Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

כבר כמה פעמים היה לי מקרה של "כמעת התנגשות" בכיכר בעל שני נתיבים באשדוד . החלתתי לחפש בספר תאוריה ואינטרנט את כללי נסיעה בכיכר בעל שני נתיבים ולא מצאתי הגדרה מפורטת .

מה שהיה לי : אני נכנס לכיכר לנתיב ימני , עובר את יציאה ראשונה ושניה ויוצא ליציאה שלישית אם איתות ימינה , למשך מעבר על יציאות ראשונה ושניה אני מאותת שמאלה כדי להראות שאני לא מתכוון לצאת מכיכר . לקראת מעבר על יציאה ראשונה ראיתי במראה רכב שנסע בנתיב פנימי במהירות , לפני יציאה שניה רכב האיץ וחלף על פני בפניה ימינה , תגובה שלי היתה עצירה פתאומית כך שמרחק בין קדימה שלי וצד אחורי שלו היה כמה סנטימטרים . מזל שלי היה שכשראיתי רכב במראה כבר היה לי חשש שהוא יעשה משהוא והיתי מוכן .

keikar1.jpg

מתוך חיפוש בפורומים ראיתי שמגדירים יציאה מכיכר כך : יציאה ראשונה ושניה - יש להמצד לנתיב ימיני , יציאה שלישית ופרסה - יש לעבור לנתיב שמאלי בכיכר ולקראת יציאה לחזור לנתיב ימני ולצאת .

הבעיה שכיכר ממש קטן אני לא רואה משמעות לעבור לנתיב שמאלי , זה יהי יותר מסוכן כי אחרי זה צריך לצאת ואז מישהוא בטוח יכנס בי מצד ימין כשה אנסה לצאת אם יסע כמו שנסע האוטו ההוא .

keikar2.jpg

אולי מישהוא יכול להסביר לי הגדרה קבוע איך נוהגים בכיכר בעל שני נתיבים , ובמקרה שלי , מי טעה אני או הבן אדם שחתך אותי ?

ואם היתי נכנס בו , אני היתי אשם כי היתי מאחורה ?

אולי הבן אדם היה צריך פשוט לעבור לנתיב ימני קודם ולא לחתוך אותי ?

זה שוינקרתי שמאלה בכיכר לא אמור להראות לאנשים בנתיב פנימי על כך שאני ממשיך בכיכר (ככה גם מורה נהיגה שלי אמר לי לעשות כל פעם בכיכר) או שלהראות שאני יוצא ביציאה שלישית (כאילו שמאלה)?

פורסם

הימיני זה בשביל פניה שמאלה? ואם אתה רוצה לפנות ימינה? תמשיך להסתובב לנצח?

תגיד, אתה בטוח שהשקעת יותר מ-5 שניות בכתיבת התגובה שלך?

לפי מיטב ידיעתי אפשר להכנס ולצאת מהכיכר מכל נתיב, ובכל מקרה, משהו ש-90% מהנהגים לא עושים חובה לאותת.

כמו כן כדאי לתת זכות קדימה ולא להדחף לפני רכבים.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

במעגל תנועה שיש בו שני נתיבים, הרכב הנמצא בנתיב הימני צריך לצאת בפניה הראשונה ימינה.

אם אתה רוצה לצאת בפניה השניה, אתה אמור להכנס לנתיב הפנימי ולאותת ימינה על מנת לצאת בפניה השנייה.

במעגל תנועה שיש בו 3 נתיבים, הנתיב הפנימי מיועד להקפת הככר בלבד ואין לצאת ממנו אל מחוץ לככר (אסור לחתוך את שני הנתיבים).

השיטה הזו עובדת מצויין באנגליה (מעגל התנועה נקרא שם roundabout). בכניסה לככר אתה נכנס אל הנתיב המתאים למספר היציאה שלך.

פורסם

ראשית, כל נהג חייב לשמור על המסלול שלו. האדום לא היה אמור לחתוך אותך. הוא היה אמור להמשיך שמאלה לדעתי.

שנית, אתה חי בישראל, אל תצפה שמישהו ישמור על הנתיב שלו.

שלישית(?!), אחרי שהפנמת את האוקסימורון הישראלי, אפשר להמשיך.

לא סימנת מידע חשוב, מה החיצים שעל הנתיבים, הם מורים לך לאן אתה יכול לפנות.

עקרונית בד"כ במצב כזה, לנתיב הימני יש אפשרות להמשיך רק ימינה ו\או ישר (יציאה ראשונה או שנייה). לשמאלי יש רק יציאה שלישית או פרסה.

בטירת הכרמל פתרו את החידה הזו בצורה שמתאימה לציבור המטומטמים הנוהגים ברכה: הכביש הראשי שם, מלא בכיכרות, והוא דו נתיבי. לפני כל כיכר 2 הנתיבים הופכים לאחד ונפתחים שוב אחרי הכיכר... מה שיוצר בעייה של "ראשוןןןןןן!!1!1!!!1" והרבה חראקות, למה כל האוכלוסייה שם איך נאמר, כל אחד "גבר גבר",הולך הביטוי?...:|

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הימיני זה בשביל פניה שמאלה? ואם אתה רוצה לפנות ימינה? תמשיך להסתובב לנצח?

תגיד, אתה בטוח שהשקעת יותר מ-5 שניות בכתיבת התגובה שלך?

לפי מיטב ידיעתי אפשר להכנס ולצאת מהכיכר מכל נתיב, ובכל מקרה, משהו ש-90% מהנהגים לא עושים חובה לאותת.

כמו כן כדאי לתת זכות קדימה ולא להדחף לפני רכבים.

התכוונתי כמובן לתמונה הראשונה,פנייה ימינה תבוצע מהנתיב הימיני כמובן.

הטעות היא אצלך,אי אפשר ל"הכנס ולצאת מהכיכר מכל נתיב" זה לא שוק.

פורסם

בתמונה השניה זה אפשרי רק אם אתה לא מקבל זכות קדימה, ז"א

לנהג בצבע האדום אסור להכנס לכיכר עד שלא עברת ולך מגיע זכות הקדימה.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם
משהו ש-90% מהנהגים לא עושים חובה לאותת.
כי כשרוב הנהגים למדו נהיגה - זה עדיין לא היה קיים. אני עדיין נהג חדש ובתקופה שעשיתי טסט לא היתה שום חובה לאותת בכיכר.

לנהג בצבע האדום אסור להכנס לכיכר עד שלא עברת ולך מגיע זכות הקדימה.
צריך להביא זכות קדימה גם למי שנתיב הפנימי?? אפילו אם אתה מתכוון להכנס לנתיב החיצוני? לא ידעתי.

אני אישית תמיד נכנס למעגל החיצוני על מנת להמנע מסוגיות הנ"ל + ישראלים.

נ.ב. כל הכבוד על ההשקעה בציורים - זה צייר??

פורסם

אני גם יודע בדיוק על איזה כיכר אתה מדבר. בוא נגיד ככה שאתה לא לבד במועדון כמעט תאונה בדיוק כמו שתיארת.

פורסם

שונא כיכרות כאלה. יש לי כזו ליד הבית וכמעט כל הנהגים נכנסים בנתיב החיצוני וחותכים פנימה מיד. אני כמעט תמיד מגיע מהנתיב הפנימי ועוקף אותם עם הכניסה, בדיוק לפני שהם מנסים לחתוך אותי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התגובות , עכשיו אני חושב שהבנתי מה הולך אם הכיכר הזה ושאני לא לבד במקרה זה . פעם הבאה אני יעבור לנתיב פנימי וחזרה לימיני לפני ביצוע פניה שמאלה או פרסה בכיכר . בקשר לאיתות , אני תמיד מנסה לעדכן כמה שיותר את מי שמאחורי על כוונה שלי לפנות רק כדי שלא יכנסו בי או שכמו שבמקרה הזה , אני במישהוא . כנראה שנהג הזה לא ראה את האיתות שלי או שלא התייחס עליו וחשב שאני יפנה ביציאה השניה .

(ציורים דרך עגב נעשו ב powerpoint )

פורסם

ממש לא ברור לי איך יש כאן כאלה שאומרים ש"לא אמורים לחתוך נתיב" או מדברים על יציאה "שנייה" ו"שלישית" - זה לא עובר את מבחן ההגיון, חבר'ה! הרי נהג שנכנס לנתיב הפנימי, חזקה עליו מתישהו "לחתוך" מישהו ברגע שינסה להיחלץ מן הכיכר, ואין שום שמץ של משמעות כשאתה כבר נע בתוך הכיכר, ליציאה שלך - ראשונה או אחרונה ("פרסה"), בשביל מי שכבר בנתיב לידך, זה לא מעניין מתי נכנסת למניין ספירת היציאה.

ממציא הכיכר היה בוודאי מתהפך בקברו לו היה שומע על הרעיון המטופש של שני הנתיבים - כל הפואנטה של כיכר זה נתינת זכות קדימה לנמצאים בה, והשתלבות בתנועה ללא שום הפרעה שהיא - דבר שקונספטואלית ייתכן רק בכיכר "קלאסית" בעלת נתיב אחד.

אני לא קונה את ההסבר שההיצרות לנתיב אחד טרם הכיכר יוצרת חיכוכים - הראות בכביש ישר (לפני כיכר) לעניין חיתוך הנתיבים בטיחותית לאין ערוך מתנועה סיבובית בכיכר עם נק' יציאה שונות. מה גם שהקטנת מס' הנתיבים זה דבר שעובד יופי בהרבה כבישים ללא שום קשר לכיכרות.

גם אם זה קיים בחו"ל, רעיון של כיכר בעלת שני נתיבים מריח חזק מאוד כמו רעיון ישראלי טיפוסי של אנשים חסרי סבלנות וחסרי מודעות למושג זכות קדימה.

• תוכן חדש...