Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להימנע מפגיעות חניה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שהאובססיביות לרכבים הינה מיותרת. כמה שלא נשמור עלהם, כמה שלא נשתגע, בארץ כך או כך בסוף יסיגו ויפגעו. וככול שנשמור עליהם יותר, כך זה יהיה כואב יותר. אני חושב שיש לאמץ את הכללים הבסיסיים כגון כיסוי, המנעות מחניות המועדות לפורענות, אך לא יותר מכך, ויהיה מה שיהיה.

אני מציע לבחון את המצב באופן כללי. אומנם הרכבים שלנו סופגים כאן הרבה יותר ממה שהיו סופגים בחו"ל. אבל אנחנו גם מוכרים אותם הרבה יותר ביוקר. אם בחו"ל רכב מאבד תוך 3 שנים כ-70% מערכו, וזאת תוך העדר מוחלט של פגיעות ושריטות, כאן רכב מבוקש יכול לשמור תוך אותה התקופה על 70% מערכו, וזאת למרות פגיעות פח בלתי-נמנעות. לכן בסך הכל החבילה בארץ לא כ"כ רעה.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני יודע שאני יעורר את חמתם של רבים מכותבי שורות אלו אבל,

הרבה פעמים כשאני יוצא מהרכב ופותח את הדלת היא מגיעה לרכב לידי [אני משתדל לפתוח אותה לאט ובעדינות], אבל עדיין בגלל מבנה חניון אין לי שום אפשרות לצאת מהרכב [גובה + משקל של ממותה מצויה] אז אני לא יודע את מי להאשים את החניון שבנוי בצורה שרק אנורקסיות שמריחות חסה לצהריים יכולות לצאת מהרכב כשהוא חונה "בול על הקווים" ,את היותי מגודל שקשה לו לצאת מהרכב או את הנהגים שנדבקים לי לחניה ,אבל פועל יוצא שאו שסימני פתיחה על הדלת שלי או שאני מבצע תמרוני יציאה מהרכב כמו פרימה בלרינה תוך כדי הכנסת הבטן ויכולות שווי משקל פנומנליות [וכן הדבר מתרחש גם כשאני אם הרכב הפרטי שלי ולא רק עם הליסינג].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

יש בכל זאת הבדל בין:

1) רכב אחר נצמד אליי והזמין את פתיחת הדלת.

2) אני נצמדתי לרכב אחר ופתחתי עליו דלת מכל הלב.

אגב.. כאשר נוגעים בעדינות - לא קורה כלום. השריטות נשארות לאחר פתיחות כוחניות, "מכל הלב".

פורסם

אתמול הייני בחניות תת קרקעי של בינייני YOU ושם חניות מראש תוכננו רחבות מאוד - בערך 1 מטר יותר מהרגיל.

איזה יופי !!!

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אני יודע שאני יעורר את חמתם של רבים מכותבי שורות אלו אבל,

הרבה פעמים כשאני יוצא מהרכב ופותח את הדלת היא מגיעה לרכב לידי [אני משתדל לפתוח אותה לאט ובעדינות], אבל עדיין בגלל מבנה חניון אין לי שום אפשרות לצאת מהרכב [גובה + משקל של ממותה מצויה] אז אני לא יודע את מי להאשים את החניון שבנוי בצורה שרק אנורקסיות שמריחות חסה לצהריים יכולות לצאת מהרכב כשהוא חונה "בול על הקווים" ,את היותי מגודל שקשה לו לצאת מהרכב או את הנהגים שנדבקים לי לחניה ,אבל פועל יוצא שאו שסימני פתיחה על הדלת שלי או שאני מבצע תמרוני יציאה מהרכב כמו פרימה בלרינה תוך כדי הכנסת הבטן ויכולות שווי משקל פנומנליות [וכן הדבר מתרחש גם כשאני אם הרכב הפרטי שלי ולא רק עם הליסינג].

אם נאלצים להגיע למצב כזה אז נגיעה עדינה כשפס חיכוך נוגע בפס חיכוך ומחזיקים את הדלת כדי שלא תיגע מעבר לכך.

אגב, נוכחתי לדעת שהדלתות הענקיות של גרסת ה3 דלתות של ה GTI MK5 מקשות עלי לצאת מהרכב במקרים רבים של חניה במקביל, במיוחד במקרים צפופים וגם ליד עמודים.

מזכיר לי שלפני זמן מה (עם הרכב הקודם) הגעתי למצב שנצמדו אליי שתי גרוטאות משני הצדדים ברמה כזו שלא יכולתי לפתוח את הדלתות הקדמיות, אז נכנסתי מהבגאז' :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפני המון שנים בשירותי הצבאי חסמו אותי שני רכבים משני צידי הרכב כך שלא יכולתי לפתוח דלת, [כל רכב חנה עם הצד שליד הנהג קרוב מאוד לרכבי ,גם הרכב מימין וגם הרכב שמשמאל].

למזלי הרכב היה עם מרכב חמש דלתות , פתחתי את הבגאז' ,וניכנסתי ממנו לרכב [תוך כדי הריסת המגש קרטון שתלוי לו מאחורה]

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

עמדתי להחזיר את רכב הליסינג שלי (שמשמש את אשתי) ושמאוד מאוד לא משתלם לי כלכלית, ולקנות לה רכב.

שלוש פגיעות שקרו בשבוע האחרון יגרמו לי אולי לשנות את ההחלטה:

1. שכנה שיצאה רוורס מחנייה ממולי לא הסתכלה לאחור, לא ראתה שגם אני יצאתי רוורס ולא הקשיבה לצפצופי - התוצאה שפשוף בפגוש של הרכב הפרטי.

2. הייתי בחניה העליונה של קניון רמת אביב, תוך כדי כניסה לאחור לחניה. לפתע נסעה לעברי במהירות עגלת סופר ריקה. היא התנגשה לי בכנף הקדמית. השלמתי את החנייה לאחור ורק אז יצאתי מהאוטו וגיליתי שעגלת הסופר יצרה לי שקע בכנף הקדמית.

פניתי לאנשים שהיו שם והם אמרו לי שמי שדרדר את העגלה כבר הלך והם הצביעו על האוטו שלו. צילמתי את המספר של האוטו שלו ואת הפגיעה באוטו שלי. מרוב טמטום לא לקחתי את פרטי העדים. לפחות כל האירוע היה עם האוטו של העבודה.

3. אתמול בלילה קבעתי עם חברים במסעדה בהרצליה פיתוח. היו שם אירועי חוצות עם הופעות והיו פקקים אדירים. לפתע אני מרגיש פגיעה מאחור. אני יוצא ומבקש להערס עם הכיפה באוטו אחריי שיואיל לפתוח את החלון. אני מסביר לו שהוא פגע בי והוא אומר "לא בכוונה אחי". גם זה היה באוטו של העבודה.

אז אולי לא משתלם לי להחזיק רכב ליסינג, גם אם כל שנה אתקן פגיעות צבע על חשבוני - אבל אלוהים, השקט הנפשי ועוד כשאני הולך לקבל רכב חדש ומבריק... נראה לי שנסיעות לקניות, מקומות בילוי צפופים וכל מקום אחר מודע לפורענות יהיו ברכב הליסינג.

פורסם
עמדתי להחזיר את רכב הליסינג שלי (שמשמש את אשתי) ושמאוד מאוד לא משתלם לי כלכלית, ולקנות לה רכב.

שלוש פגיעות שקרו בשבוע האחרון יגרמו לי אולי לשנות את ההחלטה:

1. שכנה שיצאה רוורס מחנייה ממולי לא הסתכלה לאחור, לא ראתה שגם אני יצאתי רוורס ולא הקשיבה לצפצופי - התוצאה שפשוף בפגוש של הרכב הפרטי.

2. הייתי בחניה העליונה של קניון רמת אביב, תוך כדי כניסה לאחור לחניה. לפתע נסעה לעברי במהירות עגלת סופר ריקה. היא התנגשה לי בכנף הקדמית. השלמתי את החנייה לאחור ורק אז יצאתי מהאוטו וגיליתי שעגלת הסופר יצרה לי שקע בכנף הקדמית.

פניתי לאנשים שהיו שם והם אמרו לי שמי שדרדר את העגלה כבר הלך והם הצביעו על האוטו שלו. צילמתי את המספר של האוטו שלו ואת הפגיעה באוטו שלי. מרוב טמטום לא לקחתי את פרטי העדים. לפחות כל האירוע היה עם האוטו של העבודה.

3. אתמול בלילה קבעתי עם חברים במסעדה בהרצליה פיתוח. היו שם אירועי חוצות עם הופעות והיו פקקים אדירים. לפתע אני מרגיש פגיעה מאחור. אני יוצא ומבקש להערס עם הכיפה באוטו אחריי שיואיל לפתוח את החלון. אני מסביר לו שהוא פגע בי והוא אומר "לא בכוונה אחי". גם זה היה באוטו של העבודה.

אז אולי לא משתלם לי להחזיק רכב ליסינג, גם אם כל שנה אתקן פגיעות צבע על חשבוני - אבל אלוהים, השקט הנפשי ועוד כשאני הולך לקבל רכב חדש ומבריק... נראה לי שנסיעות לקניות, מקומות בילוי צפופים וכל מקום אחר מודע לפורענות יהיו ברכב הליסינג.

לא הצלחתי להבין למה לא אכפת לך שהרכב ליסינג יחטוף מכות. אחרי הכל אתה צריך לנסוע איתו עם המכות חניה האלה 3 שנים, לא? נכון שבסוף אתה מחזיר את הליסינג אבל גם רכב פרטי מוכרים בסוף.

פורסם

גם על הרכב ליסינג כואב לי הלב אם הוא נשרט, אני אפילו מתכנן לעשות פוליש בכמה איזורים שחטפו שריטות מגעילות.

Auto Emoción

פורסם

כן כואב לי הלב על רכב הליסינג וכל פעם כשפגעו בו ותפסתי את הפוגע - לקחתי את פרטיו ונתתי לחברה לטפל במקרה.

א-ב-ל עדיין כואב פחות מאשר על הרכב הפרטי.

פורסם
כלום. להתרגל. בסופו של דבר הרכב משרת אותך, לא אתה משרת אותו. אף פעם לא הבנתי אנשים שמתחילים לחנות 2 ק"מ מהיעד כדי שחלילה לא יפתחו על הרכב דלת. פשוט חולני.

כנראה אף פעם לא היה לך רכב חדש/ רכב שאכפת לך ממנו/ רכב שהשקעת בו הרבה כסף

אחרת זה היה משנה לך מאוד

פורסם
כן כואב לי הלב על רכב הליסינג וכל פעם כשפגעו בו ותפסתי את הפוגע - לקחתי את פרטיו ונתתי לחברה לטפל במקרה. א-ב-ל עדיין כואב פחות מאשר על הרכב הפרטי.

יתכן ובחברתך הכללים שונים. אנו החלטנו להחזיר את רכב הליסינג של אישתי דווקא בגלל הפגיעות. כל פעם היו מחייבים אותה 1000 ש"ח השתתפות עצמית שלא באשמתה. התוספת הנ"ל הפכה את רעיון הליסינג לבלתי-נסבל. אגב, היא נהגת למופת, בחיים לא עשתה אף שריטה ואין לה אף דו"ח תנוע כבר מעל העשור. אך עבודתה כוללת בין היתר סיבובים בעיר והרכב חוטף...

היום קנינו לה שברולט אבאו ידנית ב-30 K ש"ח. כבר הערב ראיתי איך פותחים עליו דלת - ומה הכפת לי - שיפתחו. האחרים יפחדו מרכב כזה יותר מאשר הוא יפחד מאחרים :evil:

פורסם

אם הפיתרון שלך הוא לקנות שברולט אבאו במקום הרכב שאתה כל כך אוהב אז סלח לי אבל מקומך לא בפורום רכב ,

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

• תוכן חדש...