Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

הרכב המדובר דגם XR שנת 98.

המנוע עבר 228 אלף ועובד כמו שעון שויצרי לחלוטין, מניע בנגיע, עובד חלק ושקט, לא מורגש כמעט בעמידה ברמזור ובכלל מפונק מאוד מבחינה מכנית.

עבר טסט במכה ראשונה לפני מספר ימים ואפילו בזיהום הערכים יצאו אפילו לא קרוב למקסימום המותר.

ומה שמוזר לי שהרכב ממש לא סוחב!!

כלומר בנסיעה חובה לנסוע עם דוושת גז לחוצה עד הסוף אחרת הרכב פשוט לא מאיץ.

בכביש מהיר ישר בקושי מגרד את ה130-140 וזה ממש בקושי.

אם להחליף נגיד הילוך משני לשלישי בכביש ישר ב40-45 הרכב בקושי מצליח להמשיך.

ובכל עלייה הכי קטנה ישר מאבד מהירות בצורה מורגשת מאוד.

מצטער על החפירה אבל ניסיתי לפרט עד כמה שאפשר.

בוצע טיפול לפני מספר ימים והכל חדש.

והמנוע לא מתחמם בשום צורה שהיא.

יש למישהו רעיון איפה לחפש את הבעיה?!

פורסם

יכול להיות מספר דברים.

חיישן מד כמות אוויר / MAP לקוי (אם אני זוכר נכון ברכב הזה יש חיישן MAP)

תקלה בבית המצערת המונעת את פתיחתו המלאה של פרפר המצערת.

פורסם

אין לי מושג אם זה היה ככה תמיד כי הרכב אצלי תקופה קצרה בלבד.

ובקשר לחלש אני ממש לא מסכים. הוא לא ספורטיבי אבל הוא אמור לנסוע הרבה יותר טוב וזה מכמה 106 זהות שעשיתי סיבוב עליהן.

בקשר לחיישנים.. אם באמת יש תקלה עם אחד מהם, זה לא אמור לפגוע בפעולה הרציפה שלו ולגרום לגמגומים ולתופעות מוזרות??

יכול להיות בהמצערת נפתחת בצורה חלקית בלבד והמנוע עדיין עובד חלק?!

פורסם

אין חופש בלחיצה על הדוושה אבל גם לא מרגישים סחיבה בזמן הלחיצה.

הגיר הוא ידני והוחלף לפני כשנתייים אבל הוא עדיין במצב מצויין כי הרכב לא נסע הרבה בזמן הזה.

פורסם

גם לי יש רכב פג'ו 205 אותו שנתון ועם הרבה פחות ק"מ

מה אתה מצפה שהרכב שלך יסע 200 במהירות שיוט?:?. במהירות נורמלית 90, 100 הרכב יחיה עוד הרבה שנים. במהירויות שאתה מדבר עליהם בלי קשר לנושא החוקיות, אתה מאמץ וגומר מנוע שלא תוכנן מלכתחילה למהירויות אלה, שלא לדבר על הבטיחות של הרכב שיורדת פלאים.

פורסם
אין למנוע הנ"ל שום בעיה לנסוע ב-130 קמ"ש והוא בהחלט תוכנן לכך.

זה שהמנוע יכול לעבוד בסל"ד מסוים ולהביא את הרכב למהירות מסוימת זה לא אומר שזו המלצה לנסוע במהירות זו. אין בעיה תסע עם המצערת עד הסוף ובמהירות המקסימלית שהרכב מסוגל, משום מה יש לי הרגשה שהמנוע ישבוק חיים הרבה יותר מהר משתכנן היצרן

מהירות השיוט של מרבית הרכבים ( דהיינו אימוץ מינימלי אופטימלי של המנוע, בהילוך הגבוה ביותר תוך צריכת דלק הנמוכה ביותר) נמצאת במרבית הרכבים הרבה מתחת ל 100 קמ"ש

יתכן ואני טועה אך זה דעתי ,

פורסם

חברים...הרכב יכול ומסוגל ליותר...

כחבר במועדון psi (ואני ממליץ לשאר נוהגי הצרפתיות שבינכם לבקר שם) אני מכיר לא מעט 106, גם סטנדרטיות עם מנוע 1.4 שמגיעות למהירויות הרבה יותר גבוהות ממה שציין הבחור, ה106 אכן מסוגלת ליותר...

הבעיה היא לא מהירות המירבית שהוא מציין אלא הרגשת חוסר הסחיבה, מה שבהחלט לא קיים ב106, הרכב המדובר מרגיש תמיד זריז, וזמינות הכוח שלו בדרך כלל טובה, במיוחד בהאצות מהמקום, מה שפותח השרשור מדווח שלא תקין אצלו.

גם לנושא הקילומטראז' אני לא מייחס חשיבות...יש לי קסרה עם 290 אלף...ומעטים הרכבים שנוסעים כמוה.

זה יכול לנבוע מכמה סיבות...

חוטי הצתה, פלגים, מנוע עייף, טיימינג שהורכב לא טוב, דלק לא איכותי, מצמד מחליק, גיר לא תקין ואפשר להמשיך עד בלי סוף.

המלצתי לך, כנס למוסך שמכיר ומבין - קבל דיאגנוסטיקה מסודרת בעניין (אם אתה מהמרכז ממליץ לך על מוסך גבע בת"א).

בכל אופן אתה מוזמן כמובן לבקר גם בפורום psi בכתובת http://www.psi.co.il אולי יהיה למישהו רעיון לגבי הרכב שלך.

בהצלחה

פורסם
זה שהמנוע יכול לעבוד בסל"ד מסוים ולהביא את הרכב למהירות מסוימת זה לא אומר שזו המלצה לנסוע במהירות זו. אין בעיה תסע עם המצערת עד הסוף ובמהירות המקסימלית שהרכב מסוגל, משום מה יש לי הרגשה שהמנוע ישבוק חיים הרבה יותר מהר משתכנן היצרן

מהירות השיוט של מרבית הרכבים ( דהיינו אימוץ מינימלי אופטימלי של המנוע, בהילוך הגבוה ביותר תוך צריכת דלק הנמוכה ביותר) נמצאת במרבית הרכבים הרבה מתחת ל 100 קמ"ש

יתכן ואני טועה אך זה דעתי ,

זה אפילו בריא למנוע מדי פעם - חשוב לשרוף פיח.

• תוכן חדש...