבורים.

• תוכן חדש...