Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב ידני(!) עד 40K משנת 2001 והלאה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אני מחפש לשדרג את הרנו מגאן 2001 האוטומטית שלי לרכב ידני ואיכותי יותר מבחינת גם ביצועים בכביש וגם בכללי האיכות של הרכב, (נוחות נהיגה, נוחות בסלון וכאלה)

התקציב שלי הוא גג40-42K

אני חשבתי על כמה רכבים הבעייה היחידה שאני לא מצליח להנעל על רכב או על דגם של רכב ולכן אני זקוק לעזרתכם

חשבתי על מכוניות כמו:

אודי א3

סיאט לאון

אלפא רומאו 147

פולסווגן גולף

כמובן שאם יש איזהשהו רכב שלא חשבתי עליו אני אשמח לשמוע

אני מציין שוב שאני רוצה רכב ידני

והקריטיונים הנוספים שחשובים לי נורא זה הצריכה בדלק,רכב שרואה כמה שפחות מוסך וכמובן במקרים שהוא כן רואה מוסך אז מה הן העלויות.

אז אני מחפש עזרה בלבחור רכב(אודי\סיאט\אלפא\ פולסווגן) ואז לבחור תת דגם ברכב(נפח מנוע וכאלה)

ואז לבחור את השנתון שמתאים לי בתקציב

ובקשר לזה אני אשמח לעזרתכם

תודה רבה למי שפינה מזמנו לקרוא את תוכן הנושא

ואני מקווה מאוד שאני ישמע פה דברים שיעזרו לי סוף סוף להנעל על דגם ולהתחיל לחפש אחד במצב טוב!

פורסם

מה עם פיג'ו 206 מנוע XS 1600 ידני?

לדעתי בין כל הגרמניות שכתבת זה הרכב עם האחזקה הזולה ביותר.

טיפול קטן כל שנתיים , טיימינג כל 3 שנים או 90K.

בין לבין, חלקים מתבלים, כל אחד והמזל שלו.

אם בתקציב שלך נכנס 2003 תקבל כבר רכב עם רדיו דיסק אינטגרלי שנשלט מההגה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
מה עם פיג'ו 206 מנוע XS 1600 ידני?

אם בתקציב שלך נכנס 2003 תקבל כבר רכב עם רדיו דיסק אינטגרלי שנשלט מההגה.

תמיד לא בדקתי פג'ו וזה מהסיבה שאני דיי התאכזבי מרנו שזה רכב צרפתי ובכללי נראה לי עדיף להתרחק מצרפתי לא?

פורסם

למה להתרחק?

באופן כללי, צרפתי כשמטפלים בו כמו שצריך לא עושה בעיות, עלות האחזקה והביטוחים שלו זולה, ובמחיר שלו אתה קונה יפנית זקנה ב 3 שנים.

ובאופן פחות כללי, מנועי 1600 ו 2000 אלו מנועים מאוד אמינים של קונצרן PSA.

המנועים שנחשבים יותר בעייתיים הם ה 1400 שבסביבות 120K נפרץ להם אטם ראש מנוע (וגם זה לא סיפור גדול, 2500 ש"ח פעם ב 6 - 7 שנים , הלוואי על כולנו) , וה 1800 שנוטים לפתח סדקים בבלוק שעם זה אין יותר מדי מה לעשות ועדיף לא לקנות.

אצלנו במשפחה יש 206 שנתון 2001 שעברה ממני לאחותי ולבת דודה שלי, אוטוטו בת 10, וחוץ מראש מנוע וידית איתות (מחלה של הצרפתיות, אבל אם הוחלפה ע"י הבעלים הקודם אז יהיה לך שקט) הרכב נכנס למוסך רק לטיפולים שוטפים / בלאי.

חוץ מזה עברו אצלנו C5 , שני רכבי 307 , C3 ועכשיו יש 207 ליסינג.

עם כולן לא היו בעיות מנוע / גיר / חשמל ושאר ירקות שאנשים אוהבים לכתוב עליהם משמועות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

וואלה תודה....אני יוסיף את זה גם לאחת האפשרויות שלי

ולבנתיים אשמח לשמוע עוד תגובות גם על הרכבים שאני כתבתי וגם על הרכבים הנל

פורסם

אתה יכול למצוא גם מגאן II 2005. רכב מפנק מאוד ומאוד נוח בלי המחלות של התיבה האוטו'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני ואתה מאוד דומים בדרישות, אתמול רכשתי את הגולף שלי, ממליץ מאוד.

גם המחיר באותו האזור.

אמנם חיפשתי 3 חודשים אבל בסוף מצאתי אחת טובה :)

Bimmer

פורסם

מצטרף להמלצה של Clio Brosh. גולף רכב טוב, לי אישית יש גם גולף עם מנוע 2300. בתקציב שלך אפשר למצוא אחת עם מנוע 2000 (מנוע הזה אוכל קצת שמן ואומרים שזה תקין) או אפילו 2300 שנת 2000 (אם תמצא אחת שמורה כי יש כאלה שחושבים שזה רכב ספורט). יש לי ניסיון מעולה עם המנוע 1600 - הוא לא חזק, אבל עושה את עבודתו ובמהלך 10 שנים שאוקטביה (אותם מכלולים כמו גולף) נימצאת אצלנו, המנוע עם אמינות מוחלטת, שלנו אוטומטית.

Clio Brosh, מזל טוב. תתחדש על הרכב ושמור אליו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רנו מגאן אני בטוח לא ארצה

ובקשר לגולף זה אחת האופציות העדיפות עלי ואני חושב שאני הסתפק גם במנוע 1600

בעייה היחידה והמאוד גדולה שאני מפחד שהאחזקה של הגולף והביטוח הם נורא יקרים יחסית למתמודדות שזה הסיאט לאון או אחת מהפיג'ו.

ויכול להיות שאני אצתרך להתפשר

פורסם

אני בעלרנו מגן 2002 ידנית, ויכול להגיד לך שמרוצה לגמרי ממנה. מטיפול לטיפול לא משקיע שקל.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

לפי דעתי זו האופצייה הטובה ביותר מבחינת עלות תועלת. מנוע אמין, עם גיר ידני הביצועים אמורים להיות משמעותית טובים מאוטומט וכך גם אמינות הגיר וחיסכון בדלק. הדגם הזה יאפשר לך יחסית לעלות יותר בשנתון לאומת דגמים עם מנועים גדולים יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מבדיקה מעמיקה שעשיתי גם על הנייר וגם עם נהגים של גולפים למיניהם (גיר רגיל):

צריכת דלק:

בכביש מהיר אין כמעט הבדל בין מנוע ה-2000 לבין ה-1600. ההבדל העיקרי מגיע בתוך העיר שם באמת ה-2000 זוללת יותר. שמעתי כמה אנשים שאפילו אומרים שבבין עירוני ה-2000 חסכונית יותר כי היא כמעט ולא מתאמצת.

הנאה מנהיגה:

אין בכלל מה להשוות - ה-2.0 רכב מהנה לעומת זאת ה-1600 קצת עצלה.

מחיר:

אין הבדל - לפחות לא בגיר הידני.

מה שאני מנסה להגיד הוא שאם אתה נוהג בעיקר בבין עירוני, לך על ה-2.0 - ללא ספק.

לפי דעתי זו האופצייה הטובה ביותר מבחינת עלות תועלת. מנוע אמין, עם גיר ידני הביצועים אמורים להיות משמעותית טובים מאוטומט וכך גם אמינות הגיר וחיסכון בדלק. הדגם הזה יאפשר לך יחסית לעלות יותר בשנתון לעומת דגמים עם מנועים גדולים יותר.

מסכים, ובמיוחד מחזק את היתרונות שציינת לגבי הגיר הידני - הכל נכון.

רק תיקון קטן - אין הבדל במחיר בין נפחי המנוע כמדובר על גיר ידני.

Bimmer

פורסם

Clio Brosh, אני לא יודע לגבי גיר ידני - מה ההבדלים בצריכת דלק. אבל בגיר אוטומטי הצריכה בכביש עם מזגן על 100 (אוקטביה 1600 אוטומט) היא בין 8~9 ליטר ל-100ק"מ, תלוי מי הנהג. ללא מזגן עם לחיצה מתונה על 100ק"מש הצריכה היא בסביבות 7.5~8 ליטר.

הנתונים לפי מחשב דרך.

אם להתבסס על הנתונים הללו, אז הצריכה של 1.6 אוטומט בכביש פתוח סבירה לחלוטין. כאשר בנסיעה משולבת עם מזגן הצריכה היא בסביבות 10~11 ליטר ל-100ק"מ כאשר הרבה זה נסיעה בעיר (מעל 50%).

מניח שעים גיר ידני הבדלי צריכת דלק בין 1.6 ל-2.0 זניחים בכביש וכניראה ההבדל לטובת ה-1.6 הוא בעיר.

• תוכן חדש...