Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המדד הוא בדיקת קיץ למגברים, לא בדיקת חורף למגברים 8)

באופן כללי, כל רכיב שעובד בטמפרטורה גבוהה יחסית בזמן ממושך יחסית מאבד מאורך החיים התאורטי שלו. אם היה לך מד טמפרטורה שמשדר את הטמפרטורה בחלל הזה זה יכול היה לתת אינדיקציה טובה למה שקורה שם באמת.

בכל מקרה התקנה ממש יפה, אני תמיד בעד התקנות נקיות ומסודרות ללא תוספות מיותרות. אצל מי נעשתה?

פורסם

שאלה טובה תהיה מה צפוי להיות אורך החיים של מגבר שכזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מדבר באופן כללי.

כל יצרן שמכבד את עצמו אמור להיות מסוגל לספק צפי לאורך החיים שהוא מוכן להצהיר עליו עבור מוצר.

כאשר הצפי הזה אמור להיות מדיד לפי:

אורך חיי מדף.

אורך חיים בתנאים אופטימליים.

אורך חיים בתנאים קיצוניים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תתפלא דווקא יש יצרנים שכן, אני מכיר את זה מתחום המחשבים.

אם הם לא סיפקו תעודת לידה - תהיה בטוח שלא יספקו לך נתוני אורך חיים :wink:

בכל מקרה אני בטוח שלא בוער שם.. סה"כ מדובר בחלל ובחורף לא צריכה להיות בעיה בכלל. בקיץ זה שווה בדיקה רק בשביל להיות בטוח שהם לא בוערים כי חבל. זה שהמגבר לא מגיע למצב פרוטקשן לא עושה את זה בטוח... טמפרטורה קרירה תמיד מתקבלת בשמחה. עדיף בכלל לא להגיע למצבים הללו של פרוטקשן כי זה בטוח כבר לא טוב למגבר (גם אם הוא נועד כיביכול לעצור בטמפרטורה הבטוחה בתאוריה) יש חברות שלא הייתי סומך על הסנסור שלהם כמו שאני לא על המגברים שלהם.

פורסם

יש יצרנים שעושים את זה.

תיקח למשל את תחום ההמרה של אנרגיה סולרית לחשמל - נותנים לך חיי אורך צפויים לממירים, אחריות לעומת אורך חיים צפוי.

אני עובד ביצרן שנותן נתונים מלאים לגבי תנאי העבודה בזמן אחסון, בזמן עבודה במאמץ ובזמן עבודה במאמץ מקסימלי

מעבר לאחריות אנחנו נותנים ללקוחות צפי להפסקת התמיכה והפיתוח של המוצר

אמנם אורך חיים צפוי לא ניתן לתת משום שהרוויזיות של החומרה משתנות מידי פעם והרכיבים גם כן ולכן אי אפשר לתת צפי שכזה.

מוצר שבונים אותו במשך כמה שנים באותה הצורה - אורך החיים יהיה לפי אורך החיים של הרכיב שהנתון הזה עבורו הוא הערך המינימלי בעבור כל המוצר.

מה שרציתי לציין שאם כבר - זו תהיה שאלה מעניינת לשאול יצרן.

Pioneer TS-X150

פורסם
שאלה טובה תהיה מה צפוי להיות אורך החיים של מגבר שכזה.

אולי לא הייתי ברור ,התגובה שלי כוונה להערה הנ"ל

ברור שישנם תחומים שבהם יצרן מציין אורך חיים של מוצר {כמו למשל מנורת להט 75 וואט של אוסרם 1100 שעות עבודה}

אני מדבר על תחום האודיו לרכב ,שום יצרן {שידוע לי } לא מפרסם נתונים כאלו.

פורסם

זה קצת מוזר מצד אחד ומצד שני זו פשוט שאלה מעניינת...

מגבר טוב בדרך כלל יהיה מופחת בכמות הרכיבים שנמצאת בתוכו וכמו שאני זוכר מתמונות קרביים של סלסטרה - הם בונים מאוד פשוט (או שאני מתבלבל עם סינפוני?)

לא צריכה להיות בעיה גדולה בשבילם לשאול את היצרנים של הרכיבים לגבי אורך החיים הצפוי כי את זה, ברכיבים אקלטרוניים, הרבה יצרנים כן מפרסמים עד כמה שידוע לי.

Pioneer TS-X150

פורסם

פעם ראשונה שאני רואה את זה אז כנראה אני בטוח מתבלבל עם סינפוני אבל גם המגבר הזה, כמעט עירום...

מדהים!

בכל מקרה - למספר רכיבים שכזה ליצרן לא צריך להיות קשה להעריך פחות או יותר מתי מגבר כזה צפוי לנפוח את נשמתו - אני מתאר לעצמי שעם איכות בניה שכזו מגבר כזה צריך להעביר עשור בשקט - במקרה הכי גרוע, החלפת קבלים כי הם בדרך כלל מתייבשים ראשונים.

אבל כמו שאני רואה ברוב המגברים בדרך כלל הולכים רכיבים כמו דיודות וטרנזיסטורים הרבה קודם לכן.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא חושב שיש מה לדאוג בקשר לחום. לכל מגבר ישנם מאווררים ובכל מקרה החלל ממוקם מעל חללי ה6/9 במגש האחורי שהם פתוחים כך שהחלל איננו אטום לגמרי.

אני לא רואה בבניה מהסוג הזה בעיה מיוחדת יותר מבניה ברצפה כפולה, בניה עם חלונות פרספקס וכד', החלל מאוורר והמגברים מצויידים במאווררים.

כן לרולנד יש ספק פאנטום והברינגר מחובר תמידית אליו עם כבלXLR ארוך עד למשענת יד בין המושבים. בונוס קטן לשימוש ברולנד:wink:

הRTA כמובן מותקן בCARPC.

אלי

• תוכן חדש...