Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איך לא חשבתי על זה קודם :shock:

:-P

ואלי - רק בשביל להיות ברור עוד יותר

אני מדבר על הנטייה של חברי פורום לקבוע אופי צליל של מגבר כאשר הם בעצם שמעו מערכות וסטאפים שונים לחלוטין.

שוני באופי צליל סופי שמתקבל בין מגבר אחד למשנהו קיים, אני מההתחלה הייתי בידעה הזו ולא מעט פעמים ניסו להסיט אותי ממנה - מינורי ומשני ככל שיכול להיות יש הבדלים.

אבל מאותו הניסיון שיש לי ויש לי... אני יכול לאמר לך שהרבה פעמים התכונות בשוני הצליל שאנו מייחסים למגבר נובעים בכלל מרכיב אחר במערכת או מכוונים והתקנה.

לכן אני אומר לך - אל תנוח אחרי התקנת המגברים ותסנה להוציא מהם את המיץ עד הטיפה האחרונה.

וכמו שאתה כבר מכיר אותי - אתה יודע עד כמה אני שמח בשבילך ואתה יודע עד כמה אני מפרגן על כל צעד וכל הנאה קטנה שאתה או כל חבר פורום אחר עושים ומשיגים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נראה מדהים ובטוח ישמע מצויין!

לדעתכם... יש סיבה טכנית או שיווקית שאין להם מגבר של 4 ערוצים?

אפשר לקבל סדר גודל למחיר מגבר כזה בארץ? סתם סקרנות...

אלי, יש לך את התעודת לידה שלהם? כמה הם מוציאים בפועל? כי אין מבין שהם 2X50 ו 2X100 ואני בטוח שהם בפועל מוציאים יותר.

פורסם

הסיבה שחברה שכזו לא תבנה מגבר ארבעה ערוצים היא בגלל שזו בעצם אחיזת עיניים.

חברות כמו סלסטרה או כמו TRU או ג'נסיס למשל -

בדרך כלל כשחברה בסדר גודל שכזה בונה מגבר שני ערוצים - זה בעצם מגבר דואל מונו.

בדרך כלל כשחברה כזו בונה מגבר 4 ערוצים - זה שני מגברי שני ערוצים נפרדים לחלוטין באותו מארז\גוף קירור ובהרבה מקרים בכלל מדובר בשני מגברי דואל מונו (קוואד מונו בשבילך).

חברות כאלו שבונות מגברי שישה ערוצים בסדרות הגבוהות שלהן - אם תפתח את המגבר אתה תגלה שזה בעצם שלושה מגברי שני ערוצים... פשוט חיברו את כל החשמל והפיקוד שלהם לתוך גוף אחד אבל זה שלושה מגברים נפרדים וכמעט בלתי תלויים אחד בשני ולפעמים גם בלתי תלויים אחד בשני.

אז למה לעשות מגבר 4 ערוצים אם זה לא?

ואולי גם שמגבר שני ערוצים משדר מסר מאוד חזק ויש אנשים שמתחברים לגישה הזו הרבה יותר מרכישת מגבר 4 ערוצים בכדי לחסוך מקום. זה מאוד מקצועי סה"כ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני בטוח שאנחנו נשמע עדכונים מאלי בסוף השבוע

ואני בטוח שהחיוך יהיה כזה שלא ניתן לשלוט עליו.

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב חברה, עדכון קצר,

אחרי שקיבלתי את המגברים נאלצתי לחכות קצת עם ההתקנה מכמה סיבות, תיכננתי לשפר ושלדרג את כל ההתקנה אצלי בתא המטען מכיוון שהיא בוצעה על ידי וממש לא ברמה מספקת שתמצא את המגברים והסיבה החשובה יותר היא מכיוון שאלו הם מגברי הVA הראשונים שיובאו לארץ היה צורך קודם כל להעביר אותם בדיקה במכון התקנים, דבר שלוקח המון זמן (לא כי הבדיקה מסובכת יתר על המידה אלא עקב היעילות המופלאה והזריזות המדהימה של מכון התקנים).

כשסוף סוף קיבלתי אותם, שוב, אני חייב לומר שהבהמות האלו כבדוווות וגדולות. כ12 קג' לאחד והגודל הכולל של כל מגבר VA210 הינו יותר ממחצית מהבילט 6 שלי דבר שחייב שינוי של כל הפלטה האחורית וסידור מחדש של כל האלמנטים.

אני לא מסכים עם הקביעה שבתחום האסטטי המגברים האלו לוקים בחסר. התמונות ממש לא עושות עימם חסד וכל מי שראה אותם במפגש דרום האחרון הסכים.

עיצוב קלאסי של אלומיניום מוברש עם שחור מט, עיצוב שגם בעוד 15 שנה לא יאבד מטעמו בניגוד לכל מיני עיצובים עתידניים שהיום נראים טוב ומחר מיושנים.

את הVA 250 ישראל JUNIOR הרכיב לי ממש במפגש דרום כך שלא הצלחתי במפגש ממש לכוון משהו. לאחר כיוונים ראשוניים

של הגיינים ותיקוני אקולציה מינוריים התפניתי להקשיב לתוצאה.

חברה, מי שאומר שאין שינוי בין מגברים טועה ומטעה. השינוי איננו של 180 מעלות אלא טאצ'ים קטנים שביחד סוף סוף הצליחו להעלות חיוך גדול על שפתי.

הסאונד נהיה יותר פתוח ומפורט, בקטעים אינסטומנטאליים, כמו של חליל צד למשל, ממש ניתן לשמוע את הלחיצות על הקלידים והשאיפות אויר של הנגן. בנוסף הסאונד יותר בהיר, לא בהרבה, אך בדיוק מה שהיה חסר לי עד עתה וכל הצליל נשמע הרבה יותר נכון וטבעי. אין לי מילה אחרת להגדיר את זה.

את המחמאה הכי גדולה קיבלתי מאחת הסייעות שלי, שאין לה שום מושג ושום התעניינות בסאונד.

עד היום כשהקפצתי אותה הביתה, לאחר יום עבודה, לא העירה דבר על המוסיקה או על המערכת. לאחר שהמערכת החדשה הורכבה פתאום, לאחר כחמש דקות נסיעה, היא העירה לי בסקרנות, "מה קרה למוסיקה שומעים ממש יפה". הערה זאת ממישהו שלא מתעניין בתחום אני חושב שממצה את הכל.

עכשיו אני מאמין שהגעתי אל המנוחה והנחלה, שיפור נוסף, אם בכלל, יהיה אולי רק באמצעות בחינה מעמיקה יותר של זוייות ומיקום האלמנטים וכמובן עוד כיוונים ועוד כיוונים ועוד כיוונים.

תמונות של ההתקנה החדשה וכמובן המגברים מותקנים ברכב, בהמשך.

מבחינת תעודת לידה, אין, אך תעשה חשבון לבד מה עוד שלפי ספק הכוח של המגברים אני מאמין שהם אנדררייטד בטירוף.

אלי

פורסם

אלי אולי השינוי הוא ביגלל הסילבר :wink:

ובאמת אם אתה זוכר מה שאמרתי לך לגבי המגברים שבמציאות הם יותר יפים מבתמונות

בקיצור תתחדש ותהנה :-P

וימח שימם הם באמת כבדים:twisted:

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

ישראל,

בהזדמנות זאת רציתי ממש להודות לך על ההתקנה, ראבאק, כולה שידרוג קטן אבל

כל כך הרבה עבודה והקפדה על פרטים, 3 ימים מהבוקר עד 12 בלילה (אני לא מגזים אישתי כמעט לא הכניסה אותי הביתה)

כשהתוצאה מדברת בעד עצמה , כל הכבוד.

אלי

פורסם

אלי,

קודם כל הרבה מזל טוב וברור שאתה התחדשת ושאתה נהנה - מרגישים את זה בכתיבה שלך.

אני חייב רק לאמר דבר אחד שגורם לי להרים גבה בתמיהה מסויימת

אתה רשמת שבמעבר מהבילט לסלסטרה פתאום שומעים בקטעים כמו חליל צד ששומעים את הקליקים של כפתורי החליל...

קצת תמוהה בעיניי שעם מגבר כמו טרו בילט סיקס אתה לא שמעת את זה קודם - אתה חושב אולי שלא כוונת משהו נכון? אולי פספסת איזו פאזה?

כי מגבר ברמה של הטרו שהיה לך - לא אמור לפספס דבר שכזה, לא הגיוני.

אני לא כותב את זה כי זה בילט של אליקו או משהו כזה - אותו הדבר הייתי שואל אותך גם אם היית מחזיק מגברים של בראקס או BEWITH או לוקסמן או מילברט או אלוהים יודע איזה סוג של "מפלצת".

נשמע לי שפשוט קנית מוצר שהוציא ממך את המקסימום וסוף סוף כיוונת את המערכת ולא יצאת מהרכב עד שהיית מרוצה - שזה דבר מעולה בפני עצמו.

מברוק - אני רוצה לשמוע!

Pioneer TS-X150

פורסם

גם אז שמעתי משהו, לא אומר שלא, עכשיו זה פשוט ברור הרבה יותר בלי להפעיל את הדימיון ושוב הכיוונים היו מינוריים מאוד,

כיווני גיינים הכרחיים והורדת תדר שגרם לרזוננס באזור ה160 ומעבר לכך כמעט כלום, פשוט לא היה לי זמן ליותר מכך.

אני מאמין שאצליח להגיע למפגש מרכז, נראה לי שאצטרך מיכל מלא

אלי

פורסם

נראה לי שזה יקח יותר ממפגש אחד - ואתה גם צריך לשמוע אצלי אחרי שכוונתי את המערכת - היטב.

אני מקבל בהבנה מלאה שיש ניואנסינים בסאונד בתמורה להחלפת מגבר - אבל נראה לי שהפעם אתה פשוט התאמצת יותר.

אם כי זו דעתך והיא תקינה וקבילה ולא אערער עליה יותר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...