Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפולו פוקס 97 1600 ידנית

לפני 3 שבועות עשיתי תאונה קלה עם האוטו, נכנסתי באי תנועה במהירות של 40 קמ"ש,

לפני שנכנסתי באי תנועה לחצי על הבלמים כדי לעצור את הרכב

תוצאה מכך הבולם קצת התעקם+ משולש.(בגלל שנכנסתי באי תנועה)

החלקים הוחלפו בחדשים נעשה פרונט הכל סודר ,הבלמים נבדקנו ונמצאו תקינים בבלימת חרום ובלימה רגילה

רק מה שמידי פעם שאני מניע את האוטו נורת הביקורת של ה-ABS נדלקת ונשארת דולקת כל הזמן(מתריע על תקלה)

ומידי פעם כשאני מניע את האוטו המנורה נדלקת לבקרה ואז נכבית כרגיל כמו שהיה לפני,

לאחר התאונה היה חשש לנזילה מאחד מצינורות השמן של המערכת אך נבדק ונשלל (גם לא היה חסר שמן במדיד)

אפשר לקבל כיוון מה לבדוק?

עולה אפשרות של לחבר את הרכב לסורק על מנת לדעת את הבעיה בדיוק, אך אני אשמח גם לשמוע ממכם מה יכול להיות גורם למנורה להידלק מידי פעם ולהישאר דולקת ומידי פעם להיכבות ולעבוד כרגיל.

פורסם

כדאי לקחת את הרכב למוסך שמומחה ברכב מסוג זה לאבחון התקלה

בכל מקרה, דעתי היא, שאם זה כתוצאה מתאונה ובא מדי פעם, זה די מכוון לקונקטור רופף. (או אולי חיישן שניזוק, נקווה שלא אבל פחות סביר. אם מדובר בלכלוך למשל זה גם טיפול פשוט, אבל גם פחות סביר).אגב, יכול להיות שזו תקלה במערכת ה ABS עצמה (שכיח מאוד בפולו) והעניין עם התאונה זה רק צירוף מקרים.

(אגב, נוזל בלמים ברכב שלך בודקים דרך המיכל - אין שום מדיד. תוודא שלא בדקת נוזל הגה כוח)

פורסם

נכון דרך מיכל טעיתי בהסבר ,אכן מפלס השמן שם נמצא תקין.

אביב: בפולו מהסוג הזה יש בצד ימין של ההגה נורת ביקורת של ABS שבפתיחת סוויץ היא נידלקת למטרת בקרה ונכבית (כמו בכל אוטו רגיל)תמיד היא נידלקה לבקרה והיתה נכבית לאחר שניה 2

לאחר התאונה גם אחרי ההנעה המנורה נשארת דולקת וזהמ תריע על תקלה.

דיברתי הרגע עם סוכנות צמפיון לרכבים אלו וחיבור לסריקת מחשב כללית של הרכב תעלה לי 120 ש"ח לפני מע"מ שבסופה אני מקבל את הדף עם כל התקלות כן בן אם אני בוחר לתקן שם ובן אם לא.

בגדול העניין הוא שלפעמים המנורה של בקרת הבלמים נכבית לאחר הנעה ולפעמים נשארת דולקת וכאשר נשארת דולקת זה לא מדבר על טוב,

יש לציין שלפני התאונה בחיים לא קרה(טוב רק שנה אצלי) שהיא נישארה דולקת לאחר הנעה זה קרה רק לאחר התאונה.

פורסם

התיאור שלך די אופייני. אתה לא פוחד לגעת אז אני ממליץ לך לנקות את החיישנים. אצלי זה פתר את הבעיה (שהייתה ממש דומה למה שאתה מתאר)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
התיאור שלך די אופייני. אתה לא פוחד לגעת אז אני ממליץ לך לנקות את החיישנים. אצלי זה פתר את הבעיה (שהייתה ממש דומה למה שאתה מתאר)

ואני ציינתי שאצלי זה הופיע מיד לאחר תאונה שבה נפגע גלגל שמאלי (התעקם המשולש והבולם טיפה )

קראתי עוד כמה נושאים דומים בעניין וצוין כאן שבעייה של מצבר חלש גם יכול לגרום לנורת איי בי אס להידלק היתכן?

האוטו עמד מעל שבוע וחצי בלי להניע ושחכתי את האור בפנים והמצבר שבק חיים אך לאחר הנעה(בעזרת כבלים) ו נסיעה קצרה התמלא בשנית והמשיך לתת הנעות תקינות של הרכב

יכול להיות שזה מה שגורם לתקלה?

בבזמן הפנוי הראשון שיש לי אני רץ לעשות סריקה כללית למערכות המחשב שבאוטו ולדעת על התקלה בדיוק ואני יעדכן .

פורסם
מצבר לא תקין (ריק, מגע רופף) ישגע את כל המערכות, בין היתר את ה ABS

אם כרגע המצבר תקין, לדעתי זו לא הבעיה.

יש לציין שהיום הרכב הונע מעל 6 פעמים ובכל הפעמים הנורה לא נשארה דולקת והראתה תקינות ,

בדקתי אם מערכת האי בי אס עובדת ואכן המערכת עובדת הדוושה דופקת בבלימת חירום הגלגלים לא ננעלים מרגישים אחיזה בכביש ושיחרור של המערכת,

אשמח לקול טכני .

פורסם

זאת תופעה ידועה בפולו וכנראה שיש איזהשהיא בעיית מגעים במחשב הABS שגורם לזה (ומסתבר שרוב המוסכים ישר ממהרים להחליף אותו ובדרך כלל לא מנסים לתקן אותו למרות שזה חלק יקר מאוד), או שזה אחד החיישנים אבל יחסית נדיר שהחיישנים נדפקים (ככה אני הבנתי).

גם אצלי היה קורה פעם ב.. שהמנורה הייתה נדלקת, אבל אצלי לא עשיתי שום דבר ונורת הABS לא נדלקה לפחות חצי שנה.

פורסם
זאת תופעה ידועה בפולו וכנראה שיש איזהשהיא בעיית מגעים במחשב הABS שגורם לזה (ומסתבר שרוב המוסכים ישר ממהרים להחליף אותו ובדרך כלל לא מנסים לתקן אותו למרות שזה חלק יקר מאוד), או שזה אחד החיישנים אבל יחסית נדיר שהחיישנים נדפקים (ככה אני הבנתי).

גם אצלי היה קורה פעם ב.. שהמנורה הייתה נדלקת, אבל אצלי לא עשיתי שום דבר ונורת הABS לא נדלקה לפחות חצי שנה.

אולי תתיחסו לעובדה שעשיתי תאונה והגלגל השמאלי פגע בעוצמה באי תנועה דיי נכבד בשכבת אבן לא צבע אלה אי תנועה שעשוי מאבני שפה גדולות .

מחר אני הולך לסריקה כללית של מחשב אבל בטח הוא יגיד שם להחליף מחשב או משאבה,

לי נראה שזה החיישן שקיבל מכה או החוט שמתחבר אליו נהיה רופף כי כל המשולש היה עקום והבולם טיפה והכל תפס שם עיוות.

פורסם

זה מה שרשמתי, שבגלל הסיפור של התאונה זה סביר מאוד שבעצם מדובר על תקלה טכנית (או לכלוך) בחיישן עצמו, בכבל או באחד מהחיבורים (אולי אפילו סתם קונקטור השתחרר)

כמובן שאל תרוץ להחליף משאבה\מחשב לפני שבדקת מכל הזוויות את הכיוון הזה, ובטח שלא כשהמנורה הופיעה פעמיים ומאז נכבתה

פורסם

חיישן מלוכלך לא יגרום לבעיות מהסוג שהבחור ציין. רק שבבי מתכת עלולים לגרום לבעיות תפקוד של החיישן.

ייתכן שזר השיניים נפגע ולכן קריאת החיישן לא תקינה.

איזה כייף לי :)

פורסם

הכל יכול להיות. אפשר גם שהתאונה זרזה את התקלה הידועה ביחידת הבקרה של ה-ABS ולאו דווקא פגיעה בחיישן/בזר השיניים.

בכל מקרה הדרך העדיפה לדעתי היא להתחיל מסריקת תקלות ומשם להמשיך בהתאם לממצאים.

פורסם

הרכב עבר סריקת מחשב

מהקוד של התקלה עולה בעיות במתח החשמלי שהיה באוטו (מצבר שהיה סחוט מחשמל)

בקרוב אני יצרף את קוד התקלה ,

הרכב נבדק על ידי מהנדס רכב במוסף צמפיון עפולה .

יש לציין שמאז שהמצבר חזר לחיים והוא טעון במלואו ומניע "בנגיעה" המנורה נדלקת רק לבקרהו נכבית ומערכת הABS עובדת מצוין.

תודה רבה לכל העוזרים ונותני הדעות בעניין .

פורסם

יכול להיות שהחיישן בגלגל בצד של המכה פגום או לא יושב טוב או מלוכלך

ויתכן שכתוצאה מהמכה והבלימה המשאבה של ABS נפגמה.

בכל מקרה סריקת תקלות קצרה נותנת את התשובה לכך.

עוז לביא

מרכז שרות ברע"מ שאר שבע

08-6277195

• תוכן חדש...