Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נשרף לי הטוויטר :cry:, לא יודע בדיוק מה הסיבה אבל הוא דיי ישן גם ככה ואולי הגיע הזמן לסט איכותי יותר.

הטוויטר היה שייך לסט Morel XTANT שהייתי די מרוצה ממנו.

הסט מיועד להיות מחובר למגבר ORION שגם אותו אולי אשקול להחליף.

רעיונות (או הצעות לשמיעה) יתקבלו בברכה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיקרון, זה מאוד תלוי בל ובמה אתה אוהב לשמוע.

נסה לשמוע סטים כמו:

מורל הייבריד/אילייט

הרץ היי אנרג'י/MLK

DLS UPI

ריינבו SLC

SEAS PERFORMANCE

ויש עוד סטים טובים ברמת מחיר הזו, כל אחד נשמע שונה ומה שנעים לאחד יכול לצרום לשני, וההיפך.

מה הדגם המדוייק של המגבר?

איזה רכב? יש בידוד אקוסטי?

איך הסט הנוכחי מותקן?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

ממליץ לך על JBL 6560 קומפוננו מעולה , גם ישאר לך עודף מ 2000 ש"ח לטובת שידרוג המגבר .

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם

argon אתה ממליץ לו על הקומפוננט על סמך זה ששמעת את הקומפוננטים שהציעו לו מעל [מורל הייבריד-2000 שקל, DLS UPI-1900 שקל,MLK מעל 2400 שקל, והקומפוננט שהצאת JBL 6560 אלף שקל וחצי מהעוצמה של ההייבריד, לדוגמא] ואהבת יותר את הJBL או בגלל שסתם אתה אוהב JBL?

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

אבק כוכבים,אנחנו יכולים לתת לך רשימה מפה ועד יפן.

רמקולים לא קונים לפי המלצה,קונים לפי שמיעה.

אנחנו יכולים לתת רשימה של סטים מומלצים אבל אתה צריך לבחור את הסט שהכי מתאים לך לאוזן.

כדאי לך להגיע לאחד מהמפגשים או להיפגש עם חבר פורום שהוא בעל סט שאתה רוצה לשמוע.

אבל לפני שאתה קונה סט באלפי שקלים צריך לבדוק אם שאר הרכיבים שלך מתאימים לסט(הגברה,סאב,יש בידוד ,אין בידוד ועוד).

עוד דבר חשוב,סט ברמה גבוהה מחייב התקנה מקצועית בכדי להוציא את הפוטנציאל של הסט,התקנה כזאת מייקרת את ההתקנה בצורה משמעותית.

בשיפוצים...

פורסם
argon אתה ממליץ לו על הקומפוננט על סמך זה ששמעת את הקומפוננטים שהציעו לו מעל [מורל הייבריד-2000 שקל, DLS UPI-1900 שקל,MLK מעל 2400 שקל, והקומפוננט שהצאת JBL 6560 אלף שקל וחצי מהעוצמה של ההייבריד, לדוגמא] ואהבת יותר את הJBL או בגלל שסתם אתה אוהב JBL?

כן , אני ממליץ לו על הJBL P6560 ואני אסביר למה.

מערכת בוחנים ע"פ כל החלקים שבה ולא ע"פ אלמנט אחד בפני עצמו בלבד.

אם הבן אדם אומר אני רוצה רק מערכת SPL שכל רכיב שקיים בה צריך להיות הכי חזק שאפשר, אז וודאי צריך ללכת לפי כמה וואט כל אחד מוציא ובהתאם לזה המחיר קופץ מעלה.

אם מצד שני אם הבן אדם אומר אני רוצה מערכת טובה ואיכותית שישמעו בה חזק, אבל אני לא הולך לתחרויות SPL לבדוק עם מכשירים כמה אוויר המערכת דוחפת ברכב. אם הוא אומר שמעניין אותו איך שומעים בתוך הרכב ולא בבדיקה איך תשמע כל השכונה, אז אפשר להגיע לתוצאות גבוהות בלי ישר לזרוק את כל התותחים הכבדים, לכן גם לא המלצתי לו על ה 608GTI של JBL

הבן אדם ביקש קומפוננט עד 2000 ש"ח. אם שאר הרכיבים שלו ברכב (HU,מגברים,סאב) יהיו באותה רמה שתשלים מערכת כוללת מאוזנת לרמה של הקומפוננטים שהצעתי לו, הוא ישמע מעולה ויהיה לו חיוך על הפנים.

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם

אז בעצם אתה אומר שרמקולים כמו מורל היבריד [שאגב זכה ב CES 2004 Innovation Award] הם רמקולים לערסים שרק רוצים שכול השכונה תשמע אותם?

ולמה לא להביא לו את התותחים הכבדים? אולי הוא לא הכי מבדיל בין מורל טמפו למורל אליט אבל למה לא להביא לו את הכי טוב שאפשר במחיר שהוא ביקש? הרי ברור שהוא לא יחליף את המערכת עוד 3 חודשים, המערכת תחזיק אצלו שנים רבות, אז מה זה כבר 2000 שקל [לא שאני מזלזל] על משהו שיחזיק שנים על גבי שנים?

ומאיפה אתה יודע שהבן אדם " לא הולך לתחרויות SPL לבדוק עם מכשירים כמה אוויר המערכת דוחפת ברכב".

"מערכת בוחנים ע"פ כל החלקים שבה ולא ע"פ אלמנט אחד בפני עצמו בלבד", איזה חלק בידיוק בJBL יותר טוב מהמורל היבריד [עוד פעם, אני לא מזלזל, אבל אין פה איפה להשוואת]?

לצורך השוואה:

הוופרים של מורל יורדים ל35hz ושל JBL "רק" ל45.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

IceCold

פותח השרשור ביקש המלצות לקומפוננט איכותי עד 2000 ש"ח

בהתאם לבקשתו המלצתי לו על רמקול איכותי מאוד, שנותן תמורה גבוה מאוד במיוחד ביחס למחיר שלו.

מפה והלאה שילך למתקין, ישמע ויחליט בעצמו מה טוב לו.

פורסם

argon, עם כל הכבוד, אתה אומר דברים טפשיים. אין שום קשר בין מחיר או איכות הקומפוננט לבין SPL. אגב לפעמים דווקא הדגמים הזולים יותר הם יותר "חזקים" אבל פשוט נשמעים כמו זבל. באותה מידה המגברים זבל הסינים מוציאים הרבה עצמה (יחסית) לעומת מגברים "חלשים" יותר ואיכותיים יותר שמוציאים פחות עצמה אבל צליל יותר איכותי.

בכל מקרה, כך או כך, רמקול איכותי ויקר הוא לא רק לתחרויות היי-אנד (SQ או SPL זה לא משנה). זה משהו שכל בנאדם ממוצע יכול להינות ממנו מאוד ואם נכנסים לזה חזק אז זה אושר אמיתי להגיע לסטאפ שגורם לך לחיוך כשאתה נכנס לרכב. אני עוד עובר דרך ארוכה כדי להגיע לשם...

ולדעתי אם הבנאדם מוכן להשקיע עד 2000 ש"ח, אז כדאי להמליץ לו על הדגמים המועדפים בקצה העליון של התקציב...הוא רוצה לקנות משהו שיוציא אותו עם חיוך, הוא לא פה לשיעור בניהול תקציב או חסכון. הוא רוצה סט טוב, תמליץ לו את הטוב ביותר שאפשר למצוא.

אגב אני מצטרף להמלצה על Hertz MLK165. יש לומר כי אני משוחד היות ויש לי אותו, מה גם שאני חייב לציין שלא שמעתי מספיק סטים בטווח המחירים שלו, אבל ידוע לכל שזה סט מדהים וקיבל תשבוחות. אפשר למצוא אותו ב 2000 ביד שניה.

ודבר אחרון, לפותח השרשור- אין לי מושג איזה מגבר בדיוק יש לך, אתה בטוח שהוא יוכל להרים ציוד איכותי ?

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

פורסם
argon, עם כל הכבוד, אתה אומר דברים טפשיים.

אל תכתוב עם כל הכבוד, כי אין לך כבוד.

הבן אדם ביקש סט קומפוננטים בתקציב של עד 2000 ש"ח, המלצתי לו על סט ספציפי של JBL שאני אוהב יותר ממורל או הרץ.

אתה המלצת לו על הרץ 165? לדעתי הסט שהצעת נופל באיכותו מהסט שהצעתי, הטוויטרים בסט שלך נופלים בהרבה מהטוויטרים של ה JBL , תבדוק זאת, תראה שצדקתי.

המחיר הכי טוב של הסט שהצעתי לו בזאפ הוא 1590 ש"ח ( לפני התקנה ), אני לא מחנך אנשים כמו שאתה כותב, אני ממליץ להם בהתאם למה שהם מבקשים.

עוד משהו- הרמן קרדון מייצרים לJBL ואינפיניטי את הרמקולים, אם תשים לב הJBL-P6560 דומים להפליא לאינפיניטי KAPPA

לכן הדגם הזה הוא הזדמנות טובה למי שמחפש קומפוננט איכותי במחיר טוב

אגב- אם סגנון הכתיבה שלך הוא כמו בתגובה שלך למעלה, אל תטרח לענות לי

פורסם

בוקר טוב

אני מתערב בויכוח הזה לא בגלל שאני רוצה להמליץ או להציע משהו כזה או אחר אלא יותר כדי להזכיר לכם על מה בעצם מתבסס השרשור

להזכירכם הבן אדם ביקש המלצה לסט עד 2000 ש"ח

ישנם המון סטים בתחום המחירים של 1500-2500 ש"ח

כל אחד מהם מנגן כמו שהוא מנגן ובסטאפ מושלם רובם מנגנים טוב כעיקרון

לגבי דקויות ומה כל אחד אוהב אז באמת כל אדם והעדפותיו ולכן נפתח השרשור הזה כדי ששואל השאלה יתרשם מהעדפותכם

אז הרעיון הוא להסביר למה אתם ממליצים על סט מסויים ומה הניסיון שלכם איתו

שום דבר טוב לא ייצא בלהוכיח אדם שמעדיף סט מסויים על פני סט אחר זו זכותו וכך הוא חושב ואכן הוא מביע אותה

יש לכבד זאת ולקבל זאת ובמידה וזה כל כך מציק אפשר בהחלט להזמין אחד את השני למפגש השמעה ולמידה והעברת אינפורמציה וחוויות האזנה מאחד לשני

אני בכל אופן חושב שכך זה נוהל תקין יותר וששומר באמת על מסגרת של חברים לאותו פורום (הדגש הוא על המילה "חברים")

בעיניין הראשוני שלשמו נפתח השרשור אז אני לא יכול להגיב ואסור לי להמליץ

אוכל לעשות זאת רק בפניה פרטית לצערי

המשך יום טוב

דרור

פורסם

קומפוננט של JBL של 1000 ש"ח שבחיים לא שמעתי עליו, נשמע יותר טוב מאשר הרץ MLK165 שידוע כסט מצויין ונבחר כסט #1 בטווח של עד 1000$ באתר המכובד C&MAG

בהחלט סאונד זה עניין של טעם ואוזן, אבל יש גבול...

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

פורסם

קודם כל תודה על כל התגובות והדיון הסוער.

אני מבין ששכחתי להזכיר ולהבהיר מספר נקודות, אז ככה:

HU הוא אלפיין 9887

המגבר ORION 4004

מונו של קיקר אליו מחובר סאב קיקר V10 למיטב זכרוני, שגם הוא יוחלף בעתיד

התקנה נעשתה אצל מתקין מקצועי ולשביעות רצוני המלאהץ

הקומפוננטים מחוברים ישירות למגבר.

אני בעיקר שומע רוק, פופ, שנות השמונים (הדיסקים המנוגנים ביותר אצלי הם S&M של מטאליקה, CLANNAD וSARAH BRIGHTMAN) וחשוב לי לשמוע צליל נקי וברור.

ברור שאני רוצה לשמוע מה אני קונה בוודאי כשמדובר בסטים כאלה ודיי מבאס אותי לסבול באוטו עד המפגש הבא אבל נראה לי שלא תהיה ברירה. ברור גם שמה שנעים לאוזן של X לא בהכרח נעים לאוזן של Y. הכוונה שלי בפנייה אליכם היא לקבל הכוונה איזה סטים כדאי לשמוע, ושוב, תודה על העזרה.

העלתי את נושא המגבר כי ברור לי גם שסט ברמה כזו יכול להשמע בצורה טובה יותר עם מגבר מתאים יותר ואם כבר אני משדרג אז צריך לעשות זאת בצורה הנכונה.

יזהר.

פורסם

המגבר שלך בסדר גמור אני לא רואה סיבה להחליף אותו

בנוסף יש לך HU עם קרוס אובר 3WAY אם אתה רוצה לקפוץ מדרגה אז למה לא לעבוד אקטיבי

הייתי מציע לך לרכוש חלקים בניפרד ולא סט שלם.

אני מציע:

מידבאס של הייבירד אודיו קלארוס +טוויטר MT23 מורל

בכסף הנוסף שיש לך הייתי משדרג את הסאב לאחד איכותי יותר.

פורסם

נתתי לך רשימה של סטים איכותיים ברמת מחיר שלך, נסה לשמוע אותם ולהחליט.

אתה יכול להוסיף לרשימה גם את הפוקאל k2p, את הקלארוס, ויש עוד כמה טובים שקצת יותר קשה לשמוע.

ישראל

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...