Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא אישי - מאזדה RX8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

לאחר חשיבה ובדיקות מרובות החלטתי - אני מביא לארץ את אחת המכוניות המהנות של מאזדה, ה-RX8

אשמח להפוך דיון זה לדיון פתוח בנושא ה-RX8 על כל צדדיו.

הרכב המדובר, Mazda RX8 Automatic 2008/2009

להלן מספר שאלות על מנת להתחיל לסובב את הגלגל.

1) בשיחות שלי עם יבואני רכב אישי, אמרו לי ליבא מאירופה בלבד ולא מארה"ב, למה?

(בארהב המחיר זול בהרבה כ-20 אלף דולר לעומת 25 אלף יורו!!, קל יותר למצוא אוטומטיות בשנתון רלוונטי וכל נושא הרכש האמינות והשילוח ברור וידידותי יותר, מה גם שהשפה קורצת אלינו יותר)

2) מה הם הסכומים המדוייקים של מכס שאמורים לשלם על רכב כזה במקרה וייובא מארהב או מאירופה, המדריכים באינטרנט מדברים על בין 102-116% בעוד אצל יבואן שמעתי מספרים כגון 130%.

3) הרשו לי להוסיף מידע לגבי שילוח Ro/Ro - Roll on Roll offבו המכונית נוסעת אל האוניה ויורדת ממנה בנסיעה.

מארהב לאשדוד עלות של 2900$ (אפרסם את הצעת המחיר הקונקרטית מאוחר יותר)

4) טיפולים ברכב, אני מניח שטיפולים פשוטים לא תהיה בעיה לבצע בארץ אם כי אני מבין שאצטרך ללמוד על מנוע הונקל ועבודתו במאזדה מ-א' ועד ת' כדי שאף אחד לא יפקשש משהו ב"טעות" , מה לגבי טיפולים רציניים יותר, החלפת חלקים וכו', מישהו מכיר מוסך אשר למד את המנוע הנ"ל?

רוב תודות למשתתפים בדיון :)

על הדרך, גלרייה קטנה של ה-Coupe 03 שלי לחצו כאן

בברכה,

אור.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

R A T I N G D E T A I L S

ROLL ON ROLL OFF - Port to Port Charges from Savannah To Ashdod (Israel)

CARGO DESCRIPTIONSmall Car:

Total Cubic Feet 400

Quantity: 1PARTICULARSCubic FeetQTYAMOUNTSmall Car (Up to 400 Cubic Feet)4001$1,750.00Bunker Surcharge $175.00Terminal Handling Charges $100.00Bill of Lading $50.00Export Customs Clearance $175.001$175.00Messenger$75.00Shipper's Export Declaration

(Over $1.00)$20,000.00$50.00TotalUS $2,375.00

פורסם

אפשר להתעניין ולשאול מה גרם לך לבחור דווקא ב- RX8 ?

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

רכב מדהים אתה לא הראשון בארץ ואני לא חושב שלמוסך תיהיה בעיה לטפל לך ברכב, אני כן מאמין שחלקי חילוף יהיו יקרים ובמקרה תאונה לא עלינו תאלץ להמתין לחלקים המון זמן.

ושוב רכב מדהים תהנה!

עריכה: מרוב שהתלהבתי שכחתי לדבר על מחיר הרכב והפיצ'רים בתוכו, רכב שיוצר למטרת שיווק בארה"ב ברוב המקרים מגיע עם כל התוספות שהחברה מציעה (מפונקים), בכל אופן אם כבר לייבא אז משם.

פורסם

מס של 130% יש במקרים בהם אתה מייבא רכב שיוצר במדינה אחת (למשל יפן) אבל מיובא ממדינה אחת (למשל ארה"ב). אם אתה מייבא את הרכב מהמדינה בה יוצר ולאותה מדינה יש הסכם סחר עם מדינת ישראל המיסים יורדים ל 113%.

במידה ואתה מייבא את הרכב מארה"ב אז אתה חייב לדאוג לפנסים בתקינה אירופאית, אחרת לא תוכל לקבל בארץ רישיון רכב קבוע.

ואחרון חביב - תצטרך לשכנע את דלק מוטורס לתת לך אישור שירות לRX8. יהיה מעניין מאוד לשמוע מה יהיה להם לומר בנושא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי לפי הסדר,

בחרתי בRX8 בגלל:

- העיצוב, אני מעדיף אותן קטנות ומעוצבות בטעם טוב, לא התאהבתי בGT500...

- המקום, כל רכב עם 2 מקומות לא בא בחשבון, אחרת הייתי לוקח את ה-Solstice

- הניסיון, ה-RX8 שמסתובבת בצפון תל אביב שייכת לחבר, פשוט תענוג.

- הביצועים, 0-100 בפחות מ6 שניות? כיף כיף כיף!

- הביקורת, Top Gear אוהבים? אז טוב גם בשבילי!

יבוא מארה"ב

אכן יש בו את כל הפינוקים, אבל עד שנתון 2010 אפילו AUX IN אין להם, כבר התחלתי לעבוד על מערכת Touch Screen MID בשביל הCoupe שלי אז אני פשוט אעתיק אותה ל-RX8 כשתהיה.

עלויות

האם ה-130% עלויות יבוא נכון וסופי במאת האחוזים? האם מאירופה אמור להיות אחוז מס שונה? האם יש עלויות נוספות מעבר ל-130% מס?

ארץ יצור

לפי המחקר שעשיתי המאזדה הזו מיוצרת ביפן בלבד

א) האם טעיתי ויש מקומות נוספים?

ב) האם יש טעם לנסות לייבא מיפן?

ג) האם יש לישראל רשיון סחר עם יפן?

לגבי אישור שירות, אשתמש באותו אחד שיש לחבר עם ה-RX8

אצלו כבר משנת 2004 ולא היתה צריכה שום טיפול רציני, מקווה להיות בר מזל כמוהו.

פורסם
למיטב ידיעתי, ה-RX-8 יוצרה עד השנה במפעל אחד בלבד - בהירושימה, יפן. הייצור הועבר לקראת אמצע 2010 לסין.

אתה צודק, החלפתי בין המדינות.

עדכנתי את השאלה ליפן.

פורסם

לפותח השרשור, לא עדיף יותר לקנות את זו שנמצאת כבר בארץ? ולחסוך את ההתעסקות עם כל נושא היבוא.

מה גם שהיא ידנית. 8)

http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1516914

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

קודם כל באמת יפה מאוד על היוזמה, תמיד טוב לשמוע שרכבים כאלו מגיעים לארצנו.

דבר שני, בקשר ל-Coupe שלך..

מה המדבקות של פרארי אמורות להביע? אני מקווה שאתה לא מתכנן לבצע את זה ברכב שתייבא...

בהצלחה,

סער.

פורסם
קודם כל באמת יפה מאוד על היוזמה, תמיד טוב לשמוע שרכבים כאלו מגיעים לארצנו.

דבר שני, בקשר ל-Coupe שלך..

מה המדבקות של פרארי אמורות להביע? אני מקווה שאתה לא מתכנן לבצע את זה ברכב שתייבא...

בהצלחה,

סער.

ננדוד לרגע מהמאזדה בחזרה לקופה

תוכל לראות בתמונות הראשוניות שם לפי תאריך שצולמו ישר לאחר שרכשתי את הרכב

- קעקוע TRIBAL על צד הנהג

- כיתוב על המראות

- מדבקות FERRARI בצדדים ומקדימה

- פלורסנט מתחת לפגוש הקדמי

כל אלו הורדו על מנת להפוך את האוטו ממצועצע, ליפה, הדבר היחיד שהשארתי הוא המדבקה הצדדית של פרארי, חמוד, בטעם טוב.

פורסם

לגבי מדבקות הפרארי ושאר הירקות - לדעתי זה נופל בהגדרה הקלאסית של "על טעם ועל ריח". מצטער, לא הטעם שלי.

ועכשיו לנושא עצמו.

מהדיון והשאלות נראה לי שאתה מחפש מכונית בעלת מראה מרשים ו"נכון". או במילה אחת - פוזה.

לא שיש בזה משהוא רע, חלילה, אבל אתה חייב לזכור שה-rx8 נמצאת כבר קרוב לסוף ימיה. במושגי ענף הרכב היא כבר נחשבת למכונית די מיושנת.

ושוב, ה-rx8 מכונית יפה אבל יש כיום יפות וחדישות ממנה שלא יסבכו אותך עם חלפים יקרים וקשים למציאה וטכנולוגיה שהיא לגמרי לא מוכרת בארץ.

אבל ניחא, נניח שבכל זאת החלטת "שזה האוטו". בארה"ב תוכל לרכוש אותו במחיר נוח יותר ואם הרכישה וההובלה מתבצעות מהחוף המזרחי עלות ההובלה לא אמורה להיות גבוהה מ-700-800 דולר. החיסרון - תצטרך למצוא סידור לפנסים ותשלם 130% מס + מס זיהום אויר. מנוע הוונקל אינו נקי כלל ועיקר.

באירופה תוכל לקבל החזר על המע"מ ששולם על המכונית שם וההובלה תהיה קצת יותר זולה. המיסים - כנ"ל.

לישראל ויפן אין אמנת סחר.

לסיכום, ל-rx8 יתרונות רבים. רובם, אגב, לא במעטפת אלא בליבה. המנוע הלא שגרתי שמזמזם עד 9,000 סל"ד, השלדה המצויינת ופוטנציאל השיפורים הניכר. על מנת לנצל אותם תצטרך תיבה ידנית (מצויינת לכשעצמה), האוטומט - כמו במיאטה - די דופק את החבילה. שלא תין אותי לא נכון, אני מאוד אוהב את ה-rx-8. נהגתי על כמה וורסיות של המכונית הזו כולל אחת במסלול מירוצים בארה"ב.

אבל, כמכונית פוזה ישנם בחירות עדיפות בהרבה.

• תוכן חדש...